הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חשיבות האירובי והסיבולת

MetalHead

משתמש פעיל
431
0
נק' מוניטין:
198
431
0
יש לי ויכוח רציני עם אבא שלי מאז שהתחלתי SS. הוא אומר שלא כדאי לעשות תרגילים בעמידה במשקל גובה (והוא עוד רופא) אבל זה לא משנה כי על זה לא אכפת לי.
הוא אומר לי שגילאים 15-17 זה הגילאים שהכי קל בהם להתאמן וזה הכי יעזור בהמשך החיים ולכן הוא אומר לי שאני צריך להתאמן סיבולת, אירובי וגם כוח. אני אומר לו שאי אפשר את הכל וגם לא צריך. הוא אמר לי לקרוא על הנושא. אז מה אתם חושבים. עד כמה זה חשוב שיהיה את הכל ואם רק 1 אז איזה? ואם הדברים שלכם מבוססים על מחקרים או משהו אז אם אפשר קישור.

יש לי גם 2 שאלות לגבי SS

בסקוואט היום עשיתי 60KG ועשיתי 5 5 4 אבל הטכניקה שלי הייתה פשוט נורא. בכללי היא לא משהו כי אין לי איך לצלם אבל היום משהו מיוחד. עשיתי כמעט כל טעות אפשרית (וגם המשקל ברח לי מהגב). איך לטפל בבעיה?

ואפשר לסוע באופניים לבצפר בימי מונחה? (זה בערך 5-7.5 קילומטר הלוך בירידה וחזרה 5-7.5 קילומטר עלייה)

תרגילים בעמידה הם לא מסוכנים יותר, או בריאים פחות מאלה שבישיבה. אם ההנחה העומדת מאחורי המחשבה שהם מסוכנים יותר היא שבעמידה יש לחץ מוגבר על עמוד השידרה, הרי שבעמידה דווקא הלחץ על ע"ש מחולק באופן נכון ושווה יותר, והוא קטן מהלחץ שנוצר בישיבה. מהבחינה הזאת אין שום יתרון לביצוע התרגילים בישיבה, אלא להיפך. כמובן גם שאין שום פגיעה בגדילה, זה מיתוס שנופץ מיזמן.

אתה צודק לגביי זה שלא ניתן להשתפר בכל התחומים בבת אחת, ולהיות הכי טובים בהכל.
לאימונים יש אלמנטים רבים, ולכן אתה צריך שיהיה לך סדר עדיפיות, ולעבוד לפיו.
זאת אומרת לוותר על משהו אחד, או להסתפק בפחות לטובת משהו אחר.
אם כך החשיבות של האימון האירובי והסיבולת, היא במידה ובעדיפות שאתה מייחס לה. אם האירובי חשוב לך, אתה צריך לתת לו מקום באימונים שלך, ולהבין שההתקדמות בתחום האחר, הכוח, יהיה איטי ומוגבל יותר.
אני חושב שהכוח הוא הבסיס, והוא צריך להיות בעדיפות הראשונה. נוסף לכך, היכולת האירובית ניתנת לשיפור ופיתוח במהירות וזמן קצר יחסית. לדעתי אחרי שיש בסיס טוב בכוח, אפשר לשלב אלמנטים נוספים, ולחזק תחומים אחרים.

לא חושב שיש יתרון לטווח הגילאים שציינת. ניתן להשתפר בכל גיל. הטווח שציינת הוא חלק מתקופת ההתבגרות, תקופה שבה יש הפרשה מוגברת של ההורמון הגברי, הטסטוסטרון, שמאפשר בין היתר בניית שרירים, התחזקות וגדילה.

לגבי הטכניקה, אתה חייב לדאוג שהיא תיהיה טובה. טכניקה לקויה גם תתקע אותך ולא תאפשר לך להתקדם ולמצות את היכולת שלך, וגרוע מכך היא עלולה לגרום לפציעה ונזק מצטבר. תמצא דרך לצלם את עצמך, תעלה לביקורת ותקבל הערות בונות. זה עניין של תרגול- אם תרגל מספיק אתה תלמד לשלוט בטכניקה.

הנסיעה באפוניים תלויה בך וביכולת ההתאוששות שלך. אם היא לא תפריע לך להתאושש אז אין בעיה. לדעתי 10 ק"מ רכיבה כן יפריעו להתאוששות. בכלל אופן חשוב שתאכל מספיק כדי לפצות על ההוצאה האירובית.

בהצלחה!

נערך לאחרונה:
תשמע אם אכפת לך מהאירובי והריצות ומהסיבולת תעשה פעם בשבוע ריצה
זה יפגע לך התאוששות ויקח לך יותר זמן לעלות משקלים אבל בסדר אני לא חושב
שמשהו רודף אחריך בענין המשקלים והתקדמות
בהצלחה

תשמע אם אכפת לך מהאירובי והריצות ומהסיבולת תעשה פעם בשבוע ריצה
זה יפגע לך התאוששות ויקח לך יותר זמן לעלות משקלים אבל בסדר אני לא חושב
שמשהו רודף אחריך בענין המשקלים והתקדמות
בהצלחה

לדעתי הוא צריך ללכת עם מה שגיל רשם לו .
לגבי מה שהצעת לו חבל שזה יפגע לו בהתאוששות , הוא עכשיו עם משקלים נמוכים עדיף שהאירובי יכנס לתמונה בחיטוב.

• פותח/ת השרשור
טוב תודה. אני ינסה לשלב את האופניים ככה שאבא שלי ירגע ולא יחפור לי. אני רוצה לעשות רק SS בלי אירובי אבל בכל זאת אני רוצה שימשיכו לממן לי את המנוי לחדר כושר.

עוד שאלה. זה משנה אם עושים סקוואט HB או LB בSS ומה ההבדלים? אני ינסה לשכנע מישהו שיבוא לצלם.

זה לא משנה היי-באר או לוו-באר. ההבדלים נידונו פה פעמיים רבות, אתה מוזמן לעשות חיפוש.
הנה סרטון שמסביר בקצרה על ההבדלים בין שני הסוגים:
http://www.againfaster.com/the-micd-instructor/?currentPage=11

כדאי מאוד שתצלם ותעלה לביקורת לוודא שהטכניקה טובה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית