הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שתיית מים

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
אם זכור לי נכון אמרו לי לשתות הרבה מים,האם יש אמת בדבר?
ובמידה וכן,אפשר לשאול למה?

תודה מראש

כי קריאטין סופח מים, אז כביכול שלא תתייבש.

פיפי שקוף אתה אלוף פיפי צהוב לא טוב פיפי שחור טעות בחור

אל תגזים אבל תשתה הרבה.
אני יודע שיש במים משהו שגורם לשרירים לא להתפס. ( תקנו אותי אם זה מיתוס או שזה לא נכון)

תשתה כשאתה צמא, תשתה מים ולא מי-סוכר (קולה וכו), ולא צריכות להיות בעיות - לא צריך להיות אובססיבי לגבי שתיה (אלה אם כן המטרה שלך זה להגדיל את הכיבה/שלפוחית או שאתה אחד שמתייבש בקלות)

---------- התגובה התווספה ב 15:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:25 ----------

אל תגזים אבל תשתה הרבה.
אני יודע שיש במים משהו שגורם לשרירים לא להתפס. ( תקנו אותי אם זה מיתוס או שזה לא נכון)

הקשר בין שרירים תפוסים למים זה שאם אתה מיובש יכולות להיות לך התכווצויות שרירים. לאו דוקא הפוך שאם יש לך שרירים תפוסים/התכווצויות זה חייב להיות קשור למים...

למה לא? גם שתיה מתוקה תחשב כצריכת נוזלים.

בעקרון כן אבל קולה ודומיו הם משקאות מצמיאים ומפוצצים בפרוקטוז שזה כמו שאתה יודע הרעל של המאה ה21 😃 כנ"ל כל המיצים ה"טבעיים"
אם אתה מתעקש לצרוך פרוקטוז תעשה את זה כמו שהטבע תכנן - תאכל פירות.

מבחינת נוזלים זה לא כל כך משנה (אתה כנראה תשתה יותר קולה מאשר מים בשביל לקבל את אותה כמות נוזלים כי בקולה יש מרכיבים שמצמיאים/מייבשים)
כמו שאמרתי לא צריך להיות אובססיביים לגבי שתיה. פשוט תשתו.

כן אבל זה לא היה נושא הדיון.
באותה מידה הוא גם יכל לאכול אבטיח וזה עדיין יתרום למאזן הנוזלים כי הוא מלא במים.
(שוב, בלי קשר לפרוקטוז, צבעי מאכל ועוד חרא.)

אתה צריך מים כי אתה מאבד מים בזיעה
במים יש מלחים במינון נמוך וגם צריך להחזיר אותם לגוף
הכליות שלך צריכות מים כדי לשמור על תפקוד תקין

--> ובגלל זה יש לך מנגנון בגוף שאומר לך "אני צמא". אלה אם כן יש לך בעיה רפואית או שאתה על תרופות או לא יודע מה - אין סיבה לספור ליטרים

• פותח/ת השרשור
אם אני לא טועה הכותרת הפנתה קשר לאותו יום ששתיתי אלכוהול
לכן אם אפשר לערוך את ההודעה הראשית כדי שלא יהיו אי הבנות בתשובותיהן של האנשים

ובקיצור חשוב לשתות הרבה , מקל על הכליות בכל התהליכים שלהן , מקל על הגוף כאשר צורכים הרבה חלבון , לוקחים קריאטין , ובכלל לשתות זה חשוב להמון דברים !

אם אני לא טועה הכותרת הפנתה קשר לאותו יום ששתיתי אלכוהול
לכן אם אפשר לערוך את ההודעה הראשית כדי שלא יהיו אי הבנות בתשובותיהן של האנשים
הא? כתבת- שאלה טרולית אבל כנסו.

• פותח/ת השרשור
באמת?
איזה טעות,כי כתבתי עוד איזה פסקה לפני והחלטתי למחוק אותה וכנראה שם זה כלל את עניין האלכוהול.

תחושת צמא או צבע שתן הם לא תמיד אינדיקציה יעילה למצב הנוזלים בגוף..
אלה מנגנונים של הגוף שבאים הרבה זמן לאחר שהגוף כבר איבד נוזלים.

אם אתה צמא, הגוף שלך כבר איבד נוזלים , כנ'ל לגבי שתן (ובכל אופן שתן צהוב לא תמיד אומר שלא שתית מספיק, וגם שתן שקוף לא אומר שבהכרח כן שתית מספיק)..
בנוסף, אלכוהול וויטמינים יכולים להשפיע מאוד על צבע השתן, בלי קשר למצב הנוזלים בגוף.

פשוט תקפיד לשתות חצי ליטר כל 4-6 שעות (במצטבר) , כך שבסופו של יום שתית 2-3 ליטר בסה"כ.
עדיף מים, אבל לא ממש קריטי - גם אם תשתה 3 ליטר קולה ביום (מבחינת הנוזלים כמובן...) .

אין מסקנה ברורה לגבי כמה בדיוק צריך לשתות ביום, אבל הדעה הרווחת היא סביב הכמות הנ"ל.

נערך לאחרונה:
תחושת צמא או צבע שתן הם לא תמיד אינדיקציה יעילה למצב הנוזלים בגוף..
אלה מנגנונים של הגוף שבאים הרבה זמן לאחר שהגוף כבר איבד נוזלים.

אם אתה צמא, הגוף שלך כבר איבד נוזלים , כנ'ל לגבי שתן (ובכל אופן שתן צהוב לא תמיד אומר שלא שתית מספיק, וגם שתן שקוף לא אומר שבהכרח כן שתית מספיק)..
בנוסף, אלכוהול וויטמינים יכולים להשפיע מאוד על צבע השתן, בלי קשר למצב הנוזלים בגוף.

פשוט תקפיד לשתות חצי ליטר כל 4-6 שעות (במצטבר) , כך שבסופו של יום שתית 2-3 ליטר בסה"כ.
עדיף מים, אבל לא ממש קריטי - גם אם תשתה 3 ליטר קולה ביום (מבחינת הנוזלים כמובן...) .

אין מסקנה ברורה לגבי כמה בדיוק צריך לשתות ביום, אבל הדעה הרווחת היא סביב הכמות הנ"ל.

איפה קבעו לגבי הכמות ליטרים? יש ריפרנס לזה?
נחמד שזאת הדעה הרווחת, אבל יהיה מעניין לראות (אם יש) קצת הוכחות מאחורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית