הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לעשות פרוטוקול פציעות...?

• פותח/ת השרשור LioRiX
  • פורסם בתאריך

LioRiX

משתמש פעיל
612
42
נק' מוניטין:
58
612
42
רוב הסיכויים שיש לי דלקת בכתף.. אני אוכל ללכת לרופא רק ביום שני.. עד אז מה עושים? להתחיל פרוטוקול פציעות...? על איזה מאזן לאכול? (נייטראלי?חיובי?-בעיקרון אני אמור להיות בחיטוב)
*אני לא קבעתי שנפצעתי, עוד לא הלכתי לרופא.. מה שאני מרגיש זה כאבים בכתף השמאלית שאני מרים אותה באיזה כמה תנוחות מסויימות.. זה בעיקר כואב שאני מחזיק את המוט בסקוואט-יש מצב שמזה זה נוצר..

תשמע, פרוטוקול לא נועד אך ורק לדלקת, אלא כדי להזרים דם כך שהרקמות הפצועות יתחדשו. זאת אומרת שאם הפציעה היא בשריר אז הפרוטוקול יכול לעזור.
אם אתה בחיטוב אני מציע לך להיות על נייטרלי, נשמע לי הכי הגיוני.

רוב הסיכויים שיש לי דלקת בכתף.. אני אוכל ללכת לרופא רק ביום שני.. עד אז מה עושים? להתחיל פרוטוקול פציעות...? על איזה מאזן לאכול? (נייטראלי?חיובי?-בעיקרון אני אמור להיות בחיטוב)
*אני לא קבעתי שנפצעתי, עוד לא הלכתי לרופא.. מה שאני מרגיש זה כאבים בכתף השמאלית שאני מרים אותה באיזה כמה תנוחות מסויימות.. זה בעיקר כואב שאני מחזיק את המוט בסקוואט-יש מצב שמזה זה נוצר..

כל עוד זה מציק לך ואתה חושב שזה לא דומס(עברו יותר מיומיים-שלושה מהאימון האחרון) תעשה פרוטוקול פציעות.

הכתף כאבה לי לפני שבועיים בערך, הנה מה שעזר לי:

קח הפסקה מהחיטוב (אני בדיוק תכננתי להתחיל ודחיתי אותו בגלל הכאבים)
חימום מסיבי לפני האימון - בעיקר סיבובי ידיים..
שהאימון שלך ייראה פחות או יותר ככה למשך שבועיים:
סקוואט(תמצא תחליף למוט על הכתף אם זה גורם לכאבים) 3x15
בנץ' 3x15
פרס 3x15

זה עובד על אותו עיקרון של הפרוטוקול..
עשיתי את זה יום כן יום לא במשקלים נמוכים מאוד ותוך שבועיים הכאבים כמעט נעלמו..

שילבתי את זה עם שחיית גב(גם לכאבי גב וגם לכאבי כתף) - מומלץ בחום!!!

• פותח/ת השרשור
אז זהו שמשום מה אין לי בעיה עם המשקלים..
אתמול בצהריים הרגשתי את זה בפעם הראשונה.. לא התייחסתי יותר מדיי והלכתי לאימון.. עשיתי פרס 2 סטים PR.. ואז שחזרתי זה החמיר.. בכל מקרה באימון עצמו לא כואב לי משום מה.. ועכשיו תוך כדי התגובה אני מנסה לעשות שזה יכאב (מזיז את היד למעלה ולמטה והצידה וכאלה..) וזה לא כואב בכלל... זה בא במחזורים כאלה שתזוזות כואבות...

אם זה רק מאתמול אז עדיין אין לך מה להיכנס לסרטים של דלקות.. לכולם קורה שכואב משהו מידי פעם.. תנוח קצת ואם מחמיר/לא עובר - לך לאורטופד+תנסה את הפרוטוקול.

אני מבין אותך, זה הכי מעצבן בעולם שאתה ברבאק להתאמן והכאבים עוצרים אותך, אבל שווה לטפל בזה מוקדם ולא להתעלם כי זה יעצור אותך אחרי זה להרבה יותר זמן.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה אני כנראה אנוח במקום האימון הקרוב ויראה אם זה ישתפר.. ומה זה RICE?

• פותח/ת השרשור
טוב ביומיים האלה לא התאמצתי בכללל.. עכשיו אני לא מרגיש ב-כ-ל-ל שום כאבים לא במגע לא בתנוחות שכאבו לי בשוםםם מצב...
מה אתם אומרים על אימון היום? (סקוואט, בנץ', מתח ועזרים)

• פותח/ת השרשור
החשש היחיד שלי הוא מהסקוואט.. על הטכניקה אני עוד עובד.. ולמרות שאני כמעט בטוח שהיום אני יעשה מושלמת (כי סוף סוף הבנתי בראש איך עושים) אני פוחד שאני אניח את המוט בצורה לא טובה על הכתף.. נראה לי שבגלל זה הכאבים.. אני עושה LB...

תודה רבה לכל מי שעזר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית