הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בלי נאמנות אין אזרחות

מישהו שלא קרא יותר מ2 הודעות שלכם עוד היה חושב שאתם גאוני הדור ממש(אני אפילו לא מזכיר את הפסאודו ביולוג שמגיב פה בכזו התלהבות). נכון שזה מאוד נחמד להתנשא מעל חייל בן 19, אבל זה לא שאתם שווים יותר מדי, בטח לא את הלימודים המסובסדים שאתם מקבלים.
מה קרה? אתה שבוז שנשאר לך 4803 שנה לשרת ואנשים אחרים לא עשו את אותה הטעות שאתה עשית?

מה קרה? אתה שבוז שנשאר לך 4803 שנה לשרת ואנשים אחרים לא עשו את אותה הטעות שאתה עשית?

אפשר לדעת איזו טעות עשיתי?

---------- התגובה התווספה ב 18:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:32 ----------

אין לי מושג מי אתה ולמה אמרת מה שאמרת. באירופה הייתי מקבל לימודים גם בחינם.

אוקיי, אז?

אתה צריך אולי הפנייה להגדרה של פאשיזם? אני לתומי חשבתי הפאשיזם פירושו לשים את המדינה מעל כל עדיפות אחרת. איך זה קשור לאמירה שלי לגבי לימודים גבוהים?
אתה צריך רפרנס לזה שיש אנשים שלא מסוגלים להשלים תעודת בגרות, שלא לדבר על תואר ראשון?
אז כל אחד צריך ללכת ללמוד?
בוא נעשה חישוב מהיר - תמלצר 36 חודשים, תרוויח שכר מינימום+טיפים - בערך 5000 ש"ח בחודש. זה לא "שווה" קצת יותר מקורס ברמנים והמענקים שהצבא נותן?

---------- התגובה התווספה ב 18:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:22 ----------

התכוונתי לזה שאתה כמו אח גדול קובע מי מתאים ללימודים ומי לא מתאים.
מה זה יש אנשים שלא מסוגלים להשלים תעודת בגרות? מי שאתה שתקבע? אולי הם סתם עצלנים? ובוא נגיד שהם לא מתאימים לבגרויות, הצבא לא יכול להסתמך על דפ"רים זה לא כזה פשוט להיות קצין קרבי למרות כול הסטיגמות שלכם.
אני לא אמרתי שזה משתלם להיות חייל, חוץ מיזה ששכחת להוסיף את ההוצאות מחייה של המלצר. הכוונה שלי זה שאתה לא יוצא בלי כלום מהצבא וזורקים אותך בלי כלום לאזרחות.

שום דבר לא בחינם. זו אוטופיה ילדותית שמסתירה את המציאות. המציאות היא שהמשמעות של לימודים "חינם" היא שמי שמחוץ לחדר משלם על ההרצאה במקום מי שבחדר. שיטת המחירים היא כזו שמי שחושב שהלימודים הם דברים שחשוב לו, מעניין אותו וישפר את איכות חייו ויש לו את העניין הכי גדול בשירות הזה הוא זה שישלם ולא מי שלא.

עם מה אתה יוצא? בזבוז של 3 שנים ומענק שחרור שהיית יכול להרוויח ב3 חודשים באזרחות?

ספר לי מה הרווחתי ב3 שנים האלה. אולי ארגיש יותר טוב עם עצמי.
גם למנוע הרג של עשרות חיילים לא מעודד אותי.

צא מהסרט שלך, להגן על ביטחון של המשפחה שלך זה לא בזבוז זמן.

אוי, איזה אלטרואיזם טהור ונהדר. שכחתי שתחושת שליחות (דבר סובייקטיבי) עומד בסתירה ללהרוויח כסף. כנראה שרופאים הם סתם חזירים תאבי בצע, כי הם מרוויחים הרבה כסף, מינוס הקטע של לרפא אנשים.

התכוונתי לזה שאתה כמו אח גדול קובע מי מתאים ללימודים ומי לא מתאים.
מה זה יש אנשים שלא מסוגלים להשלים תעודת בגרות? מי שאתה שתקבע? אולי הם סתם עצלנים? ובוא נגיד שהם לא מתאימים לבגרויות, הצבא לא יכול להסתמך על דפ"רים זה לא כזה פשוט להיות קצין קרבי למרות כול הסטיגמות שלכם.
אני לא אמרתי שזה משתלם להיות חייל, חוץ מיזה ששכחת להוסיף את ההוצאות מחייה של המלצר. הכוונה שלי זה שאתה לא יוצא בלי כלום מהצבא וזורקים אותך בלי כלום לאזרחות.

אני רוצה להבין - ראשי ועדות הוראה שמדי סמסטר מפסיקים את הלימודים לאלפי סטודנטים, הם לשיטתך פאשיסטים?
כן, שמענו כבר כמה הצבא משכיל. היכרתי מספיק סא"לים ואל"מים שעושים תארים במכללות שהתנאי לקבלת התואר שם הוא עובי הארנק ובאזרחות לא הייתי נותן להם לנהל ועד בית.
עם מה אתה יוצא מהצבא, שאני אבין? 20K מענק שחרור ועוד 15K פיקדון? זה פחות משכר מינימום של 10 חודשים, לא כולל הטיפים.

כל אחד הוא אגואיסט שחושב רק על עצמו, רק שיש כאלה שלא מוכנים להודות בזה.

למה?להיות אגואיסט שחושב רק על עצמך זה לא יותר טוב

צירפת שני דברים שהם לא המשמעות אחד של השני. אני יכול להיות אגואיסט, כלומר, כזה שפועל על פי מערכת הערכים שלו להשגת מה שהוא תופס כאושר ולחשוב על אחרים. אם יש לי אינטרס שלא יקרה למישהו משהו (כי אז אני אהיה פחות שמח וכו') אז אני אגואיסט שחושב על אחרים. באותה מידה, יכול להיות "אלטרואיסט" שחושב על עצמו כמו תומר שהסיבה היחידה שהוא בצבא זה כי הוא חושב שזו הדרך לדאוג לבטחון של המדינה וכתוצאה מכך לבטחון שלו.

אני לא בטוח שהבנתי, מרטין לוטר קינג לצורך העניין היה אגואיסט שחושב רק על עצמו ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית