הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הרמת משאות כבדים

• פותח/ת השרשור jc1010
  • פורסם בתאריך

jc1010

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
אני בצבא וכואב לי ממש להרים דברים כמו אפוד עם שכפ"ץ,מ"ק,אלונקה וכו'..
זה ממש קשה לי במסעות,ניווטים וכו' ולכן אני רוצה להתחזק בקטע הזה.

שאלות:
1.על אילו שרירים בגוף אני צריך לעבוד ואיזה תרגילים אני יכול לעשות שלא דורשים חדר כושר,משקולות וציוד מיוחד?
2. האם אני יכול לשלב את התרגילים האלו עם השכיבות סמיכה והכפיפות בטן שאני עושה כל יום או שזה יתנגש אחד עם השני?
3. במידה ואני משלב את זה- האם צריך לאכול משהו לפני ואחרי האימון הזה או שזה אימון קצר מדי ולכן לא דרוש אוכל?
4. במידה ואני לא משלב את זה (ובעצם עושה רק את האימון הזה או את האימון עם השכיבות סמיכה)- האם צריך לאכול משהו לפני ואחרי האימון הזה או שזה אימון קצר מדי ולכן לא דרוש אוכל?
5. כמו כן אני רץ פעם בשבוע (לפעמים פעמיים בשבוע) ריצה של 10 ק"מ במהירות 12 קמ"ש. האם זה יתנגש לי האימון הזה?

תודה מראש.

אתה אולי יכול לבצע חלק מאימוני הקרוספיט יחד אולי עם אימוני אינטרוולים.

יש אשכולות מיוחדים לנושאי הקרוספיט ושם אולי תוכל למצוא לעצמך שגרות אימונים שיתאימו לך.

לגבי האוכל לא כזה חשוב מתי לאכול העיקר שתאכל כמו שצריך במהלך היום לפני האימון ואחריו בלי קשר לתדירות וזמן הארוחות.

אני בצבא וכואב לי ממש להרים דברים כמו אפוד עם שכפ"ץ,מ"ק,אלונקה וכו'..
זה ממש קשה לי במסעות,ניווטים וכו' ולכן אני רוצה להתחזק בקטע הזה.
.
מה כואב לך - פעולת ההרמה ? או לאחר כמה שעות מסע, כואב לך משהו?

• פותח/ת השרשור
לsatan-shor:
כואב לי לאחר כמה זמן שהציוד עלי, לא פעולת ההרמה.

לmoonlight:
א.על איזה שרירים זה עובד?
ב.איפה האשכולות לקרוספיט?
ג. איך אינטרווילים יחזק לי את הגוף? זה הרי קשור לכושר לריצות מהירות לא?
ד. אתה בטוח שקרוספיט? כי כמה אנשים שמבינים בתחום אמרו לי לעשות סקוואט ואחרים בכלל אמרו לי לעשות SS
ואחד אמר לי פשוט לאכול המון,לעלות במשקל ולעשות מתח ומקבילים ואחד אמר לי לעשות תרגילים לטרפזים.
ד. לא ענית לי על שאלות 2 ו5
ה.לגבי האוכל- לא ממש הבנתי..לא חשוב ארוחה לפני ואחרי אימון אלא לאכול מסודר 3 ארוחות ביום?

1. תלוי איזה תרגילים אתה מבצע. בגדול תרגילים מורכבים בשגרה נכונה מכסה את הכל.
2. http://www.lbs.co.il/forumdisplay.php?f=24
3. אינטרוולים ב90-95% זה כבר סף אנאירובי (גם ניתן למצוא אותן כחלק מהשגרות בקרוספיט)
4. אמרת שאתה לא רוצה חדר כושר אז אין SS מבחינתך. לקרוספיט לא צריך חדר קושר (לחלק מהשגרות אימונים) - כדאי לעבור על השגרות בקרוספיט ולבדוק שם.
5. חלק מהשגרות כוללות גם שכיבות שמיכה ואולי תוכל לשלב אותם.כנ"ל גם אולי לגבי הריצה.
6. לגבי ארוחות - חשובה התזונה היומית זמן ותדירות הארוחות לא קריטי. (כמובן שצריך לאכול משהו לפני כמה שעות ולא לבוא מצום מטורף)

אם אני מבין נכון, הכאב הוא במקומות עליהם יושב הפק''ל - למשל בכתפיים עליהם יש לחץ של כתפיות של המנשא.
יש לי רק משהו אחד להגיד על זה - אין אימון שיגרום לך להרגיש פחות כאב, זה לא עניין של שרירים וכוח - זה עניין של לחיצה ושיפשוף על אותה הנקודה למשך שעות. תלמד לסדר ולתאם את הציוד שלך שלא ילחץ בצורה מוגזמת, תוסיף ריפוד ותפסיק להתרגש על שטויות כאלה - אתה חייל ולא דוגמנית.

• פותח/ת השרשור
לmoonlight:
אז איזה שגרות אימונים לקרוספיט אני צריך לעשות בדיוק בשביל המטרה שלי(חיזוק הגוף להרמת משאות)?
ואפשר קישור לאותה תוכנית אימונים?

לSatan-Shor:
זה ממש לא עניין של בכיינות,אני יודע מה זה כאב שאני יכול לעמוד בו וכאב שאני כבר באמת לא מסוגל.
וחוץ מזה, עצם זה שלשאר האנשים זה לא כואב כשהם מרימים את אותו משקל (וזה ידוע שתמיד נותנים לאנשים החזקים והגדולים להרים את הדברים הכבדים) זה מראה שזה כן תלוי בגוף שלך וכן אפשר לשפר את זה.

נסה לפתוח שאלה שם או לפנות ישירות למנהל הפורום leftyland אני לא כ"כ מבין בקרוספיט למרות שבצעתי כמה פעמים בחיי את ה"פראן"

בכל מקרה זו שאלה לשם.

מה בדיוק כואב לך?
מהנסיון הקצר שיש לי עם אפודים, אני יודע שאם האפוד לא מכוון בצורה כזו שהמשקל מונח על המתניים, אלא על הכתפיים, נשיאת האפוד קשה הרבה יותר. אולי הצלך הוא לא מכוון נכון ואצל חבריך לנשק כן.
שוב, הסבר בדיוק מה כואב לך, כדי שנדע האם זה משהו שאנחנו בכלל יכולים לייעץ לגביו.

יש הבדל בין כואב ללא נוח.
אם זה לחץ של התיק לאו\ווסט\קרמי אפשר לסדר את זה.לא משנה כמה הציוד יישב עליך פיקס ואיך הציוד יהיה מסודר בתוך המנשא שלו תמיד תהיה הרגשה של אי נוחות.גם להכי סוסים זה מציק ..זה פשוט משהו שמתחשל עם הזמן(לאו דווקא חישול פיזי)...תתאם את הציוד ותנשך שפתיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית