הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלי נאמנות אין אזרחות

מה קרה לפורום הזה שהגיעו אליו פתאום אנשים שאפשר לשחק ״חבר את הנקודות״ עם התאים האפורים המעטים שיש להם במוח? זה מדאיג מאוד.

אתה ואיראן מגדירים את ישראל כממשיכה של גרמניה הנאצית, רק שהפעם הקורבנות הם הערבים

ואני מבין שבאמת קשה לך לעשות "מצא את הדומה";maeq

---------- התגובה התווספה ב 17:30 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:29 ----------

מה קרה לפורום הזה שהגיעו אליו פתאום אנשים שאפשר לשחק ״חבר את הנקודות״ עם התאים האפורים המעטים שיש להם במוח? זה מדאיג מאוד.

זה לא הפורום זה תמיד היה ותמיד יהיה לצערנו גם (במיוחד) באקדמיה

---------- התגובה התווספה ב 17:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:30 ----------

לא שהפורום זה אקדמיה 🤡 עם מה שהולך פה זה דומה יותר לשכונת ג'סי כהן

טוב אם אמשיך להתווכח עם 6-7 אנשים שמחזקים אחד את הדעה של האחר באמת אהיה טיפש.
אין טעם להגיב פה יותר ואעדיף אם גם לא תענו על הפוסט הזה בציניות המגעילה שהפכה לברירת מחדל בתגובות שלכם.

אבל אנחנו מדברים על צבא מקצועי, ולא על מקרה של כולם בבית. או שאולי לא הבנת את זה עוד מהעמוד הראשון?
וללחוץ על כפתור של פצצת גרעין לא דורש יותר מבנאדם אחד....

גם בצבא מקצועי אנשים צריכים לשבת בעמדות ולגרבץ במקום ללכת ללמוד מה הנקודה שלך?
מה הקשור הפצצה הגרעינית? הוא אמר שאני לא עושה דברים בעלי חשיבות שמסתכמים בללחוץ על הכפתור אז הבאתי לו את הדוגמא של הפצצה הגרעינית שגם שם "רק" לוחצים על הכפתור אבל זה עם הרבה חשיבות ומשמעות.

אני לא נגד צבא מקצועי אבל במצב כרגע זה לא יכול לקרות בבת אחת, אי אפשר שפתאום אף אחד לא התגייס. צריך להפריט יחידה יחידה. אם כולם יחליטו פתאום שהם לא מתגייסים כי הצבא נורא מטופש אז באמת לא יהיה אף אחד בעמדות.

---------- התגובה התווספה ב 17:38 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:36 ----------

הם לא הרשימו מספיק את הגרמנים אז הם נאלצים להשאר במדינה פאשיסטית עם חינוך פאשיסטי.

מה הקשור הפצצה הגרעינית? הוא אמר שאני לא עושה דברים בעלי חשיבות שמסתכמים בללחוץ על הכפתור אז הבאתי לו את הדוגמא של הפצצה הגרעינית שגם שם "רק" לוחצים על הכפתור אבל זה עם הרבה חשיבות ומשמעות.

אני לא נגד צבא מקצועי אבל במצב כרגע זה לא יכול לקרות בבת אחת, אי אפשר שפתאום אף אחד לא התגייס. צריך להפריט יחידה יחידה. אם כולם יחליטו פתאום שהם לא מתגייסים כי הצבא נורא מטופש אז באמת לא יהיה אף אחד בעמדות.

---------- התגובה התווספה ב 17:38 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:36 ----------

הם לא הרשימו מספיק את הגרמנים אז הם נאלצים להשאר במדינה פאשיסטית עם חינוך פאשיסטי.
או שלום לך,
עלית לשמירה?

הנקודה היא...אממ...שצריך צבא מקצועי. גם לא כל אחד יכול ללמוד ולא כל אחד צריך ללכת ללמוד, ויש מספיק ילדים שמתגייסים לצבא שחושבים שהם יהיו רמבו ושזה ישיג להם בחורות.
המצב היום הוא שיש לך גיוס חובה עם ~30% משתמטים ממילא ומרבית המתגייסים פשוט שורפים שלוש שנים מהחיים שלהם. אני באמת לא מבין איך מישהו יכול להתווכח בכזה להט למען שימור המצב הזה.

הנקודה היא...אממ...שצריך צבא מקצועי. גם לא כל אחד יכול ללמוד ולא כל אחד צריך ללכת ללמוד, ויש מספיק ילדים שמתגייסים לצבא שחושבים שהם יהיו רמבו ושזה ישיג להם בחורות.
המצב היום הוא שיש לך גיוס חובה עם ~30% משתמטים ממילא ומרבית המתגייסים פשוט שורפים שלוש שנים מהחיים שלהם. אני באמת לא מבין איך מישהו יכול להתווכח בכזה להט למען שימור המצב הזה.

"לא כול אחד צריך ללכת ללמוד", מי אתה שתקבע, זה די פאשיסטי מצדך. שכול אחד ילך מהסיבות שלו אם מישהו הולך בשביל להשיג בחורות שיהנה.

אני לא אומר שצריך לשמר את זה אבל זה שכולם השתמטו זה לא הפתרון. זה צריך לעשות בהדרגה וכבר יש המון דברים שהופרטו ושחייילים לא עוסקים בהם. בקשר לחיילים שכיביכול מבזבזים זמן, יש המון הטבות בתור חייל. חיילים לוחמים יכולים לקבל השלמת בגריות, קורס פסיכומטרי, ברמנים ועוד מלא דברים. יש לך מענקי שחרור ומענק לימודים.

ילד מורעל ושטוף שכל שכל מה שהוא יודע זה מה שהוא רואה 20 מטר ברדיוס סביבו

וגם את זה הוא לא רואה כמו שזה באמת

ומי ישמע מה הוא עושה, מנקה טנקים. תחושת הגדלות עומדת כנראה ביחס הפוך ליכולת.

דניאל, יש קורס ברמנים. איך הפסדת.

נו, מצאת איך יוצאים מהארץ? או שאתה צריך שאני אחפש בשבילך?

---------- התגובה התווספה ב 17:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:53 ----------

שינסה להתקדם, או שבזמן הפנוי שלו ילמד.

מרעילים אותם בשירות, דווקא אני מעריך אותו.
זה לא שירות קל, וכל הכבוד לכל מי שהולך לכל התפקידים האלה.

רק חבל שהוא מרגיש צורך להוכיח כמה הוא נחוץ...

מרעילים אותם בשירות, דווקא אני מעריך אותו.
זה לא שירות קל, וכל הכבוד לכל מי שהולך לכל התפקידים האלה.

רק חבל שהוא מרגיש צורך להוכיח כמה הוא נחוץ...

זה לא שירות קל, זה שירות חרא. והצורך להוכיח לעצמך כמה אתה נחוץ תלוי באופן ישיר בכמה לא נחוץ אתה באמת יודע שאתה. זה לא ״גאוות יחידה״ של צנחנים או גולני, זה אנשים שמרעילים אותם בשירות בשביל שהם ירדמו בשמירה ולא יגידו לעצמם ״הופה, התרומה שלי כאן היא באמת אפסית״. *

מישהו שלא קרא יותר מ2 הודעות שלכם עוד היה חושב שאתם גאוני הדור ממש(אני אפילו לא מזכיר את הפסאודו ביולוג שמגיב פה בכזו התלהבות). נכון שזה מאוד נחמד להתנשא מעל חייל בן 19, אבל זה לא שאתם שווים יותר מדי, בטח לא את הלימודים המסובסדים שאתם מקבלים.

זה לא שירות קל, זה שירות חרא. והצורך להוכיח לעצמך כמה אתה נחוץ תלוי באופן ישיר בכמה לא נחוץ אתה באמת יודע שאתה. זה לא ״גאוות יחידה״ של צנחנים או גולני, זה אנשים שמרעילים אותם בשירות בשביל שהם ירדמו בשמירה ולא יגידו לעצמם ״הופה, התרומה שלי כאן היא באמת אפסית״. *

יכול להיות שיש תפקידים כאלה אבל יש המון תפקידים שהם לא רואים את התרומה שלהם. גם האפסנאי שאורז לחם כול היום חושב שהשירות שלו מסריח ושהוא לא תורם כלום אבל בלי לחם הצבא לא יתפקד. אותו דבר לגבי הטנקים, גם טנקים שהם לא כשירים למלחמה זה בעיה לצבא וצריך שמישהו יתחזק את הימ"חים.

---------- התגובה התווספה ב 18:06 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:05 ----------

מישהו שלא קרא יותר מ2 הודעות שלכם עוד היה חושב שאתם גאוני הדור ממש(אני אפילו לא מזכיר את הפסאודו ביולוג שמגיב פה בכזו התלהבות). נכון שזה מאוד נחמד להתנשא מעל חייל בן 19, אבל זה לא שאתם שווים יותר מדי, בטח לא את הלימודים המסובסדים שאתם מקבלים.

20* אני תינוק יותר מגודל ממה שנראה לך.

"לא כול אחד צריך ללכת ללמוד", מי אתה שתקבע, זה די פאשיסטי מצדך. שכול אחד ילך מהסיבות שלו אם מישהו הולך בשביל להשיג בחורות שיהנה.

אני לא אומר שצריך לשמר את זה אבל זה שכולם השתמטו זה לא הפתרון. זה צריך לעשות בהדרגה וכבר יש המון דברים שהופרטו ושחייילים לא עוסקים בהם. בקשר לחיילים שכיביכול מבזבזים זמן, יש המון הטבות בתור חייל. חיילים לוחמים יכולים לקבל השלמת בגריות, קורס פסיכומטרי, ברמנים ועוד מלא דברים. יש לך מענקי שחרור ומענק לימודים.

אתה צריך אולי הפנייה להגדרה של פאשיזם? אני לתומי חשבתי הפאשיזם פירושו לשים את המדינה מעל כל עדיפות אחרת. איך זה קשור לאמירה שלי לגבי לימודים גבוהים?
אתה צריך רפרנס לזה שיש אנשים שלא מסוגלים להשלים תעודת בגרות, שלא לדבר על תואר ראשון?
אז כל אחד צריך ללכת ללמוד?
בוא נעשה חישוב מהיר - תמלצר 36 חודשים, תרוויח שכר מינימום+טיפים - בערך 5000 ש"ח בחודש. זה לא "שווה" קצת יותר מקורס ברמנים והמענקים שהצבא נותן?

---------- התגובה התווספה ב 18:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:22 ----------

אין לי מושג מי אתה ולמה אמרת מה שאמרת. באירופה הייתי מקבל לימודים גם בחינם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית