הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מסעות בצבא

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
אני מאוד מתקשה עם המסעות בטירונות\אימון מתקדם...הם מתחילים ממספר קטן ולאט לאט גדלים..15 קילומטר 20 קילומטר 25 30....זה רק גדל ואני לא מצליח ותמיד מסתרך בהם, איך אני יכול לעבוד על זה?

איפה מתבטא הקושי? אתה נרדם בזמן ההליכה? (זה קורה!) יש עליך משקל? פקלי"ם?

אתה מתעייף? איך הכושר שלך בכלליות? מבחינת ריצות נגיד..

זה טבעי שיהיה לך קשה בשביל זה יש מסעות..

אין איך לעבוד על זה, מסעות זה בעיקר בעיקר כח רצון. פשוט תנשך שפתיים.
בסוף כולם מסתכלים אחורה וצוחקים לעצמם איך הם פחדו ואיך היה קשה אחרי מסע מסכן של 15-20-30
ועכשיו הם אחרי מסע כומתה.

אתה יכול לדאוג לאכול טוב לשתות טוב ואפילו תחביא בווסט צ'וקולקים, קפאין, צימוקים. אתה יכול להכניס למימיה איזה משקה איזוטוני. חוץ מזה היתרונות המובנים מאליו זה פסיכולוגית יעזור לך.

• פותח/ת השרשור
מבחינת הכושר...בחיי זה כל כך קשה, הריצה וגם ההליכה מעייפת, אני לא ממש נרדם (חחח) אבל אתה פשוט הולך והולך וזה סיוט מזדיין ואני מגיע למצב שאני כבר צריך לצמצם פערים ואני לא מצליח לרוץ כי אין לי כבר אוויר
גם כל הגוף כואב כי אתה צריך ללכת ממש מהר....
מצב הכושר שלי הוא בריצפה, אני מסתרך על מסעות של 9-20 קילומטר פשוט מגיע למצב שאני נופל

אין עלי פקלים, רק אפוד עם כוננות מלאה

איזה משקה אני יכול לדחוף למימיה שלי?

נערך לאחרונה:
אתה יכול לנסות איזוסטאר באבקה או ג'לים איזטונים שיש בחנויות אופניים וספורט.

אני יודע, זה סיוט מזדיין, אבל זה היה חסר משמעות אם זה לא היה סיוט. זה אימון לכח רצון לא רק לגוף.

ותנסה להצמד מההתחלה למישהו מקדימה אחד הראשונים, מ"מ או מ"כ או סתם חבר שאתה יודע שהוא לא יוצר פערים ולא לזוז לו מהתחת פשוט לעקוב אחרי הצעדים שלו ולא לזוז ממנו מילימטר. וגם לבקש מחבר טוב שיהיה מאחוריך וידחוף אותך כל פעם שאתה מתחיל לפתוח פער.

שמתי לב שאתה 1.67 מטר, יש לך צעדים קטנים ובטח בגלל זה אתה רץ, זו בעיה באמת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שחבר שלי היה באימון מתקדם הוא לקח קפאין ואפדרין + שם בכיס 2 חטיפי חלבון ואמר לי שזה ממש עזר לו...

תדבק לבן אדם ואל תרפה.
קח איתך דברים מתוקים. גומי, מנטוס, וופלים, שוקולדים וכו...
אל תוותר!

ותקפיד על צעדים גדולים (באמת תחשוב על זה תוך כדי ההליכה).
העניין הוא להקפיד על קצב אחיד ולא קצב איטי ולצמצם בריצה...

תדבק לבן אדם ואל תרפה.
קח איתך דברים מתוקים. גומי, מנטוס, וופלים, שוקולדים וכו...
אל תוותר!

ותקפיד על צעדים גדולים (באמת תחשוב על זה תוך כדי ההליכה).
העניין הוא להקפיד על קצב אחיד ולא קצב איטי ולצמצם בריצה...

צעדים גדולים מגבירים את הסיכוי לפציעה, בריצות בעיקר... (דרך אגב אפשר להתרגל לרוץ בצעדים קטנים יותר יחסית על מנת למנוע פציעות שקשורות לריצות)

מניסיון שלי,אין דרך להקל על המסע מבחינת מאמץ פיזי ללא הגדלת הכושר.
יש דרכים להקל נפשית, שכמו שציינו כאן - זה לקחת מתוקים (אני ממליץ על חלבה), משקאות איזוטוניים זה בזבוז כסף בתנאים אלה (הרי אתה גומר מימיה כל שעה).
חשוב למצוא שותף למסע שאפשר לדבר איתו, להעביר ת'זמן ואכי חשוב - לחלוק פקלים (לעשות שעה שעה על ג'ריקן וכ''ו ).
אם תקח את זה ברוח טובה יהיה לך קל יותר, כמו שהמ''קים שלנו היו אומרים לנו אחרי עלייה קשה על איזה גבעה\הר "תנשמו אויר פסגות" ,תנשום אויר נקי ותהנה מזה.
הכל בראש! (וגם בברכיים וגב 😛 )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית