הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעוניין להחליף תרגיל ב5X5

הבעיה עם מתח שהוא תלוי במשקל גוף וקשה לעלות בו לינארית, חוץ מזה מתח זה אחלה בתנאי שאתה עושה אותו מלא (יורד עד נעילת מרפקים עולה מעל הסנטר)

• פותח/ת השרשור
אני לא מחפף במתח אני עושה כמו שצריך, אז קשה שאין מה לדאוג.
בתקופה שלא היה לי משקולות הייתי לוקח תיק ושם בפנים ספרים כבדים שיש לי בבית והייתי עושה עליות מתח ככה עם משקל...
כרגע אני יכול לקחת תיק עם פלטות משקל, אז ככה שיש אפשרות לעלות לינארית...
אז אפשרי להחליף?

הבעיה עם מתח שהוא תלוי במשקל גוף וקשה לעלות בו לינארית, חוץ מזה מתח זה אחלה בתנאי שאתה עושה אותו מלא (יורד עד נעילת מרפקים עולה מעל הסנטר)

בSS אומרים במפורש לא להגיע למצב שאתה יורד עד נעילת מרפקים... (5 בבוקר עכשיו אז אני לא זוכר את הסיבה במדוייק, אבל זה שם)

נעילת מרפקים + משקל יכול להביא אותך לדלקת.
משאירים את המרפקים מעט מכופפים בנקודה התחתונה.

ואלה? לא זכרתי את זה מSS... נאלץ להאמין לכם וחוזר בי.
בכל מקרה צריך שיהיה full range of motion ולא הליצנים האלה בחדר כושר שמקפיצים את הגוף 10 סנטימטר למעלה ולמטה 20 פעם וקוראים לזה מתח.

גיא: חגורה עם משקל או תיק זה מעולה אבל עדין קשה מאד לעלות בתרגיל הזה לינארית, לעומת חתירה או שאר המורכבים למשל. מנסיון והגיון. אתה תראה שאתה עולה במתח מאד לאט. אצלי זה עולה כמו הפרס ולפעמים אפילו יותר איטי.

מתח תרגיל מצוין - בתוכנית הליניארית האחרונה החלפתי את החתירה במתח.

נכון - קשה יותר לעלות בו משקלים אבל אפשר לסדר את זה ידנית בטבלת אקסל שזה יהיה בר השגה 😛

אני השתמשתי בחגורת RDX עם שרשרת וקליפס לקשירת המשקולת.

• פותח/ת השרשור
לי אין את כל החגורות והקליפסים והדברים ככה שתיק זו האופציה היחידה...
פעם ניסיתי להחזיק את הפלטה עם שתי כפות הרגליים שלי אבל זה החליק לי ....
לא נורא נסתדר עם זה... הבעיה עם הבנט אובר היא לא קשורה לתרגיל עצמו אלא אחרי שאני עושה בנץ יש בנט אובר ואני צריך להוריד את כל המשקולות, לסדר אותם במקום כדי שלא יהיה בוץ עליהם(ארגנתי ארגז) ואז לשים את המוט על הרצפה הלחה ואז הוא גם מתלכך בקיצור זה סתם לוקח לי זמן במקום שאני פשוט יקח איזשהי פלטה שאני צריך ויילך למתח....

---------- התגובה התווספה ב 20:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:14 ----------

עוד משהו שרציתי לשאול, הייתה לי הפסקה של שבועיים, הסקוואט שלי היה 135 בערך, והייתה לי הפסקה של שבועיים משהו כזה וחזרתי לעשות אימונים לפני כמה ימים והרגשתי שממש קשה לי לעשות אפילו את ה110, את ה135 לא עשיתי....
אז מה לעשות? אני אמור להיות עכשיו בשבוע חמישי, אבל אני מרגיש שממש חזרתי לאחור בגלל ההפסקה הזאתי....
מה לעשות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית