ייעוץ משקה איזוטוני בחיטוב

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
שלום לכולם,
אני כרגע בתקופת חיטוב, עובד עם תפריט של כ-1600 קלוריות ומתאמן 4 פעמים בשבוע A+B,

בתקופה האחרונה העלתי את משך האירובי שאני עושה (אליפטי) מ-20 דקות ל-40~50 דקות,
ולא יכולתי שלא לשים לב לכך שאני נהיה רעב בצורה מטורפת אחרי אירובי ממושך.
פשוט חוזר הביתה ומתנפל על מה שיש כאילו אני לא שולט בעצמי.

היום הפחתתי את האירובי ל-20 דקות שוב, כדי לנסות - ושייק + טונה השביעו אותי.

הבנתי שמשקה איזוטוני יכול לעזור למנוע את הרעב, השאלה האם זה נחוץ? והאם זה מחליף את האבקת חלבון שאני צורך גם ככה? כי יש לה כמות קלוריות זהה לשייק... וזה דופק לי את החיטוב אם אני יכניס את זה בנוסף.

והאם אפשר להכין משקה איזוטוני בבית מבלי לקנות? אולי מיץ מדולל מאוד במים עם איזה כפית מלח? שמעתם על דבר כזה?

תודה.

שלום לכולם,
אני כרגע בתקופת חיטוב, עובד עם תפריט של כ-1600 קלוריות ומתאמן 4 פעמים בשבוע A+B,

בתקופה האחרונה העלתי את משך האירובי שאני עושה (אליפטי) מ-20 דקות ל-40~50 דקות,
ולא יכולתי שלא לשים לב לכך שאני נהיה רעב בצורה מטורפת אחרי אירובי ממושך.
פשוט חוזר הביתה ומתנפל על מה שיש כאילו אני לא שולט בעצמי.

היום הפחתתי את האירובי ל-20 דקות שוב, כדי לנסות - ושייק + טונה השביעו אותי.

הבנתי שמשקה איזוטוני יכול לעזור למנוע את הרעב, השאלה האם זה נחוץ? והאם זה מחליף את האבקת חלבון שאני צורך גם ככה? כי יש לה כמות קלוריות זהה לשייק... וזה דופק לי את החיטוב אם אני יכניס את זה בנוסף.

והאם אפשר להכין משקה איזוטוני בבית מבלי לקנות? אולי מיץ מדולל מאוד במים עם איזה כפית מלח? שמעתם על דבר כזה?

תודה.

מה הכוונה שלך ביחליף את האבקת חלבון? כל העניין של חיטוב זה ערכים יומיים, תאכל מה שנכנס לך בערכים זה יכול אבקת חלבון\משקה איזוטוני\המבורגר ולאפה.

דווקא לדעתי זה יגביר לך הרעב, רוב המשקאות האיזוטוניים מכילים פחמימות פשוטות שמעלות רמת אינסולין מה שדווקא יגרום לך לרצות עוד מזה.

יש מלא מתכונים למשקאות איזוטוניים באינטרנט אבל אני לא יכול שלא לתהות למה לך משקה איזוטוני? כעיקרון זה מיועד להחזיר דברים שאבדו במהלך פעילות אירובית ארוכה(נהוג להגיד מעל שעה..) אם אתה עושה 40-50 דקות אני לא רואה כל סיבה שתצטרך משקה איזוטוני.

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה שלך ביחליף את האבקת חלבון? כל העניין של חיטוב זה ערכים יומיים, תאכל מה שנכנס לך בערכים זה יכול אבקת חלבון\משקה איזוטוני\המבורגר ולאפה.

דווקא לדעתי זה יגביר לך הרעב, רוב המשקאות האיזוטוניים מכילים פחמימות פשוטות שמעלות רמת אינסולין מה שדווקא יגרום לך לרצות עוד מזה.

יש מלא מתכונים למשקאות איזוטוניים באינטרנט אבל אני לא יכול שלא לתהות למה לך משקה איזוטוני? כעיקרון זה מיועד להחזיר דברים שאבדו במהלך פעילות אירובית ארוכה(נהוג להגיד מעל שעה..) אם אתה עושה 40-50 דקות אני לא רואה כל סיבה שתצטרך משקה איזוטוני.
אני גם לא בטוח שאני צריך אותו, אבל המליצו לי עליו בכדי לדכא את הרעב המטורף שמשתלט עלי אחרי האירובי הממושך.
אם לא המשקה, יש דרך אחרת להמנע מהרעב? במצב הנוכחי אנו מעדיף פשוט להקטין את זמן האירובי מאשר לשרוף עוד 300 קלוריות ולטחון בבית 600...

זה בדיוק העניין, תוריד את הזמן של האירובי. גם ככה התרומה שלו לשריפת קלוריות בזמן החיטוב מועטת.

עדיף להתרכז באימוני הכח. אני במקומך הייתי עושה 3 פעמים בשבוע FBW ואת האירובי משאיר לאחרי האימון. 20 דקות אחרי האימון כח אמורות להספיק. תגיע הביתה ותשתה את השייק חלבון.

לדעתי ולעוד רבים בפורום שעשו חיטוב זה הדרך המומלצת.

ומשקה איזוטוני זה בזבוז כסף זה לא מדכא תיאבון 😃

בהצלחה!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית