הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוספים לשיפור הזיכרון

• פותח/ת השרשור Thor
  • פורסם בתאריך

Thor

משתמש קבוע
1,332
1
נק' מוניטין:
4,265
1,332
1
משהו פה ניסה לקחת ריטאלין או קונצרטה(רשמתי נכון?),זה באמת עוזר? תופעות לוואי יש?

אני לא מדבר על שניהם באופן ספציפי, אלה על כל הנושא של באופן כללי אז מהסטודנטים פה אם יש משהו שהתנסה במשהו דומה אז אני אשמח לפירוט, או למאמר שמסביר את הנושא טוב.

תודה מראש:)

דבר ראשון זה לא עוזר לכל אחד אלא למי שצריך.
ודבר שני זה עוזר בריכוז לא בזכרון.
אבל ברור מאליו שריכוז טוב יותר בלמידה יביא לשיפור הזכרון.

השיפור הכי טוב לזיכרון לפי דעתי זה כל מיני תירגולים אם אתה מדבר זיכרון של מילים אז אתה יכול פשוט ליצור לעצמך כל מיני אסציאציות

• פותח/ת השרשור
אני יודע שזה לא "תוספים", תקרא לזה איך שאתה רוצה, אני פשוט קראתי בעבר שיש פה אנשים שלקחו ורציתי לשאול אותם על זה, זה הכל:)

---------- התגובה התווספה ב 21:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:11 ----------

השיפור הכי טוב לזיכרון לפי דעתי זה כל מיני תירגולים אם אתה מדבר זיכרון של מילים אז אתה יכול פשוט ליצור לעצמך כל מיני אסציאציות

אני מדבר על זיכרון וריכוז באופן כללי, זה יכול להתבטא בזיכרון מתמטי, אבל בעיקר בזיכרון של טקסטים שאני קורא.

זה לא שיש לי בעיית ריכוז או משהו כזה, אני נורמאלי לחלוטין, פשוט אני מוצף בחומר וקשה לי לקלוט הכל(דבר אופייני להרבה סטודנטים), אבל קראתי פה ובמקומות אחרים שאנשים משתמשים בדברים מסויימים שעוזרים בקטעים האלה.

תשמע אני בספק שיש חומרים כאלה שאשכרה עובדים. גם לפי מה שאתה אומר אתה גם לא צריך לקחת את החומרים האלה כי זה לא רק אתה שקשה לו לזכור הרבה חומר פשוט תחזור על החומר כמה פעמים, כולם עושים את זה אין מישו שיכול לקלוט ישר

זה אמור לאזן אותך אם אתה היפר
אם אתה סתם לוקח אולי זה יכול לעזור,הכי טוב שתנסה
קונצרטה בגדול היא לטווח יותר ארוך (בעיקר זה ההבדל העיקרי)

בשניהם יש מינון אופטימאלי, אתה עושה מבחנים ומקבל מינון לאחר מכן עוד פעם ומשנים לך בהתאם עד שמגיעים לאיזון

כיוון שאתה לא מתכנן לשלם 2000 שקל לאבחון (שאולי כן כדאי אם אתה רוצה להשתלב באקדמיה וזה יכול להקל עליך מאוד) אז פשוט תנסה רטלין ותראה

דבר נוסף זה יכולת להיות חד - זה קפאין עושה וגם אפדרין עם קפאין יכול לעשות את העבודה

הכל שאלה של איך אתה -> יותר מדי היפראקטיבי ולא מרוכז ואז צריך משהו שירגיע אותך
או שאתה טיפוס שאם יקבל ממריצים יתפקד יותר טוב ואז לך על ממריצים

אני לא ממליץ על כלום זה תרופות ואני לא רופא או איש מקצוע, תנסה ותראה לבד
קפאין עזר לי מאוד

זה אמור לאזן אותך אם אתה היפר
אם אתה סתם לוקח אולי זה יכול לעזור,הכי טוב שתנסה
קונצרטה בגדול היא לטווח יותר ארוך (בעיקר זה ההבדל העיקרי)

בשניהם יש מינון אופטימאלי, אתה עושה מבחנים ומקבל מינון לאחר מכן עוד פעם ומשנים לך בהתאם עד שמגיעים לאיזון

כיוון שאתה לא מתכנן לשלם 2000 שקל לאבחון (שאולי כן כדאי אם אתה רוצה להשתלב באקדמיה וזה יכול להקל עליך מאוד) אז פשוט תנסה רטלין ותראה

דבר נוסף זה יכולת להיות חד - זה קפאין עושה וגם אפדרין עם קפאין יכול לעשות את העבודה

הכל שאלה של איך אתה -> יותר מדי היפראקטיבי ולא מרוכז ואז צריך משהו שירגיע אותך
או שאתה טיפוס שאם יקבל ממריצים יתפקד יותר טוב ואז לך על ממריצים

אני לא ממליץ על כלום זה תרופות ואני לא רופא או איש מקצוע, תנסה ותראה לבד
קפאין עזר לי מאוד

ממתי אבחון לריטלין עולה 2000 שקל?
שאני עשיתי זה עלה הרבה פחות,גג 300 שקל...
200 שקל זה איבחונים לבעל פה,הכתבה ודברים כאלה...

• פותח/ת השרשור
לקחתי קפאין בעבר לפני מבחנים וזה עזר בצורה מסויימת, נראה אולי אני באמת עשה איבחון למרות שאני לא חושב שיש לי בעיה של היפראקטיביות.

ממתי אבחון לריטלין עולה 2000 שקל?
שאני עשיתי זה עלה הרבה פחות,גג 300 שקל...
200 שקל זה איבחונים לבעל פה,הכתבה ודברים כאלה...

צודק, התבלבלתי אותו אחד עשה פשוט אבחונים להרבה דברים

לגבי תופעות לוואי של רטלין , אתה לא תוכל לאכול זה מדהים הבטן שלך תסתם , סחרחורות בפעמים הראשונות , עייפות יתר ועוד כמה דברים

משהו פה ניסה לקחת ריטאלין או קונצרטה(רשמתי נכון?),זה באמת עוזר? תופעות לוואי יש?

אני לא מדבר על שניהם באופן ספציפי, אלה על כל הנושא של באופן כללי אז מהסטודנטים פה אם יש משהו שהתנסה במשהו דומה אז אני אשמח לפירוט, או למאמר שמסביר את הנושא טוב.

תודה מראש:)

אנוכי משתמש בריטלין מינון של 30 מ"ג. ה20 מ"ג מגיעים מRITALIN SR והאחר 10 מ"ג רגיל לגמרי.
תשמע זה משפיע מאוד, זה ממש לא תוסף ולקרוא לזה כך זה חוסר הבנה מוחלט.
אני יודע שאני מאוד היפר ולכן אותי מאזן מאוד.

שנה שעברה נטלתי תקופה של כחודש ריטלין ולא כל כך השפיע עליי .. אחרי ההשפעה היו לי כאבי ראש וחולשה
השנה בתחילת שנה התחלתי לצרוך קונצרטה 54 מ"ג עבד עליי נפלא פשוט נפלא אני תלמיד עם בעיות קשב וריכוז והיפריות בצורה נוראית ... כרגע העלאתי את המינון ל-72 מ"ג ואין פשוט נפלא הדבר הזה ממליץ בחום !
*הארה* יש אנשים שהריטלין עובד עליהם טוב יותר מהקונצרטה ויש כאלו כמוני שהקונצרטה עובדת טוב יותר מהריטלין.
בקשר לתופעת לוואי של הקונצרטה הם דיכוי תאבון בהתחלה והתייבשות (זה מה שהיה לי אני בטוח שיש עוד תופעות לוואי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית