הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

@אבי כהן
הייתי שמחה לשמוע את דעתך בנוגע לכתבה המדוברת

גם אני.
לא הבנתי מה בדיוק הניסוי המחשבתי שם. נראה שהוא טוען שמעבר חופשי של הון, סחורות ובני אדם בין מדינות עלולה לגרום לירידת שכר של עובדים מסויימים שהיום נהנים מכך שאין מעבר חופשי בגלל מניפולציות ממשלתיות. מה החידוש?
השאלה היא אם overall זאת תהיה הקצאת משאבים יעילה יותר.

@אבי כהן

הכתבה שלינקקת מדה מרקר?
אני אשתדל לקרוא מאוחר יותר היום. במקור הגבתי פה רק כיוון שהזלזול האוט' של חלק מהכותבים עושה לי צרבת.

אחלה, אתה אוהב סמכות ואני לא. זה לא באמת רלוונטי לכאן.

אתה קובע מה אני אוהב ומה לא.. על אותו משקל אפשר לקבוע שאתה אוהב להתבטא והרבה בנושאים שאתה אישית לא מבין בהם דבר.

אתה קובע מה אני אוהב ומה לא.. על אותו משקל אפשר לקבוע שאתה אוהב להתבטא והרבה בנושאים שאתה אישית לא מבין בהם דבר.

אתה יכול לקבוע מה שאתה רוצה, אבל עוד לא ראיתי שום דבר אינפורמטיבי ממך. בעיקר טענות שאחרים לא מבינים כלום.
אני רק הסקתי את מה שכתבתי מהפניה לסמכות שעשית.

הכוונה היא שהם כותבים קוד מבולגן ולא יעיל שאופייני למתחילים (או פשוט מתכנתים גרועים). רוצה לומר, למרות שיש שם מתכנתים טובים, הרוב על הפנים.
נניח שהנתון שהמצאת נכון... 😃
גם בארץ חלק נכבד (שים לב להבדל הקטן/גדול בבחירת המילים) מהמהנדסים הם פח. אלא שבניגוד להודים אנחנו מעט...

נניח שהנתון שהמצאת נכון... 😃
גם בארץ חלק נכבד (שים לב להבדל הקטן/גדול בבחירת המילים) מהמהנדסים הם פח. אלא שבניגוד להודים אנחנו מעט...

חלק נכבד מכל מקצוע הם פח, כך שיש גם מעט מפתחים שהם באמת טובים. ההשוואה היא על ממוצעים כמובן.

חלק נכבד מכל מקצוע הם פח, כך שיש גם מעט מפתחים שהם באמת טובים. ההשוואה היא על ממוצעים כמובן.
רשמתי מהנדסים, לא מפתחים... 😃
אבל כן, השוואת איכותית אינה כמותית.

@אבי כהן

אוקי.
קודם כל צריך לזכור שצ'אנג צריך למכור ספרים ולהרוויח כי הוא כן אוהב קפיטליזם, ובין היתר לקדם את עצמו לקראת פרס נובל שאולי ממתין לו.
אחכ, הכתבה עצמה בדה מרקר פופוליסטית כי גם היא צריכה למצוא קוראים ולייצר כותרות וענין.
אני כן מתרשם (ומזכיר על הדרך שההבנה שלי בכלכלה נמוכה משלו עשרות מונים, עם כל הכבוד לעצמי..) שחלק גדול מהטיעונים שלו בספר
נגד הקפיטליזם / "שוק חופשי" עושים שכל.
רוב העבודה שלו מתבססת על ההנחה שרוב ההחלטות הכלכליות הן בעצם פוליטיות, או גם פוליטיות.
ושלכן לא מפתיע שכלכלני המיין סטרים כיום (והפוליטיקאים שהם משפיעים עליהם) מצהירים על א-פוליטיות בפרשנות המציאות הכלכלית
שבמקרה מחייבת החלטות ציבוריות שמרכזות כוח וכסף בידיים מעטות יותר ויותר.
כלומר, בניגוד לדוקטורינת האנטי תכנון וה "שוק החופשי", צ'אנג אומר שכלכלות קפיטליסטיות בחלקן הגדול מתוכננות ע"י ממשלות קפיטליסטיות
וגם קונצרנים גדולים שיודעים בדיוק מה לתכנן. השאלה לטעמו צריכה להיות לא אם לתכנן או לא - אלא מה וכמה. שמעשית, כלכלת השוק החופשית מכילה התערבות ממשלתית כמו גם פעולות שמוכוונות ע"י הגורמים החזקים עשירים.
בספר שלו (מ 2010, לא ברור מה נזכרו להיזכר בו עכשיו) הוא מפרט 23 נקודות עיקריות בהן לדעתו תורת "אי התכנון" שגוייה בתאוריה ו/או בפרקטיקה. חלקן הגדול נחשבות 'נכונות' לדעת הקונצנזוס כיום.

אז הכתבה בדה מרקר? וואלה עד כמה שאני מתרשם לקחו מילה וחצי מהספר שלו ועשו ממנה כתבה צעקנית.
שכר מנכלים באמריקה "שאמור" להיות נמוך בהרבה? זה נכון לפי תאוריה פשוטה של סחר בשוק בינ"ל פתוח, אבל אין פה שום חידוש
וזה בעצם מתבסס על מודל שנקרא purchasing power parity (יש יישום מגניב שלו שנקרא "מדד הביגמק", אולי שמעת) שלא באמת עובד
בעולם המציאות (כמו שמחיר הביג מק לא זהה בכל מקום בגלובוס).
ליברליזציה של הגירה ולכן רוב כוח העבודה יוחלף? הדבר היחיד שאני יכול להגיד על זה הוא שלדעתי זה לא במדויק מה שנטען בספר
ושאולי אולי זה הגיוני תאורטית אבל לא למעשה.

אוקי.
קודם כל צריך לזכור שצ'אנג צריך למכור ספרים ולהרוויח כי הוא כן אוהב קפיטליזם, ובין היתר לקדם את עצמו לקראת פרס נובל שאולי ממתין לו.
אחכ, הכתבה עצמה בדה מרקר פופוליסטית כי גם היא צריכה למצוא קוראים ולייצר כותרות וענין.
אני כן מתרשם (ומזכיר על הדרך שההבנה שלי בכלכלה נמוכה משלו עשרות מונים, עם כל הכבוד לעצמי..) שחלק גדול מהטיעונים שלו בספר
נגד הקפיטליזם / "שוק חופשי" עושים שכל.
רוב העבודה שלו מתבססת על ההנחה שרוב ההחלטות הכלכליות הן בעצם פוליטיות, או גם פוליטיות.
ושלכן לא מפתיע שכלכלני המיין סטרים כיום (והפוליטיקאים שהם משפיעים עליהם) מצהירים על א-פוליטיות בפרשנות המציאות הכלכלית
שבמקרה מחייבת החלטות ציבוריות שמרכזות כוח וכסף בידיים מעטות יותר ויותר.
כלומר, בניגוד לדוקטורינת האנטי תכנון וה "שוק החופשי", צ'אנג אומר שכלכלות קפיטליסטיות בחלקן הגדול מתוכננות ע"י ממשלות קפיטליסטיות
וגם קונצרנים גדולים שיודעים בדיוק מה לתכנן. השאלה לטעמו צריכה להיות לא אם לתכנן או לא - אלא מה וכמה. שמעשית, כלכלת השוק החופשית מכילה התערבות ממשלתית כמו גם פעולות שמוכוונות ע"י הגורמים החזקים עשירים.
בספר שלו (מ 2010, לא ברור מה נזכרו להיזכר בו עכשיו) הוא מפרט 23 נקודות עיקריות בהן לדעתו תורת "אי התכנון" שגוייה בתאוריה ו/או בפרקטיקה. חלקן הגדול נחשבות 'נכונות' לדעת הקונצנזוס כיום.

אז הכתבה בדה מרקר? וואלה עד כמה שאני מתרשם לקחו מילה וחצי מהספר שלו ועשו ממנה כתבה צעקנית.
שכר מנכלים באמריקה "שאמור" להיות נמוך בהרבה? זה נכון לפי תאוריה פשוטה של סחר בשוק בינ"ל פתוח, אבל אין פה שום חידוש
וזה בעצם מתבסס על מודל שנקרא purchasing power parity (יש יישום מגניב שלו שנקרא "מדד הביגמק", אולי שמעת) שלא באמת עובד
בעולם המציאות (כמו שמחיר הביג מק לא זהה בכל מקום בגלובוס).
ליברליזציה של הגירה ולכן רוב כוח העבודה יוחלף? הדבר היחיד שאני יכול להגיד על זה הוא שלדעתי זה לא במדויק מה שנטען בספר
ושאולי אולי זה הגיוני תאורטית אבל לא למעשה.
תודה על התשובה המושקעת 😃

נראה לי שאפשר להסיק מזה ששוק חופשי זה מיתוס שלא באמת יכול להתקיים בגלל יותר מידי בעלי אינטרס ובגלל מוסכמות חברתיות.. ממש חזון אחרית הימים "וגר זאב עם כבש".. הכוונות טובות אבל לא ריאליות.
השוק לעולם לא יהיה חופשי, תמיד תיהיה התערבות מטעה של מישהו.
קיום של שוק חופשי לגמרי, ידרוש רגולטור, ורגולטור = התערבות..

תודה על התשובה המושקעת 😃

נראה לי שאני רוצה להסיק מזה ששוק חופשי זה מיתוס שלא באמת יכול להתקיים בגלל יותר מידי בעלי אינטרס ובגלל מוסכמות חברתיות.. ממש חזון אחרית הימים "וגר זאב עם כבש".. הכוונות טובות אבל לא ריאליות.
השוק לעולם לא יהיה חופשי, תמיד תיהיה התערבות מטעה של מישהו.
קיום של שוק חופשי לגמרי, ידרוש רגולטור, ורגולטור = התערבות..

...

יו דאוג, שמעתי שיש לך בעיית רגולציה בשוק, אז החלטתי לשים לך רגולציה בשוק כדי לטפל בבעיית הרגולציה שיש לך בשוק?
אלכס מאז שעזבת את הניהול חסמי הכניסה להיות משתמש בlbs ירדו פלאים

יו דאוג, שמעתי שיש לך בעיית רגולציה בשוק, אז החלטתי לשים לך רגולציה בשוק כדי לטפל בבעיית הרגולציה שיש לך בשוק?
אלכס מאז שעזבת את הניהול חסמי הכניסה להיות משתמש בlbs ירדו פלאים

עזוב את זה, גם החסמים לניהול ירדו. אתה יכול ללמוד לעשות סקוואט, להרים 70 קילו ולהיות מנהל פורום אימונים. אה, ואם אתה מתווכח עם המשקולנים, מורידים אותך.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית