הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גדילה בצורה לא שווה

אביב339

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
142
19
0
אהלן חבר'ה
השריר אצלי גדל בצורה לא שווה בחזה וביד, משום מה בכתפיים זה די סימטרי וגם ברגליים.
אני עושה רק תרגילים מורכבים ותוכניות כוח, אבל כשיוצא לי לעשות פטישים עם דאמבלים, יד שמאל חזקה פחות מיד ימין. יש לציין שהספורט שלי דורש את יד ימין יותר מיד שמאל.
יש איזשהי דרך שאוכל לתקן את האיסימטריה הזאת?

אין מצב שיד שמאל תיהיה הרבה יותר חזקה מיד ימין אלא אם אתה רגיל לעשות דברים עם יד שמאל כמו לכתוב
תן פרטים עליך (נתונים,איזה תוכנית עשית,איזה ספורט אתה עוסק)

אהלן חבר'ה
השריר אצלי גדל בצורה לא שווה בחזה וביד, משום מה בכתפיים זה די סימטרי וגם ברגליים.
אני עושה רק תרגילים מורכבים ותוכניות כוח, אבל כשיוצא לי לעשות פטישים עם דאמבלים, יד שמאל חזקה פחות מיד ימין. יש לציין שהספורט שלי דורש את יד ימין יותר מיד שמאל.
יש איזשהי דרך שאוכל לתקן את האיסימטריה הזאת?

כבר דנו בזה פעם בפורום: בגדול הגוף הוא סימטרי אבל יכול להיות מצב שתראה חוזר-סימטריה מסויים. ךגבי מה שאתה אומר שאתה משתמש ביד אחת יותר מהשנייה: תראה טניסאים מובילים(נדאל\פדרר..) הם משתמשים ביד אחת שלהם יותר ממה שאנחנו נשתמש כל החיים ועדיין אין להם חוסר סימטריה בין הידיים.

בקיצור: תתאמן וזה יסתדר עם הזמן, אל חשש!!

שאתה עושה תרגילים עם משקולות תדאג קודם לעשות עם היד החלשה ואז עם החזקה כדי שלא יווצר מצב שהיה החזקה עשתה יותר חזרות

שאתה עושה תרגילים עם משקולות תדאג קודם לעשות עם היד החלשה ואז עם החזקה כדי שלא יווצר מצב שהיה החזקה עשתה יותר חזרות

לא חשבת אולי לעשות את החזרה האחרונה עם היד שלא התחילה?
אם התחלת עם יד ימין אז ששמאל תהיה אחרונה.

נשמע הגיוני לא?

כבר דנו בזה פעם בפורום: בגדול הגוף הוא סימטרי אבל יכול להיות מצב שתראה חוזר-סימטריה מסויים. ךגבי מה שאתה אומר שאתה משתמש ביד אחת יותר מהשנייה: תראה טניסאים מובילים(נדאל\פדרר..) הם משתמשים ביד אחת שלהם יותר ממה שאנחנו נשתמש כל החיים ועדיין אין להם חוסר סימטריה בין הידיים.

בקיצור: תתאמן וזה יסתדר עם הזמן, אל חשש!!

תכלס השמאלית של נדאל מפלצתית בהשוואה לימנית...
חוצמזה גוף האדם לא סימטרי בכלל...תמיד תראה הבדלים בידיים רגליים עיניים אוזניים..וכו'

לא חשבת אולי לעשות את החזרה האחרונה עם היד שלא התחילה?
אם התחלת עם יד ימין אז ששמאל תהיה אחרונה.

נשמע הגיוני לא?

ואיך זה מתקשר למה שאמרתי?
התכוונתי שהוא יתחיל עם היד החלשה ככה שלא יווצר מצב שהיד החזקה (לא זו שהתחילה) תעשה יותר חזרות (ואי אפשר כי הוא כבר ישים לב מתי החלשה לא יכולה לעלות לחזרה)

• פותח/ת השרשור
בסה"כ מתאמן די רציני, עשיתי SS מלאה, חיטוב קליל, עכשיו מסה בלינארית של ביל.
עוסק בקראטה, מה שקורה הוא שבעיקר יד ימין פעילה ויד שמאל פחות למרות שגם היא פעילה,וכנראה שלאורך השנים נוצרת האי-סימטריה הזאת.
איך כדאי לתקן את זה? להוסיף נפח\עצימות ליד שמאל?

לשם השוואה, ביד ימין אני יכול לעשות עם 15 קילו פטישים 12 חזרות, ויד שמאל 8.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית