ייעוץ טווח זמן של אימון

• פותח/ת השרשור baloo
  • פורסם בתאריך

baloo

משתמש מתחיל
91
0
נק' מוניטין:
0
91
0
אני מתאמן כבר כמה שנים טובות וקורא מאמרים מידי פעם ומתייעץ עם הרבה מאוד אנשים בתחום-
לפי מה שאני יודע אסור לאימון משקולות לקחת יותר משעה כי אז מתחילים לעבוד הורמונים קטאבוליים.אני רואה פה באתר שאנשים אומרים שאימונים לוקחים להם שעה וחצי במיוחד באימוני כוח מירבי בטווח חזרות של 1-5 חזרות.אני לא מבין איך הם מתאמנים שעה וחצי וזה לא פוגע בהם ובנוסף איזה תוספים לוקחים על מנת להאריך את הזמן שאתה יכול להיתאמן?
תודה.

יש איזה טענה ליצנית שאפילו שמעתי בקורס מדריכים: אחרי שעה של אימון רמות הקורטיזול עולות והאימון נהיה לא אפקטיבי (קורטיזול=הורמון מפרק שריר) מה שמדהים זה שתמיד הם אומרים שעה. אם אני מתאמן 59 דקות אז זה בסדר ואם אני מתאמן 61 דקות אז לא?

בכל מקרה אני אענה את התשובה הקבועה: תהליכי פירוק ובנייה מתרחשים כל הזמן, מה שמשנה בסופו של דבר זה המאזן הסופי: יותר פירוק או יותר בנייה.

אולי מבחינת האקדמיה בדקו ומצאו שאחרי שעה בערך רמות הקורטיזול עולות וכביכול האימון הופל להיות לא אפקטיבי. בעולם האמיתי זה סוג של חרטא. מסוג החארטות של "חלון ההזדמנויות".

האימון לוקח כמה שלוקח, אם מקפידים על תזונה טובה ומנוחה טובה האימון יכול לקחת גם 10 שעות (תיאורטית כמובן..)

מקווה שהצלחתי לעשות קצת סדר

שעה וחצי? 🙄 אימוני נפח בטקסס זה סיפור של שעתיים-שעתיים ורבע .. לפעמים טיפה יותר ;gaaahz

חחחחחחחחחח

בכל מקרה כמו שמר מומין טרול אמר 🤘

בתחום הזה, תטיל ספק בכל מה שאומרים לך "יודעי דבר". יש דברים שהם גם היגיון פשוט. עוד לפני שהתחלתי לקרוא ספרים ומאמרים של יודעי דבר אמיתיים, ידעתי שחלון הזדמנויות ואימון של לא יותר משעה זה שטויות. איך? הרי זה לא שמרגע שנגעת במוט ריק בהתחלת אימון, השריר שם לך סטופר של שעה, או בסוף האימון סטופר של 40 דקות. מה קורה אחרי 62.3335678274 דקות שאני מתאמן? או אחרי 43 דקות מסוף האימון?

• פותח/ת השרשור
http://www.reader.co.il/article/88023/מתאמן-באופן-קבוע-מצוין-אבל-כמה-אתה-יעיל
מישהו הגיב פה וביקש מאמר או מחקר שמראה שלא טוב להיתאמן יותר משעה.
באנגלית אני לא משהו אז מצאתי משהו פשוט בגוגל למרות שאני חושב שזה לא המאמר הכי מקצועי אבל יש בו את הנקודה של משך האימון.
בנוסף השאלה שלי היא איזה תוספים מומלץ לאכול על מנת שיהיה אפשר להיתאמן למשך זמן ממןשך יותר.

נועם שימלר כתב גם על שיטת האימון "ספרטקוס" אני לא יודע עד כמה הוא אמין..

ואם ברצינות לרגע: מה שכתוב שם זה טוב ויפה אבל זה הקקה הרגיל של קורס מדריכים בוינגייט, הוא לא מחדש שום דבר והוא פונה לכלל האוכלוסייה.

מאמר שטוב לסבתות שבאות לעשות קירוב ירך במכונה לא למי שעושה אימוני כח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית