הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

יכול להיות, הבעיה היא שאני לא חושב שהם "מבינים" (ערסים) משהו באופן כללי.
אין לי בעיה שיהרגו אחד את השני, אפילו בעד, אבל אני פשוט לא בוטח בשיקול דעת שלהם.

סמים זה שונה, אין סיבה אמיתית שלא קשורה באינטרסים כלכליים שזה לא יהיה חוקי.
יכול להיות שהיתרונות יעלו על החסרנות, אבל אני לא חושב שאף אחד יכול לחזות איך הדינמיקה תהפוך ברגע שיקרה, אני בהחלט לוקח בחשבון שיכול להיות שאני טועה וכן צריכה להיות ליגליזציה על נשק.

כל זה נכון בהנחה שבאמת לכולם יהיה נשק, אני מאד בספק שאם זה יהיה חוקי לכל אזרח יהיה, זה לא גרביים.
הרוב תמיד סובל מהמיעוט, הבעיה היא שלמיעוט יהיה אקדח ולא בהכרח האנשים השפויים הם אלו שישלפו מהר יותר.
אקדח יעשה אנשים מסוכנים להרבה יותר מסוכנים מאשר יגרום לחפים מפשע בהכרח להגן על עצמם טוב יותר.
זה לא שזקן יהיה בטוח יותר אם יהיה לו אקדח, אם לשודד הצעיר יהיה אקדח כנראה שהזקן המבולבל הפסיד באותו הרגע, ועוד יכולים לעוף כדורים/ריקושטים לאנשים שסתם עברו באיזור.

בשורה התחתונה אני לא רואה יותר מידי אזרחים מן המניין מסתובבים עם סכינים (מה שאנשים מסוכנים כן).

שוב, מה מיוחד כל כך בעם ישראל שאתה חושב שהתוצאות יהיו שונות?

כל זה נכון בהנחה שבאמת לכולם יהיה נשק, אני מאד בספק שאם זה יהיה חוקי לכל אזרח יהיה, זה לא גרביים.
הרוב תמיד סובל מהמיעוט, הבעיה היא שלמיעוט יהיה אקדח ולא בהכרח האנשים השפויים הם אלו שישלפו מהר יותר.
אקדח יעשה אנשים מסוכנים להרבה יותר מסוכנים מאשר יגרום לחפים מפשע בהכרח להגן על עצמם טוב יותר.
זה לא שזקן יהיה בטוח יותר אם יהיה לו אקדח, אם לשודד הצעיר יהיה אקדח כנראה שהזקן המבולבל הפסיד באותו הרגע, ועוד יכולים לעוף כדורים/ריקושטים לאנשים שסתם עברו באיזור.

בשורה התחתונה אני לא רואה יותר מידי אזרחים מן המניין מסתובבים עם סכינים (מה שאנשים מסוכנים כן).
מספיק ש-10% יסתובבו עם אקדח וגם זה יהיה שיפור של המצב הנוכחי.
ובנוסף, לשודד או לפושע הממוצע אין שום דרך לדעת למי יש אקדח ולמי אין.
לכן בחברה שלכולם יש גישה לאקדחים, ורבים נושאים אקדחים באופן לא גלוי, הפושעים ירתעו מכל אדם..
ולגבי הטיעון של "זקן לא יהיה בטוח יותר מכיוון שהתגובה שלו תהיה איטית" -
כאשר יהיו יותר חמושים בסביבה- תהיה יותר הגנה על הפרט.
ובאופן כללי, זקן עם סכין מול שודד עם סכין לעומת אותו מצב רק עם אקדחים.. זה ברור שפערי הכוחות יצטמצמו.

שוב, מה מיוחד כל כך בעם ישראל שאתה חושב שהתוצאות יהיו שונות?

שאתה אומר שונות, אתה מתכוון לתוצאות שונות סמים מנשק או שונות ישראל מארה"ב (נשק)?

לכן בחברה שלכולם יש גישה לאקדחים, ורבים נושאים אקדחים באופן לא גלוי, הפושעים ירתעו מכל אדם..
ובאופן כללי, זקן עם סכין מול שודד עם סכין לעומת אותו מצב רק עם אקדחים.. זה ברור שפערי הכוחות יצטמצמו.

אם רק 10% מהאוכלוסיה (הלא פושעת) ישאו נשק זה עדיין לא משפר את היחס בין פושע חמוש לאזרח חמוש.
מן הסתם הסיכוי גבוה יותר שלפושע שמתכנן את הפשע שלו יהיה נשק, משמע יעלה את אחוז נושאי הנשק (הפושעים) לעומת 10 אחוז מהאוכלוסיה שישאו שהסיכוי שפושע יפול על אחד כזה הוא לא גבוה.

במצב הנוכחי זקנים לא ממש הולכים עם סכינים, בדיוק כמו שהם לא יסתובבו עם נשק חם.

שאתה אומר שונות, אתה מתכוון לתוצאות שונות סמים מנשק או שונות ישראל מארה"ב (נשק)?

אם רק 10% מהאוכלוסיה (הלא פושעת) ישאו נשק זה עדיין לא משפר את היחס בין פושע חמוש לאזרח חמוש.
מן הסתם הסיכוי גבוה יותר שלפושע שמתכנן את הפשע שלו יהיה נשק, משמע יעלה את אחוז נושאי הנשק (הפושעים) לעומת 10 אחוז מהאוכלוסיה שישאו שהסיכוי שפושע יפול על אחד כזה הוא לא גבוה.

במצב הנוכחי זקנים לא ממש הולכים עם סכינים, בדיוק כמו שהם לא יסתובבו עם נשק.

רק נשק.

לא אותו הדבר. זקנים לגמרי יסתובבו עם נשק.

אז נניח 10% מהאנשים הם פושעים, והם כולם מצטיידים באקדחים, ויש עוד 10% של אנשים טובים שמצטיידים. עדיין, כל פושע צריך עכשיו להתמודד עם מצב בו כמעט בכל מקום יש מישהו עם אקדח שיכול לנטרל\להרוג אותו - והוא לא יכול לדעת מי זה (האקדח מתחת לחולצה).
כיום רוב נושאי הנשק נושאים אותו בגלוי, המשמעות היא שלאיש הרע זה קל מאוד לבחור זירת פשע.

הדעה שלי היא לא משהו מבוסס, אין לי באמת שום נתון שאני יכול להתבסס עליו מהסיבה שזה עוד לא קרה בארץ, אבל אני חושב שבאופן כללי הישראלי המצוי אלים יותר מהאירופאי/אמריקאי מצוי.
משהו במנטליות פה דפוק מהיסוד, אנשים הרבה פחות סובלניים וסבלניים מאשר בארצות הברית/ אירופה.
יכול להיות שאפקט ההרתעה יפעל, אבל אם לא, יהיו לזה תוצאות הרסניות.
אני לא מספיק בקיא בתחום בשביל לדעת אם זה שווה את זה או לא (לבדוק במבחן המציאות), הנושא הזה נראה לי מאד לא חד משמעי.
אז נניח 10% מהאנשים הם פושעים, והם כולם מצטיידים באקדחים, ויש עוד 10% של אנשים טובים שמצטיידים. עדיין, כל פושע צריך עכשיו להתמודד עם מצב בו כמעט בכל מקום יש מישהו עם אקדח שיכול לנטרל\להרוג אותו - והוא לא יכול לדעת מי זה (האקדח מתחת לחולצה).
כיום רוב נושאי הנשק נושאים אותו בגלוי, המשמעות היא שלאיש הרע זה קל מאוד לבחור זירת פשע.

אני לא מדבר על אנשים מורשעים עם עבר פלילי שמסכנים את החברה גם ככה, הם ישאו נשק עם רישיון או בלי רישיון.
אני מדבר על החמום מוח שנתקע בפקק, שמש של 40 מעלות דופקת לו על הראש, הוא מאחר לעבודה ומישהו פתאום מישהו בטעות קצת שרט לו את האוטו, במקום מטח קללות זה יכול להגמר בירייה.
האנשים האלו לא רציונליים כל כך, הם לא עושים את החישוב של "האם שווה לי לירות בו אפילו שהוא פגע בכבוד שלי?"

היית לי תקופה שעבדתי בתור מאבטח מועדונים (איכס), אנשים רבים על שטויות ומוכנים ללכת עד הסוף רק בשביל ה"כבוד" שלהם.
ההנחת יסוד שלי פה, היא שהאדם לא יחשוב מלכתחילה אם לשני יש אקדח או לא, כשהוא מתחמם הוא פשוט לא חושב.

הדעה שלי היא לא משהו מבוסס, אין לי באמת שום נתון שאני יכול להתבסס עליו מהסיבה שזה עוד לא קרה בארץ, אבל אני חושב שבאופן כללי הישראלי המצוי אלים יותר מהאירופאי/אמריקאי מצוי.
משהו במנטליות פה דפוק מהיסוד, אנשים הרבה פחות סובלניים וסבלניים מאשר בארצות הברית/ אירופה.
יכול להיות שאפקט ההרתעה יפעל, אבל אם לא, יהיו לזה תוצאות הרסניות.
אני לא מספיק בקיא בתחום בשביל לדעת אם זה שווה את זה או לא (לבדוק במבחן המציאות), הנושא הזה נראה לי מאד לא חד משמעי.

אני לא מדבר על אנשים מורשעים עם עבר פלילי שמסכנים את החברה גם ככה, הם ישאו נשק עם רישיון או בלי רישיון.
אני מדבר על החמום מוח שנתקע בפקק, שמש של 40 מעלות דופקת לו על הראש, הוא מאחר לעבודה ומישהו פתאום מישהו בטעות קצת שרט לו את האוטו, במקום מטח קללות זה יכול להגמר בירייה.
האנשים האלו לא רציונליים כל כך, הם לא עושים את החישוב של "האם שווה לי לירות בו אפילו שהוא פגע בכבוד שלי?"

היית לי תקופה שעבדתי בתור מאבטח מועדונים (איכס), אנשים רבים על שטויות ומוכנים ללכת עד הסוף רק בשביל ה"כבוד" שלהם.
ההנחת יסוד שלי פה, היא שהאדם לא יחשוב מלכתחילה אם לשני יש אקדח או לא, כשהוא מתחמם הוא פשוט לא חושב.
אז העובדה שמישהו עלול לרצוח מוכיחה שזה מוסרי או הגיוני למנוע ממני להחזיק אקדח? אם כן אז אפשר על אותו הבסיס גם לקחת לך את רישיון הנהיגה וגם את סכיני המטבח.

אז העובדה שמישהו עלול לרצוח מוכיחה שזה מוסרי או הגיוני למנוע ממני להחזיק אקדח? אם כן אז אפשר על אותו הבסיס גם לקחת לך את רישיון הנהיגה וגם את סכיני המטבח.

לא אותו הדבר, רכב וסכין מטבח אלו דברים אלמנטרים שאנו חייבים בחיי היום יום,
הסכנות מלוות באחריות המשתמש.

בניגוד לסכין מטבח ולרכב, לאקדח יש רק מטרה אחת.

המוסר לא רלוונטי פה, השיקולים הם על בסיס תועלת/סיכון.
מה יקרה כשאדם שיכור ישא נשק? מה יקרה שילד בגיל הטיפש עשרה ישיג נשק?
גם בארצות הברית יש מקרים הזויים שילד השיג נשק ופשוט ריסס כל מה שהוא ראה (מה שאפשר לעשות במידה הרבה פחות קשה עם סכין).

לא אותו הדבר, רכב וסכין מטבח אלו דברים אלמנטרים שאנו חייבים בחיי היום יום,
הסכנות מלוות באחריות המשתמש.

בניגוד לסכין מטבח ולרכב, לאקדח יש רק מטרה אחת.

המוסר לא רלוונטי פה, השיקולים הם על בסיס תועלת/סיכון.
מה יקרה כשאדם שיכור ישא נשק? מה יקרה שילד בגיל הטיפש עשרה ישיג נשק?
גם בארצות הברית יש מקרים הזויים שילד השיג נשק ופשוט ריסס כל מה שהוא ראה (מה שאפשר לעשות במידה הרבה פחות קשה עם סכין).

לאקדח באמת יש מטרה אחת - לעזור לך להגן על הרכוש שלך.
מה קורה כשאדם שיכור נוהג? אותו הדבר בדיוק, הוא אחראי לכל הנזקים שהוא גורם.
לגבי המקרים ההזויים, הרבה מהם קורים דווקא במקומות שמוגדרים כ gun free zones. וגם בארץ יש מקרים הזויים, ותמיד יהיו.

לאקדח באמת יש מטרה אחת - לעזור לך להגן על הרכוש שלך.
מה קורה כשאדם שיכור נוהג? אותו הדבר בדיוק, הוא אחראי לכל הנזקים שהוא גורם.
לגבי המקרים ההזויים, הרבה מהם קורים דווקא במקומות שמוגדרים כ gun free zones. וגם בארץ יש מקרים הזויים, ותמיד יהיו.

על אותו משקל אפשר לומר שהוא נועד לעזור לאחרים לפגוע ברכוש שלך...
בכל מקרה, http://news.walla.co.il/item/2897266
אושרו כמה הקלות, לא יודע כמה זה יתרום אבל יכול להיות שזה פתח לעוד הקלות ואולי אפילו ביום מן הימים לליגליזציה.

על אותו משקל אפשר לומר שהוא נועד לעזור לאחרים לפגוע ברכוש שלך...
בכל מקרה, http://news.walla.co.il/item/2897266
אושרו כמה הקלות, לא יודע כמה זה יתרום אבל יכול להיות שזה פתח לעוד הקלות ואולי אפילו ביום מן הימים לליגליזציה.

לא משנה למה הוא נועד. אפשר לטעון שגם רכב נועד לעזור לאחרים לדרוס אותך. זה חסר משמעות.

12118683_10153683903352726_3159794904996906802_n.jpg

אני החלטתי לתת יד לשלום וללכת השנה לעצרת של רבין (בעצם אולי זה סתם משעמום...)

עכשיו חזרתי הביתה לפני שהספקתי לעשות סט ראשון של סקוואט בגלל הפסקת חשמל במכון. איזה כיף שיש חברת חשמל ממשלתית שדואגת לנו, מתכוננת לכל תחזית ולא נותנת לכל משב רוח בעוצמה של פלוץ להפיל אזור שלם במרכז עיר גדולה.

עכשיו חזרתי הביתה לפני שהספקתי לעשות סט ראשון של סקוואט בגלל הפסקת חשמל במכון. איזה כיף שיש חברת חשמל ממשלתית שדואגת לנו, מתכוננת לכל תחזית ולא נותנת לכל משב רוח בעוצמה של פלוץ להפיל אזור שלם במרכז עיר גדולה.

לא בדיוק עוצמה של פלוץ... זה הוגדר כ"מיני הוריקן" וזאת היית הסופה הכי חזקה בתולדות המדינה...

אבל נניח שיש לגליזציה של נשק, מה מונע מערבי גיהדיסט שחי בישראל לקנות נשק ולירות על לפחות שלושה אנשים עד שעוד מישהו עם נשק ירה בו ויהרוג אותו?
אני מפספס פה משהו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית