הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון Paleo, עלייה במאסה ושאלות קיומיות...

HallucinogeN

משתמש קבוע
1,912
396
נק' מוניטין:
2,836
1,912
396
אהלן לכולם, 👋

אני מניח שרבים בפורום כבר שמעו במסדרונות הפורום על מה שנקרא - Paleolithic Diet (או Paleo בקיצור...).
אם כן... אתם יכולים להרשות לעצמכם לדלג על הפרולוג הבא ->
בתור בנאדם שעקב אחרי "מדעי התזונה" במשך כמה שנים.... וחווה על בשרו מיתוס מתנפץ ואת הניפוץ של המיתוס מתפנץ... דעה אחר דעה, מחקר אחרי מחקר, אופנות מתחלפות...ואיפשהו אתה מגיע למסקנה שסביר להניח שלפחות בזמן הקרוב לא נבין איך בדיוק המכונה הזאת שנקראית בנאדם פועלת.
אבל היי! בהחלט התקדמנו.
וכל זה גרם לי להיות מאוד סקפטי באשר למה שאני נחשף אליו, והצורך שלנו כבני אדם למצוא את התמונה הגדולה בסיפור, לחבר את המדע לשימוש יומיומי...
וכאן נכנסת אידיאולוגיה, כל אחד בשלו, ובהתאם לרצונות שלו...

Paleo מביא תיאוריה מעניינת, משהו בתזונה של היום (ותרשו לי לגלות לכם, שלא מדובר פה רק בתזונה אלא באורח חיים שלם) פשוט, מה לעשות, לא תואם לצורה שבה אנחנו בנויים, מחווטים, WHATEVER YOU WANNA' CALL IT. הדרך הכי פשוטה לראות את זה היא בכמות המחלות האוטואימיוניות, אלרגיות...סינדרום X הם קוראים לזה...והנה הגיעה אופנה חדשה שמשיקה קו עם המידע העדכני ביותר בתחום התזונה...מאחוריה עומד הרעיון הפשוט, אולי, אבל רק אולי, ב-10,000 השנה האחרונים מאז שגילינו את החקלאות וכל מיני יכולות אחרות שינינו לגמרי את הצורה שבה אנחנו מתנהלים ואולי זה משפיע? אז ישבו וחשבו מה היה לפני...
אה וזה לא איזה דגנרט שעשה איזה שינוי מיתוג כדי לעשות עוד כסף לעצמו! :nono:

======================================
--------------------דלגו הנה--------------------

======================================

אוקיי חבר'ה,
אז בואו נעשה סדר בדברים, לכל תזה יש אנטי-תזה ולשם כך התכנסו כאן.
אז הגענו להחלטה המושכלת שפלאו עשוי להיות הדיאטה המומלצת ביותר לאדם המחפש לשמור על טיב בריאותו. ואני מדגיש בריאותו, כי אם מטרתך היא להיות מפתח גוף מקצועי או שאתה סתם קצת משוגע, אז להשתמש בחומרים אנאבליים למינהם יכולה להיות בחירה מושכלת גם כן.
פלאו מתבסס על הנחת היסוד שהאדם נשאר בדיוק אותו דבר כפי שהיה לפני כ-10,000 שנה?
מממ...אתה בטוח בכך?
ב-10,000 השנה האלה נחשפנו לכל מיני חברים נוטריאנטים (לקטוז, קזאין, גלוטן וכו'...אעדיף להתמקד בהם) והנה שוב עולה שאלת החלב. אבל היי! זה כבר הוכח שאנחנו יודעים לסנתז לקטוז! יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות (חברינו המשלשלים 🙄)
והנה עוד עובדה משעשעת! לא כולם סובלים מצליאק (רגישות לגלוטן) ברמה כזו שזה מפריע להם לתפקוד או לאיכות חיים ובריאות גופנית.
אז למה להם להשקיע בכלל? ולמה להם לא להתפנק על חלב ואוריאו?!
ונעזוב אותם לרגע, אני אכלתי פלאו טהור למשך חודש+ ואחר כך מכורח הנסיבות נאלצתי לחזור לדיאטה רגילה עשירת דגנים וגם חלב וחוויתי מעט בעיות עיכול בתחילה, האם זה אפשרי שהגוף שלי היה צריך מעט ריענון כדי לחזור ל"מוטב"?
בוא נפתח את זה לתמונה גדולה יותר... מה הסיכוי שדגנים, קטניות, מוצרי חלב, שמנים מן הצומח יעלמו מפני היקום? האם אנחנו לא עוצרים את האדפטציה שלנו? אבולוציה אולי?
נכון, אני רוצה להיות בריא עכשיו!
אבל אם אני יאכל פלאו מעכשיו ועד סוף ימיי ויעביר את הגנים הפליאוליטים האלו לצאצא שלי, מי ידאג שהוא יאכל פלאו? לא סביר להניח שיש לו סיכויים להיות רגיש ביותר לכל מה שיש לעולם החקלאי והמתועש להציע לצלחת שלו? והאם זה לא יכול להוביל לתגובות קצת יותר חריפות משלשולים? התפרצות מוקדמת יותר של מחלות ואפילו מחלות חדשות ונדירות?
ומה קורה אם אשתך בהריון ורק עכשיו גילית על פלאו, וכמובן שתרצה לילדיך את הטוב ביותר, אם לא תזין אותם בחלב וכו', בשלב מאוחר יותר של חייהם, הם ייחשפו לכך, מה עלולות להיות התוצאות של כך?

בסופו של דבר, בני אדם, היצור המדהים הזה יכול להסתגל ולפתח אדפציה עם הזמן, לדעתי, לכל מרכיב קיים בטבע. אני יבהיר, לא אומר שהוא ישרוד זאת, אבל זה אפשרי.
למעט חומרים כימיים וסינתוזים כאלו ואחרים (ואולי גם אליהם אפשר להסתגל!), אין אנו עוצרים את האבולוציה של עצמנו? או שאולי כדאי למצוא את האיזון, ולדעת למי להתאים זאת...
דעתכם?

וכעת, יותר באווירת הפורום...עלייה במאסה ופלאו,
כיוון ששוררת בפורום נכונות לבצע אימוני כח ולאכול כפי יכולתך במאסה...הסיפור הוא קצת שונה למי שרוצה לאכול יותר לדברי הפליאוליתיים.
אז כן, יש לנו את Anabolic Diet שהוא בעל דמיון חזק...אז מה השוני בעצם אצל מי שניזון בצורה קדמונית?
איך מגיעים לקלוריות מרובות? חלבון? האם יש גבול לכמות החלבון שכדאי לצרוך, אפילו בתזונה כזו?
פחמימות? שומן?
והאם בנאדם שמבצע אירובי מדי פעם בשבוע ויש לו מעט יותר פעילויות גליקוליטיות יכול להשתחל לכל הסיפור?
האם זה ייתכן לעלות במסה רזה בצורה הזו? ואולי בעצם "נפספס" מאסה שיכולנו לצבור בכל הסיפור? כלומר, האם נוכל להתאושש באופן מוחלט מהאימונים? אימונים עצימים כמו Starting Strengh, 5x5 וכולי...

אני מודה לכם מקרב לב שהשקעתם מזמנכם, ועכשיו כתבו את דעתכם.
🥰

ולמי שמתעניין ב-Paleo, מוזמן להרחיב אופקים כאן->
http://www.paleo.co.il - פורטל ובלוג בנושא מפי חבר הפורום הנכבד Bentzurm
http://paleodietlifestyle.com - אתר קליל מעניין וידידותי בנושא

בברכת מאסה מוצלחת...

פלאו לא מתיימר להיות "דל פחמימה" לפחות לא כמו AD
את הכמות פחמימות אמורים להשיג מפירות וירקות. מירקות זה לא אפשרי, זה סתם ססמא יפה.
מפירות יותר פרקטי, אבל שוב, צריך לא מעט. הוא לא היה ממש ברור כמה איך ומתי לגבי הפירות בספר שלו

אתה יכול לאכול בטטות, זה טעים ומספק קלוריות בקלות.
אתה יכול גם לבשל מאכלים עם שמנת מתוקה/חלב קוקוס ולשתות את הנוזלים - שוב, המון קלוריות טעימות.

LEFTY כנראה אתה לא מבין מה זה לחסוך באמת. אני במצב שאני מתחשבן על כל שקל אז כן אני אוכל חרא.
בעתיד מקווה שמצבי ישתפר ואוכל להרשות לעצמי סטייק פעם ביום, ושאר הארוחות המבורגרים.

LEFTY כנראה אתה לא מבין מה זה לחסוך באמת. אני במצב שאני מתחשבן על כל שקל אז כן אני אוכל חרא.
בעתיד מקווה שמצבי ישתפר ואוכל להרשות לעצמי סטייק פעם ביום, ושאר הארוחות המבורגרים.

אם אתה חושב שאני אוכל כל יום המבורגרים וסטייקים מבשר אנגוס, אתה טועה ובגדול.

אני מאחל לך שתוכל להרשות לעצמך לאכול סטייקים כל יום.

בכל אופן, ביצים הם מוצר מזון מעולה ו(יחסית) זול, כך גם כבד עוף/בקר ולבבות בקר. אני חושב שאפשר גם למצוא דגים במחירים הגיוניים ולו רק כדי לגוון במעט את השגרה.
אם אתה צריך פחמימות, עדיף שתאכל אורז ובטטה מאשר לחם ומוצרים אחרים מדגנים.

אם אתה חושב שאני אוכל כל יום המבורגרים וסטייקים מבשר אנגוס, אתה טועה ובגדול.

אני מאחל לך שתוכל להרשות לעצמך לאכול סטייקים כל יום.

בכל אופן, ביצים הם מוצר מזון מעולה ו(יחסית) זול, כך גם כבד עוף/בקר ולבבות בקר. אני חושב שאפשר גם למצוא דגים במחירים הגיוניים ולו רק כדי לגוון במעט את השגרה.
אם אתה צריך פחמימות, עדיף שתאכל אורז ובטטה מאשר לחם ומוצרים אחרים מדגנים.

מסכים איתך אני משתדל לאכול דברים כמה שיותר קרוב לתפריט פלאוליטי, אבל זה באמת קשה בתקציב אפסי. כמה שלא נסיתי דברים "אמיתיים" תמיד הגעתי לקניה משמעותית יותר גבוהה בסופר.

פלאו לא מתיימר להיות "דל פחמימה" לפחות לא כמו AD
את הכמות פחמימות אמורים להשיג מפירות וירקות. מירקות זה לא אפשרי, זה סתם ססמא יפה.
מפירות יותר פרקטי, אבל שוב, צריך לא מעט. הוא לא היה ממש ברור כמה איך ומתי לגבי הפירות בספר שלו

לא קראתי את ספר האוגרים - אבל ממה שאני יודע הוא כן מתיימר ליהיות דל פחמימה עם תדירות העמסת פחמימות.

תקן אותי - לגבי כמות הפחמימה בתפריט היומי בפלאו (דל פחמימה לפי לייל של 20% ומטה מהסך הקלורי)

מסכים איתך אני משתדל לאכול דברים כמה שיותר קרוב לתפריט פלאוליטי, אבל זה באמת קשה בתקציב אפסי. כמה שלא נסיתי דברים "אמיתיים" תמיד הגעתי לקניה משמעותית יותר גבוהה בסופר.

מה אתה קונה בסופר בשביל תפריט פליאו?

הכולל היה 280 בערך. שבבדיקה הקודמת היה הרבה יותר נמוך. 120-140 לא זוכר מספרים מדויקים.
אני לא אגיד שעשיתי פלאו לפי הספר, כלומר לא אכלתי רק בשר מובחר וטרי, אבל לא נגעתי בסוכרים ודגנים. כשהוא ירד אני מתכוון לבדוק שוב בלי פירות
מה שכן הרגשתי באמת "בריא" יותר. עור הפנים היה הרבה יותר חלק, באופן כללי היה יתרונות, מנסה לחשוב איפה טעיתי

מדוע הכולסטרול הכללי מטריד אותך?

בשר, הרבה בשר...

עוד אפשרויות:
ביצים, גבנ"צ, סטייק טונה קפוא, כבד בקר, שמנת מתוקה.

חלק מהדברים הם פחות פליאו, אבל עדיין עם מספיק חלבונים ו/או שומנים והם יכולים להשתלב היטב בתפריט.

הצצת כבר בבלוג של דעאל?

גבניץ אני אוכל ברגיל (זה אחד המאכלים הפייבוריט שלי כי זה גם לא דורש שום הכנה)

וואלה לא ראיתי בלוג כזה - לא נכנס לפה מספיק כדי לקרוא בלוגים אין זמן... - מדי פעם ככה מתעדכן 😃

תודה על ההצעות 😃

אתה מצחיק. נתתי לך קישור לבלוג, למה לא בדקת?

😃 ראיתי את הבלוג , זה בדיוק מה שחשבתי, אפשר למצוא בשר ומוצרי פלאו זולים אבל עדין לא מתקרב לכמה זול הפחמימות היום קלוריה לקלוריה. אפילו אם אתה אוכל כבד בקר ב25 שקל (ודרך אגב אני מכיר קצב שמוכר לי שייטל ב55שח (בסופר זה עולה 110 !) וכתף ב29 (בסופר זה 50 מינימום) ואני לא חושב שיש יותר זול מזה) עדין חבילת פסטה זה הרבה יותר זול. אם לוותר על בריאות בשביל לאכול זול זה עניין אחר - מבחינתי זה ככה בינתיים (לפחות אני מקווה 😃)

😃 ראיתי את הבלוג , זה בדיוק מה שחשבתי, אפשר למצוא בשר ומוצרי פלאו זולים אבל עדין לא מתקרב לכמה זול הפחמימות היום קלוריה לקלוריה. אפילו אם אתה אוכל כבד בקר ב25 שקל (ודרך אגב אני מכיר קצב שמוכר לי שייטל ב55שח (בסופר זה עולה 110 !) וכתף ב29 (בסופר זה 50 מינימום) ואני לא חושב שיש יותר זול מזה) עדין חבילת פסטה זה הרבה יותר זול. אם לוותר על בריאות בשביל לאכול זול זה עניין אחר - מבחינתי זה ככה בינתיים (לפחות אני מקווה 😃)
מי זה הקצב הזה שלך? אני בא אליו היום.

מי זה הקצב הזה שלך? אני בא אליו היום.

הבעיה שצריך לקנות בכמות דיי גדולה (נתח שייטל שלם למשל זה בערך 7-10 קילו)

הוא נמצא בשוק הכרמל בתוך השוק קצביה. אין לי מושג איך להסביר איך להגיע בדיוק אליו אבל אם אתה מוצא קוראים לו רוני (מקסימום אפשר לשאול באזור של הקצביות) תגיד לו דניאל המקרין שלח אותך 😃 אני יודע ממקור ראשון שהבשר באיכות טובה מאד וטרי ולא זבל קפוא שקונים בסופרים.

תגיד לי אם הסתדרת

כרעי עוף בימינו אפשר לקנות במחיר 15 ש''ח לקילו. חזה עוף - בסביבת 20 שח' אם קונים במבצעים.
ביצים זה אחלה דבר מבחינת גרם חלבון/שקל.

נערך לאחרונה:
הבעיה שאין לי איפה לאכסן 10 קילו של שייטל שלם 😃

תפנה את המקפיא זה לא כזה גדול כמו שזה נשמע, זה פשוט כבד מאד 😃

אם אתה מנקה אותו ומכין אותו בסטייקים או בשיפודים איך שאתה קונה, אתה יכול לקשור את זה טוב בשקית/יות במקפיא וזה מחזיק דיי הרבה זמן (בטוח מעל חודש) מנסיון. אחרי שהפשרת - זהו אסור להקפיא שוב, בגלל זה צריך להכין אותו קודם.
הוא זורק לך הרבה גושי שומן בשקית אם תבקש, (שייטל לבד זה בשר דיי רזה אבל מאד רך) אז ההמלצה להכין שיפוד עם קוביות שייטל ושומן ככה: ----שייטל--שומן--שייטל--שייטל--שומן---שייטל------ יוצא טירוף על האש 🤘

עוף זה איכסה. רק בישראל אוכלים כל כך הרבה עוף. זה מאוס.

עוף זה בטעם של עוף :bad:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית