הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קיצוניות

אני מניח שהוא התכוון לתפיסת המציאות. אתה סתם נודניק.

נכון!

אני לא חייבת לעזוב את הפורום לשם כך. ועוד: אתה לא חושב שאדם יכול לדבר על אידיאולוגיה שונה מזו שלפיה הוא חי?

לגבי ה"תעזבי" חיים ענה לך.

ברור שהוא יכול, אני טוען שהאידיולוגיה שלך לא קונסיסטנטית.

נכון!
לגבי ה"תעזבי" חיים ענה לך.
ברור שהוא יכול, אני טוען שהאידיולוגיה שלך לא קונסיסטנטית.
אני לא מנסה להציג כאן משהו בצורה קונסיסטנטית. סה''כ גולשת עם הדיון.
כל פעם שצצים "טורפים" ו"ציידים" שבמקרה הטוב קונים את הבשר שלהם בקצביה ובמקרה הרע אמא מכינה להם, והם משווים את עצמם לנמרים בטבע, בא לי להעיר משהו 😃

הסרטונים פה מציגים התעללות ולא שחיטה לשם אכילה. לדפוק מכות לחיה עד שהיא מתה זה לא ממש דרך יעילה להרוג את החיה. בטח הם בררו את הצילומים האלה מהרבה מאד צילומים שהם עשו ופשוט בחרו את הסדיסטים שעובדים שם. יש גם סיכוי שהם הלכו לכול מיני משחטות שהם בכלל לא בפיקוח, אני לא חושב שפרות שחיות בחרא עד הבירכיים זה תקן לבריאות.
צריך לבדוק כמה משחטות הם כן תחת פיקוח וטרינרי, יכול להיות שהמשחטות שמתעללות הם מיעוט ולא מדגם מייצג של השחיטה בארץ.

אני מציעה למישהו לעשות את זה במו ידיו כדי שהוא ירגיש מה זה להרוג לצורך הישרדות ולטרף יש סיכוי לברוח או להגן על עצמו (להזכירך שאלת אותי אם אני חושבת שבעלי חיים טורפים הם אכזריים). רק לצורך הדגמה מה ההבדל בינך ובין הטורפים האלה.
הצמחונים לא רואים אכזריות באכילת בשר כמו שהיא מתרחשת בטבע אלא דווקא בגידול של בעלי חיים לצורך מאכל, גרימת סבל והריגה שלהם בצורות שונות - סאדיסטיות פחות וסאדיסטיות יותר.
קל מאד לדבר על "ציד" ו"טרף" כשאתה קונה את הבשר שלך בחנות, מגדלים את החיות בתנאי כליאה ומישהו כבר הורג אותן בשבילך, אתה לא צריך ללכלך את הידיים ולהיות עד לסבל ולמוות של אותו הייצור.
אתה לא תעמוד בדילמה מוסרית בכל מקרה, כי אתה חושב שזה בסדר לכלוא חיות, לפגוע בהן ולהרוג אותן כל עוד זה נועד למאכל ונעשה בצורה מסודרת. זכותך.

אני לא מנסה להציג כאן משהו בצורה קונסיסטנטית. סה''כ גולשת עם הדיון.
כל פעם שצצים "טורפים" ו"ציידים" שבמקרה הטוב קונים את הבשר שלהם בקצביה ובמקרה הרע אמא מכינה להם, והם משווים את עצמם לנמרים בטבע, בא לי להעיר משהו
smile.gif

היי, אם כך זה מצויין. אני נוהג להשתתף בשחיטה של בקר פעם בשנה כמעט כל שנה מאז שהייתי ילד קטן. את השחיטה עצמה עושה בד"כ מישהו מנוסה שמבצע את השחיטה בצורה הנדרשת אבל חוץ מזה אני פיניתי איברים פנימיים, פשטתי עור, פירקתי גולגולת. יום אחד אני מקווה שיתנו לי לשחוט גם.

כך שאני כן מלכלך את הידיים שלי, אני כן עד לפרפורים האחרונים של החיה, דם משפריץ עלי כי אני מחזיק את החיה כדי שהיא לא תברח, *עוד מעשים אכזריים גנריים*, וכ'ו.

דרגת המעורבות של מישהו בתהליך טריפת בעלי חיים לא אמור להשפיע על ההסתכלות שלו על העניין. אם כן אז הוא אידיוט.

בני אנוש מגדלים בעלי חיים לשם מאכל כי אחרת זנים שלמים ייכחדו כפי שזה קרה בעבר. מצידי אין שום סבל שנגרם להם בעודם בחיים ואני חושב שצריך לדאוג לחיים נוחים יותר בשבילם מהחיים בטבע. אני חושב שצורת השחיטה שאני מכיר ומאמין בה היא מוסרית מספיק.

כל הפינות מכוסות מבחינתי.

ועדיין לא הסברת מה אכזרי בכך שאני בוחר לאכול בעלי חיים בדיוק כפי שהם היו נאכלים ממילא.

נערך לאחרונה:
ועדיין לא הסברת מה אכזרי בכך שאני בוחר לאכול בעלי חיים בדיוק כפי שהם היו נאכלים ממילא.
לא שאלת מה אכזרי בלאכול בעלי חיים. גם לא אמרתי את זה.
אמרתי שאכזרי לשחוט אותם בצורה סדרתית. וזה באמת אכזרי לדעתי כי מדובר בהרג שיטתי של בעלי חיים. אנשים חושבים שזה הכרחי להם. אנשים אחרים מנסים לחיות בלי זה ודי מצליחים.
אבל להסביר לך את זה זה בערך כמו להסביר להורה שמכה את הילדים שלו לצורך "חינוכם" למה זה אכזרי. אתה לא רואה את זה כך ואני לא רואה סיבה להתאמץ.

אמרתי שאכזרי לשחוט אותם בצורה סדרתית. וזה באמת אכזרי לדעתי כי מדובר בהרג שיטתי של בעלי חיים. אנשים חושבים שזה הכרחי להם. אנשים אחרים מנסים לחיות בלי זה ודי מצליחים.
אבל להסביר לך את זה זה בערך כמו להסביר להורה שמכה את הילדים שלו לצורך "חינוכם" למה זה אכזרי. אתה לא רואה את זה כך ואני לא רואה סיבה להתאמץ.

אני מאמין שבע"ח באו לעולם כדי לרעות באחו ואז שאני אהיה רעב ישחטו אותם ואני אוכל אותם
אם אתה לא מאמין בזה שזה היעוד של בע"ח אז באמת אתה בנאדם רשע אם אתה אוכל בשר

אני לא מבין איך את משווה אכילת בשר להכאת ילדים.

אנשים מדברים פה וזורקים את המילה "טבעי" או "מה שבטבע" דבר ראשון יש לנו מושג מה הולך בטבע כל מה שצריך זה לפתוח ערוץ נש' גרוגרפיק ווילד או פשוט ללכת לכל מקום שיש בו חיות שלא מופרדות ע"י כלובים. דבר שני למה נראה לכם שאיך שאנחנו חיים עכשיו זה לא חלק מהטבע? בסך הכל פיתחנו מוח גדול שיאפשר לנו להשתמש בכלים (שהכלים עשויים מ100% טבע.) כדי לשכלל את הציד שלנו ואת החיים שלנו זה לא אומר שאנחנו לא חלק מהטבע.
אם זה אומר שפרות יגודלו וינועו על פס יצור כדי להשחט ולהאכל אז זה מה שטבעי, כי זה מה שהכי טוב לנו לעשות וזה עובד. אם לאריה היתה אפשרות הוא היה שמח לעשות את זה במקום לרוץ כמו מטורף ולאכול ארוחה אחת בשבוע. עד שנכחד או שיצור אחר יחליף אותנו.

כמו שאמרתי - minimonster הסיבה היחידה שאת רואה ציד "על פס יצור" כמשהו אכזרי זאת תוצאה ישירה של התרבות הנוחה שבה גדלת, והמרחק שלך מהצד הזה של החיים.
ילדים שגודלים במקסיקו באזורים כפריים (או לדוגמה סבא וסבתא שלי שגדלו באזור כפרי ברוסיה) אין להם שום בעיה למלוק את הראש לתרנגולת ולהכין אותה לבישול. לי זה יהיה קשה - ברור - כי לא גדלתי בסביבה כזאת. זה לא אומר שיש לי בעיה עם זה, זה אומר שאני צריך פשוט להתרגל.

אני בעד שהחיות האלה שאנחנו מגדלים יחיו את שארית חייהם בצורה הנוחה והחופשית ביותר ושההרג יהיה כמה שפחות כואב. אני לא מוסגל לראות סרטונים כאלה על התעללות בבעלי חיים ולא לקבל כאב בטן מכעס על האנשים האלו - אבל זאת סטיה ולא חלק מהמנגנון הרגיל(ואם זה המנגנון הרגיל אז חייבים לשנות אותו!), כמו שאדם שמגדל את הילדות שלו במרתף ואונס אותם לא מייצג את מנגנון ההורות הרגיל.

מה שהבאת זו לא הגדרה קבילה של טבע. אתה בעצם שואף להקביל את ההגדרה של "מציאות" (שהיא חובקת) עם ההגדרה של "טבע" (שאינה חובקת). "כל מה שקיים במציאות" != טבעי, אלא אם קבענו שמציאות=טבע. לא כל דבר שקיים במציאות טבעי (כל דבר מלאכותי הוא בהגדרה לא טבעי), למרות שכל מה שקיים "קיים" מבחינה אונטולוגית ולכן נמצא [במציאות].

מה שהבאת זו לא הגדרה קבילה של טבע. אתה בעצם שואף להקביל את ההגדרה של "מציאות" (שהיא חובקת) עם ההגדרה של "טבע" (שאינה חובקת). "כל מה שקיים במציאות" != טבעי, אלא אם קבענו שמציאות=טבע. לא כל דבר שקיים במציאות טבעי (כל דבר מלאכותי הוא בהגדרה לא טבעי), למרות שכל מה שקיים "קיים" מבחינה אונטולוגית ולכן נמצא [במציאות].

😵

אם זה לא יעבוד אתה תמיד יכול לחזור להיות המוזר הזה, שמתעקש לכתוב בפורום אימונים למרות שהוא לא מתאמן, ולהמשיך את השושלת המפוארת של שאלות לגמרי לא אידיוטיות וגם לגמרי לא קצת עצובות כמו למשל "כוסעמק כמה זמן אפשר לעשות ליל הסדר???" ו-"בשביל מה חג האהבה טוב?".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית