הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

7 שנים! מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור orelz
  • פורסם בתאריך
היתה לי היום שיחה על זה עם משהו בעבודה(לצורך העניין מדובר ברופא וותיק מבוגר וחכם, מכיר אותו אישית), אני לא הייתי בטוח ב100% שהוא אשם, יותר נכון שיארתי שהוא אשם, אבל אחרי השיחה אני חושב שהוא לא אשם, ופשוט בן אדם נכנס פה לכלא על כלום.
המקסימום שהוא עשה(שוב לפי דעתי), זה לאיים על מישהי שעובדת אצלו שאם היא לא(תסלחו לי על השפה הבוטא), תזדיין איתו אז היא תפוטר, הרי הוא לא היה באמת רודף אותה בשביל להרוס לה תחיים, אז אם זאת היתה בחורה עם טיפת כבוד היא היתה מתפטרת ומגישה תלונה, אבל מפה ועד כל הסיפור הזה של ה7 שנים... נו באמת? זאת רק סיבה אחת אני יכול לכתוב מגילה שלמה למה כל הסיפור הזה מסריח.

מה שכן קצב לא התנהל כמו שצריך בעייני הציבור ובעייני התקשורות, ולכן רוב הציבור תופס אותו כאנס, היו כמה מקרים שבהם מישהי הגישה תלונה כנגד איש ציבור, ולא האמינו לה, זה קשור בין היתר להתנהלות של הבנאדם, קצב פשוט איבד שליטה, כי עשו עליו "כיפה אדומה", והוא פשוט איבד שליטה, וזה מובן אם כי לא חכם מצידו, אני לא אתחיל לפרט פה תיאוריות קונספירציה כי זה סתם יהיה לחפור, אבל תאמינו לי שאם תחשבו קצת תגיעו לכמה...

לא שאני מת על קצב כן? פשוט היתה לי היום שיחה ארוכה על זה, וזה גרם לי לחשוב קצת, בקיצור אני אישית לא מאמין שהוא אשם, וכמו בהרבה מקרים אחרים במדינה הזאת, הבנאדם נשלח לכלא סתם.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה יותר נראה שהד"ר הזה השפיע גם עלייך להאמין בשקר.
קצב הוא מניפולטור גדול, הוא ניסה לעשות הרבה דברים כדי להוכיח שהוא חף מפשע - להביא הוכחות ולפברק הוכחות לא אמיתיות, הוא ניסה לסובב את מערכת המשפט על האצבע שלו ולצערו הוא לא הצליח.

המקסימום שהוא עשה(שוב לפי דעתי), זה לאיים על מישהי שעובדת אצלו שאם היא לא(תסלחו לי על השפה הבוטא), תזדיין איתו אז היא תפוטר, הרי הוא לא היה באמת רודף אותה בשביל להרוס לה תחיים, אז אם זאת היתה בחורה עם טיפת כבוד היא היתה מתפטרת ומגישה תלונה, אבל מפה ועד כל הסיפור הזה של ה7 שנים... נו באמת? זאת רק סיבה אחת אני יכול לכתוב מגילה שלמה למה כל הסיפור הזה מסריח.
.
אתה באמת מאמין שבחורה היתה הולכת להתלונן על פוליטיקאי שיש לו השפעה וקשרים והסיכויים שלה נגדו הם אפס בריבוע?
ברור שהנשים שהעידו נגדו עשו זאת רק כשהן היו בטוחות שיש להן סיכוי כלשהו, ומכאן הכיפה האדומה.
קצב משלם על המעשים שלו ועל הניצול לרעה שהוא עשה בכוח שלו מול העובדות. הוא לא חף מפשע ולא קורבן תמים. אם הוא היה כזה - עורכי הדין שלו היו מוציאים אותו מהסיפור בארבע וחצי השנים שהמשפט שלו התנהל.
מה שכן - הסיפור הזה נתן להרבה נשים שמוטרדות מינית לגיטימציה להתלונן נגד המטרידים גם אם הם בעלי השפעה, ולא לחשוש שיזלזלו בהן וישפילו אותן.

אתה באמת מאמין שבחורה היתה הולכת להתלונן על פוליטיקאי שיש לו השפעה וקשרים והסיכויים שלה נגדו הם אפס בריבוע?
ברור שהנשים שהעידו נגדו עשו זאת רק כשהן היו בטוחות שיש להן סיכוי כלשהו, ומכאן הכיפה האדומה.
קצב משלם על המעשים שלו ועל הניצול לרעה שהוא עשה בכוח שלו מול העובדות. הוא לא חף מפשע ולא קורבן תמים. אם הוא היה כזה - עורכי הדין שלו היו מוציאים אותו מהסיפור בארבע וחצי השנים שהמשפט שלו התנהל.
מה שכן - הסיפור הזה נתן להרבה נשים שמוטרדות מינית לגיטימציה להתלונן נגד המטרידים גם אם הם בעלי השפעה, ולא לחשוש שיזלזלו בהן וישפילו אותן.

אני לא יודע אם בחורה היתה הולכת לתלונן על פוליטקאי שיש לו השפרה וקשרים, אבל אני גם יודע שכל בחורה עם טיפת כבוד עצמי לא היתה מסכימה לקיים איתו יחסי מין אם היו מאיימים עליה בפיטורין, ודבר שני אני לא חושב שזה כל כך "קל" לאנוס בחורה, במיוחד לא לתרח זקן כמו קצב, אני לא אומר שהוא לא עשה ניצול לרעה של הכח שלו, זה ידוע שהיו עוד מקרים, ולכן אני משאר שהוא חש את עצמו איזה "פלייבויי", אבל אני לא חושב שהוא כפה את עצמו על אישה כלשהיא באמצעים של אלימות, ולכן העונש הזה הוא מוגזם.

אני מבין שזה נותן להרבה נשים לגיטמציה להתלונן, וזה בסדר, אבל צריך גם להסתכל על הצד השני של המטבע, כמה קל זה לאישה להתלונן על גבר, שלא עשה כלום, ולהרוס לו את החיים, הרי תמיד יאמינו לאישה, כבר קרו ויקרו הרבה מקרים כאלה.

אני מבין שזה נותן להרבה נשים לגיטמציה להתלונן, וזה בסדר, אבל צריך גם להסתכל על הצד השני של המטבע, כמה קל זה לאישה להתלונן על גבר, שלא עשה כלום, ולהרוס לו את החיים, הרי תמיד יאמינו לאישה, כבר קרו ויקרו הרבה מקרים כאלה.
לא מאמינים לאף אחד סתם - תמיד יש חקירה משטרתית ובודקים את נכונות התלונות. זה גם תהליך די משפיל וחטטני שמאפשר לגלות די מהר אם מישהי התלוננה סתם.
חוצמזה היה ומישהי התלוננה תלונת שקר - מה מונע מהגבר לתבוע תביעת דיבה? לשכור עורך דין טוב - והבחורה תשלם ביוקר על מעשיה.
העניין הזה חשוב במיוחד כשמדובר ביחסים בין ממונים לעובדים. אנשים צריכים לזכור לשים לעצמם גבולות ביחסי עובד-מנהל, ואם הם לא מבינים את זה מכוח השכל הישר - שיבינו את זה מתוך פחד.

ולעניין קצב והאונס - הוא לא היה חייב להפעיל אלימות פיזית, הוא השתמש באלימות פסיכולוגית שנובעת מהיותו בעל שררה מול עובדת שלו. הניצול לרעה של הכוח שבידיו כדי לנצל מינית את הנשים זו סיבה טובה לעונש שהוא קיבל.

לא מאמינים לאף אחד סתם - תמיד יש חקירה משטרתית ובודקים את נכונות התלונות. זה גם תהליך די משפיל וחטטני שמאפשר לגלות די מהר אם מישהי התלוננה סתם.
חוצמזה היה ומישהי התלוננה תלונת שקר - מה מונע מהגבר לתבוע תביעת דיבה? לשכור עורך דין טוב - והבחורה תשלם ביוקר על מעשיה.
העניין הזה חשוב במיוחד כשמדובר ביחסים בין ממונים לעובדים. אנשים צריכים לזכור לשים לעצמם גבולות ביחסי עובד-מנהל, ואם הם לא מבינים את זה מכוח השכל הישר - שיבינו את זה מתוך פחד.

ולעניין קצב והאונס - הוא לא היה חייב להפעיל אלימות פיזית, הוא השתמש באלימות פסיכולוגית שנובעת מהיותו בעל שררה מול עובדת שלו. הניצול לרעה של הכוח שבידיו כדי לנצל מינית את הנשים זו סיבה טובה לעונש שהוא קיבל.

תשמעי להאמין שבחקירה המשטרתית תמיד בודקים אם התלונות נכונות וכל זה, זה להיות נאיבי, הם רוצים לסגור תיק כמה שיותר מהר, זה ידוע שהם מפעילים לחץ על אנשים, ובהרבה מקרים מאשימים אנשים שלא עשו כלום.
בקשר לזה שאישה תתלונן, זה לא בעיה לתפור תיק לגבר שאישה התלוננה עליו ולא עשו כלום, וזה עוד יותר קל לתפור תיק לקצב, שהיה אישיות ציבורית חשובה בישראל, וכתוצאה מכך גם היו לו אוייבים(שוב אני לא אתחיל פה עם תאוריות קונספירציה).

את אומרת שאנשים צריכים לשים לעצמם גבולות בעבודה מתוך פחד, וזה באמת המצב, אנחנו נמצאים כרגע במצב אבסורדי שבחורה יכולה להתלונן על גבר על כל דבר קטן, לדוגמא-

כבר קרו מקרים שלבחורה למשל עשו צילום רנטגן, והיא התלוננה על זה שהרנטגנאי מישש לה את הגוף, מה שכמובן צריך להעשות בשביל לעשות צילום טוב, אז מה יוצא בפועל? שהם מצלמים על "עיוור" רק כדי לא לקחת את הסיכון שבחורה לא תלונן עליהם(זאת מתוך שיחה שהיתה לי עם חבר שעובד בזה), כנ"ל גם לגבי רופאים, גניקולוגים וכדומה, זה פשוט מצב מפגר, שכל בחורה יכולה ללכת להתלונן וישר יאמינו לה(וכן ישר מאמינים לה, יוצאים מנקודת הנחה שהיא צודקת, את הגבר מעבירים גינהנום ורק אז בודקים, ולגבר יש מזל אם לא זורקים אותו לכלא סתם).

בקשר לקצב, כן הוא ככל הנראה ניצל את עמדת הכח שלו, אבל נו באמת 7 שנים? וגם אף אחד בסופו של דבר(במידה ונצא מנקודת הנחה שזה נכון), לא הכריח את הבחורה לקיים איתו יחסי מין, היא היתה יכולה לעזוב ואז לתבוע אותו ולהתלונן(אגב אני בכלל חושב שעל הבחורה הופעל לחץ מגורמים פוליטים, אבל נעזוב את זה), הרי למה לקח לה כל כך הרבה זמן שהיא פתאום נזכרה להתלונן עליו?

את אומרת שאנשים צריכים לשים לעצמם גבולות בעבודה מתוך פחד, וזה באמת המצב, אנחנו נמצאים כרגע במצב אבסורדי שבחורה יכולה להתלונן על גבר על כל דבר קטן, לדוגמא-

כבר קרו מקרים שלבחורה למשל עשו צילום רנטגן, והיא התלוננה על זה שהרנטגנאי מישש לה את הגוף, מה שכמובן צריך להעשות בשביל לעשות צילום טוב, אז מה יוצא בפועל? שהם מצלמים על "עיוור" רק כדי לא לקחת את הסיכון שבחורה לא תלונן עליהם(זאת מתוך שיחה שהיתה לי עם חבר שעובד בזה), כנ"ל גם לגבי רופאים, גניקולוגים וכדומה, זה פשוט מצב מפגר, שכל בחורה יכולה ללכת להתלונן וישר יאמינו לה(וכן ישר מאמינים לה, יוצאים מנקודת הנחה שהיא צודקת, את הגבר מעבירים גינהנום ורק אז בודקים, ולגבר יש מזל אם לא זורקים אותו לכלא סתם).

בקשר לקצב, כן הוא ככל הנראה ניצל את עמדת הכח שלו, אבל נו באמת 7 שנים? וגם אף אחד בסופו של דבר(במידה ונצא מנקודת הנחה שזה נכון), לא הכריח את הבחורה לקיים איתו יחסי מין, היא היתה יכולה לעזוב ואז לתבוע אותו ולהתלונן(אגב אני בכלל חושב שעל הבחורה הופעל לחץ מגורמים פוליטים, אבל נעזוב את זה), הרי למה לקח לה כל כך הרבה זמן שהיא פתאום נזכרה להתלונן עליו?
כמו שכבר אמרתי, הנשים לא היו מתלוננות עליו אם לא היתה להן איזושהי תמיכה חיצונית. זה לא בעיה בשביל איש בעמדה בכירה כמו קצב (גם כשהוא היה במשרד התיירות) להשתיק ולהשמיץ מתלוננת בודדה נגדו. אתה גם כנראה לא ממש מתאר לעצמך מה מרגישה אישה שהבוס שלה מטריד אותה מינית. בלי קשר - קצב הטריד אותן מינית כי הוא הרגיש נוח לעשות זאת מהעמדה הבכירה שלו. אם הן לא רצו להתלונן נגדו - זה יכול לנבוע מפחד ולא מזה שהן נורא נהנו.

איזה איברים שמתקשרים עם הטרדה מינית צריך למשש כדי לעשות צילום רנטגן? לרוב כשאני הייתי בצילומים כאלה נוגעים ביד, רגל או גב כדי להראות איך למקם נכון את הגוף לצורך צילום. אין צורך למשש היטב שום דבר בזמן צילום.

ושוב - כל גבר שמתלוננים עליו תלונת שווא יכול לתבוע , ולתבוע על סכומי כסף רציניים בגלל עוגמת נפש ופגיעה בתדמית ומה לא. מי שמרגיש פחד לעשות את תפקידו בגלל תלונה פוטנציאלית הוא טמבל - באותה מידה אפשר לומר שאישה תפחד ללכת לעבוד אצל גבר מפחד שהוא יטריד אותה.
מה שכן - כל אחד צריך להבין מה הגבולות שהוא צריך לשמור עליהם.

כמו שכבר אמרתי, הנשים לא היו מתלוננות עליו אם לא היתה להן איזושהי תמיכה חיצונית. זה לא בעיה בשביל איש בעמדה בכירה כמו קצב (גם כשהוא היה במשרד התיירות) להשתיק ולהשמיץ מתלוננת בודדה נגדו. אתה גם כנראה לא ממש מתאר לעצמך מה מרגישה אישה שהבוס שלה מטריד אותה מינית. בלי קשר - קצב הטריד אותן מינית כי הוא הרגיש נוח לעשות זאת מהעמדה הבכירה שלו. אם הן לא רצו להתלונן נגדו - זה יכול לנבוע מפחד ולא מזה שהן נורא נהנו.

איזה איברים שמתקשרים עם הטרדה מינית צריך למשש כדי לעשות צילום רנטגן? לרוב כשאני הייתי בצילומים כאלה נוגעים ביד, רגל או גב כדי להראות איך למקם נכון את הגוף לצורך צילום. אין צורך למשש היטב שום דבר בזמן צילום.

ושוב - כל גבר שמתלוננים עליו תלונת שווא יכול לתבוע , ולתבוע על סכומי כסף רציניים בגלל עוגמת נפש ופגיעה בתדמית ומה לא. מי שמרגיש פחד לעשות את תפקידו בגלל תלונה פוטנציאלית הוא טמבל - באותה מידה אפשר לומר שאישה תפחד ללכת לעבוד אצל גבר מפחד שהוא יטריד אותה.
מה שכן - כל אחד צריך להבין מה הגבולות שהוא צריך לשמור עליהם.

זה תלויי בצילום, יש צילומים שצריך למשש איברים, או למשל בשיקוף של הבטן, הרופא צריך לרדת עד למטה לאיזור כיס השתן, ויש בחורות שהתלוננו על זה בעבר על הטרדה מינית, ותסלחי לי אבל אם בחורה תלונן על מישהו שהוא מטריד אותה מינית אז הוא בצרות, זה שהוא מפחד זה לא בגלל שהוא לא טמבל, זה בגלל שיש לו לגיטמציה לפחד, בגלל הצורה והקלות שבהן גבר יכול להיות מואשם בהטרדה מינית, וגם אם בסוף הוא יצא זכאי, זה עדיין יפגע בו מבחינה תדמית ויעביר אותו הרבה תלאות(ככה כתובים?), וזה המצב וזה בכלל לא נתון לויכוח, זה המצב, ברגע שאישה תתלונן על גבר על הטרדה מינית תמיד יאמינו לאישה, זה דבר עובדתי, וגם אם הגבר יתבע על הוצאת דיבה... אז מה? עדיין יאמינו לאישה, הגבר הוא זה שיצטרך להוכיח את זה שהוא לא אשם, וזה בלי לדבר על מה שיעשו לו בחדרי חקירות, ועל הלחץ שיפיעילו עליו להודות באשמה, כי ככה מערכת המשפט בישראל פועלת.

עזבי, בואי נסיים את זה פה, אני לא אוהב לנהל דיונים בפורום ולכתוב מגילות, בואי נאמר שיש כמה דברים שאנחנו לא מסכימים עליהם, אבל אני כן מסכים אתך שקצב השתמש בעמדת הכח שלו על האישה וכביכול אנס אותה, רק שלפי דעתי יש כמה דברים לא כשרים בסיפור הזה, והרבה חושבים ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית