הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימוד פילוסופיה באופן חובבני

StarDust

משתמש משקיע
6,045
1,273
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,290
6,045
1,273
שלום לכולם,
מאז ומתמיד התעניינתי בפילוסופיה, לא ברמה של לשבת שנים באוניברסיטה וללמוד את זה, אלא ברמה של ללמוד ולהחכים.
כמו כן, מי שכבר שם לב, יודע שאני יודע לטעון טיעונים. 😃
השאלה שלי היא - איך הכי טוב להתחיל? פשוט לקרוא ספרים כמו "אתיקה", "ביקורת התבונה הטהורה" וכיו"ב? יש איזשהו סדר מסוים שכדאי לעבור? למשל, את ביקורת התבונה הטהורה יש לי בבית, אבל מההיכרות המצומצמת שלי עם התחום, הבנתי שזה משהו מאוד כבד יחסית להתחלה.
או שאולי זה בכלל לא הכיוון שכדאי ללכת בו, וכדאי למשל פשוט להיכנס לאתרי האוניברסיטאות, להוריד סיכומים ולקרוא אותם בזמני הפנוי?
או שאולי יש דרך שלישית, שטרם חשבתי עליה?
שאלה זו מכוונת בעיקר לחיים, אבל אם יש עוד אנשים בעלי היכרות עם התחום, אשמח לשמוע גם את דעתם.
😃

לדעתי חיים ימליץ על מרד הנפילים של עליזה רוזנבאום ראנד אהובתו.

אני הייתי מתחיל מלקרוא דיאלוגים קלאסיים כמו פיידון.

אני חושב שצריך להתחיל ממה שמעניין. אפשר ליפול מיד על כתבים פילוסופיים "כבדים" (במשמעות שהם מצריכים הרבה ידע קודם) אבל אז הקריאה שלהם תהיה גם קשה יותר וגם לא תועיל הרבה. יש פילוסופים שאפשר לקרוא בלי "תיק ידע" נרחב מדי - למעשה כמעט כל היוונים (אפלטון, אריסטו וכו'), ניטשה, קירקגור, כמה מהכתבים של סארטר וכו', ומשם אפשר להמשיך הלאה. ויש כל מיני אסופות שנותנות ידע כללי ושאח"כ אפשר להמשיך לכיוונים שמעניינים.

• פותח/ת השרשור
מה לדעתך צריך להכיר לפני שניגשים לקאנט?

הממ הייתי מתחיל עם 2 ספרי הכנה, שניהם בעברית מאת ש. ה. ברגמן, ואח"כ צולל לביקורת התבונה הטהורה. אגב, התרגום שלה בעברית קשה מאוד להבנה, ויש לקאנט ביקורות יותר מובנות (כוח השיפוט והדת בגבולות התבונה, שהיא לא ביקורת), הן אמנם מתלבשות על הראשונה אבל עומדות בזכות עצמן.

לעבוד קשה זה בכלל מפגר. כולם פשוט יכולים להשקיע את הכסף שלהם בצורה חכמה ולשבת בארומה ולחכות שהכסף יעשה כסף.
בעצם יש עם זה בעיה. מי יעבוד בארומה??? פרדוקס?

טעותי שלי. פעם הבאה כשאני ארצה להגיב לך, אני אזכר שקופים מסוגלים להבין יותר ממך ואוותר.

אתם באמת לא חושבים שאפשר לעשות כסף בבורסה? ו"להשקיע את הכסף בצורה חכמה" דורש הרבה מאוד השקעה, וזה ממש לא לשבת רגל על רגל בארומה ולחכות.

אפשר לדעת איך אתה מיישם את מה שקראת בספר ? זה נראה שאתה לוקח כל מה שכתוב שם כמובן מאליו..

לא באמת קראתי את הספר, זה בדיחה פרטית שלהם.
מה שכן אני כן משקיע בבורסה, והאמת די בהצלחה.

אבל עזוב, עדיף לעבוד כל החיים בשביל מישהו, לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית