נק' מוניטין:
1,514
- 1,105
- 0
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה באמת מאמין שבחורה היתה הולכת להתלונן על פוליטיקאי שיש לו השפעה וקשרים והסיכויים שלה נגדו הם אפס בריבוע?המקסימום שהוא עשה(שוב לפי דעתי), זה לאיים על מישהי שעובדת אצלו שאם היא לא(תסלחו לי על השפה הבוטא), תזדיין איתו אז היא תפוטר, הרי הוא לא היה באמת רודף אותה בשביל להרוס לה תחיים, אז אם זאת היתה בחורה עם טיפת כבוד היא היתה מתפטרת ומגישה תלונה, אבל מפה ועד כל הסיפור הזה של ה7 שנים... נו באמת? זאת רק סיבה אחת אני יכול לכתוב מגילה שלמה למה כל הסיפור הזה מסריח.
.
אתה באמת מאמין שבחורה היתה הולכת להתלונן על פוליטיקאי שיש לו השפעה וקשרים והסיכויים שלה נגדו הם אפס בריבוע?
ברור שהנשים שהעידו נגדו עשו זאת רק כשהן היו בטוחות שיש להן סיכוי כלשהו, ומכאן הכיפה האדומה.
קצב משלם על המעשים שלו ועל הניצול לרעה שהוא עשה בכוח שלו מול העובדות. הוא לא חף מפשע ולא קורבן תמים. אם הוא היה כזה - עורכי הדין שלו היו מוציאים אותו מהסיפור בארבע וחצי השנים שהמשפט שלו התנהל.
מה שכן - הסיפור הזה נתן להרבה נשים שמוטרדות מינית לגיטימציה להתלונן נגד המטרידים גם אם הם בעלי השפעה, ולא לחשוש שיזלזלו בהן וישפילו אותן.
לא מאמינים לאף אחד סתם - תמיד יש חקירה משטרתית ובודקים את נכונות התלונות. זה גם תהליך די משפיל וחטטני שמאפשר לגלות די מהר אם מישהי התלוננה סתם.אני מבין שזה נותן להרבה נשים לגיטמציה להתלונן, וזה בסדר, אבל צריך גם להסתכל על הצד השני של המטבע, כמה קל זה לאישה להתלונן על גבר, שלא עשה כלום, ולהרוס לו את החיים, הרי תמיד יאמינו לאישה, כבר קרו ויקרו הרבה מקרים כאלה.
לא מאמינים לאף אחד סתם - תמיד יש חקירה משטרתית ובודקים את נכונות התלונות. זה גם תהליך די משפיל וחטטני שמאפשר לגלות די מהר אם מישהי התלוננה סתם.
חוצמזה היה ומישהי התלוננה תלונת שקר - מה מונע מהגבר לתבוע תביעת דיבה? לשכור עורך דין טוב - והבחורה תשלם ביוקר על מעשיה.
העניין הזה חשוב במיוחד כשמדובר ביחסים בין ממונים לעובדים. אנשים צריכים לזכור לשים לעצמם גבולות ביחסי עובד-מנהל, ואם הם לא מבינים את זה מכוח השכל הישר - שיבינו את זה מתוך פחד.
ולעניין קצב והאונס - הוא לא היה חייב להפעיל אלימות פיזית, הוא השתמש באלימות פסיכולוגית שנובעת מהיותו בעל שררה מול עובדת שלו. הניצול לרעה של הכוח שבידיו כדי לנצל מינית את הנשים זו סיבה טובה לעונש שהוא קיבל.
כמו שכבר אמרתי, הנשים לא היו מתלוננות עליו אם לא היתה להן איזושהי תמיכה חיצונית. זה לא בעיה בשביל איש בעמדה בכירה כמו קצב (גם כשהוא היה במשרד התיירות) להשתיק ולהשמיץ מתלוננת בודדה נגדו. אתה גם כנראה לא ממש מתאר לעצמך מה מרגישה אישה שהבוס שלה מטריד אותה מינית. בלי קשר - קצב הטריד אותן מינית כי הוא הרגיש נוח לעשות זאת מהעמדה הבכירה שלו. אם הן לא רצו להתלונן נגדו - זה יכול לנבוע מפחד ולא מזה שהן נורא נהנו.את אומרת שאנשים צריכים לשים לעצמם גבולות בעבודה מתוך פחד, וזה באמת המצב, אנחנו נמצאים כרגע במצב אבסורדי שבחורה יכולה להתלונן על גבר על כל דבר קטן, לדוגמא-
כבר קרו מקרים שלבחורה למשל עשו צילום רנטגן, והיא התלוננה על זה שהרנטגנאי מישש לה את הגוף, מה שכמובן צריך להעשות בשביל לעשות צילום טוב, אז מה יוצא בפועל? שהם מצלמים על "עיוור" רק כדי לא לקחת את הסיכון שבחורה לא תלונן עליהם(זאת מתוך שיחה שהיתה לי עם חבר שעובד בזה), כנ"ל גם לגבי רופאים, גניקולוגים וכדומה, זה פשוט מצב מפגר, שכל בחורה יכולה ללכת להתלונן וישר יאמינו לה(וכן ישר מאמינים לה, יוצאים מנקודת הנחה שהיא צודקת, את הגבר מעבירים גינהנום ורק אז בודקים, ולגבר יש מזל אם לא זורקים אותו לכלא סתם).
בקשר לקצב, כן הוא ככל הנראה ניצל את עמדת הכח שלו, אבל נו באמת 7 שנים? וגם אף אחד בסופו של דבר(במידה ונצא מנקודת הנחה שזה נכון), לא הכריח את הבחורה לקיים איתו יחסי מין, היא היתה יכולה לעזוב ואז לתבוע אותו ולהתלונן(אגב אני בכלל חושב שעל הבחורה הופעל לחץ מגורמים פוליטים, אבל נעזוב את זה), הרי למה לקח לה כל כך הרבה זמן שהיא פתאום נזכרה להתלונן עליו?
כמו שכבר אמרתי, הנשים לא היו מתלוננות עליו אם לא היתה להן איזושהי תמיכה חיצונית. זה לא בעיה בשביל איש בעמדה בכירה כמו קצב (גם כשהוא היה במשרד התיירות) להשתיק ולהשמיץ מתלוננת בודדה נגדו. אתה גם כנראה לא ממש מתאר לעצמך מה מרגישה אישה שהבוס שלה מטריד אותה מינית. בלי קשר - קצב הטריד אותן מינית כי הוא הרגיש נוח לעשות זאת מהעמדה הבכירה שלו. אם הן לא רצו להתלונן נגדו - זה יכול לנבוע מפחד ולא מזה שהן נורא נהנו.
איזה איברים שמתקשרים עם הטרדה מינית צריך למשש כדי לעשות צילום רנטגן? לרוב כשאני הייתי בצילומים כאלה נוגעים ביד, רגל או גב כדי להראות איך למקם נכון את הגוף לצורך צילום. אין צורך למשש היטב שום דבר בזמן צילום.
ושוב - כל גבר שמתלוננים עליו תלונת שווא יכול לתבוע , ולתבוע על סכומי כסף רציניים בגלל עוגמת נפש ופגיעה בתדמית ומה לא. מי שמרגיש פחד לעשות את תפקידו בגלל תלונה פוטנציאלית הוא טמבל - באותה מידה אפשר לומר שאישה תפחד ללכת לעבוד אצל גבר מפחד שהוא יטריד אותה.
מה שכן - כל אחד צריך להבין מה הגבולות שהוא צריך לשמור עליהם.