הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ מולטי ויטמין "אנימל פאק" איך הוא?

לא. מולטיויטמין גרוע שעשוי מחומרים סינטטים בעיקר.
יש לך מעט מאוד מוטלטיויטמינים שמיוצרים בתצורה "טבעית" ואלו גם בד"כ תערובת של צמחים, כמעט רוב החומרים וגם המוכרים היום בשוק הם בתצורה סינטטית, והם לא גרועים הם עדיפים על בכלל לא.
ברגע שתאכל כמה ירקות אפילו בודדים אתה תקבל את כל הדברים שדיברת עליהם למעלה, עניין של איזון.

יש לך מעט מאוד מוטלטיויטמינים שמיוצרים בתצורה "טבעית" ואלו גם בד"כ תערובת של צמחים, כמעט רוב החומרים וגם המוכרים היום בשוק הם בתצורה סינטטית, והם לא גרועים הם עדיפים על בכלל לא.
ברגע שתאכל כמה ירקות אפילו בודדים אתה תקבל את כל הדברים שדיברת עליהם למעלה, עניין של איזון.

נכון, אבל יש יותר טובים ופחות טובים. לכן צריך לקרוא את התוויות.

נכון, אבל יש יותר טובים ופחות טובים. לכן צריך לקרוא את התוויות.
מה כבר יכול להיות טוב איותר או פחות, 50% סינטטי? אין טובים יותר או פחות טובים, באופטימן לדוגמא מוסיפים צמחים חסרי ישע ו*** כזה או אחר כמו ג'ינג'ר וכל מיני צמחים שמעלים את הזיקפה, וזה ברור למה כי בחיטוב יורד החשק המיני ביחד עם הירידה בפחממות ויש שם עוד דברים מצחיקים כדי לרשום עוד משהו על התווית ושיחשבו שזה מוצר טוב.

מה כבר יכול להיות טוב איותר או פחות, 50% סינטטי? אין טובים יותר או פחות טובים, באופטימן לדוגמא מוסיפים צמחים חסרי ישע ו*** כזה או אחר כמו ג'ינג'ר וכל מיני צמחים שמעלים את הזיקפה, וזה ברור למה כי בחיטוב יורד החשק המיני ביחד עם הירידה בפחממות ויש שם עוד דברים מצחיקים כדי לרשום עוד משהו על התווית ושיחשבו שזה מוצר טוב.

עזוב את הצמחים, זה הכל חרא. מה שיכול להיות יותר טוב או פחות טוב זה יותר ויטמינים (או פחות) נלקחו ממקור טבעי ולא סינטטי. ויש הבדל, לא כולם אותו הדבר.

נראה לי שלא הבנו אחד את השני, האם כאשר התכוונת "המגיעים ממקור טיבעי", התכוונת לירקות ופירות ?

נראה לי שלא הבנו אחד את השני, האם כאשר התכוונת "המגיעים ממקור טיבעי", התכוונת לירקות ופירות ?

התכוונתי שלדוגמא יש הבדל בין ויטמין A או D שנלקחו משמן דגים לבין נוסחא סינטטית שלהם. או ויטמין E שנלקח משמן צמחי לבין האלטרנטיבה הסינטטית.

א. רק בשמן דגים של בקלה יש ויטמין A ו D, בשמן דגים לרוב שנמכר בארץ יש רק E וגם זה במינון מאוד נמוך
ב. שמן דגים זו לא ממש פונקציה להשוות עם כדור סינטטי כי שמן דגים זה משהו שנקרא דיי טבעי, זה כמו שתשווה כדור ויטמין C לפלפל אדום זה לא ממש שווה ערך. כ"נל לגבי ויטמין E.
ג. כמובן שהדבר "האמיתי" כמו דברים טבעיים ירקות,פירות, שמנים וכדומה יהיו עדיפים על פני כדורים שנוצרו בתנאי מעבדה, אבל צריך לקחת דבר אחד בחשבון - בתזונה המערבית אתה לא מקבל את כל הערכי מזון שאתה צריך תרצה או לא תרצה, כל החומרי הדברה, המעבר של המוצרים עד שמגיעים אליך לפה והשהייה שלהם במקומות כאלה ואחרים, שינוי בטמפטרטורות ועוד המון המון פרמטרים כאלה ואחרים פשוט הורסים אותם.
מקורות סינטטים באים לתת רק מענה להשלמה של אי חוסר או בוא נקרא לזה אחרת, נקרא לזה השלמה ואיזון למצב הנורמאלי שהגוף כן צריך וכן זקוק לו, את המצב הזה אי אפשר להעריך אבל בטח ובטח שכתור ספורטאי זה לא מספיק לך, ולאכול כמו ארנב עשרות ירקות ביום גם לא ממש בא בחשבון.

אני לא יודע מה איתך, אבל על המולטיויטמין שלי כתוב שויטמין A ו D נלקחו משמן דגים. אז אני לא מבין למה זה חייב להיות סינטטי לדעתך.

זה עבר תהליך כימי במעבדה? אולי המקור לא היה סינטטי אך התוצאה כן.
בקיצור אנחנו מתווכחים על שטויות בארץ השטויות ואני לא מאמין שאני נכנס לויכוחים כאלה כל פעם מחדש.
בכל מקרה, אתה את הויטמנים שלך תצרוך ממקורות "טבעיים", ואני את שלי מ"לא טבעיים",
בזה נסגור את הנושא.

משה, חלק מהבדיקות במעבדה הם גם של ספיגה והטמעה של הויטמינים, והוכח שויטמינים שסונתזו ממקורות טבעיים יעילים יותר ממקורות סינתטיים. אין פה ויכוח על זה שהויטמינים עובדו במידה מסויימת, אחרת הם לא היו בצורה של כדור ובתוך קופסא, השאלה היא על הספיגה והזמינות

מנצל את השירשור...
האם למישהו יש איזה סיכום (רצוי בעברית, אם אין אנגלית) על ויטמנים, תפקידהם והכמויות הדרושות באמת( עד ככשיו חידשתם לי הרבה בנוגע לכמויות שבאמת דרושות לויטמין C למשל..)
תודה

מנצל את השירשור...
האם למישהו יש איזה סיכום (רצוי בעברית, אם אין אנגלית) על ויטמנים, תפקידהם והכמויות הדרושות באמת( עד ככשיו חידשתם לי הרבה בנוגע לכמויות שבאמת דרושות לויטמין C למשל..)
תודה

אין מחקרים כאלה כי זה לא מעניין את עולם הרפואה כל כך. בינתיים בשביל ספורטאי העיקרון של "כמה שיותר, יותר טוב" עובד לא רע (בגבולות הגיוניים, כן?). הספר היחיד שאני מכיר שמתייחס לצריכה של ויטמינים ומינרליים בהקשר של ספורטאים זה The Strongest Shall Survive של Bill Starr.

אין דבר כזה ויטמין לא יספג בכלל. חלק ממנו יספג וזה תלוי גם בנוכחות ויטמינים/ מינרלים אחרים, חלקם מסיסים בשומן וחלקם אינם יציבים במצבים מסויימים (אור, חום, חמצן).
הויטמינים הטיבעיים כן ניספגים יותר טוב, אבל המחיר לא מצדיק, המחיר הוא בגלל חומרי הגלם ותהליך הייצור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית