הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אימון חזה+שאלה

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
האם הסטים שאני מבצע בלחיצת חזה הם בסדר(?):
55 ק"ג- 2 סטים של 5 חזרות.
52.5 ק"ג- 5 חזרות
50 ק"ג- 7 חזרות.

האם זה מספיק? איך כדאי להשאיר את המשקלים/חזרות כדי שהתרגיל יהיה הכי אפקטיבי?

ועוד שאלה: בתרגילים של יד קדמית, האם כדאי לעבוד בטווח של 5-6 חזרות? או שההשפעה מינורית כי מדובר בשריר קטן? כי אני יכול להרים משקל יותר כבד אבל לעשות רק 5-6 חזרות בכפיפת מרפקים, או להוריד משקל ולהרים 8-9 חזרות. מה מומלץ יותר? והאם היד קדמית יכולה לגדול באופן ישיר גם כתוצאה מעבודה קשה בתרגילים שמבודדים אותה?

• פותח/ת השרשור
אתה מתכוון לשאלה ששאלתי על היד הקדמית? שהיא תגדל בתרגילים מורכבים ועבודה מבודדת על יד קדמית לא תעזור?

ומה לגבי השאלה ששאלתי על הבנץ' פרס?

הכי "כדאי" או הכרחי לא להשאיר את המשקלים אלה לעלות בהם.
כמה סטים/חזרות התוכנית שלך אמורה להכתיב לך.

תקרא בפורטל את כל המאמרים

• פותח/ת השרשור
לפי איזה תוכנית אתה עובד? מה המטרות שלך?

עובד בתוכנית ABC
A-חזה+יד קדמית B- גב+יד אחורית C-כתפיים+רגליים

אני מבצע סקוואט, לחיצת חזה, מתח,חתירה(טיבאר), לחיצה צרפתית.. אלה התרגילים המורכבים פחות או יותר

המטרה שלי היא לעלות (נקי יחסית) במסת השריר ולהיראות יותר חזק, לבנות את הגוף

• פותח/ת השרשור
ויש לך קישור/המלצה לתוכנית AB מסויימת?
אני כבר שנה מתאמן, אבל אני חייב כבר להחליף את התוכנית ABC הזאת. אני איתה הרבה חודשים, חייבים לגוון קצת. על מה אתה יכול להמליץ לי? אני רוצה תוכנית שיהיו בה גם תרגילים מבודדים ופשוטים (למשל פשיטת מרפקים, תרגילים לבייספס וכו').

יש בפורטל מספר אפשרויות.

דווקא במשקלי עבודה כאלה הייתי הולך על תוכנית עם תרגילי בסיס מורכבים ומחזק אותם.

SS\ליניארית\מדקאו - תוכניות כוח

אם אתה ממש מתנגד

יש עוד שתי אפשרויות
http://www.kilogram.co.il/249/תוכנית-אימונים-lyle-mcdonalds-bulking-routine/

http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/

אבל תוכנית כוח תהיה יעילה יותר

עובד בתוכנית ABC
A-חזה+יד קדמית B- גב+יד אחורית C-כתפיים+רגליים

אני מבצע סקוואט, לחיצת חזה, מתח,חתירה(טיבאר), לחיצה צרפתית.. אלה התרגילים המורכבים פחות או יותר

המטרה שלי היא לעלות (נקי יחסית) במסת השריר ולהיראות יותר חזק, לבנות את הגוף

ויש לך קישור/המלצה לתוכנית AB מסויימת?
אני כבר שנה מתאמן, אבל אני חייב כבר להחליף את התוכנית ABC הזאת. אני איתה הרבה חודשים, חייבים לגוון קצת. על מה אתה יכול להמליץ לי? אני רוצה תוכנית שיהיו בה גם תרגילים מבודדים ופשוטים (למשל פשיטת מרפקים, תרגילים לבייספס וכו').

אתה רוצה להיראות חזק יותר? כי להיות באמת חזק זה סתם בזבוז של זמן?

אתה אכן חייב להחליף את התוכנית הזו. קח אחת מהתוכניות שהוזכרו קודם, אכול היטב (אבל אל תתפרע) וככה תהיה גדול יותר וחזק יותר. תוכל להכניס בסוף האימון כפיפות ופשיטות מרפקים; אם תעשה מתח ומקבילים, זה יהיה אפילו טוב יותר.

• פותח/ת השרשור
בקשר למה שכתבת

אני עושה דווקא מתח מקבילים (גם עם תוספת משקל)

האם מקבילים עובדים מספיק חזק על היד האחורית? והאם גב עובד מספיק חזק על יד קדמית?

שני התרגילים הללו הם הכרחיים? עדיף להשאיר אותם בתוכנית אימונים?

---------- התגובה התווספה ב 19:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:29 ----------

מישהו?

ברור שמקבילים עובדים על היד האחורית.

אבל קח בחשבון שמרבית העבודה על השרירים ה"קטנים" כמו יד אחורית וקדמית - עובדות בתרגילים המורכבים כמו לחיצת חזה וחתירה (BOR) בהתאמה.

אפשר לבצע את העבודה על השרירים הקטנים אבל זה יותר בשלבים מתקדמים ואחרי עבודה על המורכבים.

תשלב תרגילים מורכבים ומבודדים ככה תשיג גם אימון מהנה וגם יעיל (בשבילי לעבוד על תרגילים מבודדים זה חלק מהכיף באימון , למשל יד קדמית)

אני לא יודע או בטוח שעבודה על המבודדים יעילה יותר כגירוי לשריר בהשוואה רק למצב של תרגיל מורכב עם משקל כבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית