הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

בנקודה סופית אין דבר כזה מודל מושלם.
ואי אפשר להסתכל על הדברים שחור-לבן כי החיים הם לא כאלה.
צריך להניח קודם כללי יסוד. אם הבעיה שהצעת מופיעה יש לפתור את זה באחת משני דרכים:
1) לא להתערב.
2) לתת להם לפתור את זה באמצעות גורם שלישי המשמש כבורר - שיקול דעת קוראים לזה.

הבעיה שהצעת היא לא הבעיה האמיתית. הבעיה השורשית של כל מודל הוא איך מונעים את הרצון המוטמן בכולנו ומתבטא אצל בעלי הכח כמובן, מלהגדיל את כוחה של הממשל, להוסיף חוקים, להתערב וכו' עד התמוטטות. תאכלס, לא מאמין שיש תעודת ביטוח. מאז ומעולם אימפריות עלו ונפלו. וזה לטובת הכלל בסופו של דבר.

שנה לא רעה לכם ידידיי.

לקחתי דוגמא מוגזמת בכוונה. אני יכול להביא לך דוגמאות יותר ריאליות.
למשל מישהו פותח מפעל בשטח שלו והעשן של המפעל מגיע לשטח שלך ולא מאפשר לך לגור בו, האם זה כפייה?
אני שם מוסיקה מטורפת בשטח שלי וכול הרחוב שומע, האם זה כפייה?

אתיקה של כפייה בעיניי באה להגן על ערך עליון - חירות.
מעבר לכך, קיימים מנגנונים של רווחה, בטחון ושוויון הזדמנויות

יש מצב לשיעור ראשון למפגרים שבינינו? 😃
יש לי זמן לקרוא\ לראות סרטונים.

כלומר, כלכלנים ואנשי מקצוע בתחום שלא משתייכים למוסד הנ"ל (Mises Insitute) ויש להם דעות תומכות\מנוגדות.
פשוט הייתי רוצה לקבל פרספקטיבה יותר רחבה בנושא.

דעות מנוגדות?
פיטר זינגר:sarcastic: (ברצינות, השאיר עליי יותר רושם מרותברד שאוהב לתקוף אותו).

כלומר, כלכלנים ואנשי מקצוע בתחום שלא משתייכים למוסד הנ"ל (Mises Insitute) ויש להם דעות תומכות\מנוגדות.
פשוט הייתי רוצה לקבל פרספקטיבה יותר רחבה בנושא.

יש את ג'ון רולז, אבל לא קראתי אז אני לא מכיר. אני בטוח שמר לטיסימוס ישמח להביא דעות מנוגדות.

כפייה = פעולה עם הרכוש שלי שלא בהסכמתי.

לפי ההגדרה אם אני פותח מפעל מזהם בשטח שלי שגורם למחלות אצל כול האנשים באזור אני לא ביצעתי כפייה. ולכן אין לאחרים זכות לסגור לי את מפעל, מכיוון שאם הם יעשו את זה, זה יהיה כפייה וכפייה אסורה.

כי כל האזור גם שלך? תפסיק להספים את האשכול.

אני לא מספים.
אני אחזור על השאלה שלי.
אני בונה מפעל בשטח שלי והעשן שלו מזהם שטח של מישהו אחר, האם זה כפייה?
לפי ההגדרה: כפייה = פעולה עם הרכוש שלי שלא בהסכמתי.
אני לא ביצעתי פעולה על הרכוש של בעל השטח האחר ולכן לא ביצעתי כפייה.
בעל השטח האחר לא יכול לעשות לי כלום מכיוון שברגע שיעשה לי משהו זה יהיה כפייה, כי הוא מבצע פעולה על הרכוש שלי שלא בהסכמתי.

החומר המזהם יוצא מהשטח שלך לשטח שלי. DUH!

החומר המזהם יוצא מהשטח שלך לשטח שלי. DUH!

אני לא גרמתי לזיהום לצאת, זה המפעל. הזיהום הוא תופעה משנית להקמת המפעל.
אם אתה מקבל את ההנחה שאתה אחראי לכול התופעות המשניות שקורות עקב פעולות שלך יוצא מזה שאתה כול הזמן מבצע כפייה כלפי אנשים אחרים. לא משנה איזה פעולה אתה עושה היא תמיד משפיע על רכוש של אנשים אחרים ולכן היא כפייה לטענתך.
למשל אני פותח מפעל בשטח שלי, וכורת את כול היער באזור, הציפורים שחיו באותו יער נכחדות, הציפורים האלו נודדות במהלך השנה למקומות אחרים, יש שבט שמזונו הוא אותם ציפורים, בגלל שהציפורים נכחדו כול השבט מת. האם אפשר להאשים אותי ברצח וכפייה?

אתה אחרי לכל מה שקורה בשטח שלך וכל מה שהרכוש שלך עושה. הכל. אם הייתה לך שריפה בבית ונתת לה להתפשט לשטח שלי זו אשמתך.

אתה אחרי לכל מה שקורה בשטח שלך וכל מה שהרכוש שלך עושה. הכל. אם הייתה לך שריפה בבית ונתת לה להתפשט לשטח שלי זו אשמתך.

אז אם אני שם שלט עם כיתוב מעליב בשטח שלי ומישהו רואה אותו ונעלב, האם מתוך כך יש לו זכות לכפות עליי בחזרה משום שאני כפיתי עליו?

לא ידעתי שעלבון זו כפיה.

אתה ממשיך להתחכם ומפספס את הנקודה. וכן, עלבון זה כן כפייה. כי אני גרמתי לך (רכוש) להיעלב בניגוד לרצונך.
יש פעולה כלשהי שלא כופה בצורה ישירה או עקיפה על אחרים?
אני יכול להראות לך שכול פעולה שלך כופה בצורה מסוימת על בן אדם אחר להשתמש ברכוש שלו כנגד רצונו.

שמע, אני ממליץ שתסיים קודם צבא ואחר כך תנסה לחשוב. זה לא ממש הולך לך ביחד. זה כבר מעייף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית