הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלה לגבי תעודת הבגרות ומעבר למדינה זרה

החרגול

משתמש קבוע
1,177
14
נק' מוניטין:
317
1,177
14
בעתיד, אם אני אחליט לעבור לאירופה(אזרחות הונגרית) כשאני יהיה בן אדם עצמאי אני אהיה חייב תעודת בגרות כדי להתקבל ללימודים שמה?

מה אתה חושב?

זו אסמכתא לכך שסיימת לימודי תיכון בציון ממוצע מסויים.

אני יודע שללימודים בגרמניה תצטרך תעודת בגרות (עם תרגום) ועוד כמה מבחני שפה נחמדים ביותר.

בחו"ל לוקחים את הממוצע כמו שמחשבים בארץ? או שיש להם ממוצע משלהם? הרי מה אכפת להם כמה קיבלת בתנ"ך ובאזרחות לדוגמא?

• פותח/ת השרשור
בחו"ל לוקחים את הממוצע כמו שמחשבים בארץ? או שיש להם ממוצע משלהם? הרי מה אכפת להם כמה קיבלת בתנ"ך ובאזרחות לדוגמא?

מצטרף לשאלה...
במיוחד לגבי תנ"ך,
EMZ מי זה 5HT ולמה אני צריך לדבר איתו דווקא?
והמבורגר אני עושה תעודת בגרות אבל לא מלאה...
ככה שאני רוצה לדעת אם אפילו אם תעודת בגרות חלקית אני אוכל להתקבל שמה ללימודים..
למרות שזה לא בראש שלי עכשיו אבל בטח שאני יהיה גדול אז כן,
מה שכן רוב הסיכויים שאני אעבור לשמה..

מצטרף לשאלה...
במיוחד לגבי תנ"ך,
EMZ מי זה 5HT ולמה אני צריך לדבר איתו דווקא?
והמבורגר אני עושה תעודת בגרות אבל לא מלאה...
ככה שאני רוצה לדעת אם אפילו אם תעודת בגרות חלקית אני אוכל להתקבל שמה ללימודים..
למרות שזה לא בראש שלי עכשיו אבל בטח שאני יהיה גדול אז כן,
מה שכן רוב הסיכויים שאני אעבור לשמה..

אתה לא, ולמצוא קיצורי דרך זו לא דרך נפלאה להתמודדות, Face it.

אני יודע שללימודים בגרמניה תצטרך תעודת בגרות (עם תרגום) ועוד כמה מבחני שפה נחמדים ביותר.
בגרות עם תרגום? מזאת אומרת? ישלי בבית ספר 2 יחידות תרגום אגלית אבל זה חרטא אחת גדולה ולא בזין שלי לסיים ללמוד עד שבע בערב...זה לא זה נכון?

סבא שלי (נוטריון) אמר לי שאתה קודם צריך לשלם לנוטריון כדי שיתרגם לך את התעודת בגרות, זה עולה לא מעט כסף בהתאם ורק נוטריון מוסמך לעשות את זה.

כן התרגום נעשה על ידי נוטריון וזה עניין של כמה מאות שקלים וצריך למצוא נוטריון שמוסמך לתרגם לשפה שאתה צריך.

כשעברתי לארה"ב עשיתי תרגום לכל המסמכים שלי עם נוטריון ועו"ד, בד"כ לא תצטרך עו"ד בשביל זה. בכל מקרה תרגום אצל נוטריון עלה לי משהו כמו 250 שקל, זה תלוי כמה דפים או מילים יש לך בדף שאתה רוצה לתרגם.
בארה"ב ביקשו ממני רק תעודה שסיימתי 12 שנות לימוד, כי אין להם בחינות בגרות, רק סיום תיכון. בכל מקרה הבאתי להם תעודת בגרות מתורגמת, אם כי לא ביקשו ממני בכלל והייתי כבר באמצע של הלימודים, הבאתי להם את התעודה רק כדי לקפוץ כמה כיתות במתמטיקה.

כן התרגום נעשה על ידי נוטריון וזה עניין של כמה מאות שקלים וצריך למצוא נוטריון שמוסמך לתרגם לשפה שאתה צריך.
הוא פשוט תירגם לך הכל? או שהיית יכול להוריד תנך ? [כי זה לא מקצוע שקשור איכשהו למדינה אחרת]

אתה לא יכול להוריד שום פרט מידע מהמסמך המקורי, זה לא חוקי.

כשעברתי לארה"ב עשיתי תרגום לכל המסמכים שלי עם נוטריון ועו"ד, בד"כ לא תצטרך עו"ד בשביל זה. בכל מקרה תרגום אצל נוטריון עלה לי משהו כמו 250 שקל, זה תלוי כמה דפים או מילים יש לך בדף שאתה רוצה לתרגם.
בארה"ב ביקשו ממני רק תעודה שסיימתי 12 שנות לימוד, כי אין להם בחינות בגרות, רק סיום תיכון. בכל מקרה הבאתי להם תעודת בגרות מתורגמת, אם כי לא ביקשו ממני בכלל והייתי כבר באמצע של הלימודים, הבאתי להם את התעודה רק כדי לקפוץ כמה כיתות במתמטיקה.
אז לא כדאי לתרגם בכלל תבגרות?
איזה מסמכים צריך לתרגם?
פסיכומטרי?

נערך לאחרונה:
למה אתה רוצה לתרגם? לאן אתה מנסה להתקבל? פסיכומטרי לא שווה שום דבר בעולם וסביר להניח שתצטרך לעשות אחד מחדש או שלא תצטרך בכלל (בארה"ב לא צריך לתואר ראשון, רק אם אתה הולך ישר לאוניברסיטה מהתיכון ולא עובר דרך קולג' לפני כן).

מה רע בקיבוץ ?
תקטוף אבוקדו 4 שעות ביום וכל השאר תגרבץ

אז לא כדאי לתרגם בכלל תבגרות?
איזה מסמכים צריך לתרגם?
פסיכומטרי?

הבגרות היא המסמך הרשמי שסיימת 12 שנות לימוד, אין לך מסמך אחר ולכן צריך לתרגם אותה בשלמותה (אסור לגרוע שום דבר ממסמך רשמי). לאף אחד לא אכפת מהציונים שלך בתנ"ך, אכפת להם שסיימת לימודים ושהציונים לא בזבל אבל הם לא ישקללו ציונים כי זה לא מקביל למקצועות שלהם בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית