הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שתיית מים

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
אם זכור לי נכון אמרו לי לשתות הרבה מים,האם יש אמת בדבר?
ובמידה וכן,אפשר לשאול למה?

תודה מראש

תחושת צמא או צבע שתן הם לא תמיד אינדיקציה יעילה למצב הנוזלים בגוף..
אלה מנגנונים של הגוף שבאים הרבה זמן לאחר שהגוף כבר איבד נוזלים.

אם אתה צמא, הגוף שלך כבר איבד נוזלים , כנ'ל לגבי שתן (ובכל אופן שתן צהוב לא תמיד אומר שלא שתית מספיק, וגם שתן שקוף לא אומר שבהכרח כן שתית מספיק)..
בנוסף, אלכוהול וויטמינים יכולים להשפיע מאוד על צבע השתן, בלי קשר למצב הנוזלים בגוף.

פשוט תקפיד לשתות חצי ליטר כל 4-6 שעות (במצטבר) , כך שבסופו של יום שתית 2-3 ליטר בסה"כ.
עדיף מים, אבל לא ממש קריטי - גם אם תשתה 3 ליטר קולה ביום (מבחינת הנוזלים כמובן...) .

אין מסקנה ברורה לגבי כמה בדיוק צריך לשתות ביום, אבל הדעה הרווחת היא סביב הכמות הנ"ל.

אשמח לרפרנסים גם - ולהסבר למה מנגנון הצמאון לא מספיק טוב כאינדיקטור לצמאון. (אני לא אמרתי צבע פיפי זה אחרים אמרו ולדעתי זה מגוחך)
דעה רווחת שווה לתחת בדרך כלל (חרוז 🤡)

לפני שידעו את זה אנשים מתו על ימין ועל שמאל. זה ידוע לכולם שלגוף אין מנגנון שמודיע על צורך במזון או שתייה.

• פותח/ת השרשור
ולמה חשוב לשתות אחרי שתיית אלכוהול? האלכוהול סופג את המים או משהו בסגנון?

מספר הליטרים ליממה לא יקבע לכולם מכיוון שמזון מכיל כמות נכבדת של נוזלים. פחמימות לדוגמה, משפיעות בצורה דרסטית על כמות הנוזלים בגוף ויכולות להספר כ"מים" (בנוסחה הכימית יש מימן וחמצן אבל לא ביחס של H2O)

אני חושב שהוא התכוון לומר שיש תהליכים קצת יותר משמעותיים מצימאון ובזה הוא צודק.
סך הכל יש 4 מנגנונים להתמודדות עם ירידה בנפח הנוזלים. ADH לספיחת נתרן, ADH לכיווץ כל"ד, אלדוסטרון וצמאון. כולם נגזרות של אנגיוטנסין 2.
למי שחושב שדיברתי סינית- תעשו חיפוש: רנין- אנגיוטנסין. -אחד המסלולים היותר מעניינים.

נערך לאחרונה:
EMZ איך אתה לומד את זה? רק מלשמוע את השמות האלה אני מקבל סחרחורת - זה מה שאני אוהב בפיזיקה - להתהליכים ההכי מסובכים אפילו יש את השמות הכי פשוטים "spagettification" "black hole" "super Novae" וכו.. כמו שאמר ניל טייסון לביולוג "היקום מספיק מסובך למה צריך גם ללמוד לטינית כדי להבין אותו?"

לנושא: הסיבה שצריך לשתות הרבה מים אחרי ובזמן שתית אלכוהול כי אלכוהול מייבש - הכבד צריך המון נוזלים כדי להוציא את האלכוהול מהדם (תקנו אותי אם אני טועה) - וכדי למנוע האנגאובר - שזה בעצם הביטוי להתייבשות הזאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית