הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ייעוץ בקשר לתוכנית אימונים AB

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
החלטתי לעבור מ-ABC שאני מבצע כבר כמעט שנה לתוכנית AB (עם תרגילים מורכבים כמובן).

המעבר ל-AB הוא מהסיבה שאני רוצה תוכנית שבה אני אעבוד יותר מפעם אחת על כל שריר בשבוע.. כי למרות שאני מתאמן המון זמן, אני עדיין מתקשה להתקדם כשאני עובד פעם בשבוע על כתפיים, רגליים, גב.
לכן לדעתי AB יהיה יותר טוב בשבילי וככה אני אוכל להתקדם יותר ולהקדיש לכל שריר שני אימונים בשבוע (אני רוצה AB שיבוצע 4 פעמים בשבוע).
הבעיה שלי היא כזאת- הסתכלתי על תוכניות AB בכל מיני אתרים באינטרנט וראיתי שהן מאוד מאוד קצרות.. למשל: A- שלושה תרגילים לחזה, תרגיל אחד ליד אחורית ושני תרגילים לכתפיים. עכשיו, זה נראה לי קצת מדי. זה ייצא אימון קצר. אני יודע שזה לא נכון בהכרח שאם אני אעשה יותר תרגילים אז אני אתפתח יותר, אבל האימונים האלו נראים לי מאוד קצרים.. ואני לא מתאמן שמרים משקלים כבדים שמספיק לו שני תרגילים לכל שריר בשביל לקבל את הגירוי המתאים לגדילה.

מקווה שהבנתם פחות או יותר את הנקודה שלי. עכשיו אשמח מכם לתגובות, הצעות מה לעשות וטיפים.

תודה מראש וחג שמח 😃

תסמוך על ההיגיון והניסיון הרב שלך, הרי שנה זה המון זמן.. אם נראה לך ש3 תרגילים לחזה זה קצת, תוסיף עוד פשוט.
החזה שלך ישמח מאוד!! במיוחד כשאתה לוחץ 55 קילו.
🤡

החלטתי לעבור מ-ABC שאני מבצע כבר כמעט שנה לתוכנית AB (עם תרגילים מורכבים כמובן).

המעבר ל-AB הוא מהסיבה שאני רוצה תוכנית שבה אני אעבוד יותר מפעם אחת על כל שריר בשבוע.. כי למרות שאני מתאמן המון זמן, אני עדיין מתקשה להתקדם כשאני עובד פעם בשבוע על כתפיים, רגליים, גב.
לכן לדעתי AB יהיה יותר טוב בשבילי וככה אני אוכל להתקדם יותר ולהקדיש לכל שריר שני אימונים בשבוע (אני רוצה AB שיבוצע 4 פעמים בשבוע).
הבעיה שלי היא כזאת- הסתכלתי על תוכניות AB בכל מיני אתרים באינטרנט וראיתי שהן מאוד מאוד קצרות.. למשל: A- שלושה תרגילים לחזה, תרגיל אחד ליד אחורית ושני תרגילים לכתפיים. עכשיו, זה נראה לי קצת מדי. זה ייצא אימון קצר. אני יודע שזה לא נכון בהכרח שאם אני אעשה יותר תרגילים אז אני אתפתח יותר, אבל האימונים האלו נראים לי מאוד קצרים.. ואני לא מתאמן שמרים משקלים כבדים שמספיק לו שני תרגילים לכל שריר בשביל לקבל את הגירוי המתאים לגדילה.

מקווה שהבנתם פחות או יותר את הנקודה שלי. עכשיו אשמח מכם לתגובות, הצעות מה לעשות וטיפים.

תודה מראש וחג שמח 😃

תראה, זאת לא תכנית קצרה בכלל..
קשה לך להתקדם במשקלים כי אתה עושה הרבה סטים לכל שריר.
ABC זאת תכנית לאנשים ברמה גבוהה ככה שאין לך מה לפזול לכיוון הזה, זה רק יאט את ההתקדמות שלך.
כדאי לך לקרוא את המאמר של SS זה ניראה לי די מתאים לך.
תקרא את זה: http://www.kilogram.co.il/252/תוכנית-אימונים-מארק-ריפטו/

ואם יש לך סבלנות אז זה באמת באמת מאמר שיתרום לך: http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/

תסמוך על ההיגיון והניסיון הרב שלך, הרי שנה זה המון זמן.. אם נראה לך ש3 תרגילים לחזה זה קצת, תוסיף עוד פשוט.
החזה שלך ישמח מאוד!! במיוחד כשאתה לוחץ 55 קילו.
🤡

וואלה אחי קוראים לך אלי יצפאן במקרה? כי פשוט אני יושב ונקרע פה מהצחוקים שאתה מרים פה..

לא הבנתי, זה היה ציני או משהו?

כן יש אנשים בלי חיים לפעמים..

"ואני לא מתאמן שמרים משקלים כבדים שמספיק לו שני תרגילים לכל שריר בשביל לקבל את הגירוי המתאים לגדילה."

המשפט הזה רק מראה שעדיף לך לעבוד בתכנית כח בסיסית.

לשם הפרוטוקול: מה המשקלים שלך בתרגילים: סקווט\דדליפט\בנץ\פרס

בהודעה שלך אתה הגעת לבד לשורש הבעיה, רק הפתרון שלך שגוי. אתה לא חזק מספיק, ולכן אתה צריך להתחזק. הדרך הטובה ביותר לעשות את זה זה ע"י תוכנית כוח.

אם תוסיף תרגילים, כביכול לפצות על זה שאתה לא יכול להרים כבד זה לא יעזור בכלל. אתה תמשיך לדשדש באותם משקלים, והעומס ישאר קבוע. כדי לראות תוצאות אתה צריך שהעומס יעלה באופן שיטתי.
אם יש לך איזושהי התנגדות לתוכנית כוח, שלא צריכה להיות לך, תדע שגם ב-AB העיקרון זהה: תיצמד לבסיס, אל תוסיף תרגילים, ותתרכז בלהעלות את משקלי העבודה באותם מעט תרגילים בסיסים.

כשתעבוד כבד, האימונים כבר לא יראו לך קצרים- לא יהיה לך כוח לעשות דברים נוספים וזמני הנוחה יתארכו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בקשר לתגובה שלך

אבל המטרה שלי היא היפרטרופיה.. אם אני אעבוד על תוכנית כוח אמנם אני אתחזק אבל לא אגדיל את נפח השרירים. בשביל היפרטרופיה (גדילה במסת השריר) הבנתי שצריך לעבוד בטווחים של 6-12 חזרות.

כדאי שתעבור על המאמרים בפורטל ועל אשכולות דומים שהיו פה לאחרונה, והיו הרבה. אם תסתכל תראה שהרבה שאלו שאלות דומות לשלך וכבר ענו להם.

גם אם המטרה שלך היא היפוטרופיה, בשלב הראשוני תוכנית כוח תועיל לך יותר בשני הכיוונים, גם בכוח וגם במסה. כוח ומסה אלו דברים שהולכים יחד.

אם תתחזק ותעלה במשקלי העבודה, כפועל יוצא אתה תעלה גם במסת השריר ותגדל.
לעומת זאת אם תעבוד בנפח גבוהה (הרבה תרגילים וחזרות מרובות) יהיה לך קשה לעלות בעומסים, כלומר במשקלי העבודה, ואתה לא תתקדם- לא בכוח ולא בהעלאת מסת השריר.

הנפח הנמוך שבתוכנית כוח, העצימות הגבוהה והתדירות מאפשרים לך עלייה מהירה במשקלי העבודה, מה שמביא גם לעלייה במסת השריר. כמובן כל זה נכון אם אתה אוכל ונח מספיק כדי להתאושש ולהיבנות.

אחרי שיהיה לך בסיס טוב, זאת אומרת אחרי שתמצא את הפוטנציאל הראשוני שלך בתור מתחיל ע"י תוכנית כוח, אז יהיה נכון לעבור לתוכנית מכוונת היפטרופיה במידה ותבחר בכך. עכשיו שאין לך בסיס טוב, זה יהיה בזבוז זמן.

מה משקלי העבודה שלך?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בנץ' פרס- 55 ק"ג ל-6 חזרות
סקוואט- 90 ומשהו ק"ג- 7 חזרות בערך
מתח עם משקל 15 ק"ג -6-8 חזרות

אלה המורכבים שאני עושה.

משקל וגובה?​

ההמלצה שלי היא תוכנית כוח בסיסית (SS). אם אתה מחליט בכל זאת ab, אל תתפתה להוסיף סתם עוד ועוד תרגילים. תצמד לבסיס ותנסה לעלות משקלים בכל פעם באופן שיטתי.
אתה רוצה לעקוף את זה שאתה לא מרים מספיק כבד בזה שתוסיף עוד תרגילים וחזרות, אבל זה לא יתן לך כלום, להיפך זה רק יעקב את ההתקדמות שלך. במקום זה תתמקד בלעלות את המשקל בתרגילי הבסיס. שתרים כבד יראו את זה עליך, אל תדאג.​

נערך לאחרונה:
כדאי שתעבור על המאמרים בפורטל ועל אשכולות דומים שהיו פה לאחרונה, והיו הרבה. אם תסתכל תראה שהרבה שאלו שאלות דומות לשלך וכבר ענו להם.

גם אם המטרה שלך היא היפוטרופיה, בשלב הראשוני תוכנית כוח תועיל לך יותר בשני הכיוונים, גם בכוח וגם במסה. כוח ומסה אלו דברים שהולכים יחד.

אם תתחזק ותעלה במשקלי העבודה, כפועל יוצא אתה תעלה גם במסת השריר ותגדל.
לעומת זאת אם תעבוד בנפח גבוהה (הרבה תרגילים וחזרות מרובות) יהיה לך קשה לעלות בעומסים, כלומר במשקלי העבודה, ואתה לא תתקדם- לא בכוח ולא בהעלאת מסת השריר.

הנפח הנמוך שבתוכנית כוח, העצימות הגבוהה והתדירות מאפשרים לך עלייה מהירה במשקלי העבודה, מה שמביא גם לעלייה במסת השריר. כמובן כל זה נכון אם אתה אוכל ונח מספיק כדי להתאושש ולהיבנות.

אחרי שיהיה לך בסיס טוב, זאת אומרת אחרי שתמצא את הפוטנציאל הראשוני שלך בתור מתחיל ע"י תוכנית כוח, אז יהיה נכון לעבור לתוכנית מכוונת היפטרופיה במידה ותבחר בכך. עכשיו שאין לך בסיס טוב, זה יהיה בזבוז זמן.

גיל אחלה של תשובה! כל הכבוד! מגיע לך מוניטין על זה 😃

מה משקלי העבודה שלך?

55 ק"ג על 1.60

SS דחוף

• פותח/ת השרשור
המשקל שלי לא נמוך ביחס לגובה, נכון? לפי בדיקת BMI המשקל בסדר גמור.
ועוד דבר- אני חושש מלעלות מהר במשקל (נגיד 2 קילו בחודש), כי ברגע שאני אגיע לסביבות ה-60 ק"ג (תזכרו שאני נמוך), אני אצטרך לעשות חיטוב (שלא בא לי כל כך לעשות)- ואני לא רחוק מהמשקל הזה..
אני כן רוצה להיראות גדול וחזק, אבל לא להשמין ולהיות מלא בגוף

כל עלייה במסה תלווה בעליה גם בשומן, כמובן שהכמות זה תלוי בגנטיקה שלך ובתזונה.
בכל מקרה חיטוב זה יותר קל מלעלות במסה אז אין לך מה לפחד לעשות את זה איזה חודש חודשיים.

המשקל שלי לא נמוך ביחס לגובה, נכון? לפי בדיקת BMI המשקל בסדר גמור.
ועוד דבר- אני חושש מלעלות מהר במשקל (נגיד 2 קילו בחודש), כי ברגע שאני אגיע לסביבות ה-60 ק"ג (תזכרו שאני נמוך), אני אצטרך לעשות חיטוב (שלא בא לי כל כך לעשות)- ואני לא רחוק מהמשקל הזה..
אני כן רוצה להיראות גדול וחזק, אבל לא להשמין ולהיות מלא בגוף

BMI לא מתאים לכולם. נגיד לבעלי מסת שריר גבוהה המדד הזה יראה שהם בהשמנת יתר. עכשיו יש בעייה עם מה שאתה אומר. אתה רוצה להיות גדול וחזק מצד אחד אבל מצד שני אתה לא רוצה להשמין..

כאשר אתה בתקופת מסה אתה מוסיף שרירים וגם שומן ואז עושה חיטוב כדי להיפטר מהשומן. זאת הדרך המהירה לעשות את זה. אתה יכול לנסות מסה נקייה אבל אתה תצא לפנסיה לפני שתראה תוצאות ממשיות

אבל המטרה שלי היא היפרטרופיה.. אם אני אעבוד על תוכנית כוח אמנם אני אתחזק אבל לא אגדיל את נפח השרירים. בשביל היפרטרופיה (גדילה במסת השריר) הבנתי שצריך לעבוד בטווחים של 6-12 חזרות.

אז הבנת לא נכון, זה אינדיבידואלי לכל אחד לדעתי, אני יכול להגיד לך שאחרי חמישה חודשים של אימוני כוח גדלתי כמו שצריך. אין שום דבר שמוכיח שיש יותר היפרטרופיה בתוכניות מפוצלות, ואין שום דבר שמוכיח גם ההפך.

והמשפט האהוב [ קרדיט לחן - SweetBamba ]
להיות גדול ולא חזק זה כמו להחזיק למבורגיני שנוסעת עד 60 קמ"ש..

אתה לא צריך להתייחס ל-BMI, זה לא רלוונטי עבורך.
אתה חייב להבין שעלייה משמעותית במסת השריר תלווה בעלייה מסוימת באחוז שומן, זה בלתי נמנע. להבין את זה, אבל לא לפחד מזה. ככה זה התהליך ואין מה לעשות, עולים במסת שריר בעיקר, גם בשומן, ואח"כ בחיטוב נפטרים מהשומן ומנסים מה שיותר לשמר את ההישגים של הכוח ומסת השריר. העלייה באחוז השומן היא הטפל, העיקר זה ההתחזקות והגדלת מסת שהריר.

ההעליה במשקל הגוף תלויה באופן ישיר במאזן הקלורי- כמה שאתה אוכל. אתה לא צריך לאכול כמיות אדירות של אוכל ולהשמין, אלא לדאוג למאזן חיובי שיאפשר התקדמות והתאוששות. כ-500 קלוריות מעל התחזוקה אמורה להיות נקודה פתיחה טובה, משם בהתאם ליכולת שלך להתאושש, לעלות משקלי עבודה ומשקל גוף תדע אם יש צורך להוסיף. אל תטעה, זה לא כל כך קל לעלות, ויכול להיות גם שתצטרך לאכול הרבה יותר ממה שאתה רגיל בשביל זה.

אתה לא יכול גם להיות גדול וחזק, וגם לצפות להשיג את זה בלי לצבור כמות מסוימת של שומן. תעבוד בשלבים כמו שכולם עובדים, תיהיה סבלני ותקדם כל פעם מטרה אחת. קודם כל תצבור מסה, שתוכל לעבוד איתה בחיטוב.
אל תפחד לעלות מהר במשקלים ואל תפחד לעלות במשקל גוף, להפך תשמח מזה.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
אוקיי, תודה רבה!
אגב, מה ההמלצות לעלייה כמה שיותר נקייה? קילו-שניים בחודש? כי קראתי איפשהו שלא ניתן להעלות במסת השריר יותר מ-800 גרם בחודש(!). למרות שבפורומים אנשים אמרו שזה שטויות והם העלו הרבה יותר בתקופה קצרה..

אוקיי, תודה רבה!
אגב, מה ההמלצות לעלייה כמה שיותר נקייה? קילו-שניים בחודש? כי קראתי איפשהו שלא ניתן להעלות במסת השריר יותר מ-800 גרם בחודש(!). למרות שבפורומים אנשים אמרו שזה שטויות והם העלו הרבה יותר בתקופה קצרה..

זה אינדוודואלי לכל אחד ואחד.. אחד יעלה יותר והשני פחות, העיקר לא להגביל את יכולת ההתאוששות ע"י הימנעות מאוכל.

תעבור לתוכנית כוח של FBW לדוגמא SS או 5X5
תוסיף משקל למוט ולאחר מכן תחליט אם לחזור לתוכנית אחרת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית