הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרופ מואב: אם בן 30 עם ילדים קטנים, הייתי מודאג מאוד

יש גם ספרים בעברית של יהודים אבל הם מתקדמים יותר.
כמו "טווסים, אלטרואיזם, ועקרון ההכבדה" של אמוץ זהבי (שלו יש שם עולמי בתחום). בכללהאוניברסיטה שלנו דיי חזקה בתחום.

קראתי כמה מאמרים שלו, מאוד מעניין

בהתחשב בעובדה שאחד המטרילים מזיל ריר מול מחשבונים בצבא והשני מתנדב לצעוק נאצים במחסומים של צה"ל, זה די יפה שאתם מצליחים עדיין לנסח משפטים בעברית. על הגיון כבר אפשר לוותר.

בהתחשב בעובדה שאחד המטרילים מזיל ריר מול מחשבונים בצבא והשני מתנדב לצעוק נאצים במחסומים של צה"ל, זה די יפה שאתם מצליחים עדיין לנסח משפטים בעברית. על הגיון כבר אפשר לוותר.

בהתחשב בכך שלבדידים בידיים של ילד בכיתה ב' היו בשנתיים האחרונות יותר הישגים מתמטים מאשר לך בשנתיים האחרונות של הדוקטורט, במקומך לא הייתי ממהר לדבר יותר מדי!

בהתחשב בכך שלבדידים בידיים של ילד בכיתה ב' היו בשנתיים האחרונות יותר הישגים מתמטים מאשר לך בשנתיים האחרונות של הדוקטורט, במקומך לא הייתי ממהר לדבר יותר מדי!

אחי על מה אתה מדבר? הוא המתרגל של המהנדסים!! זה ידוע שהמתרגל של המהנדסים הוא סוס מתמטי מטורף!

אז מה זה אומר עליך? אתה לא מצליח לתכנת מחשבון!

לא לימדו אותכם ברוסיה הסקת מסקנות בסיסית ממשפטים? אני חושב שזה היה דיי ברור.
רציתי להבין למי יש קשר לחתולים מונגולים, כי הקשר שלי לעם היהודי הוא קשר שייכות ישיר.
כיוון שאמרת "אלינו" אז אתה כנראה שייך לקבוצה הזו?

נערך לאחרונה:
אז מה זה אומר עליך? אתה לא מצליח לתכנת מחשבון!

על מה אתה מדבר? המחשבון היחידי שהייתי צריך לתכנת היה איפשהו במבוא למדעי המחשב בשנה ב'.
כנראה הקנאה המטורפת שלך גורמת לך להזות דברים, אבל אני לא מופתע!

מבוא למדעי המחשב? אולי התבלבלת עם מבוא לאמנות? אתה יודע, הקורס שקיבלת בו אפס!

מבוא למדעי המחשב? אולי התבלבלת עם מבוא לאמנות? אתה יודע, הקורס שקיבלת בו אפס!

מעולם לא עשיתי קורס בשם מבוא לאמנות, אין לי מושג על מה אתה מדבר!
המוח שלך עד כדי כך מנוון שאתה מבלבל בין המציאות לבין עולם הפנטזיה שאתה חי בו, זה שבו אולי לשם שינוי אתה כן תהיה דוקטור בסוף.

תחליט אז גנטי או חברתי? גנטי = פיזיולוגי, חברתי = סוציאלי, מושפע מהסביבה (גם הראשון מושפע מהסביבה אבל נדרשים המון שנים כדי שמשהו באמת ישתנה שם = אבולוציה).

גנטית בלבד.
אני בא מנקודת הנחה שאבולוציונית הגיוני שכל פרט ידאג למי שחולק איתו כמה שיותר גנים. אמא אבא, אחים וכו'.
אני גם יוצא מנקודת הנחה שדמיון חיצוני מעיד על קרבה גנטית (כמו שכתבתי למטה לEMZ

אנשים זורקים פה מושגים בלי שיהיה להם חצי מושג בגנטיקה.
אז בוא אני אתן לך נקודה למחשבה.
אתה יודע שבנאדם זכר יותר קרוב גנטית לשימפנזה זכר מאשר לנקבת אדם?
אוי, עכשיו הלכה כל התאוריה. או שבעצם כולנו שוכבים עם שימפנזות בלילות ולא מודים בכך.
וזה טמטום לדבר על מגוון גנטי בתוך אוכלוסיה של בני אדם. כי מגוון גנטי זה לאו דווקא איך הבנאדם נראה או מתנהג.
יכול להיות שאני אהיה יותר "קרוב" גנטית למישהו שוודי מאשר לעוד יהודון בארץ למרות שאני נראה כמו יהודי ולא כמו השוודי.
רצף הגנום לא בהכרח משקף דמיון פיזי. (הרצף המקודד הוא מה שמשנה)
בקיצור, הכל קשקוש. הדבר היחיד שבאמת נכון הוא שלכל אוכלוסיה סגורה יש את המוטציות האופיניות לה ובכך זיווגים בתוך האוכלוסיה גורמים למחלות השונות שאופיניות לכל אוכלוסיה.
הפתרון- להתבולל כמה שיותר.

אני שואל אותך בשיא הסקרנות,
רוב הסיכויים שאתיופי יהיה קרוב יותר גנטית לסתם אתיופי זר אחר או לאירופאי זר אחר?
רוב הסיכויים שאדם אסיאתי מלוכסן יהיה קרוב יותר גנטית גם לאסיאתי מלוכסן אחר או אולי לאינדיאני מאמריקה?
רוב הסיכויים שאדם בעל חזות מזרח תיכונית כמו שיעור שחור מקורזל וכו'. יהיה קרוב יותר גנטית לאחד כמוהו או לרוסי בעל שיער בלונדיני ועוד לבן בהיר?

לי זה נראה הגיוני שכן, תקן אותי

אגב, אני לא אומר שככה זה צריך להיות וזה צודק.
ההפך אני נגד זה, אבל אני חושב שזה יכול להיות סיבה להתקהלות סביב עדות ולאומים ולא ע"פ ערכים וכו'

התשובה היא לא יודע. מבחינת גנים אולי זה נכון. אבל מבחינת רצף הגנום, צריך לרצף ולדעת.
צריך לזכור שרוב הגנום לא מקודד (אינטרונים) ולכן אתה לא יכול להניח הנחות כאלה.
ובקיצור, אם אין לך מושג על מה אני מדבר, ומה ההבדל בין גנים לגנום- זאת בדיוק הבעיה שלך.

יש רעיון נחמד בשם אפקט הזקן הירוק שמדבר על אלטרואיזם- http://en.wikipedia.org/wiki/Green-beard_effect
אתה יכול לקרוא על זה אם זה מעניין אותך. אבל זה לגמרי לא מה שאתה אמרת.

אני גמד שמן שלא יודע על מה אני מדבר, איתך הסליחה.
(ראיתי מה היה כתוב לפני העריכה)
רק כדי לסבר לך את האוזן, ברה''מ היתה מדינה ללא דת בצורה כפויה. במהלך שנים ראשונות של קומוניזם בשלב זה או אחר אנשים בעלי דת קיבלו דרכון חד כיווני לצפון (סיביר) שהוא היה באמת חד כיווני. במהלך המלחמה הגדולה, נהרגו והתפזרו הקהילות המסורתיות של אוקראינה, ליטה,מולדובה. וכל זה בנוסף לעובדה שהאנטישמיות היא המסורת ברוב עמי מזרח אירופה ולהחצין את השייכות שלך ליהודים היה לא חכם במיוחד. גם שישראל היתה מדינת אוייב .
ובכל זאת היו כאלה שהצליחו יותר לשמור על הזהות.
אני בתור ילד ידעתי בדיוק לאיזה עם אני שייך. שמעתי סיפורים על קרובים שהיו בגטו, סיפורים על סבא-רבא שנשלח לסיביר, וגם בדיוק כמה מהאחים של הסבתא שלי נהרגו.
סבא שלי ז''ל חתום על הרייכסטאג ( אולי אפילו אתה מבין מה זה אומר, ואם לא-תבדוק). אני שמעתי שאני יהודי לא רק מההורים, גם מאנשים אחרים ובצורה אחרת (ג'יד).
אני יהודי יותר מכל ישראלי מפונק שכל מה שהוא עשה בחיים שלו זה להגיח אל העולם במקום הנכון. יהדות וישראליות זה דברים שונים.
אבל עזוב- אני מאד רוצה שתמשיך לסבול מזה שאנחנו פה. אחרי הכל - אתה מעניין לי ת'תחת.
וכן - אני בוחר בליברמן כי הוא רוסי (ומולדובי כמוני) וכי הוא ימני 🖕

מר DMDaniel, העונה לכינוי גמד רפה שכל, זו אזהרה אחרונה. אחרי זה אתה הולך לשחק עם הטרול במשחק העוגייה.

גנטית בלבד.
אני בא מנקודת הנחה שאבולוציונית הגיוני שכל פרט ידאג למי שחולק איתו כמה שיותר גנים. אמא אבא, אחים וכו'.
אני גם יוצא מנקודת הנחה שדמיון חיצוני מעיד על קרבה גנטית (כמו שכתבתי למטה לEMZ

'

אתה עושה קפיצה לוגית לא הגיונית ולא מבוססת, מ-אינטרס ביולוגי חזק של הקרבה/דאגה לאנשים ש"חולקים את הגנים שלך" דמוי אמא אבא אח אחות (דרך אגב בניסוי שראיתי שעשו ההבדלים הולכים ופוחתים אקספוננציאלית בהקרבה עצמית לטובת אנשים עם "אותו דם שלך", -מוקדם יותר ממה שנראה לך- למשל סבא ונכד ההבדל הוא פי כמה וכמה פחות מאשר אח ואחות! אבל אלו ניסויים די ליצניים אז זה סתם הערת צד) לזה שאתה מסיק מסקנות שלא יודע מאיפה ולמה חשבת אותם:

1. רוב היהודים קשורים גנטית O REALLY?!)

2. רוב היהודים דומים במראה (בולשיט שגובל בגזענות. ראיה סובייקטיבית שיש לך שהושפעה מהסביבה שגדלת בה להאמין בדבר כזה. סתם לדוגמא: מה עם המאות אלפים אם לא מליונים שבמהלך ההיסטוריה עברו גיור? פגשת יהודים בעולם? באמת שמכל צורות הספקטרום)

3. ההנחת בסיס שלך שדמיון חיצוני מעיד על קרבה גנטית - לא מבוסס(איזה קירבה גנטית? לך ולתמנון יש אותה העין - זה דמיון גנטי כאשר האמא המשותפת שלכם זה כמה מאות מליוני שנים אחורה... יש מספיק דוגמאות לסתור טענה שכזאת אפילו במשפחה שלך אם תתאמץ אפשר לראות אחורה אנשים שממש ממש ממש לא דומים לך. חוץ מזה ש"דמיון חיצוני" זה דבר מאד סובייקטיבי, משתנה, לא ניתן לכימות, מושפע מסביבה, דוגמא הכי פשוטה: כלבים ובעלי כלבים ש"דומים" אחד לשני - מה נראה לך הגיוני יותר: הגנטיקה של אחד מהם משתנה, או שפשוט אנשים טובים בלמצוא דמיון בין כל מני דברים)

4. "אבולוציונית" יש עדיפות לזיווג עם אנשים ש"דומים" לך גנטית? - אז זהו שלא. יותר מהכל זה ניכר בכל יצור חי על הפלנטה ובבני אדם בפרט שאין דבר טוב יותר מ"ערבוב קערת הגנים" עם גנים חדשים ושונים. יש מספיק ניסויים שמחזקים את זה למשל: אתה תמשך למי שיש לו מערכת חיסונית הכי שונה משלך (מהאנטרס שהילד שלך יקבל את הטוב מכל העולמות) עד לרמה שהזיעה שלו תריח לך טוב יחסית למישהו עם אותה מערכת חיסונית שהזיעה שלו תסריח לך בטירוף

בקיצור אתה מסיק מסקנות לא מבוססות על כלום ורובם אפשר לקרוא להם "סובייקטיביות" או אפילו גובלות בגזענות (כל היהודים עם אף ארוך וטובים בלספור כסף מה לא שמעת?). אני לא מאשים אותך בזה - כולנו גזענים - אני רק מעיר לך על זה שתבין מאיפה זה בא.

---------- התגובה התווספה ב 21:17 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:08 ----------

למהגרים תמיד מתנכלים זה לא קשור בכלל.
בעוד כמה דורות לא יהיה לזה זכר. איך אתה משווה

האידיאל הוא שהדבר היחיד שיפריד בין קבוצה אחת לאחרת זה הערכים שהאנשים בקבוצה מחזיקים.

הבעיה היא שאני חושב שלבני אדם יש נטייה אבולוציונית להתקבץ לפי קרבה גנטית. ככה שתמיד יהיו עדות ולאומים. עד שאנשים לא יהיו יותר "בני אדם" ופחות חיות, ויתרחקו מההכוונה הגנטית שבהם.

אתה חושב שאתה רואה כאן סיבה ותוצאה אבל אתה לא חושב שזה יכול להיות בדיוק להיפך?
קבוצה של אנשים שמרגישה רדופה/ טובה יותר משאר האוכלוסיה (אני מהמר על אופציה ב' ) מתקבצת כדי להיות חזקים וכדי לשרוד - ועל ידי כך עוד יותר מפרידים את עצמם משאר האוכלוסיה-ואז שונאים אותם עוד יותר... מעגל קסמים שכזה...

---------- התגובה התווספה ב 21:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:17 ----------

Spellstorm אני לא מסכים איתך לגבי בסיס השנאה, בתור אחד שאוהב מאוד להיווכח עם עוכרי ישראל ואנטישמים(בכל מקום שאני רק מצליח) השנאה באה מכל כך הרבה כיוונים ככה שזה לא ברור מאיפה היא נובעת. מה שמעניין זה שלא רק ליהודים יש כלכך הרבה "חסרונות ובעיות", אלא שדווקא ליהודים מחליטים להטפל ולחפש בהם את הבעיות.
אם זה מעניין אותך, הרוב המוחלט של שונאינו מסתתר מאחורי האמרה שאנחנו יושבים על שטחים כבושים או גנבנו לפלסטינאים את השטחים פה וכו' וכו', אנשים לא מודעים בכלל להיסטוריה של האדמה ואם אתה שואל אותי זה בכלל לא מעניין אותם.

אותך זה כן מעניין? אתה היית פה קודם נכון? האדמה הזאת שלך?
השטחים שאנחנו חיים בהם היום לא כבושים?
אה סליחה זה כתוב בתנך...😳
((סתם נקודה למחשבה בשבילך: אם תלך אחורה לימי כנען לפני 3000 שנה יש סבירות מאד מאד גבוהה שבינך לבין פלסטיני מעזה (או לצורך העניין גם מישהו לא יהודי מאיזה ארץ שעלית) יש יותר קרבה מאשר בינך לבין איזה יהונדב בן זכאי בן יהושפט שחי פה))

לפני שתענה לי : לא טוען שהיא של מישהו אחר

כמו שאמרתי קודם - אם המצב היה הפוך ואנחנו היינו הרוב באירופה לא היית רוצה להוולד "גוי"...

נערך לאחרונה:
לא כל כך הבנתי מה אתה כותב לי, ציינתי בסך הכל עובדות.
במה שנקרא פלסטין הגיאוגרפית, מעולם בהיסטוריה של העולם לא היתה מדינה שהיא לא יהודית.
"הממלכה הראשונה" 586-1000 לפני הספירה, "הממלכה השנייה" 538-63 לפני הספירה, וישראל המודרנית שהוקמה ב1948. אף פעם לא היתה אוטונומיה ערבית או בכלל מוסלמית.
ואני לא אומר מי השתלט על האדמה ראשון כי זה בלתי אפשרי לדעת, אני בסה"כ אומר שלא יביאו את הטענה המטופשת שחטפנו להם את הממלכה וגירשנו אותם, זה דבילי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית