הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דד-ליפט - טכניקה

Machinehead

משתמש משקיע
2,059
24
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,178
2,059
24
שלום,

התחלתי שבוע שעבר לעשות דד ליפט, בתוכנית שלי אני אמור לבצע סט אחד של 20 חזרות בתור חימום ואז 6 סטים בטווח של 6-8 חזרות.

היום עשיתי דד ליפט, במקרה אחד המדריכים ראה אותי עושה את התרגיל ואמר לי שהברכיים שלי בורחות החוצה, בסט הבא עשיתי את התרגיל כאשר הברכיים לא בורחות והיה לי קצת קשה בגלל שהלכתי יותר עם התחת אחורה.

ממה שידוע, האם הוא צודק? חשבתי שזה בעצם מן צורה של סומו דד ליפט.

תודה 😃

למה אתה מתכוון בבורחות החוצה? אתה מתכוון יוצאות לצדדים בזוית שגדולה מהזוית של הכפות רגליים?

אוקיי. בהנחה והוא מדייק באבחנה שלו (זה עלול להיות הרבה לצפות ממדריך בחד"כ) הוא כמובן צודק שזה משהו שאתה לא רוצה לעשות.

אין בעיה שהברכיים ינועו לצדדים בדדליפט, אבל הן אמורות להיות (בדיוק כמו בסקוואט) ישירות מעל כפות הרגליים. כל דרך אחרת תגרום לעומס לא אחיד על הברך ותהיה רעיון גרוע מאוד.

גם כשאתה עושה סומו, הברכיים יהיו ישירות מעל כפות הרגליים, שברוב המקרים
[*] יפנו החוצה בזוית גדולה יותר מאשר בעמידה צרה.

[*] - יש אנשים שגם בעמידה צרה נוהגים להפנות החוצה בצורה מאוד משמעותית את כפות הרגליים שלהם - ראה חלק מהסינים באולימפיאדה, כמה יפנים מלפני כמה עשרות שנים ואפילו כמה פאוורליפטרים מאותה התקופה שיצא לי לראות תמונות שלהם. אין שום בעיה עם זה, אבל לרוב האנשים זה לא יתן שום דבר.

• פותח/ת השרשור
זה מה שהוא אמר לי, שזה עומס על הברכיים ויכול לפגוע בי, הבנתי שיש בזה הגיון, בסט שעשיתי כביכול נכון, הרגשתי יותר את העומס על זוקפי הגב, יש מצב שכאשר הברכיים הלכו החוצה, בעצם ה4 ראשי עבד יותר מאשר זוקפי הגב.

תודה על התשובה.

צריך לעשות חוק שמי שרוצה עזרה וביקורת על הטכניקה שלו חייב להעלות סירטון.
קשה לתת לך עזרה או חוות דעת על משהו שאי אפשר לראות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית