נק' מוניטין:
28,250
- 10,536
- 63
אין לך זכות לקניין! אנחנו במצב הטבעי!
אם היינו במצב הטבעי סביר להניח שהיית כבר מת, גוש שומן שכמוך.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אין לך זכות לקניין! אנחנו במצב הטבעי!
יש זכות לקניין, אבל היא מושתתת על זכות בסיסית יותר. הזכות לקניין הליברטריאנית (למעשה האובייקטיביסטית, אם נלך למקור) יוצרת בעיות מעניינות כבר ברמת היישום שלה (ילדים כרכוש למשל).
אמנות (ולא אמונות) חברתיות נבנות על בסיס הסכמים ועקרונות. שינית עיקרון, שינית את האמנה.
ומעולם לא אמרתי שאני תומך בראייה ההובסיינית, אלא שאני מוצא את הראייה הליברטריאנית לוקה כבר בשלב ההגדות הבסיסיות. אבל מאיפה הגעת לזה שההוביאן מוכן לשים לעצמו שליט שיעשה מה שהוא רוצה? הרי שכבר מבחינת ההגדרה היבשה שסיפקתי לך הוא לא יכול לעשות מה שהוא רוצה, אלא חייב לתמוך בהמשך קיומם של הפרט על כל המשתמע מכך. להיפך, הובס מכוון לרפובליקה וכך כל אלה אחריו שמאמצים את העקרונות הבסיסיים שלו (שפינוזה, לוק, יום, רוסו, קאנט, הגל, שלינג, ובר, פופר וכו').
בעיות מעניינות זה טוב, יש תחומים שמקבלים על פתרון שלהן פרס נובל.
לא הבנתי עדיין איפה היא לוקה לדעתך?
כאן נכנסת הבעיה, מה זה אומר לקיים את המשך הפרט.
לתת לו אוכל?
לתת לו בטחון?
לתת לו כליה מבן אדם אחר(לא חייבים שתיים)?
מאיפה כל הדברים האלו יגיעו?
אף פעם לא הרשימו אותי רשימת שמות של תומכים.
אם אני יביא לך רשימה של פיזיקאים שתמכו במודל עוגת הצימוקים של ג'י ג'י תומפסון זה את המודל נכון?
האמת קיום פרט מזכיר לי את "המטריקס" שהאנשים כולם הם רק בטריות...
מר.לטיסימוס, "לתמוך בהמשך קיומו של הפרט" יכול להתפרש כלדאוג לכך שהוא לא ירעב, או לדאוג לכך שלא יהרגו אותו. למה הכוונה?
בכוונה המקורית, השני.
מה שנקרא "חירות שלילית".
לא היא לא, היא נשענת על הזכות הטבעית שלך (אפשר להתווכח אם גם זו זכות סינתטית או לא). הקביעה שכל רכוש שלך הוא extension של הגוף היא קביעה סינתטית.
במצב הטבעי אין לך גם זכות על הגוף שלך, אז גם זו זכות סינתטית.
מי קבע שיש לאורגניזם זכות להמשיך להתקיים?
אלוהים כמובן.
אתה טועה, רק לאורגניזמים יהודים או לגרים המקיימים את 7 מצוות של בני נח.
ועכשיו יש לך תשובה רצינית?
קין והבל לא היו יהודים. למה להעניש את קין, הוא בסך הכל ניצל את שאיפתו להמשיך להתקיים ולצבור עוד כוח.
ומה זאת אומרת מי קבע, אנחנו מדברים על אמנות חברתיות, נכון?
תאמין לי אתה טרול גרוע.
אנחנו מדברים על מה שבא לך, אתה קבעת שזכות להמשך קיום היא בסדר וזכות לקניין היא לא.
להגיד שזה נכון כי זה "זכות טבעית" זה "זכות סינטטית" וזה "זכות X" לא אומר כלום.
תאמין לי יש לך קשיים בהבנת הנקרא. כתבתי שהזכות לקניין נשענת על הזכות להמשיך להתקיים, ולכן הזכות להמשיך להתקיים קודמת לה מבחינה היררכית. מה שייחשב ככפיה מבחינת הזכות לקניין (להוריד לך יד לדוגמה) לא נחשב ככפייה מבחינת הזכות להמשיך להתקיים. מה לא ברור בזה?
הכל ברור, אבל למה זה נכון, שאלתי אותך מקודם והתחמקת.
למה הזכות לקניין לא, והזכות לקיום כן.
זה לא שאלה של נכון או לא, זה שאלה של רדוקציוניזם.
בוא ניקח מצב שאדם חוטף מחלה שעלולה להיות סופנית אם היא לא מטופלת. יש לו ביטוח שמכסה 50% מהעלויות של הטיפול. הוא לא יצרני יותר ולא יכול להרוויח כסף. בשלב מסוים נגמר לו הכסף והוא לא יכול להשלים את 50% הנוספים כדי להחזיק אותו בחיים. עכשיו תשאל את עצמך איך החברה תתנהג אם העיקרון הבסיסי שלה היא זכות לקניין, לעומת אם העיקרון הבסיסי שלה הוא הזכות להמשיך להתקיים.