הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כואבת לי הכתף!

Jonashacht

משתמש פעיל
394
1
נק' מוניטין:
328
394
1
באזור מסובבי הכתף, בחלק האחורי תחתון, מאחורי בית השחי.
לפי דעתי מה teres minor או משהו סמוך, למרות שקשה לדעת לבד..

הכאבים באימונים הם בעיקר:
בסוף כל חזרה בבנץ', ברגע שחרור אחיזת המוט
הרחקת ידיים לצדדים עם משקולות

לא מורגש במנוחה, אלא בתנועות מסוימות..

הכאב הוא לא היסטרי, אבל אני מקווה שלא יהפוך לכזה..

מוכר למישהו? מה עשיתם?
ובכלל אשמח לחוות דעת!

תפסיק את ההרחקות לצדדים וכל תרגיל מבודד לידיים/כתפיים דבר ראשון.
תנוח טוב תקח שבוע עם אימונים קלים מאד בנוסף לחימום מסיבי וארוך לכל האזור.
תשן ותאכל כמו שצריך אם אתה בחיטוב תפסיק את החיטוב תעשה שבוע ניטראלי במינימום כדי להחלים.
תראה אם אתה יכול לשים על האזור קרח אחרי האימונים (אם זה מקום נגיש לקרח) ותקח איבופרופן אחרי אימון אם יש כאבים.
אם ממשיך/מחמיר לך לרופא, ותעשה פרוטוקול פציעות (כל מה שרשמתי רק יותר מנוחה פחות אימונים יותר חימום וקרח לאזור)

• פותח/ת השרשור
תודה על ההתייחסות!

SpellStorm, התכנית הייתה להתחיל מחר חיטוב, מה שכנראה יאלץ להידחות בשבועיים..
1. למה קרח? זה לא אמור להיות למניעת סימפטומים של פציעה מיידית, בצקות וכאלה..?
2. לדעתך תרגיל ייעודי למוקד הכאב (אחד מהמסובבי כתף כמו שכתבתי למעלה) במשקל נמוך/הרבה חזרות יכול לעזור? או עדיף להתאמן אימונים קלים מסביב לפציעה.. אפשר למשל לעשות את זה 3 פעמים בשבוע למשך שבועיים+מתיחות לאזור כמו שאמרת.

מציע לך לקחת מנוחה מהאימונים(לפחות לפלג גוף עליון לאיזה שבוע-10 ימים. כמו שאמרו מעליי, אם זה יחמיר פנה ליעוץ מקצועי.

אל תעשה שום תרגיל מבודד גם לא ההוא ששמת קישור. אם זה באמת דלקת זה רק יחמיר אותה. אתה צריך לחמם הרבה את האזור לפני אימון ע"י חימום-מתיחות דינמיות (סיבובי כתפים וכו) ואז לעשות אימון קל יותר מהרגיל, רק תרגילים מורכבים, בתרגילים שכואבים לך תתחיל ממוט ריק ותעלה לאט לאט משקל עד שיתחיל לכאוב, תעשה משהו כמו 10 סטים במשקל הזה (משקל אמור להיות הרבה יותר קל מה5RM שלך) כדי להזרים דם לאזור ולחמם את המקום ומיד אחרי האימון קרח ישירות על המקום שכואב רבע שעה ואז לחמם שוב וקרח שוב. אם ממש כואב קח איבופרופן (אדקס או משהו). אל תעשה מתיחות סטטיות זה חסר תועלת.
תנוח ותאכל טוב. החיטוב יצטרך לחכות קודם תבריא חבל שתמרח את זה לחצי שנה כמו שלי כבר קרה.

שבוע-שבועיים כאלה הכאבים אמורים לעבור לגמרי. אם לא לך לרופא.
במחשבה שניה לך עכשיו לרופא אני לא רופא אני רק מדבר מנסיון.

• פותח/ת השרשור
בדיוק חזרתי מאורטופד. (תור מהיום להיום בצבא, גם אני התקשתי להאמין..)

תוך בדיקה קצרה של הכתף הוא קבע: oversue, ז"א זו לא דלקת. המליץ "לחזק את שרירי הכתף ע"י תרגילים במשקל נמוך והרבה חזרות עד לעייפות של השריר."
חוץ מזה הוא קבע אותו דבר לגבי הגב התחתון שגם הציק לי בזמן האחרון..

יחד עם הגב והכתף, נראה לי אני אתן איזה שבועיים של: סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' - משקל נמוך/הרבה חזרות, ונראה מה יהיה עם הכאבים..

עדכונים בהמשך, ותודה חברים!

בדיוק חזרתי מאורטופד. (תור מהיום להיום בצבא, גם אני התקשתי להאמין..)

תוך בדיקה קצרה של הכתף הוא קבע: oversue, ז"א זו לא דלקת. המליץ "לחזק את שרירי הכתף ע"י תרגילים במשקל נמוך והרבה חזרות עד לעייפות של השריר."
חוץ מזה הוא קבע אותו דבר לגבי הגב התחתון שגם הציק לי בזמן האחרון..

יחד עם הגב והכתף, נראה לי אני אתן איזה שבועיים של: סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' - משקל נמוך/הרבה חזרות, ונראה מה יהיה עם הכאבים..

עדכונים בהמשך, ותודה חברים!

בהחלט מפתיע, אני למדתי תמיד להקצין כל דבר קטן עם רופאים בצבא, כי אם אתה לא גוסס כנראה שלא יתייחסו אלייך יותר מידי.

ככה היית מקבל קצת כדורים נוגדי דלקת, למקרה ש...

בהצלחה:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית