לימוד פילוסופיה באופן חובבני

השורה התחתונה היא שאם היחס סיכוי-סיכון לטובתך - זוהי השקעה טובה.
אם הסיכון עולה על הסיכוי - זה אומר הימור או השקעה גרועה.

זה הכל.
הלאה כל אחד יעשה מה שבא לו.. להגיד שאי אפשר להרוויח בבורסה זה טיפשות וחוסר ידע בסיסי. להגיד שהשקעה בבורסה זה הימור - תלוי בבנאדם, אם אתה לא יודע מה אתה עושה, אז כן אתה יכול להפסיד את התחתונים.

אתם אוהבים להתווכח אז לא אכפת לכם כבר על מה, אבל אתם לא מבינים חצי דבר בזה ומזיינים פה את המוח ועל פארש.
תלמדו קצת ניתוח טכני, לא מדבר על פונדמנטלי, ותראו כמה זה יפה ונכון.

אגב, אני מדבר מניסיון כי אני כבר עשיתי כמה וכמה עסקאות.

לדוגמא מעסקה אחרונה שהייתי בה. מניית UNP - רווח של 3.5% ביומיים וחצי. מישהו היה מתנגד?

השאלה היא מה האחוז?
ועוד בניגוד לניהול עסק שבו שני אנשים יכולים לבצע בדיוק אותן החלטות ולקבל תוצאות שונות.
בבורסה זה לא אפשרי.

אחוז של מה? אם אתה מצליח יותר טוב ב50% מהמקרים אתה תהיה ברווח.

---------- התגובה התווספה ב 15:34 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:33 ----------

לפי מה שאמרת עכשיו למעשה ההצלחה שלך תלויה באחרים? איך האחוזים פה לטובתך?

אם אתה יותר טוב מאחרים אז האחוזים לטובתך.

אני גם לא מבין יותר מידי איך זה בדיוק עובד בבורסה, אבל זה לא צריך להבין יותר מידי כדי לראות שכן אפשר להרוויח שם כסף אם יודעים מה עושים.

זה הכל.
הלאה כל אחד יעשה מה שבא לו.. להגיד שאי אפשר להרוויח בבורסה זה טיפשות וחוסר ידע בסיסי. להגיד שהשקעה בבורסה זה הימור - תלוי בבנאדם, אם אתה לא יודע מה אתה עושה, אז כן אתה יכול להפסיד את התחתונים.

אתם אוהבים להתווכח אז לא אכפת לכם כבר על מה, אבל אתם לא מבינים חצי דבר בזה ומזיינים פה את המוח ועל פארש.

לדוגמא מעסקה אחרונה שהייתי בה. מניית UNP - רווח של 3.5% ביומיים וחצי. מישהו היה מתנגד?

חאלס.
להגיד שהשקעה בבורסה זה הימור זה נכון תמיד ובלי קשר לבן אדם.

וואו קולדפייר אתה ממש party pooper.
פאניק, המרחק בין החלום שמוכרים בספרי העזרה העצמית אל הריאליזם הוא רחוק.
השקעה בבורסה היא אחת מיני דרכים רבות...
אשמח לשמוע איך בחרת ליישם את ה- "mindset" של האנטי-שכיר...כיוון שאם אנחנו שמים בצד את אחוז ההצלחה הזניח שהוא באמת במסגרת של צירוף מקרים, צריך בסיס התחלתי רחב בעיניי. וזה מתפרש בהון\השכלה\נסיון\קשרים\כשרון.

אשמח לשמוע אחרת :-]

ולפותח ההודעה ->
אתה יכול להתחיל מהיוונים, אתה יכול להצמד לאדם\זרם מסויים, הסיבוכים מגיעים בדר"כ מהפירושים של המקור.
שפינוזה זו המלצה אישית.

קולדפייר ברצינות עכשיו, אני יודע שאתה ממורמר מחיי המין העלובים שלך, אבל הבדיחה עם הקופים מיצתה את עצמה ממזמן.

אני לא נגד להיות שכיר, כל אחד שיעשה מה שטוב לו. יש כאלה שהם אוהבים את הראש הקטן לבוא להחתים כרטיס מ8 עד 5 וללכת הביתה זה סבבה לגמרי.
כמובן שגם אני אתחיל בתור שכיר, אף אחד לא בונה מגדלים על היום הראשון. השאיפה הסופית היא לפתוח עסק עצמאי.

אני דיי מסכים עם מה שאמרת על השקעות כמו שראית בהודעות הקודמות שלי.
אבל זה עדיין הימור.
וכן, לחצות כביש זה גם הימור.

אז אל תחצה כבישים? אל תצא מהבית?
ברגע שאתה עובר באיילון ברגל - זה הימור משוגע
ברגע שאתה עובר ברמזור ירוק כשהכל בסדר - זה הימור עדיין, אבל הסיכון נמוך יותר.

ברגע שהיחס סיכון-סיכוי לטובתך, כנס להשקעה.

קולדפייר ברצינות עכשיו, אני יודע שאתה ממורמר מחיי המין העלובים שלך, אבל הבדיחה עם הקופים מיצתה את עצמה ממזמן.

אני לא נגד להיות שכיר, כל אחד שיעשה מה שטוב לו. יש כאלה שהם אוהבים את הראש הקטן לבוא להחתים כרטיס מ8 עד 5 וללכת הביתה זה סבבה לגמרי.
כמובן שגם אני אתחיל בתור שכיר, אף אחד לא בונה מגדלים על היום הראשון. השאיפה הסופית היא לפתוח עסק עצמאי.

איך מישהו בלי איבר מין מדבר על חיי מין? עשית ניתוח טכני כדי להגיע למסקנה הזאת?

זה הכל.

אתה אחד האנשים הכי תמימים שראיתי בחיי.
יצא לי להכיר לא מעט ברוקרים (כולל אחד שהרוויח והפסיד קרוב ל10 מליון שקל) וגם אנשים שמשקיעים לטווח הארוך כבר יותר שנים ממה שאני ואתה חיים, ואף אחד לא חסין מטעויות.
מרוויחים, וגם מפסידים, אתה חי בסרט אם אתה חושב שהשיטה שלך תציל אותך מהפסדים, או תתן לך בוודאות להרוויח יותר ממה ששכיר יכול להרוויח.
יותר מזה, למה אתה כזה בטוח שאתה מסוגל לחשב את הסיכון-סיכוי בצורה וודאית?

אתה אחד האנשים הכי תמימים שראיתי בחיי.
יצא לי להכיר לא מעט ברוקרים (כולל אחד שהרוויח והפסיד קרוב ל10 מליון שקל) וגם אנשים שמשקיעים לטווח הארוך כבר יותר שנים ממה שאני ואתה חיים, ואף אחד לא חסין מטעויות.
מרוויחים, וגם מפסידים, אתה חי בסרט אם אתה חושב שהשיטה שלך תציל אותך מהפסדים, או תתן לך בוודאות להרוויח יותר ממה ששכיר יכול להרוויח.
יותר מזה, למה אתה כזה בטוח שאתה מסוגל לחשב את הסיכון-סיכוי בצורה וודאית?

א. ברור שמפסידים.
ב. לא אמרתי שהשיטה הזאת היא נטו רווחים, תקראו קצת את ההודעות שלי, אל תסיקו מה שאתם רוצים להסיק.
ג. אני לא משקיע לטווח ארוך ומי שמשקיע לטווח ארוך צריך לדעת ניתוח פונדמנטלי ואין שום קשר לניתוח טכני.
ד. אני ממש לא יכול לחשב את הסיכון-סיכוי בצורה וודאית, אני יכול להעריך את זה.

זה סטטיסטיקה, ברור שלפעמים אתה נופל.

פאניק אתה מודע לכך שחוק פארטו פועל גם כאן?
90% מהשוק מפסידים ומתוך ה10% הנותרים 90% שורדים, רק האחוזון האחרון באמת שוחה בכסף
ואלה בדרך כלל בעלי איזשהו inside ,מגיעים מכסף, היו שולייה של איזה מליונר, או משהו אחר שנותן להם את ה edge.

אני מניח שהשוק צריך אנשים כמוך למלא את ה90% אחרת לא תיהיה כלכלה...

אני כן מקווה בשבילך שתצליח להגיע לאחוז הנכסף, אבל מעצבן נורא היהירות שלך כאילו אתה כבר שם ויש לך את כל הסודות לחופש כלכלי. יש מליוני אנשים בעולם כמוך שקראו ספרים מסוג אבא עני אבא עשיר או עשו קורסים בקשפלאו או מכללות חרטא אחרות. תבין לפני הכל שהסיכויים מאד מאד לרעתך.

כשתיהיה מליונר תדבר ככה, אחרת אתה מצטייר כדביל גמור שצפוי לקבל סטירה ענקית ממשהו שנקרא REALITY.

ושים לב להבנת הנקרא לא אמרתי שאי אפשר לעשות המון כסף בשוק ההון, רק זה מאד לא סביר בהתחשב במה שאנחנו יודעים, ובמה שנדרש. בטווח ארוך.

--- עכשיו שאני קורא את הדברים שאמרת מצטער להגיד לך שאין לך ולו חצי מושג מה זה ניתוח טכני. אין שום קשר למימד זמן ההשקעה. יש לך עוד המון ללמוד ילד.

נערך לאחרונה:
פאניק אתה מודע לכך שחוק פארטו פועל גם כאן?
90% מהשוק מפסידים ומתוך ה10% הנותרים 90% שורדים, רק האחוזון האחרון באמת שוחה בכסף
ואלה בדרך כלל בעלי איזשהו inside ,מגיעים מכסף, היו שולייה של איזה מליונר, או משהו אחר שנותן להם את ה edge.

אני מניח שהשוק צריך אנשים כמוך למלא את ה90% אחרת לא תיהיה כלכלה...

אני כן מקווה בשבילך שתצליח להגיע לאחוז הנכסף, אבל מעצבן נורא היהירות שלך כאילו אתה כבר שם ויש לך את כל הסודות לחופש כלכלי. יש מליוני אנשים בעולם כמוך שקראו ספרים מסוג אבא עני אבא עשיר או עשו קורסים בקשפלאו או מכללות חרטא אחרות. תבין לפני הכל שהסיכויים מאד מאד לרעתך.

כשתיהיה מליונר תדבר ככה, אחרת אתה מצטייר כדביל גמור שצפוי לקבל סטירה ענקית ממשהו שנקרא REALITY.

ושים לב להבנת הנקרא לא אמרתי שאי אפשר לעשות המון כסף בשוק ההון, רק זה מאד לא סביר בהתחשב במה שאנחנו יודעים, ובמה שנדרש. בטווח ארוך.

--- עכשיו שאני קורא את הדברים שאמרת מצטער להגיד לך שאין לך ולו חצי מושג מה זה ניתוח טכני. אין שום קשר למימד זמן ההשקעה. יש לך עוד המון ללמוד ילד.

ניתוח טכני לא נכון לטווח ארוך, אתה יודע מה זה טווח ארוך שאתה מדבר?

כן, חבל שאתה עונה על שאלה בשאלה.
השקעה לטווח ארוך מצריכה ניתוח פונדמנטלי, אין קשר לטכני, זה לא יעיל פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית