הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פניני חוכמה מאת הפורום החי של YNET

Someone...

משתמש קבוע
1,450
4
נק' מוניטין:
3,637
1,450
4
ממש ברגע זה
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2227-14669,00.html
פורום חי
אוהבים סטייקים וסוכר? ד"ר שטורך מסביר איך זה משפיע על לחץ הדם

דוגמה:
נושא : מהן הדרכים למניעת יתר לחץ דם
תאריך : 24/02/11 11:34
מחבר/ת : שחר
שלום , אם תוכל בבקשה למנות מספר דרכים למניעה או עיכוב או שיפור ביתר לחץ הדם ( ספורט , אכילה נכונה ועוד...)

נושא : דרכים להורדת לחץ דם
תאריך : 24/02/11 11:46
מחבר/ת : דר שטורך
בתגובה ל: מהן הדרכים למניעת יתר לחץ דם - שחר
================================================
צריך להוריד משקל להיות בBMI מתאים עדיף 25-27
דיאטת מלח רצחנית ללא מלחייה בכלל בלי חמוצים בעיקר מלפון חמוץ בלי פיצוחים מלוחים בלי דג מלוח
ספורט אארובי לא משקלות

😵

פשוט עצוב איך משחקים שם עם חיים של בני אדם, תראו את שאר התגובות.
שאתה יודע שמדובר בעבודה רצינית שדורשת בטיפול גורם המוות מספר אחד בארץ, למה שלא תחקור עוד קצת ותצא מהבועה שאתה חי בה, זה לא מדעי רוח פה! (וגם להשלים בגרות בלשון, בהזדמנות)
ד"א, מלפון חמוץ בלי פיצוחים מלוחים הרשים אותי יותר

מלפון חמוץ זה הכי אחי!
צריך איכשהו לעשות ש LBS יהיה הפורום היחידי ברשת, ככה לא סתם ידפקו אנשים.

אלוהים ישמור. ועוד אחרי זה אומרים לי "אבל רופאים אמרו לי אחי!!!"

אבל לאנשים שיהרסו או ישנו את החיים שלהם כי הם קראו משהו שאיזה טמבל אמר להם באיזה פורום כנראה שזה מגיע. מי שלא רוצה לקרוא ולהשכיל על דעת עצמו ורוצה לקבל תשובות בכפית כנראה שיאכל רק חרא ובצדק. הברירה הטבעית לא נעצרה חבר'ה 😛

מה הבעיה? מלח (נתרן) מעלה לחץ דם בטווח הקרוב. אבל זה בגלל עליה בנפח הדם ולא מבעיה פיזיולוגית ככה שלא אכפת (לי לפחות).

• פותח/ת השרשור
מה הבעיה? מלח (נתרן) מעלה לחץ דם בטווח הקרוב. אבל זה בגלל עליה בנפח הדם ולא מבעיה פיזיולוגית ככה שלא אכפת (לי לפחות).
ואתה לא רואה בעיה בזה שרופא ממליץ לא לעשות אימוני משקולות?
ועם זה שרופא מתבטא וכותב כמו אוטיסט?

אתה יודע שאני הראשון שכן.
למרות שאם היה לי מישהו עם לחץ דם גבוה אמיתי ממקור פתופיזיולוגיה לא הייתי נותן לו לעשות מאמצים עצימים מאוד (איזומטרי וחזרות מועטות)
כמובן שכל זה כמעט ולא תופס לפורום ושהוא אידיוט. אבל אנשים יוצאים נגד העובדה שמלח לא מעלה ל"ד אבל הוא כן, כי הוא מגדיל את נפח הדם. לא שאני חושב שזה רע. נהפוכו.

ההמלצה לרדת קצת ממלח היא לא הכי נוראית ששמעתי מעולם. גם ככה ממליחים כל דבר שזז בערך.
האימון הא(נ)ארובי שלא כולל משקולות (טבאטה? אינטרוולים?) קצת יותר מעניין אותי.

הוא לא המליץ על ספורט אנארובי ללא משקולות.
הוא המליץ על ספורט אירובי (=אארובי) שכמובן זה בלי משקולות. או במילים אחרות הליכה וכו

אה, הבנתי, זה בגלל שבמחלקות לרפואה לא מלמדים ש-ae זה או "איי" (ay) [לטינית מקורית שלקוחה מהיוונית המקורת ἀήρ, גם ב-ay, שמשמעו "אוויר"] או "אה" (e) [לטינית כנסייתית].

בדיוק. כל הזקנים הטרחנים עם הרכס שמלמדים רפואנ(ט)ים יודעים שיש אארובי ואנארובי. מבחינתם זה מקביל לאיזוטוני ואיזומטרי. מבחינתם זה מקביל לרע ללחץ דם ולטוב ללחץ דם. זה מה שהם לומדים.

כשהגעתי לאוניברסיטה הייתי מחורפן איזה חודשיים עד שהבנתי שהם מדברים כמו מפגרים.
זה במיוחד אצל הזקנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית