הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קיצוניות

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426

אני שונא שמראים את הסירטונים האלו כל פעם מחדש איך מתעללים בבעלי חיים ולמה אסור לנו לאכול בשר.
לוקחים את המקרים הכי קיצוניים שהם בד"כ ממש לא אופיינים ובמדינות מתוקנות עם חוקים נורמאלים שומרים על בריאות החיות ועל איכות המחייה שלהם (יש חוקים ברורים בישראל וארה"ב ושלל מדינות אירופה ומי שעובר עליהם צפוי לקנסות מטורפים עד סגירה של המפעלים).

נערך לאחרונה:
עובדה שזה קיים. גם בארץ. ואם מפעם לפעם מצלמים ומביאים עוד ראיות זה גם כנראה לא דבר שהוא נדיר.
דוגמא טובה מהארץ זה התחקיר של רפי גינת על אפרוחים. עוד דוגמא - פיטום אווזים שנאסר בארץ לפני כמה שנים אבל לפני זה נחשב לתהליך "רגיל".
שחיטה רגילה לגמרי של חיות היא דבר אכזרי כשלעצמו.

באיזה מדינות המקרים בסירטון?

---------- התגובה התווספה ב 23:04 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:00 ----------

[video=vimeo;10152570]http://vimeo.com/10152570[/video]

עובדה שזה קיים. גם בארץ. ואם מפעם לפעם מצלמים ומביאים עוד ראיות זה גם כנראה לא דבר שהוא נדיר.
דוגמא טובה מהארץ זה התחקיר של רפי גינת על אפרוחים. עוד דוגמא - פיטום אווזים שנאסר בארץ לפני כמה שנים אבל לפני זה נחשב לתהליך "רגיל".

אבל איך להיות צמחוני בדיוק פותר את הבעיה?

זה קיים וקורה בהחלט, גם בארץ
אך אני חושב שכוונה פחות קיצוניות מצמחונות, נאמר פיקוח יותר טוב ועונשים מחמירים יותר
היה משיג אפקט יותר טוב עם יותר תומכים.

אבל איך להיות צמחוני בדיוק פותר את הבעיה?
כשאתה מאמין שירידה בצריכה תוריד את הביקוש אתה חושב שתשנה משהו. או שסתם לא תרצה להיות חלק מתופעה שמעודדת הרג של חיות. או שאחרי שאתה רואה דברים כאלה בשר מתחיל להגעיל אותך.

אני לא מאמין בלהיות צמחוני ואני מתכוון לאכול בשר...אבל הסרטונים האלה שחוזרים כל פעם במפעלים שונים משגעים אותי,בא לי לרצוח את האנשים האלה...

למה אי אפשר לעשות את זה מסודר? למה צריך להרוג אותם כמו שהורגים אותם ? למה לא מרדימים (ברור שזה בגלל כסף,אבל צריך חוק שמחייב הרדמה) או למה לא יורים להם בראש וזהו?
זה נראה לפעמים שאנשים מוציאים את התסכול שלהם על החיות האלה.....אני כבר מרגיש בושה להיות בן אדם לפעמים חח

אני לא מאמין בלהיות צמחוני ואני מתכוון לאכול בשר...אבל הסרטונים האלה שחוזרים כל פעם במפעלים שונים משגעים אותי,בא לי לרצוח את האנשים האלה...

למה אי אפשר לעשות את זה מסודר? למה צריך להרוג אותם כמו שהורגים אותם ? למה לא מרדימים (ברור שזה בגלל כסף,אבל צריך חוק שמחייב הרדמה) או למה לא יורים להם בראש וזהו?
וואו אתה באמת בנאדם בעל לב רחב 👏

למה זה אכזרי? את מחשיבה בעלי חיים שטורפים בעלי חיים אחרים כיצורים אכזריים?

למה זה אכזרי? את מחשיבה בעלי חיים שטורפים בעלי חיים אחרים כיצורים אכזריים?
אני רוצה לראות כל מי שמדבר על "טורפים" באמת רודף והורג במו ידיו בעל חיים בטבע - נניח ארנב או אם אתה אוהב אתגרים - תאו בר. אפילו לא במו ידיו, נניח עם גרזן אבן. ואז נדבר על האם לגדל בעלי חיים בשיטת סרט נע (הזרעה מלאכותית), סימונם בברזל מלובן, קטיעת איבריהם (קרניים, מקור) הגבלת יכולת התנועה שלהם והריגתם בכאב ומול עיני בעלי חיים אחרים זה לא דבר אכזרי.

נערך לאחרונה:
אשרי מי שצמחוני, אני באמת מעריך את זה, אבל אני מודה שלי כמו לרבים אחרים קשה לוותר על בשר.
בגלל זה תמיד עדיף לאכול בשר שאתה יודע שיש עליו פיקוח וכשרות, כי לפחות ככה אתה מבטיח שהצער והכאב של החיה הוא מינימלי.

אני רוצה לראות כל מי שמדבר על "טורפים" באמת רודף והורג במו ידיו בעל חיים בטבע - נניח ארנב או אם אתה אוהב אתגרים - תאו בר. אפילו לא במו ידיו, נניח עם גרזן אבן. ואז נדבר על האם לגדל בעלי חיים בשיטת סרט נע (הזרעה מלאכותית), סימונם בברזל מלובן, קטיעת איבריהם (קרניים, מקור) הגבלת יכולת התנועה שלהם והריגתם בכאב ומול עיני בעלי חיים אחרים זה לא דבר אכזרי.

למה צריך לעשות את זה במו ידיו? בשביל זה המציאו את הרובה.

את יודעת אני מסכים איתך שזה אכזרי ומפגר שלא לצורך לרצוח או להתעלל בחיות בשביל פרווה/איברים אחרים/סימונים בברזל/הגבלת יכולת תנועה וכל שאר הדברים שנעשים שלא לצורך שלנו כבני אדם לשרוד - אוכל.
אבל אני ממש ממש לא מסכים עם הדבר הראשון שאמרת. אחד הדברים שאני תמיד צוחק כשאני מדבר עם צמחונים ושאני גם יאמר לך- אני שם אותך חודש בטבע באיזה יער ותאמיני לי לא יהיה לך שום בעיה לרדוף ולמלוק ולטגן ולאכול ארנב. את תעשי את זה בשמחה ותגידי "יאם יאם" בסוף הארוחה. הרעב שלך והאינסטינקט שלך לשרוד ירמוס את הרגש שלך להתיחס אל חיות כאל בני אדם (שנוצר מלחתחילה בגלל שגדלנו בסביבה מודרנית ונוחה ושכחנו איך יצורים חיים בטבע. יש אנשים/מכונות שעושים את העבודה המלוכלכת בשבילנו).
אני מצטער אבל הטבע זה מקום "אכזרי". האמת שזה אפילו לא מקום אכזרי כי זה סתם מילה שהמצאנו. אין שום דבר אכזרי בשחף למשל שלוקח צב קטן שנולד מעיף אותו קילומטר באויר ושובר את השריון שלו על סלע כדי לאכול אותו מבפנים. זה טבעי. אפשר ללכת אפילו יותר קיצוני ולתת את הדוגמא שאריות זכרים חוזרים מנדידה אל הלהקה והורגים (ולא אוכלים) את כל הגורים האריות הזכרים הקטנים כדי שלא יהיו צאצאים למתחרים שלהם. זה מחזה ממש לא נעים.

אז כן אני בשמחה ירדוף ויאכל באפולו אם זה מה שאני יצטרך לעשות כדי לשרוד.היום יש פשוט מישהו שעושה את העבודה הקשה בשבילי ואני מודה לו על זה.
ואל תביאי לי את הדוגמא שאפשר לגדל ולאכול ירקות. אנחנו לא בנוים לחיות רק על ירקות וחוץ מזה גם לאכול מלפפון זה לרצוח משהו חי.

אוף חפרתי 😛
צמחונות גורמת לי לחפור סורי 😵‍💫🥊

• פותח/ת השרשור
אשרי מי שצמחוני, אני באמת מעריך את זה, אבל אני מודה שלי כמו לרבים אחרים קשה לוותר על בשר.
בגלל זה תמיד עדיף לאכול בשר שאתה יודע שיש עליו פיקוח וכשרות, כי לפחות ככה אתה מבטיח שהצער והכאב של החיה הוא מינימלי.

שחיטה כשרה היא מבין הבכי כואבות לחיות. חותכים להם את הגרון ומחכים שהם יאבדו דם, אם החתך לא עמוק מספיק, זה יכול לקחת שעות.

שחיטה כשרה היא מבין הבכי כואבות לחיות. חותכים להם את הגרון ומחכים שהם יאבדו דם, אם החתך לא עמוק מספיק, זה יכול לקחת שעות.
לאחרונה הוכח ע"י רופא-וטרינר בשם ד"ר נורברטו קליין שדווקא השחיטה היהודית היא ההומאנית ביותר (וחסרת כל כאב) מבין כל שיטות השחיטה/הריגה.
הפלא הגדול פה אמנם הוא שבעלי חיים לא כשרים אשר ישחטו בצורה כזו כן יחושו כאב, ואילו בעלי חיים כשרים לא חשים כאב כלל.

להלן מובאת תמצית המחקר:
תחושת כאב בנוגע לתחושת כאב חיצוני, כפי שנוכחתי מניסיוני האישי, חתך חד, כירורגי, אינו מורגש, כי לוקח זמן למוח להבין, לעבד ולשדר את תחושת הכאב, אם הוא בכלל מגיע לכך. פעמים רבות חתך זה אינו מורגש, ורק הדם הניגר ממנו מעיד על קיומו. לגבי כאב פנימי, אתייחס לשתי תגליות מדהימות: 1. איבוד הכרה מיידי שלוש שיטות חוקרות את אספקת הדם ותגובת המוח: מדידת גלי המוח (ECG), החדרת חומר ניגודי לכלי הדם (Angiography), ומדידה על ידי מנומטר.
איבוד החמצן בעקבות השחיטה משפיע בראש ובראשונה על המוח, ששובת מפעילות בתוך מקסימום 2 שניות. (לאחריו, האיבר הסובל מחוסר אספקת הדם הינו הלב, שממשיך לפעול באופן עצמאי ללא פעילות מוחית. כלומר, הלב יכול לקיים פעילות עצמאית מכיוון שמערכת העצבים שולטת אך ורק על מהירות קצב הלב ועוצמתו).
בנוסף, המוח מהווה 2% בלבד ממשקל הגוף. למרות זאת, מקבל הוא 20% מכמות הדם שמוזרמת מן הלב. באופן כללי, רוב אספקת הדם מגיעה אליו דרך עורקי הקרוטיד וחלק קטן יותר דרך העורקים החולייתיים. כלי דם אלו מגיעים לאזור שנקרא Rete Mirabile (בבעלי-חיים) או Circle of Willis (באדם), ואשר מהווה כעין תחנה מרכזית בה מתערבב הדם, ומשם מתפזר לכל חלקי המוח ובעיקר ל-Cortex, החלק של המוח שאחראי לתודעה. אזור ה-Rete Mirabile הינו בעל משמעות ובא לידי ביטוי כאשר נסתם אחד מכלי הדם. במקרה זה עדיין יסופק דם למוח ע``י כלי דם אחר. בתהליך השחיטה לעומת זאת, לא יקבל המוח אספקת דם מכיוון שהוא יזרום כל-כולו החוצה בעקבות הפרש הלחצים שנוצר, ולכן גם הדם הזורם בעורקים החולייתיים יזרום החוצה דרך חתך השחיטה בעורק הקרוטיד.
איבוד ההכרה חל כאן בתוך לא יותר משתי שניות, היות והמוח לא יכול להמשיך לפעול בגלל חוסר חמצן, החל עם איבוד דם מינימאלי. חשוב להזכיר כי קצב איבוד הדם הוא כזה, ש-33% מהכמות הכללית של הדם בגוף יוצא תוך 30 שניות ו-50% תוך 60 שניות. בנוסף, תופעת הפרפור לאחר שיטת הבהמות קשורה לפעילות האנזימטית בסיבי השרירים בעקבות מחסור בחמצן, ומחסור ב-ATP שמהווה מקור אנרגיה בתא, וכתוצאה מכך, חוסר יכולת בספיגת הסידן התוך-תאי. כלומר, הסידן הנותר בתא תורם להתכווצויות סיבי השרירים בצורה בלתי הפיכה עקב המחסור באנרגיה תוך-תאית.
2. אספקת הדם למוח בחיות המותרות למאכל על פי ההלכה בחיות המותרות למאכל על-פי היהדות, כגון מעלי הגירה ועופות למיניהם, העורקים החולייתיים מתגלים כפחות מפותחים ואף אינם מגיעים ל-Rete Mirabile. כלומר, הם מתנקזים לעורק הקרוטיד. הדבר מודגש מאוד בכבשים שם העורקים החולייתיים מנוונים לגמרי, ואינם יעילים לצורך אספקת דם. בחיות שאינן מותרות למאכל, לעומת זאת, העורקים החולייתיים מספקים דם למוח בצורה אקטיבית. לדוגמה, הסוס, הכלב, החזיר וגם גוף האדם דומים מאוד במבנה העורקי המתואר.
בסוס ובכלב ה-Rete Mirabile מנוונת יחסית, והעורקים החולייתיים מספקים דם שיירות לבסיס המוח. בחיות לא-כשרות אלו, אם כן, העורקים החולייתיים נכנסים לאזור המוח ומספקים כמות דם נכבדה. משמע שאיבוד ההכרה בזמן השחיטה בחיות אלו יארך יותר זמן, וניתן אולי לייחס להן סבל מסויים בזמן שחיטה. לסיכום: בחיות הכשרות, שחיטה תקינה לא מלווה בכאב וצער לבהמה עד כאן המחקר.

נערך לאחרונה:
למה צריך לעשות את זה במו ידיו? בשביל זה המציאו את הרובה.
כשמישהו מדבר על "טורפים" ב"טבע" אני מציעה לו להשתמש באמצעים ה"טבעיים" שברשותו.
הרעיון הוא כמובן שבני אדם כבר מזמן לא חיים בתנאים של טבע - וגם רעיון ה"אכזריות" הוא לא רעיון שניתן לייחס לבעלי חיים בטבע.
אי אפשר להשוות בין האיזון שקיים בטבע בין טורפים וטרף (שיש לו האופציה לברוח או להרוג את הטורף) ובין המצב של גידול בעלי חיים בתנאי כליאה והרג שיטתי שלהם לצורכי האדם.

כשמישהו מדבר על "טורפים" ב"טבע" אני מציעה לו להשתמש באמצעים ה"טבעיים" שברשותו.
הרעיון הוא כמובן שבני אדם כבר מזמן לא חיים בתנאים של טבע - וגם רעיון ה"אכזריות" הוא לא רעיון שניתן לייחס לבעלי חיים בטבע.
אי אפשר להשוות בין האיזון שקיים בטבע בין טורפים וטרף (שיש לו האופציה לברוח או להרוג את הטורף) ובין המצב של גידול בעלי חיים בתנאי כליאה והרג שיטתי שלהם לצורכי האדם.

את חושבת שכל האמצעים שהאדם פיתח כדי לצוד הם לא טבעיים? התפתחות הידע זה לא חלק מהאבולוציה?

אז כן אני בשמחה ירדוף ויאכל באפולו אם זה מה שאני יצטרך לעשות כדי לשרוד.
היום יש פשוט מישהו שעושה את העבודה הקשה בשבילי ואני מודה לו על זה.
ואל תביאי לי את הדוגמא שאפשר לגדל ולאכול ירקות. אנחנו לא בנוים לחיות רק על ירקות וחוץ מזה גם לאכול מלפפון זה לרצוח משהו חי. אוף חפרתי 😛
צמחונות גורמת לי לחפור סורי 😵‍💫🥊
רוב הסיכויים שהבאפלו הזה ירמוס אותך ולא ישים לב. כל ה"ציידים" וה"וטורפים" שיושבים באינטרנט כל היום מצחיקים אותי. אם תצא לטבע כמו שאתה - קוף ערום הולך על שתיים - איזה תן יאכל אותך בזמן שתירדם.
נראה אותך שוחט את הכלב או החתול שלך בימי רעב קיצוני - כמה סיוטים יהיו לך אחרי שתעשה את זה.
ועוד דבר - יש הרבה דברים שאנשים יגדירו כ"אכזריים" למרות שבשביל מישהו אחר זה צורך קיומי - ואני לא מדברת רק על אוכל, אבל גם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית