הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

איך זה שבשנה היו בארה"ב 350 מקרי ירי זה לא טיעון? סטטיסטיקה זה לא טיעון?

שים לב שיש בקליפורניה קרוב ל 38 מיליון אנשים ש 2.7 מיליון מהם מהגרים בלתי חוקיים.
גם אם נשק לא היה חוקי המספרים לא היו שונים בהרבה ובטח לא לטובה.
מי שהגיע להבנה שהוא רוצה לעשות נזק בסדר גודל כזה יעשה אותו ככה או ככה.

למה כולם לחוצים על להוציא את הגז מהאדמה כמה שיותר מהר? זה הכרחי כרגע מבחינה הישרדותית? לא.
העניין הוא שהתוצאה היא נתינת כח נוסף לאדם שכבר מחזיק בידו בצורה מרוכזת מלא כח..
הבעייתיות היחידה היא שהתעוררו מאוחר מידי. נורא נחמד להסתכל על הדברים בדיעבד ולחשוב שיהיה שינוי..

כנראה שרמאי הוא לא וזו רק פרשנות שלי לכך שהוא מנצל לרעה את חוקי המשחק הבעייתיים.. כי הוא כן משחק לפי הכללים של הסיטואציה הנוכחית.
הכללים מאפשרים לו להשתלט על השוק.. וכעקרון הבעיה טמונה שם. אבל אם אנחנו כבר יוצאים מנקודת הנחה שיש בעייתיות בכללים האלה, אז לפחות לנסות למזער את הנזק שבצבירת הכח בידי המונופולים..

ושוב הדמגוגיה של "הגז לא ייצא מהאדמה.." - שלא ייצא. לפחות לא כרגע כשזה נעשה בצורה כזו.
הדבר היחיד שאיפשר למצב להגיע למה שהוא היום זו רגולציה ממשלתית. במקום שיגיעו לכאן יזמים נוספים ויחפשו גז, הדבר הטבעי שקורה אחרי תגלית גדולה, אף אחד לא בא לכאן, כי כולם ידעו שישראל מתייחסת ליזמים כמו לפושעים (לא במקרה כרגע חברות בינ''ל מחפשות גז מול חופי לבנון, קפריסין ומצרים, ומולנו כלום).
אם את רוצה להלאים את הגז, יש לזה כמה משמעויות:
נובל כנראה תתבע את ישראל.
ישראל תנסה להוציא את הגז בעצמה עם הכסף של משלם המיסים (עולה הרבה כסף, עם סיכון), במקום חברה פרטית שתעשה את זה, ותשלם לישראל מיסים ותמלוגים (אין הפסד).
הכי גרוע - פשוט אף יזם לא יבוא לכאן, אף אחד לא רוצה לעשות עסקים עם מדינה שבשנייה יכולה לעלות את שיעור המס לאיזה 90% או להלאים לו את מה שהוא מצא.

שים לב שיש בקליפורניה קרוב ל 38 מיליון אנשים ש 2.7 מיליון מהם מהגרים בלתי חוקיים.
גם אם נשק לא היה חוקי המספרים לא היו שונים בהרבה ובטח לא לטובה.
מי שהגיע להבנה שהוא רוצה לעשות נזק בסדר גודל כזה יעשה אותו ככה או ככה.

הנשק שם כמעט ולא חוקי גם ככה.

הנקודה הייתה 350 מקרי ירי בשנה זה למה ציטטתי את זה.
זו המדינה המערבית הגדולה בעולם עם חוקי נשק מתירנים רק בחלק מהמדינות (לא בקליפורניה)
ה mas killings האלה הם חלק קטן מאוד מכלל הרציחות, אבל אנשים אוהבים להיתפס לזה
כלי רכב הורגים מאות אלפי אנשים כל שנה בארה''ב, אולי נאסור על כלי רכב?

זו המדינה המערבית הגדולה בעולם עם חוקי נשק מתירנים רק בחלק מהמדינות (לא בקליפורניה)
ה mas killings האלה הם חלק קטן מאוד מכלל הרציחות, אבל אנשים אוהבים להיתפס לזה
כלי רכב הורגים מאות אלפי אנשים כל שנה בארה''ב, אולי נאסור על כלי רכב?

אחי אבל אי אפשר לאסור כלי רכב אז זה בסדר.

מה זאת אומרת לפחות לא כרגע? חוקי המשחק לא הולכים להשתנות בקרוב. את יכולה להרוויח יותר אם העסקה תצא לפועל לעומת אם היא לא תצא לפועל. חוץ מזה שאם העסקה לא תתקיים זה ישפיע על הצורה שבה אנשים עושים עסקים עם ישראל.
אנחנו לא קולקטיביסטים פה.. אשמח לנימוק הכולל את התועלת ברמת הפרט.
איך לי, אישית, תהיה תועלת וודאית ללא נזק מההסכם אם יש פה חיזוק של מונופול?

אנחנו לא קולקטיביסטים פה.. אשמח לנימוק הכולל את התועלת ברמת הפרט.
איך לי, אישית, תהיה תועלת וודאית ללא נזק מההסכם אם יש פה חיזוק של מונופול?

לא הייתה כאן טענה קולקטיביסטית. נתחיל הפוך. ברור לך שלא תהיה שום תועלת אם הגז ישאר איפה שהוא כרגע, כן?

מה הנזקים הפוטנציאלים?

@coldfire אתה צודק שאין לך מה להתווכח איתי, אני לא הכי מבין בנושא וגם אין לי הרבה כוח רצון להכנס בזה ולהשקיע בזה שעות רבות, אבל יש יוטובר אחד שאני עוקב אחריו שהוא די מפורסם בעולם ומדבר הרבה על הנושאים הללו.
רק היום הוא הוציא סרטון חדש שבו הוא הציג סטטיסטיקה של shootings per 100k people שהראתי שבארה"ב המספר הרבה יותר גבוה אפילו ממדינות עולם שלישי כמו פאקיסטן. האם להעיף את הנשק זה פתרון? אולי לא, אבל בטוח משהו בארה"ב רקוב וצריך איכשהו לשפר את הGUN CONTROL בצורה כלשהי ולא להשאיר את המצב כמו שהוא ולצאת בהצהרות כמו "נשק זה טוב והמצב היה יותר גרוע אם לא היה נשק".

תתחיל מ6:22

אתה באמת כל כך קשה או שאתה נהנה מזה? אני אחזור על זה שוב. זה לא מעניין כמה shootings per 100k יש, או כמה דקירות per 100k יש. מה שמעניין זה כמה אנשים מתים בסה״כ כתוצאה מפשע. זו נקודה כל כך קשה להבנה?

מה שמעניין זה כמה אנשים מתים בסה״כ כתוצאה מפשע. זו נקודה כל כך קשה להבנה?
הנקודה לא קשה להבנה. העמדה שלך בעניין קשה להבנה. האם לדעתך כמות האנשים שמתים בארה"ב מפשע היא כמות גבוהה? האם לדעתך התנהלות קבלת רשיון לנשק בארה"ב היא תקנית או שקיימים דברים שניתן לעשות בעניין על מנת להוריד את כמות המתים מפשע כתוצאה משינוי הנהלים הללו?

@coldfire אתה צודק שאין לך מה להתווכח איתי, אני לא הכי מבין בנושא וגם אין לי הרבה כוח רצון להכנס בזה ולהשקיע בזה שעות רבות, אבל יש יוטובר אחד שאני עוקב אחריו שהוא די מפורסם בעולם ומדבר הרבה על הנושאים הללו.
רק היום הוא הוציא סרטון חדש שבו הוא הציג סטטיסטיקה של shootings per 100k people שהראתי שבארה"ב המספר הרבה יותר גבוה אפילו ממדינות עולם שלישי כמו פאקיסטן. האם להעיף את הנשק זה פתרון? אולי לא, אבל בטוח משהו בארה"ב רקוב וצריך איכשהו לשפר את הGUN CONTROL בצורה כלשהי ולא להשאיר את המצב כמו שהוא ולצאת בהצהרות כמו "נשק זה טוב והמצב היה יותר גרוע אם לא היה נשק".

תתחיל מ6:22

פאק, דווקא האתאיסט המדהים? לא אוהב אותו יותר.
12295504_10153322008395197_6632476549846351518_n.jpg

הנקודה לא קשה להבנה. העמדה שלך בעניין קשה להבנה. האם לדעתך כמות האנשים שמתים בארה"ב מפשע היא כמות גבוהה? האם לדעתך התנהלות קבלת רשיון לנשק בארה"ב היא תקנית או שקיימים דברים שניתן לעשות בעניין על מנת להוריד את כמות המתים מפשע כתוצאה משינוי הנהלים הללו?

אתה שואל את דעתי לגבי כמויות? הנתונים קיימים, מה זה משנה מה אני חושב. תהליך קבלת רישיון לנשק הוא לא תקין בארה"ב כי יש מקומות שלא מאפשרים לך לקבל אחד.

לא הייתה כאן טענה קולקטיביסטית. נתחיל הפוך. ברור לך שלא תהיה שום תועלת אם הגז ישאר איפה שהוא כרגע, כן?

מה הנזקים הפוטנציאלים?
נראה לי שאני לא צריכה להרחיב על הנזק בכך שאדם פרטי שמרכז אצלו המון כח מקבל עוד יותר כח ושליטה.. ודי ברור שגם הדרך בה ניתנה לו האפשרות למצוא את הגז לא הייתה תקינה. לא היה מכרז מסודר או איזו הצעה להגשת הצעות. אז מבחינתי במקרה כזה, שמלכתחילה התרחש בצורה מעוותת - אין בעיה שננצל את חוקי המשחק העכשוויים כדי למנוע את העלול לבוא.. גם אם זה כרוך בהפרת חוזה.
אז בחוקי המשחק הנוכחיים, שיש מדינה וזה שלה, ולמדינה תאחלס צריך להיות הכח, אז שתקח לעצמה את הכל
לא יבואו משקיעים אחרים? יבואו.. מי שיהיה מוכן לקחת סיכון
המצב שהגענו אליו מתקרב לאוליגרכיה.
אנחנו לא בשוק חופשי כרגע, ואם יש בעייתיות אז מן הראוי שננצל את חוקי המשחק הנוכחיים כדי למנוע החמרה.
ובמצב כיום השלטון פועל בשקיפות והגבלה גדולה יותר מהטייקון. חשוף למבקר המדינה, ליועמ"ש..
במשחק הנוכחי הממשלה מרוסנת הרבה יותר מאשר תשובה שמפעיל הרבה לחץ דרך לובי, דרך תפקידים וכסף בארגונים שלו, דרך מקורבים למקורבים..

נראה לי שאני לא צריכה להרחיב על הנזק בכך שאדם פרטי שמרכז אצלו המון כח מקבל עוד יותר כח ושליטה.. ודי ברור שגם הדרך בה ניתנה לו האפשרות למצוא את הגז לא הייתה תקינה. לא היה מכרז מסודר או איזו הצעה להגשת הצעות. אז מבחינתי במקרה כזה, שמלכתחילה התרחש בצורה מעוותת - אין בעיה שננצל את חוקי המשחק העכשוויים כדי למנוע את העלול לבוא.. גם אם זה כרוך בהפרת חוזה.
אז בחוקי המשחק הנוכחיים, שיש מדינה וזה שלה, ולמדינה תאחלס צריך להיות הכח, אז שתקח לעצמה את הכל
לא יבואו משקיעים אחרים? יבואו.. מי שיהיה מוכן לקחת סיכון
המצב שהגענו אליו מתקרב לאוליגרכיה.
אנחנו לא בשוק חופשי כרגע, ואם יש בעייתיות אז מן הראוי שננצל את חוקי המשחק הנוכחיים כדי למנוע החמרה.
ובמצב כיום השלטון פועל בשקיפות והגבלה גדולה יותר מהטייקון. חשוף למבקר המדינה, ליועמ"ש..
במשחק הנוכחי הממשלה מרוסנת הרבה יותר מאשר תשובה שמפעיל הרבה לחץ דרך לובי, דרך תפקידים וכסף בארגונים שלו, דרך מקורבים למקורבים..

את שוב משווה בין כסף לכוח. אני צריך קצת יותר ספציפיות. מה בדיוק הנזק האפשרי שלך מהעסקה?

הפרת חוזה זה לא חוקי המשחק, זה לשבור את חוקי המשחק באלימות. למה שמשקיעים יבואו לכאן כשאין תנאים יציבים לעבוד בהם ואין אמינות לחוזה שנחתם?

אני לא מומחה גדול אבל קצת סדר:

20 שנה מדינת ישראל חיפשה גז בים התיכון, המון כסף ששילם משלם המסים והשד יודע לאן הכסף הזה הלך.

בא יזם אחד משקיע כסף (פחות מהמדינה) מביא מומחים בעלי שם ולא מומחים בעיני עצמם (כמו שהמדינה הביאה), היזם מוצא לפתע כמה מאגרים אדירים.

ליזם יש הסכם עקרונות מול המדינה, המדינה מפרה אותו ויוצרת 'מתווה' חדש שפוגע ביזם.

היזם מוכרח ע"פ המתווה להשקיע מיליארדים בפיתוח המאגרים ואחרי שהוא עושה את זה המדינה מאלצת אותו למכור שני מאגרים קטנים (כריש ותנין) ולמכור חלקית את תמר.

ליזמים יש עשר שנים שבהם מובטח להם שלא ישונו חוקי המס.

מילה שלי, לא משתלם לעשות עסקים עם מדינת ישראל, עסקים צריכים יציבות יותר מהכל, לא הגיוני לשנות הסכמים פעם אחר פעם עם יזמים שהשקיעו הרבה כסף במיזם.

איך אמרה שלי סטלין יחימוביץ:
"עדיף שהגז ישאר באדמה"
התמצית של כל הסיפור, אם מישהו אחר מרוויח אז בהכרח אני מפסיד, כל העולם התקדם והבין שכלכלה זה לא משחק סכום אפס אבל בישראל הקומוניסטים ממשיכים לזרות מלח ולחגוג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית