הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרופ מואב: אם בן 30 עם ילדים קטנים, הייתי מודאג מאוד

לשני אנשים יש את אותו גן ברצף ה-DNA אז הם יקשרו אחד לשני? אלטרואיזם ביולוגי דווקא טוען ההיפך, שבמצבים מסוימים הגן ה"אנוכי" יעשה את הפעולה ההפוכה (נגיד, התחברות לגנים אחרים, מה שעלול לדלל את מאגר הגנים ולצמצם את הכוח שלו) כדי להעמיד מטרה "קבוצתית" נעלה יותר.
אני באמת חושב שהקריאה שלך סלקטיבית. התייחסו יפה מאוד לאותו אדם עד שהוא התחיל לזייף (וזאת למרות שהדיעות שלו מבוססות מדעית כמו שאני יודע את הטבלה המחזורית) וללכלך על אנשים. אני לא רואה בעיה בלומר לבנאדם שהוא דפ"ר. וזה לא משהו אישי מה שאני רושם.

מה זה "דפ"ר"?

מקריאה בהרבה פורומים רציניים אחרים, הרמת דיון פה של המנהלים פשוט גרועה

חכמים ככל שיהיו, ההרגשה היא כאילו אתה מדבר עם ילדים בעלי בעיות אגו.

בן אדם שהוא בוגר, בטוח בעצמו ואין לו תסביכי אגו, מדבר לגופו של עניין ולא מחפש איפה לעקוץ ולזלזל בשביל שהוא ירגיש יותר טוב עם עצמו
לדוגמה moo, deus ex machina, seth able, moshe

נערך לאחרונה:
לא כל כך הבנתי מה אתה כותב לי, ציינתי בסך הכל עובדות.
במה שנקרא פלסטין הגיאוגרפית, מעולם בהיסטוריה של העולם לא היתה מדינה שהיא לא יהודית.
"הממלכה הראשונה" 586-1000 לפני הספירה, "הממלכה השנייה" 538-63 לפני הספירה, וישראל המודרנית שהוקמה ב1948. אף פעם לא היתה אוטונומיה ערבית או בכלל מוסלמית.
ואני לא אומר מי השתלט על האדמה ראשון כי זה בלתי אפשרי לדעת, אני בסה"כ אומר שלא יביאו את הטענה המטופשת שחטפנו להם את הממלכה וגירשנו אותם, זה דבילי.

אני מבין שלא הית בשום הרצאה בסוציולוגיה (וגם היסטוריה אתה לא יודע כל כך טוב, חלק נכבד מההיסטוריה האדמה הזאת היתה נוצרית או מוסלמית - זה שאתה או אנחנו לא קוראים לזה מדינה היום לפי החוקים האקראיים שלנו לא אומר שאין פה או לא היה פה ישוב של עם)
באותו קו מחשבה כמו שלך אפשר להגיד שגם לאינדיאנים מאמריקה לא היתה מדינה וזה לא כיבוש מה שעשו להם הבריטים, זה התישבות במקום שומם שלא היה בו איש (כי הרי לא היה מסמך שמאשר שיש מדינה/עצמאות לאינדיאנים) ויש עוד המון דוגמאות.

לא באמת אכפת לי מאף אחד מה"צדדים" ולא חושב שלמישהו מגיע את האדמה הזאת סתם מצחיק אותי לראות אטימות/טמטום/בורות/יהירות של אנשים.
ומיתולוגיה של עם מסוים (הידוע בשמו כאן תנך) זה לא מקור היסטורי, לפחות לא שלם.

בן אדם שהוא בוגר, בטוח בעצמו ואין לו תסביכי אגו, מדבר לגופו של עניין ולא מחפש איפה לעקוץ ולזלזל בשביל שהוא ירגיש יותר טוב עם עצמו
אתה רוצה לקרוא תגובות של לייל או ריפטו? אנשים עם מספר ספרים, מעורכים מאוד בקרב עשרות אלפי אנשים? זה לא מביא את הלגיטמציה לעשות דברים כאלו ואחרים, אבל יש דברים שאולי לדעתך יראו כ"רמת דיון בזוייה" ולאחרים כנורמאלית לחלוטין. כנראה שאנחנו לא חיים באותה החברה, עם אותם הנורמות החברתיות.
ולשם עניין, כנראה שגם לא היית במספיק פורומים.

אני מבין שלא הית בשום הרצאה בסוציולוגיה (וגם היסטוריה אתה לא יודע כל כך טוב, חלק נכבד מההיסטוריה האדמה הזאת היתה נוצרית או מוסלמית - זה שאתה או אנחנו לא קוראים לזה מדינה היום לפי החוקים האקראיים שלנו לא אומר שאין פה או לא היה פה ישוב של עם)
באותו קו מחשבה כמו שלך אפשר להגיד שגם לאינדיאנים מאמריקה לא היתה מדינה וזה לא כיבוש מה שעשו להם הבריטים, זה התישבות במקום שומם שלא היה בו איש (כי הרי לא היה מסמך שמאשר שיש מדינה/עצמאות לאינדיאנים) ויש עוד המון דוגמאות.

לא באמת אכפת לי מאף אחד מה"צדדים" ולא חושב שלמישהו מגיע את האדמה הזאת סתם מצחיק אותי לראות אטימות/טמטום/בורות/יהירות של אנשים.
ומיתולוגיה של עם מסוים (הידוע בשמו כאן תנך) זה לא מקור היסטורי, לפחות לא שלם.
בכוונה כתבתי לך אוטונומיה.
לאינדיאנים לא היתה אוטונומיה, והיום יש הגדרות ברורות מאוד לדעת אם קיימת שם מדינה באופן חוקי ומאושר או סתם קבוצה של שבטים שפשוט התיישבה שם.
אתה יכול לדבר עד מחר מי היה פה( כמו שאמרתי, בדרך הזאת לא ניתן לדעת מי היה פה קודם)
בנוסף ארכיאולוגים והסטוריונים בדיוק מדברים על הממלכה הראשונה שהיתה כאן ויש מספיק תיעודים ותמונות(ציורים), אתה מוזמן לחפש מידע ברשת.
יש לך מספיק ספרים על זה( כמו A History of the Crusades הספר הראשון,The Leper King and His Heirs: Baldwin IV and the Crusader Kingdom of Jerusalem)
בסה"כ אני פה כדי ללמוד, אבל כמו שזה נראה אתה סתם יומרני, אז שאתה כותב משהו תסביר אותו( היית בהרצאה בסוציולוגיה בגיל 15?)

לאינדיאנים לא היתה אוטונומיה, והיום יש הגדרות ברורות מאוד לדעת אם קיימת שם מדינה באופן חוקי ומאושר או סתם קבוצה של שבטים שפשוט התיישבה שם.
אתה יכול לדבר עד מחר מי היה פה( כמו שאמרתי, בדרך הזאת לא ניתן לדעת מי היה פה קודם)
בנוסף ארכיאולוגים והסטוריונים בדיוק מדברים על הממלכה הראשונה שהיתה כאן ויש מספיק תיעודים ותמונות(ציורים), אתה מוזמן לחפש מידע ברשת.
יש לך מספיק ספרים על זה( כמו A History of the Crusades הספר הראשון,The Leper King and His Heirs: Baldwin IV and the Crusader Kingdom of Jerusalem)
בסה"כ אני פה כדי ללמוד, אבל כמו שזה נראה אתה סתם יומרני, אז שאתה כותב משהו תסביר אותו( היית בהרצאה בסוציולוגיה בגיל 15?)

אופס באמת לא ראיתי שאני מדבר עם בן 15...

לאנדיאנים לא היתה אוטונומיה? הם חיו על האדמות שלהם לא בצורה אוטונומית? מה זה אומר? שהם היו תלויים באיזה עם אחר?
זאת הפואנטה אף אחד לא "היה פה קודם" (ואין שום קשר וחשיבות איזה ממלכה היתה פה לפני 3000 שנה) זה טיעון מטומטם, וזאת הבעיה בהבנה שלך.

אז הנה אני יסביר לך :
לאנשים שחיים בארץ היום (גם ערבים גם יהודים וגם השאר) יש קשר מקרי לחלוטין עם האנשים שחיו פה לפני 3000שנה, וגם אם אתה glubi באמת הנין של הנין של הנין (וכו) של המלך ששלט פה לפני 3000 שנה למה זה אומר שהאדמה הזאת איכשהו שייכת לך? שום אדמה לא שייכת לאף אחד שייכות זאת המצאה אנושית אירעית וחסרת חשיבות - זאת המצאה של אלה שיש להם כדי להגן על הכוח שלהם מאלה שאין להם.
עם ישראל כמו שהוא היום כבש את האדמה הזאת בדרכים כאלה ואחרות (גם האום זאת לא סמכות אמיתית לשייכות של אדמה) וזה המצב האמיתי של הדברים וזה מצחיק אותי הטמטום של אנשים להתכחש לזה ("לא אנחנו לא כבשנו האדמה הזאת "מגיע" לנו בלי קשר..." או "היינו כאן קודם")

ולכן אמרתי שזה ממש לא אומר כלום אם היתה או לא היתה כאן ממלכה כזאת או אחרת, בנוסף לכך שלא אתה ולא אף אחד אחר כאן שחושב שהוא היה שייך לממלכה הזאת באמת היה שייך אליה.

אם עדין לא הבנת אז עזוב כשתגדל תבין (אני מקווה)

נערך לאחרונה:
אופס באמת לא ראיתי שאני מדבר עם בן 15...

לאנדיאנים לא היתה אוטונומיה? הם חיו על האדמות שלהם לא בצורה אוטונומית? מה זה אומר? שהם היו תלויים באיזה עם אחר?
זאת הפואנטה אף אחד לא "היה פה קודם" (ואין שום קשר וחשיבות איזה ממלכה היתה פה לפני 3000 שנה) זה טיעון מטומטם, וזאת הבעיה בהבנה שלך.

אז הנה אני יסביר לך :
לאנשים שחיים בארץ היום (גם ערבים גם יהודים וגם השאר) יש קשר מקרי לחלוטין עם האנשים שחיו פה לפני 3000שנה, וגם אם אתה glubi באמת הנין של הנין של הנין (וכו) של המלך ששלט פה לפני 3000 שנה למה זה אומר שהאדמה הזאת איכשהו שייכת לך? שום אדמה לא שייכת לאף אחד שייכות זאת המצאה אנושית אירעית וחסרת חשיבות - זאת המצאה של אלה שיש להם כדי להגן על הכוח שלהם מאלה שאין להם.
עם ישראל כמו שהוא היום כבש את האדמה הזאת בדרכים כאלה ואחרות (גם האום זאת לא סמכות אמיתית לשייכות של אדמה) וזה המצב האמיתי של הדברים וזה מצחיק אותי הטמטום של אנשים להתכחש לזה ("לא אנחנו לא כבשנו האדמה הזאת "מגיע" לנו בלי קשר..." או "היינו כאן קודם")

ולכן אמרתי שזה ממש לא אומר כלום אם היתה או לא היתה כאן ממלכה כזאת או אחרת, בנוסף לכך שלא אתה ולא אף אחד אחר כאן שחושב שהוא היה שייך לממלכה הזאת באמת היה שייך אליה.

אם עדין לא הבנת אז עזוב כשתגדל תבין (אני מקווה)
נווו על זה בדיוק דיברתי בתגובה הראשונה, תסתכל!
אני אמרתי שוויכוחים כאלו הם טיפשיים ואמרתי שזה דבילי להגיד שבאנו והעפנו אותם מהממלכה שלהם ( כי זה לא חשוב- מה שאתה אמרת!)
אתה סתם הוצאת לי את הדברםי מהקשרם, תתבייש לך!🤡
ובלי קשר, למה לחכות שאני אגדל? זה בסדר גם ללמוד עכשיו.

נערך לאחרונה:
לאינדיאנים הייתה אוטומנומיה ועוד איך. היה להם חגים משלהם, שטחים משלהם, שפה משלהם, ועוד המון דברים משלהם. פשוט בשנות ה 1900 האמריקאים התחילו לקחת מהם שטחים בגלל כל מיני סיבות חלקן מוצדקות יותר, חלקן פחות, והם בעיקר הרגו את הבאפלו שהרס להם את כל התרבות והשושלת כי על זה הם התבססו.
בכל מקרה היום ארה"ב החזירה לאינדיאנים שטחים, ויש להם פה בכל עיר לפחות כמה עשרות אלפי מטר מרובע שמוגדר כשל אינדיאנים.

נווו על זה בדיוק דיברתי בתגובה הראשונה, תסתכל!
אני אמרתי שוויכוחים כאלו הם טיפשיים ואמרתי שזה דבילי להגיד שבאנו והעפנו אותם מהממלכה שלהם ( כי זה לא חשוב- מה שאתה אמרת!)
אתה סתם הוצאת לי את הדברםי מהקשרם, תתבייש לך!🤡
ובלי קשר, למה לחכות שאני אגדל? זה בסדר גם ללמוד עכשיו.

אתה עדין לא מבין למה התכוונתי, וזה לא מה שאתה אמרת.
באנו לפה וכבשנו בדרכים כאלה ואחרות. העובדה היא: אנחנו פה כרגע עם מדינה שולטת והם פה תחת שליטתנו, מצב שלא היה לפני כן. זה נקרא כיבוש.

לא אומר שזה טוב או רע - זאת פשוט העובדה.
טוב ורע זה יחסי. לנו זה טוב (אולי) להם זה בטוח רע.

והמצב של האינדיאנים בארה"ב הוא מביש. הם החזירו שטחים לחלק קטן שהם בעצם האליטה, קבוצה קטנה של משפחות שעל הנייר מייצגות את כל השושלות של הnative americans, שבתכלס אף אחד חוץ מהם לא קוצר שום רווח, והאליטה עושים מלירדי דורלים מקזינויים ומנדלן, מקבלים הטבות מס, בזמן שהם "משתיקים" את שאר העם שלהם. קיצור הסיפור הישן חוזר על עצמו.

נערך לאחרונה:
אוקיי קודם כל כתבתי אז
לא כל כך הבנתי מה אתה כותב לי, ציינתי בסך הכל עובדות.
במה שנקרא פלסטין הגיאוגרפית, מעולם בהיסטוריה של העולם לא היתה מדינה שהיא לא יהודית.
"הממלכה הראשונה" 586-1000 לפני הספירה, "הממלכה השנייה" 538-63 לפני הספירה, וישראל המודרנית שהוקמה ב1948. אף פעם לא היתה אוטונומיה ערבית או בכלל מוסלמית.
ואני לא אומר מי השתלט על האדמה ראשון כי זה בלתי אפשרי לדעת, אני בסה"כ אומר שלא יביאו את הטענה המטופשת שחטפנו להם את הממלכה וגירשנו אותם, זה דבילי.
שים לב מה אני כתבתי, ועל מה מההודעה אתה ענית.
בסך הכל אמרתי שלא יביאו את הטענה המטופשת בעצמם של מי היה כאן קודם, זה לא דומה למה שאתה אומר?
ד"א, את המידע על האוטונומיה קיבלתי מדניס פראגר ואני חושב שאפשר לסמוך עליו, יכול להיות שהוא פשוט לא פירט מספיק לעומק או שלא הבנתי אותו טוב.

אוקיי קודם כל כתבתי אז
שים לב מה אני כתבתי, ועל מה מההודעה אתה ענית.
בסך הכל אמרתי שלא יביאו את הטענה המטופשת בעצמם של מי היה כאן קודם, זה לא דומה למה שאתה אומר?
ד"א, את המידע על האוטונומיה קיבלתי מדניס פראגר ואני חושב שאפשר לסמוך עליו, יכול להיות שהוא פשוט לא פירט מספיק לעומק או שלא הבנתי אותו טוב.

דבר ראשון דניס פראגר הוא ליצן גזעני ואנלפבת שלא יודע הרבה כמו שהוא מצייר את עצמו. צריך להפסיק להקשיב לאנשים כאלה ברגע ששומעים מהם משפט בסגנון "היקום זה דבר מאד מאד מורכב, לכן יש אלוהים. זה חייב להיות, אחרת איך הוא כל כך מורכב?"

דבר שני יכול להיות שהתבלבלת ולא הבנת את המושג אוטונומיה: http://he.wikipedia.org/wiki/אוטונומיה
תקרא ותבין מה זאת אוטונומיה ומה לא הגיוני במה שאתה אומר(או במה שפראגר אמר).
היו כאן עמים כאלה ואחרים במהלך ההיסטוריה. לחלקם היה אוטונומיה, חלקם נשלטו על ידי אחרים. לצורך העניין תקופה לא קצרה היהודים היו כאן ונשלטו על ידי הרבה עמים החל מהרומאים עד לאותמנים ועד לבריטים. ולצורך העניין גם לישוב הערבי בארץ היתה אוטונומיה.

מי שאומר שמגיע לו את האדמה הזאת הוא מסכן ומפגר, ומי שאומר שמגיע לו אותה כי היה לו כאן פעם אוטונומיה (או שלצד השני לא היתה אוטונומיה) הוא עוד יותר מפגר.
עכישו יותר ברור?
smile.gif

העובדות היחידות כאן זה שכרגע אנחנו שולטים על עם, לפני זה האדמות האלו לא היו שלנו, ונניח אם נתייחס לקביעת האום כסמכות עליונה על שייכות של אדמה (הם ממש לא) אז גם אז אנחנו כובשים כי אני מקווה שלא צריך להסביר לך איפה גבולות 48 ואיפה אנחנו עכשיו.

אני שוב מדגיש ואומר שלא אכפת לי כך או אחרת ואני לא שמאלני ולא ימני ולא טוען מה פה צודק ומה נכון רק להגיד שלא כבשנו זאת בדיחה.

סבבה אני מסכים איתך.
הוא באמת אמר את המשפט הזה? חחח זה המשפט שהבנות שירות סיפרו לי בבצפר שהייתי (יותר) קטן ואפילו אז חשבתי שהן בורות:)
בכ"מ כנראה באמת התבלבלתי עם המושג הזה בריבונות, אבל בסה"כ כמו שאתה אומר וכמו שאני חושב זה ממש לא משנה.

סבבה אני מסכים איתך.
הוא באמת אמר את המשפט הזה? חחח זה המשפט שהבנות שירות סיפרו לי בבצפר שהייתי (יותר) קטן ואפילו אז חשבתי שהן בורות:)
בכ"מ כנראה באמת התבלבלתי עם המושג הזה בריבונות, אבל בסה"כ כמו שאתה אומר וכמו שאני חושב זה ממש לא משנה.

כן להגיד על פראגר שהוא בור זה להחמיא לו. אחד היותר מטומטמים , הוא פשוט יודע להתנסח ורשום לפני הסרטונים שלו Prager University כאילו הוא אוניברסיטה מהלכת לכן אנשים לוקחים אותו ברצינות...

ומי שלוקח אותו ברצינות אחרי זה, אדיוט בעצמו.

התכוונת לריבונות הניתנת על ידי סמכות כלשהי, וזו גם טעות. כל ה"סמכויות" לריבונות הם שיקריות והמצאה אנושית, זה פשוט החזק ביותר נותן לחזק פחות כוח ו"אישור" להפעיל כוח על הכי פחות חזק. זה כל מה שזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא קראתי את התגובות ( 7 עמודים)
אבל הוא ממש צודק

---------- התגובה התווספה ב 18:26 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:24 ----------

ואוו ואוו ואוו
אתה בכלל לא בעניינים
זה הפורום הכי מקצועי בארץ שתוכל למצוא!
לך לשבוע ל FXP "כושר ופיתוח גוף" תחזור, ותראה את ההבדלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית