הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקות דם ותוספים(חלבון)

• פותח/ת השרשור Maor77
  • פורסם בתאריך

Maor77

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
שלום, לפני שבועיים בערך עשיתי בדיקות דם ושתן
הערכים שעניינו אותי היו האוראה(Urea) והקריטינין, היות ורציתי לבדוק תיפקודי כליות(נ.ב ערכים של בדיקות כבד טובות).
הערכים שקיבלתי היו
אוראה - 46.8mg/dL
קריאטינין - 1.0mg/dL

אני יודע שהערך של הקריאטינין קצת גבוהה..

אני מתאמן בחדר כושר כמה שנים טובות אימונים אנרוביים לעליה במסת שריר וכוח(אימונים אינטנסיבים), וגם אימוני אירבוי בעצימות גבוהה. בעיקרון אני עושה 4 אימונים אנארובים + 3 אימוני ארובי ככה שאני די פעיל ובכושר טוב.
בתקופת הבדיקה וכרגע השתמשתי בתוסף חלבון ו ZMA בלבד. חודש לפני הבדיקה בערך הפסקתי להשתמש בJACK3d..

אני נותן את הפרטים האלה מכיוון שעד כמה שהצלחתי להבין ממה שקראתי, אצל אתלטים ומתאמנים(בעיקר מרימי משקולות) הקריאטינין גבוהה יותר מאצל אנשים "רגילים" היות וזה איזשהו תוצר של פירוק קריאטין או משהו כזה..

אשמח לקבל תשובה אם התוצאות מבדיקת הדם ניראות הגיוניות למתאמן שצורך כמויות חלבון נאות
(משהו כמו 2.5 לכל קילו ממשקל גוף, אולי אפילו קצת יותר)
תודה רבה!

קריאטינין גבוה אצל אנשים שמתאמנים אין מה לעשות עם זה כל כך , כמובן שאם תעשה הפסקה של שבוע מהמכון , כבר תראה בבדיקה שהערכים שלו יורדים , ככל שההפסקה גדולה יותר הערכים יתקרבו לנורמל .
ככה אני עשיתי . אמא שלי נלחצה , הפסקתי להתאמן שבועיים ועשיתי בדיקה , הכל יצא פיקס

הקריאטינין בטווח הנורמאלי. לי היה 1.25 - הרופאה אצלי כ"כ נבהלה ששלחה אותי לנפרולוג - שפשוט צחק כששמע שאני מתאמן ואני לוקח תוספים.

לא הייתי מתרגש מערכים כאלה.
תעשה שבוע חופש מתוספים ואימונים ותבדוק שוב.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה חבר'ה, למרות שידעתי שאצל ספורטאים(בעיקר מפתחי גוף) הקריאטינין גבוהה זה עדיין הציק לי, עזרתם לי מאוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית