הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרופ מואב: אם בן 30 עם ילדים קטנים, הייתי מודאג מאוד

לא רוצה להשמע חסר כבוד לתנועות הציוניות הקדומות עם האנרכיזם ושאר הירקות, אבל זה ממש -ממש לא משנה דבר, המדינה היא עובדה כיומית - והניייר הוא רק נייר.
ובנימה אישית - לכל אלו שחושבים שאפשר לחיו טוב בחו''ל: זה נכון , אפשר אבל רק עד שיזכרו עוד פעם שאתה זה שצלבת את ישו\הכנת מצות עם דם \גונב כסף מעיקרים פשוטים . והם לא שוכחים את זה.

זה כי אנחנו מתעקשים להיות יהודים עם סגולה גם כשאנחנו חיים בשמחה בח"ול
אז מה הבעיה תתבולל טוב טוב ותמחק את כל השטות הדתית-לאומית הזאת שנקראת יהדות
ככה לאף אחד לא יהיה סיבה לרדוף אותך וגם אתה מקבל את הבונוס המעולה של בריכה גנטית חדשה (גנים שונים = אדם מפותח והתקדמות אבולוציונית)

סופו של דבר אם אין "עמים" "לאומים" או "דתות" - הדבר היחיד שנשאר לריב עליו זה טריטוריה ומשאבים, וגם לזה יכולים להיות אחלה פתרונות.

ככה לאף אחד לא יהיה סיבה לרדוף אותך וגם אתה מקבל את הבונוס המעולה של בריכה גנטית חדשה (גנים שונים = אדם מפותח והתקדמות אבולוציונית)
ניסו את זה כבר קצת לפני השואה - מכיר את המושגים "אמנסיפציה" ו"תמועת ההשכלה"?
גם אם תשכח שאתה נולדת לאמא יהודיה, תמיד יימצא מי שיזכיר לך את זה.

נערך לאחרונה:

סופו של דבר אם אין "עמים" "לאומים" או "דתות" - הדבר היחיד שנשאר לריב עליו זה טריטוריה ומשאבים, וגם לזה יכולים להיות אחלה פתרונות.
אתה דובר שטויות ולא בקיא בהיסטוריה.
לשם דוגמא (לא יהודית) : בגרמניה היתה קהילת צוענים שבניגוד לכל צועני אירופה, היתה קהילה מתבוללת בצורה קיצונית ביחס לצוענים אחרים. ברור שזה לא עזר להם עם עליותו של הצורר וכל הקהילה הושמדה.
גם ליהודים לא חסר דוגמאות של יהודים מתבוללים שנפגעו מאנטישמיות (למשל דרייפוס, יהודי גרמניה וכ''ו). גם דוגמא מצויינת מברה''מ, מדינה שבה לא היתה דת וכל האנשים היו שווים - עדיין כל עולה בוגר יכול לספר על האנטישמיות (ואני שעליתי בגיל 9 , זוכר יותר ממקרה בודד ).
לכן, כדאי לך לפתוח איזה ספר או שתיים וללמוד את הנושא לפני שאתה מוציא את עצמך כאדם בור.

ניסו את זה כבר קצת לפני השואה - מכיר את המושגים "אמנסיפציה" ו"תמועת ההשכלה"?
גם אם תשכח שאתה נולדת לאמא יהודיה, תמיד יימצא מי שיזכיר לך את זה.
אני לא הייתי דואג לגבי זה. הקהילות היהודיות בחו"ל מאוד גזעניות ומאוד דוגלות בגישה של "גוי לא שווה כלום" (אגב, זה נמצא גם בכתבים מימי הביניים, לדוגמת הפרכת עיקרי הנצרות מאת חסדאי קרשקש שיש לו תרגום נפלא בעברית). בתקופת הנאורות בגרמניה היו יהודים שהתקרבו להשכלה הגרמנית אבל הרוב המוחלט של היהודים הסתגר והמשיך לירוק כשהוא עובר ליד כנסייה (יש יהודים שעושים את זה עד היום, אגב, בהתרסה).
אני חושב שהקהילות היהודיות בחו"ל משרישות את המיתוסים נגד היהודים יותר מהעמים שהם יושבים בתוכם.
אתה דובר שטויות ולא בקיא בהיסטוריה.
לשם דוגמא (לא יהודית) : בגרמניה היתה קהילת צוענים שבניגוד לכל צועני אירופה, היתה קהילה מתבוללת בצורה קיצונית ביחס לצוענים אחרים. ברור שזה לא עזר להם עם עליותו של הצורר וכל הקהילה הושמדה.
גם ליהודים לא חסר דוגמאות של יהודים מתבוללים שנפגעו מאנטישמיות (למשל דרייפוס, יהודי גרמניה וכ''ו). גם דוגמא מצויינת מברה''מ, מדינה שבה לא היתה דת וכל האנשים היו שווים - עדיין כל עולה בוגר יכול לספר על האנטישמיות (ואני שעליתי בגיל 9 , זוכר יותר ממקרה בודד ).
לכן, כדאי לך לפתוח איזה ספר או שתיים וללמוד את הנושא לפני שאתה מוציא את עצמך כאדם בור.

אם אתה מתכוון לצועני הסינטי והרומא, הם די שמרו על ציביון אתני גם כשהם "התבוללו". אבל הדוגמאות האלה של גרמניה של שנות ה-30 די בעייתיות, כי גם הומואים נשלחו למחנות השמדה ולא מעט גרמנים. האבחנה הגזענית הייתה אוטופית, ואם אתה רוצה לקרוא את אותה אבחנה גזעית (ביולוגית) אצל היהודים, פנה לכתבים של גוסטב לאנדוור (היהודי) מאותה תקופה.

אני לא צוחק עכשיו: אם הייתה לי את הבחירה בין להתחתן עם אמריקאית שנולדה בארה"ב לבין לגור בישראל בפח זבל, הייתי בוחר בפח זבל. אמריקאיות הן פשוט מטומטמות בצורה מפחידה, לפחות כל האלו בנות 18-21, לא הכרתי עד עכשיו ממש מעל לזה ככה שאני לא יכול לומר אבל עדיין. בכל מקרה אני במצוד אחר השורשים, מחפש רוסיה או אוקראינית ;)
מה זאת אומרת מפגרות? במיוחד שגם כאן הבנות לא להיט אז אם עדיף פה..

אני לא הייתי דואג לגבי זה. הקהילות היהודיות בחו"ל מאוד גזעניות ומאוד דוגלות בגישה של "גוי לא שווה כלום" (אגב, זה נמצא גם בכתבים מימי הביניים, לדוגמת הפרכת עיקרי הנצרות מאת חסדאי קרשקש שיש לו תרגום נפלא בעברית). בתקופת הנאורות בגרמניה היו יהודים שהתקרבו להשכלה הגרמנית אבל הרוב המוחלט של היהודים הסתגר והמשיך לירוק כשהוא עובר ליד כנסייה (יש יהודים שעושים את זה עד היום, אגב, בהתרסה).
אני חושב שהקהילות היהודיות בחו"ל משרישות את המיתוסים נגד היהודים יותר מהעמים שהם יושבים בתוכם.
.
אני גדלתי בחו''ל במשפחה סובייטית שבינה לבין היהדות לא היה כלום.
לא היינו שייכים לשום קהילה, חוץ מזה שסבתא שלי היתה חברה במפלגה הקומוניסטית. לא ידעתי שאני יהודיה עד שמשפחתי החליטה לעלות ארצה. ואז פתאום התחילו בבית הספר שלי ההערות "יהודיה תסתלקי לישראל".
אנטישמיות קיימת ותמשיך להתקיים, לא יעזור "להתנהג יפה" ולהתכחש לזה.

ופה יש לך הערות בסגנון של רוסים תחזרו לרוסיה. אז?

רק זה? מה עם מזרחיים שלא נחשבים ליהודים? אתיופים שלא נחשבים לבני אדם? רומנים שחושבים שהם ה"אצולה" של היהודים הספרדים? ליטאים שהיו עושים טיהור אתני אם רק היו נותנים להם? והכל במדינת העם היהודי ("כי אין לנו ארץ אחרת", אז מביאים את כולם לכאן).

שטן שור ומיני אתם מרצים למקהלה. גם אני עליתי מרוסיה בגיל 6 וגם לנו היו מספיק תקריות אנטישמיות זה ויכוח הביצה והתרנגולת (למרות שבתכלס הביצה באה קודם). נכון יש אנטישמיות בכל מקום בעולם, אבל אנטישמיות זו מילה אחרת לגזענות וגזענות לא חסר גם פה (אני בטוח שאני לא צריך לספר לכם על הילדות ה"לא קלה" שלי פה בארץ ילד רוסי שגר באזור ובבית ספר שהוא הרוסי היחיד בו.)
ברור שאנשים תמיד ימצאו סיבה לשנוא מישהו כי הוא שונה. כל מה שאמרתי זה ש1. לא צריך לתת למישהו סיבה לשנוא אותך (היהודים מאז תחילת דתם החשיבו את עצמם כ"עם נבחר" ו"אור לגויים" וההתנהגות בהתאם), 2.אם הדת תפסיק להתקיים לפחות כערך מנחה בחיי אנשים אז האנטישמיות - ורוב סוגי הגזענות- יקטנו במידה מטורפת.
ברגע שלא קיים כזה דבר "יהודים" כבר אין מה לשנוא (אולי ימציאו משהו חדש) והשנאה הכי חזקה נובעת בעיקר מטעמי דת. אם היהודים התבוללו באמת, ישכחו את הדת המפגרת הזאת (ושאר העמים יעשו את זה גם) אתם מסכימים איתי שגזענות לפחות על בסיס דת כבר לא תיהיה? אתם מסכימים איתי שאם קוראים ספרי הסטוריה (בתור אחד שאומר שהוא קרא הרבה ספרי הסטוריה ובקיא בהם אתה אמור לדעת את זה) רוב מעשי הזוועה ורצח עם וגזענות ותחושות עליונות לאומית ושאר דברים בנוסח הזה מגיעים ממקור ומבסיס דתי כזה או אחר?

רק חייב להוסיף שאם המצב היה שונה - ואירופה היתה ברובה יהודית - אני מוכן להתערב שמחנאות השמדה או במינימום גטאות וכיבוש והתשה לאומית של "גזעים" או עמים אחרים היו דבר נפוץ והגיוני (אולי זה אפילו לא היה מגיע לזה - אולי שאר העמים היו פשוט מתים או מסתלקים מאירופה לפני) וזה לא אופציה רחוקה כל כך בהינתן איך שהדברים נראים היום בארץ והיו נראים מאז קום המדינה ועוד אנחנו מיעוט קטנטן. רק תחשבו מה היה קורה עכשיו במדינה אם לא היה פיקוח של האום בכלל וזה לא היה מזיז לאף אחד ואם מדינות ערב לא היו קיימות, הפלסטינים לא היו נשארים פה וזה בטוח.

נערך לאחרונה:
רק זה? מה עם מזרחיים שלא נחשבים ליהודים? אתיופים שלא נחשבים לבני אדם? רומנים שחושבים שהם ה"אצולה" של היהודים הספרדים? ליטאים שהיו עושים טיהור אתני אם רק היו נותנים להם? והכל במדינת העם היהודי ("כי אין לנו ארץ אחרת", אז מביאים את כולם לכאן).

יש פה יותר שנאה בין יהודים מאשר שנאה בחו"ל, רק ציינתי את הדוגמא הכי רלוונטית ל-minimonster 😛

למהגרים תמיד מתנכלים זה לא קשור בכלל.
בעוד כמה דורות לא יהיה לזה זכר. איך אתה משווה

"סופו של דבר אם אין "עמים" "לאומים" או "דתות" - הדבר היחיד שנשאר לריב עליו זה טריטוריה ומשאבים, וגם לזה יכולים להיות אחלה פתרונות"
האידיאל הוא שהדבר היחיד שיפריד בין קבוצה אחת לאחרת זה הערכים שהאנשים בקבוצה מחזיקים.

הבעיה היא שאני חושב שלבני אדם יש נטייה אבולוציונית להתקבץ לפי קרבה גנטית. ככה שתמיד יהיו עדות ולאומים. עד שאנשים לא יהיו יותר "בני אדם" ופחות חיות, ויתרחקו מההכוונה הגנטית שבהם.

---------- התגובה התווספה ב 16:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:40 ----------

בכל מדינה בעולם, לכל אורך ההיסטוריה תמיד מהגרים סבלו מהתנכלות ומקליטה קשה. זה לא קשור לגזענות.
כל מהגר סובל תפסיקו להתבכיין על גזענות.

אולי אתם פסימיים, אולי אתם לא רוצים לפתוח את העיניים. לא יודע מה הסיפור שלכם.
אבל אם הייתם קצת בעניינים הייתם רואים את כמות הנישואי תערבות שיש פה בארץ עם שילובים כמו מרוקאים\רוסים.
כל המדינה הזאת מותכת לאיזה משהו חדש.

נערך לאחרונה:
Spellstorm אני לא מסכים איתך לגבי בסיס השנאה, בתור אחד שאוהב מאוד להיווכח עם עוכרי ישראל ואנטישמים(בכל מקום שאני רק מצליח) השנאה באה מכל כך הרבה כיוונים ככה שזה לא ברור מאיפה היא נובעת. מה שמעניין זה שלא רק ליהודים יש כלכך הרבה "חסרונות ובעיות", אלא שדווקא ליהודים מחליטים להטפל ולחפש בהם את הבעיות.
אם זה מעניין אותך, הרוב המוחלט של שונאינו מסתתר מאחורי האמרה שאנחנו יושבים על שטחים כבושים או גנבנו לפלסטינאים את השטחים פה וכו' וכו', אנשים לא מודעים בכלל להיסטוריה של האדמה ואם אתה שואל אותי זה בכלל לא מעניין אותם.

בעוד כמה דורות לא יהיה לזה זכר. איך אתה משווה

האידיאל הוא שהדבר היחיד שיפריד בין קבוצה אחת לאחרת זה הערכים שהאנשים בקבוצה מחזיקים.

הבעיה היא שאני חושב שלבני אדם יש נטייה אבולוציונית להתקבץ לפי קרבה גנטית. ככה שתמיד יהיו עדות ולאומים. עד שאנשים לא יהיו יותר "בני אדם" ופחות חיות, ויתרחקו מההכוונה הגנטית שבהם.

---------- התגובה התווספה ב 16:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:40 ----------

בכל מדינה בעולם, לכל אורך ההיסטוריה תמיד מהגרים סבלו מהתנכלות ומקליטה קשה. זה לא קשור לגזענות.

אבל אם הייתם קצת בעניינים הייתם רואים את כמות הנישואי תערבות שיש פה בארץ עם שילובים כמו מרוקאים\רוסים.

נו אחלה, ליהודים תמיד מתנכלים. תן להם להתבולל כמה דורות ולא להיות סנובים והכל יהיה סבבה.

אם הערכים שהם מחזיקים הם גזעניים, אז כן, הם יתנכלו לכל מי שלא שייך אליהם.
חוצמזה, חשבת לרגע על המשפט שלך לגבי הנטייה ה"אבולוציונית" להתקבץ לפי קרבה גנטית? אתה רציני? איזה קרבה גנטית יש לגרמנים? איזה קרבה גנטית יש לאיטלקים? זה קשקוש גזעני נוסח "העם הנבחר". עד שלא תמצא את ה"גן היהודי" או כל גן גזעי אחר אתה לא יכול לדבר על התקבצות לפי קרבה גנטית.
ונישואי התרעובת זו אכן הוכחה מופתית לכך שאין גזענות בעם היהודי. עכשיו באמת הרשמת אותי.

הקרבה הגנטית נובעת מההתקבצות ולא להפך.
ולכן בכל עדה יש את המחלות והמוטציות האופיניות לה. ראה ערך טייזקס ביהודים אשכנזים.

אז אני יכולה לקלל אותם בחזרה ולהיות בטוחה שאם יתקפו אותי - המשטרה תטפל בתלונה שלי ולא תטאטא אותה מתחת לשטיח. גם אין לי בעיה להתקבל פה לאוניברסיטה ולמצוא עבודה בגלל הגזע שאליו אני שייכת.

אז אני יכולה לקלל אותם בחזרה ולהיות בטוחה שאם יתקפו אותי - המשטרה תטפל בתלונה שלי ולא תטאטא אותה מתחת לשטיח. גם אין לי בעיה להתקבל פה לאוניברסיטה ולמצוא עבודה בגלל הגזע שאליו אני שייכת.
ובכל מדינה אחרת שהיא ישראל זה יקרה?

באמת? המשטרה תטפל בתלונה שלך? אני מניח שלא ניסית את זה במציאות.

מזרחים לא נחשבים ליהודים? 😳 זה היה אולי בשנות ה-50-60-70.
אתיופים צריכים להפסיק לחשוב שהם בגטו ולהתחיל ללמוד ולעבוד, ואז פתאום ייפתחו בפניהם כל הדלתות. עובדה - בצה''ל הם כבר התקדמו ויש כבר פנייה לכיוון ההשכלה הגבוהה. מי שעושה את זה - מצליח, וזה עובדה. מי שחושב שיתנו לו הכל בלי שהוא יזיז את התחת מהשכונה- ממשיך לחיות בעוני ולהתמרמר, וזה תקף לא רק לאתיופים.

תראה לי חברה רב-גונית שאין בה אי סובלנות תרבותית.
במקרים של אפליה אמיתית צריך לטפל ויש בשביל זה חוקים, ונציגים של כל הקבוצות ברשות המחוקקת.

אם הערכים שהם מחזיקים הם גזעניים, אז כן, הם יתנכלו לכל מי שלא שייך אליהם.
חוצמזה, חשבת לרגע על המשפט שלך לגבי הנטייה ה"אבולוציונית" להתקבץ לפי קרבה גנטית? אתה רציני? איזה קרבה גנטית יש לגרמנים? איזה קרבה גנטית יש לאיטלקים? זה קשקוש גזעני נוסח "העם הנבחר". עד שלא תמצא את ה"גן היהודי" או כל גן גזעי אחר אתה לא יכול לדבר על התקבצות לפי קרבה גנטית.
ונישואי התרעובת זו אכן הוכחה מופתית לכך שאין גזענות בעם היהודי. עכשיו באמת הרשמת אותי.

אין לי איך להוכיח לך שיש קרבה גנטית בין יהודים אבל זה כל כך בולט לעין מבחינה חיצונית.
יהודים פשוט נראים אותו דבר. מפסיק לראות מולדובי עם זיפים שחורים ושיער שחור מקורזל ולהבין שאין שום קשר בינו לבין מולדובה.
ברור אי אפשר להכליל את זה על כולם כי ההתבוללות שהייתה במשך הזמן היא עצומה אבל אם תתאמץ אתה תראה את זה טוב מאוד.
אני מזהה ישראלי בחו"ל תוך שניה רק לפי מראה ובלי שום קשר לעדה שלו.
ואותו דבר אתה יכול על כל עם.

אבל זה מאוד הגיוני שמבחינה אבולציונית אתה תתחבר ותעזור למי שחולק איתך כמה שיותר גנים. כשדמיון חיצוני מרמז על קרבה גנטית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית