הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה של סקוואט ודדליפט

• פותח/ת השרשור emich
  • פורסם בתאריך

emich

משתמש מתחיל
103
0
נק' מוניטין:
239
103
0

אגב בווידיאו זה נראה שאני לא שובר מקביל אבל אני כן פשוט בממש קצת, אני מאוד לא גמיש ואני מאבד שיווי משקל שאני יורד יותר נמוך (אני יוכל לרדת טיפה יותר נמוך עם יותר מאמץ אם זה ממש הכרחי)
המשקלים כרגע הם 84 ק"ג דדליפט 65 ק"ג סקוואט בן 15 שוקל 50 בss כבר שבועיים.
(המוט כלול במשקלים, אם נהוג להגיד משקלים בלי המוט אשמח אם תתקנו אותי)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא אמורה להיגרם פציעה בסקוואט עם הטכניקה טובה ואתה בריא לגמריי.

• פותח/ת השרשור
סירטונים אני יעלה שאני יחזור לעשות סקוואט ודדליפט, בינתיים החלטתי לעשות הפסקה מסקוואט ודדליפט, אני יחכה עוד שבוע וימשיך לעשות אותם גם אם יישאר הכאב..
לבינתיים באיזה תרגילים אני יכול להחליף אותם? (אני מודע לזה שאין להם תחליף, אבל רק לבינתיים)
והאם אני עדיין יוכל להוסיף משקל בשאר התרגילים מאימון לאימון?

אגב, יכול ליהיות שנפצעתי בגלל חימום לא טוב?
כי שאני חושב על זה זה קצת מוזר, נפצעתי במשקל שלא ממש מאתגר אותי (דיי כבד בישבילי, אבל אני עושה 5 דיי בקלות), והיתאמנתי איתו כבר בעבר בטכניקה הרבה פחות טובה, ולא נפצעתי, ואם הטכניקה ה"משופרת" היתאמנתי לפני וגם אם משקל יותר גבוה.
החימום שלי באותו יום הלך ככה:
מוטר ריק, 5
מוט + 10, 5
מוט+ 25, 5
מוט +35 , 5
מוט + 45, 2 (בחזרה הראשונה נפצעתי)
*בין סט לסט בחימום אני לא לוקח מנוחה, חוץ מהזמן שאני מוריד את הפלטות ושם חדשות, האם זה בסדר?

נערך לאחרונה:
לא סביר שנפצעת מחימום עם הטכניקה תקינה. בעיקר לאור משקלי העבודה שלך.

• פותח/ת השרשור
כן, אבל דיי מוזר זה שנפצעתי בסט חימום שעשיתי את אותו משקל כבר כמה פעמים לפני וכבר העלתי משקל ולא בסט עבודה - זה היה דיי טיפשי מצדי לבקש ממכם לנסות להבין את מקור הפציעה מהסבר כזה, לא משנה.

איזה תרגילים לעשות במקום סקוואט ודדליפט בכמה אימונים הבאים?

את הסקוואט אפשר להחליף עד שתחזור בלחיצת רגליים במכונה. רק תקפיד לבצע תנועה מלאה כלומר להגיע למצב שיש זווית ישרה בין השוק לירך.

• פותח/ת השרשור

**המשקל קל לי פשוט עשיתי בשביל לצלם, אני ייחכה טיפה שהגב יישתפר ויחזור למשקל נורמלי.
איך הטכניקה?

ועוד שאלה:
ואני רוצה לשפר בבנץ בשביל בחינות לקבוצת פוטובול, אז חשבתי לעשות בנץ כל אימון בשביל להעלות אותו הכי מהר ולוותר בינתיים על הפרס, האם זה בסדר? האם אני עדיין יוכל להעלות משקל מאימון לאימון?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אם אתה רוצה לשפר את הלחיצה חזה עבוד בשיטה של דייב טייט. זה אומר כיווץ של הכל הגוף ועבודת רגליים בלחיצה.

• פותח/ת השרשור
כן ראית אשכול על זה כבר וניסיתי את השיטה שלו באימון הקודם. המשקל הרגיש לי ממש קל ואני מתלבט אם לעלות 5 קילו אימון הבא.

אבל אני רוצה לשפר את הלחיצה בצורה דרסטית יותר, להגיע לכמה שיותר משקל ל5 חזרות בזמן הקרוב ביותר, אז האם בנץ בכל אימון במקום פרס שאני מעלה משקל מאימון לאימון יעבוד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית