הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החבר גולדסטון

מר לטיסימוס

Übermensch
10,536
63
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,250
10,536
63
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4050922,00.html

מה שאני הכי מעריך בדרך החשיבה של ועדות חקירה זה התהליך שמוביל מ"לא היו בידינו מספיק עדויות כדי לקבוע חד משמעית אם הפגיעה באזרחים מכוונת" לקביעה ש"ככל הנראה, הפגיעה באזרחים מכוונת", וזאת כי הצד השני לא סיפק מספיק הוכחות כדי לסתור את ההנחה הראשונית.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4050922,00.html

מה שאני הכי מעריך בדרך החשיבה של ועדות חקירה זה התהליך שמוביל מ"לא היו בידינו מספיק עדויות כדי לקבוע חד משמעית אם הפגיעה באזרחים מכוונת" לקביעה ש"ככל הנראה, הפגיעה באזרחים מכוונת", וזאת כי הצד השני לא סיפק מספיק הוכחות כדי לסתור את ההנחה הראשונית.

תשמע זה מה שקורה ששמים אנשים דבילים וחסרי כל הבנה בשיטה המדעית לנהל "חקירה"

איך היית מציע ליישם שיטות מחקר מדעיות בחקירה משפטית מסוג זה?

שיטות מחקר מדעיות - אתה קופץ רחוק!
מה ביקשנו? לוגיקה בסיסית?

אבל אם ניהיה רציניים - שיטות מחקר מדעיות אמורות להיות הבסיס לכל סוג של חקירה לא?
אתה מיישם פה כל מה שתיישם במעבדה/ על נייר גרף. הנחת יסוד->ניסוח תחזית->בחינת היפוך ההנחה... וכיוצא בזה...

בגדול 1. אין מספיק ביקורת חיצונית על גופים וועדות כאלה. זה צריך פשוט לעבור עוד "מסננת" לפני שסוגרים באסטה כי בדרך כלל איפהשהו משהו התנהל בצורה בזיונית
2. מי שמנהל את הועדות האלה ומי שמשתתף בהם לפני הכל חייב להיות מדען או במינימום אחד שיודע פאגינק לחשוב כמו אחד.

האידיאל שכל זה יעשה על ידי מחשב אבל זה עוד רחוק מאד מהמציאות

כמה נוח, אחרי שהנזק נעשה הוא מתחרט.
כמובן שזה לא משנה כלום לשמאלנים ולכל העולם הערבי השטוף מוח.
ההסתה היום נגד ישראלים ע"י ערבים זה כמו ההסתה נגד יהודים בגרמניה לפני השואה.
הפרוטוקלים של זקני ציון זה אחד הספרים הפופולריים בעולם הערבי, ותיאוריות קונספירציה אצלהם זה במייןסטרים.
כלום לא השתנה חוץ משליהודים יש מדינה וצבא, וגם את זה השמאלנים בארץ מנסים לקחת ע"י הפיכת ישראל למדינה כל אזרחיה, באיזה טענה שזה רע וגזעני שישראל היא מדינה יהודית בהגדרה, כאילו הקמת המדינה הייתה בגלל שהיהודים היו מתנשאים ובזו לשאר העמים ולא בגלל שהם נרדפו ונבטחו בגלל מוצאם כל אורך ההיסטוריה.

הפרוטוקלים של זקני ציון זה אחד הספרים הפופולריים בעולם הערבי, ותיאוריות קונספירציה אצלהם זה במייןסטרים.
כלום לא השתנה חוץ משליהודים יש מדינה וצבא, וגם את זה השמאלנים בארץ מנסים לקחת ע"י הפיכת ישראל למדינה כל אזרחיה, באיזה טענה שזה רע וגזעני שישראל היא מדינה יהודית בהגדרה, כאילו הקמת המדינה הייתה בגלל שהיהודים היו מתנשאים ובזו לשאר העמים ולא בגלל שהם נרדפו ונבטחו בגלל מוצאם כל אורך ההיסטוריה.

ומה הפתרון שלך? פאשיזם ציוני? כל מי שלא יהודי לא זכאי לחיות? ומה הקשר בין מה שדיברנו לבין הטענה שלך שמדינת כל אזרחיה זה מהשטן?

שונאים היו ותמיד יהיו כל עוד יהיה מה לשנוא. הם שונאים אותך, אתה שונא אותם, מרתק.

ומה הפתרון שלך? פאשיזם ציוני? כל מי שלא יהודי לא זכאי לחיות? ומה הקשר בין מה שדיברנו לבין הטענה שלך שמדינת כל אזרחיה זה מהשטן?

שונאים היו ותמיד יהיו כל עוד יהיה מה לשנוא. הם שונאים אותך, אתה שונא אותם, מרתק.

אתה יכול לקרוא לזה בכל "יזם" שתרצה.
אולי תסביר לי איך הסקת ממה שכתבתי שמי לא יהודי לא זכאי לחיות?
ומה שנאה קשורה פה? שישנאו אותי עד מחר. הם רוצים להרוג אותי. אני לא רוצה להרוג אותם.

ברור שזה רע וגזעני שמדינת ישראל היא מדינה יהודית. הילדים של היום...

שיטות מחקר מדעיות - אתה קופץ רחוק!
מה ביקשנו? לוגיקה בסיסית?

אבל אם ניהיה רציניים - שיטות מחקר מדעיות אמורות להיות הבסיס לכל סוג של חקירה לא?
אתה מיישם פה כל מה שתיישם במעבדה/ על נייר גרף. הנחת יסוד->ניסוח תחזית->בחינת היפוך ההנחה... וכיוצא בזה...

בגדול 1. אין מספיק ביקורת חיצונית על גופים וועדות כאלה. זה צריך פשוט לעבור עוד "מסננת" לפני שסוגרים באסטה כי בדרך כלל איפהשהו משהו התנהל בצורה בזיונית
2. מי שמנהל את הועדות האלה ומי שמשתתף בהם לפני הכל חייב להיות מדען או במינימום אחד שיודע פאגינק לחשוב כמו אחד.

האידיאל שכל זה יעשה על ידי מחשב אבל זה עוד רחוק מאד מהמציאות

אני קופץ רחוק? אתה דיברת על "שיטה המדעית לנהל "חקירה". וחפרת כאן הרבה שלא לצורך. משפטים זה לא מדע.

באיזו זכות מדינת ישראל היא מדינת היהודים אך ורק? מה עם שאר האזרחים שהיו כאן אלפי שנים? מי נתן לך או למישהו אחר את הזכות לומר להם - זהו, מהיום המדינה הזו היא שלי ולא שלך?

זו אינה מדינה דמוקרטית מעצם הגדרה כמדינת היהודים.

הזכות שלכם כעם לעצמאות ולריבונות לא אמורה לבוא על חשבון זכות זו של עמים אחרים.

באיזו זכות מדינת ישראל היא מדינת היהודים אך ורק? מה עם שאר האזרחים שהיו כאן אלפי שנים? מי נתן לך או למישהו אחר את הזכות לומר להם - זהו, מהיום המדינה הזו היא שלי ולא שלך?

בזכות כח, אין מה לעשות ככה זה הולך.
עמים אחרים לא מעניינים אף אחד, ולא משנה כמה זמן הם גרים במקום מסויים.
הזכות נובעת מכח, פיזי/פוליטי/כלכלי וכו...
אין קשר בין להגדיר מדינה כדמוקטרטית להגדרה כיהודית, אפשר אפילו להגדיר אותה כמדינה של האנשים עם הכובעים המחודדים והיא תיהיה דמוקרטית.
החיים בסופו של דבר זה סכום משחק 0(מבחינת שטח וריבונות), ולכן זה חייב לבוא על חשבון של מישהוא אחר.

אני קופץ רחוק? אתה דיברת על "שיטה המדעית לנהל "חקירה". וחפרת כאן הרבה שלא לצורך. משפטים זה לא מדע.

חפרתי כי משעמם בעבודה
וצחקתי לגבי קפצת רחוק 😛

משפטים זה לא מדע? אז לפי איזו שיטה בדיוק אתה מציע לנהל מערכת משפטית? המלך אמר? פופולריות? סתם לזרוק קוביה? (טוב נו האמת שהיום זה באמת מתנהל ככה...)

well said

א) זה טפשי לקבל אזרח על פי קריטריונים טפשיים כאלה.
ב) זה גזעני כי מה לעשות, יש במדינה אזרחים שהם לא יהודים, וזה הופך אותם לאזרחים סוג ב'.

א. זו דעתך, ולכן זה לא כזה משנה.
ב. אין חובה שימצאו אזרחים כאלה(דיון תאורתי), אבל גם אין בעיה לתת להם אותן זכויות, הקבלה היא תנאי שנובע מדרישה שרירותית כלשהיא, ולהיות יהודי לא שונה מלהיוולד במקום כלשהוא, מי ההורים שלך, להיות בעל מקצוע מסויים, להיות בעל הון כלשהוא או לזכות בהגרלה...

בזכות כח, אין מה לעשות ככה זה הולך.
עמים אחרים לא מעניינים אף אחד, ולא משנה כמה זמן הם גרים במקום מסויים.
הזכות נובעת מכח, פיזי/פוליטי/כלכלי וכו...
אין קשר בין להגדיר מדינה כדמוקטרטית להגדרה כיהודית, אפשר אפילו להגדיר אותה כמדינה של האנשים עם הכובעים המחודדים והיא תיהיה דמוקרטית.
החיים בסופו של דבר זה סכום משחק 0(מבחינת שטח וריבונות), ולכן זה חייב לבוא על חשבון של מישהוא אחר.

לי זה ברור. אני לא טענתי כנגד כי כל העמים התקיימו בצורה הזו לאורך כל ההיסטוריה. רק שלא יטענו שזכות הקיום של מדינת ישראל כמדינת היהודים נובעת מכל מה שעוללו לכם כעם ופשוט מגיע לכם לקבל בחזרה את מה שהיה שייך לכם בעבר. זאת האמתלה המרכזית של רוב האנשים. מילא אם מישהו היה אומר בכנות כזו שהמדינה היא שלכם כי ככה. כי אתם יכולים וכי אתם לקחתם.

ובטח שיש סתירה בין הגדרתה כדמוקרטית וכמדינת היהודים. אם המדינה הזו שייכת לאזרחיה היהודים היא לא שייכת לאזרחיה האחרים. הדגל שלה וסמליה האחרים אינם שייכים ליותר מ-20% מאזרחיה.

לא שיש לי בעיה עם זה, לי יש מולדת ומדינה משלי ואני לא ערבי ולא יהודי. מה שמפריע לי הוא כשמישהו מתעטף בדגל הדמוקרטיה ומתגאה בה, זה פשוט שקר.

ברור שזה רע וגזעני שמדינת ישראל היא מדינה יהודית. הילדים של היום...

אני גזען כי זאת הדרך היחידה בשבילי להגן על עצמי. אני מבדיל את עצמי מאחרים שרוצים לפגוע בי. מחוסר ברירה. לא כמטרה.
בן אדם שמגן על עצמו מאלימות ע"י אלימות הוא לא אלים.

מדינת ישראל לא נלקחה מאף אחד, לא הייתה פה אף מדינה לפני.
התיישבו פה יהודים ופיתחו את הארץ וקנו קרקעות לפי חוק עוד לפני שהוקמה המדינה.
היהודים הקימו פה מדינה לפי חוק אחרי שהם עלו והתיישבו בארץ שוממת שלא חיו בה הרבה תושבים, ובטח לא עם.
מי שחי לצד היהודים היו שבטים מפוזרים של ערבים חסרי הגדרה משותפת.
התושבים האלה קיבלו זכויות מלאות כאזרחים, אף אחד לא לקח להם כלום.

מעצם הגדרה היא לא דמוקרטית, זה לא מעניין אותי. המציאות מספרת סיפור שונה, המדינה הזאת היא דוגמה ומופת לדמוקרטיה. יש פה מגוון אדיר של לאומים וגזעים שנהנים מזכויות שוות, מערכת משפט מהמובילות בעולם, עיתונאות חופשית וחזקה ועוד אלפי דוגמאות.

לי זה ברור. אני לא טענתי כנגד כי כל העמים התקיימו בצורה הזו לאורך כל ההיסטוריה. רק שלא יטענו שזכות הקיום של מדינת ישראל כמדינת היהודים נובעת מכל מה שעוללו לכם כעם ופשוט מגיע לכם לקבל בחזרה את מה שהיה שייך לכם בעבר. זאת האמתלה המרכזית של רוב האנשים. מילא אם מישהו היה אומר בכנות כזו שהמדינה היא שלכם כי ככה. כי אתם יכולים וכי אתם לקחתם.

ובטח שיש סתירה בין הגדרתה כדמוקרטית וכמדינת היהודים. אם המדינה הזו שייכת לאזרחיה היהודים היא לא שייכת לאזרחיה האחרים. הדגל שלה וסמליה האחרים אינם שייכים ליותר מ-20% מאזרחיה.

לא שיש לי בעיה עם זה, לי יש מולדת ומדינה משלי ואני לא ערבי ולא יהודי. מה שמפריע לי הוא כשמישהו מתעטף בדגל הדמוקרטיה ומתגאה בה, זה פשוט שקר.

לא יודע מה רוב האנשים אומרים עושים ולא כל כך אכפת לי.

אין שום סתירה, הסמלים יכולים לייצג רק אזרח אחד והמדינה תיהיה דמוקרטית, אין שום חובה אפילו שכולם יהיו אזרחים במדינה דמוקרטית.

זה לא שקר, אולי זה נובע מכך שאתה מפרש דמוקטרטיה בצורה שונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית