הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

מציגים במשך חצי שעה את הבעיות שרגולציות גורמות, ובחצי שעה השנייה מסבירים איך עוד רגולציות ישפרו את המצב.
פוסט נפלא של עומר מואב בנושא:
‫Omer Moav - על הפרק של גוטווין בסדרה "מגש הכסף" פוסט... | Facebook‬

ראיתי רק פרק וחצי בנתיים, אז שאשלים אקרא את הפוסט תודה

מה יקרה אחי? מוסכניקים ירוצו להכין תרופות? אנשים ימותו? זומבים?
סתם מעניין אותי, לא בקטע של להתקיל.. מה דעתך לגבי חיסונים בכפייה?

אם מדובר בילדים למשל, אז הבחירה גם נתונה בידיהם של ההורים בלבד?
הרי אותה בחירה חופשית יכולה לפגוע בילד, באופן משמעותי...

סתם מעניין אותי, לא בקטע של להתקיל.. מה דעתך לגבי חיסונים בכפייה?

אם מדובר בילדים למשל, אז הבחירה גם נתונה בידיהם של ההורים בלבד?
הרי אותה בחירה חופשית יכולה לפגוע בילד, באופן משמעותי...

באופן כללי אני נגד חיסונים בכפיה, בדיוק כמו כל דבר אחר בכפיה. לגבי ילדים, הנושא של בחירת ההורים הוא תמיד בעייתי, וילדים סובלים תמיד מהחלטות גרועות של הורים. לא חושב שיש מה לעשות עם זה.

באופן כללי אני נגד חיסונים בכפיה, בדיוק כמו כל דבר אחר בכפיה. לגבי ילדים, הנושא של בחירת ההורים הוא תמיד בעייתי, וילדים סובלים תמיד מהחלטות גרועות של הורים. לא חושב שיש מה לעשות עם זה.
כן, אבל קיים איזשהו ספקטרום לגבי החומרה של המעשים שפוגעים בילד. אתה לא מסכים עם זה שיש מקרים שכן ראוי להתערב?
יש הבדל בין החלטות שעלולות לפגוע בילד כמו חינוך שלוקה בחסר לבין פגיעה ממשית כמו הרעבה מוחלטת..
אני מדברת על מקרה קיצון בו יש חשש ממשי לחיי ילד באם לא יחוסן..

כן, אבל קיים איזשהו ספקטרום לגבי החומרה של המעשים שפוגעים בילד. אתה לא מסכים עם זה שיש מקרים שכן ראוי להתערב?
יש הבדל בין החלטות שעלולות לפגוע בילד כמו חינוך שלוקה בחסר לבין פגיעה ממשית כמו הרעבה מוחלטת..
אני מדברת על מקרה קיצון בו יש חשש ממשי לחיי ילד באם לא יחוסן..

אני מבין את הרצון להתערב, אבל יש עם זה כמה בעיות. קודם כל, צריך שתהיה הוכחה די טובה שזה רק משפר את מצב הילד. דבר שני, איזה גוף לדעתך אמור לבצע את ההתערבות ומי אמור לשלם על זה?

אני מבין את הרצון להתערב, אבל יש עם זה כמה בעיות. קודם כל, צריך שתהיה הוכחה די טובה שזה רק משפר את מצב הילד. דבר שני, איזה גוף לדעתך אמור לבצע את ההתערבות ומי אמור לשלם על זה?
נו, אתה מעלה את השאלות שבדיוק רציתי לשאול אותך... כי לי ממש לא ברור איך זה יכול להתנהל.

אז אתה טוען שעדיף שלא תהיה התערבות בכלל?
גם במקרי קיצון?

נו, אתה מעלה את השאלות שבדיוק רציתי לשאול אותך... כי לי ממש לא ברור איך זה יכול להתנהל.

אז אתה טוען שעדיף שלא תהיה התערבות בכלל?
גם במקרי קיצון?

זה תלוי השקפה, זה נושא מורכב שאפשר לתת לכל צד צידוק מוסרי מספק.

הילד לא יכול להחליט כי קבעו שמתחת לגיל 18 הוא אינו יצור רציונלי, אז מה קורה במצב שההורה לא רציונלי ?(לוקה בנפשו)

יש שיגידו שמוסרי שהרווחה תקח אותו, כדי שההורה לא יסב נזק/יגרום למותו של הילד.
יש שיגידו ששום דבר בעולם אינו מצדיק לקיחת ילד מהוריו, הילד הוא רכוש ההורה ולאף גוף אין צידוק כלשהו להתערב בגידול הילד.

12009724_10153706845757726_4401748846890554233_n.png

זה תלוי השקפה, זה נושא מורכב שאפשר לתת לכל צד צידוק מוסרי מספק.

הילד לא יכול להחליט כי קבעו שמתחת לגיל 18 הוא אינו יצור רציונלי, אז מה קורה במצב שההורה לא רציונלי ?(לוקה בנפשו)

יש שיגידו שמוסרי שהרווחה תקח אותו, כדי שההורה לא יסב נזק/יגרום למותו של הילד.
יש שיגידו ששום דבר בעולם אינו מצדיק לקיחת ילד מהוריו, הילד הוא רכוש ההורה ולאף גוף אין צידוק כלשהו להתערב בגידול הילד.
אתה מדבר על ילד כאילו הוא רכוש דומם.
הורים הם על תקן אפוטרופוסים ומחוייבותם המוסרית היא לדאוג לצרכיו של הילד כדי להבטיח את התפתחותו הנפשית והפיזית בצורה תקינה.

מדברייך משתמע שגם אם ארצה לסחור באיבריו של הילד שלי זה יהיה תקין לחלוטין, הרי הוא הרכוש שלי..

אתה מדבר על ילד כאילו הוא רכוש דומם.
הורים הם על תקן אפוטרופוסים ומחוייבותם המוסרית היא לדאוג לצרכיו של הילד כדי להבטיח את התפתחותו הנפשית והפיזית בצורה תקינה.

מדברייך משתמע שגם אם ארצה לסחור באיבריו של הילד שלי זה יהיה תקין לחלוטין, הרי הוא הרכוש שלי..

לא אמרתי שיש פה אמת, הצגתי השקפות שונות.
אנחנו קובעים מהו "מוסר", ההגדרה יכולה להשתנות בין תרבויות/תקופות שונות... בגלל זה לא משנה איזה סינריו תביאי תמיד מבחינת מישהו זה יהיה לא מוסרי.

לא אמרתי שיש פה אמת, הצגתי השקפות שונות.
אנחנו קובעים מהו "מוסר", ההגדרה יכולה להשתנות בין תרבויות/תקופות שונות... בגלל זה לא משנה איזה סינריו תביאי תמיד מבחינת מישהו זה יהיה לא מוסרי.
אז אתה בעצם אומר שאין לך שום צידוק מוסרי לעקרונות שלך בתור ליברטריאן, כי זה מושג שנתון לפרשנות אישית.. אז למה מלכתכילה שהתערבות בחיי הפרט תהיה בכלל אסורה?

אז אתה בעצם אומר שאין לך שום צידוק מוסרי לעקרונות שלך בתור ליברטריאן, כי זה מושג שנתון לפרשנות אישית.. אז למה מלכתכילה שהתערבות בחיי הפרט תהיה בכלל אסורה?

אני לא ליברטריאן, זה פשוט הזרם שאני הכי מתחבר אליו, אבל גם אליו אני לא לגמרי טוטאלי.

אני באופן כללי לא אוהב להשתמש במוסר ככלי צידוק לדברים, כשאתה נובר בענייני מוסר אתה מגלה שלא משנה מה תעשה אתה תהפוך בעיניי אנשים מסויימים לסוג של מפלצת, זאת לולאה שאי אפשר לצאת ממנה.

אני לא ליברטריאן, זה פשוט הזרם שאני הכי מתחבר אליו, אבל גם אליו אני לא לגמרי טוטאלי.

אני באופן כללי לא אוהב להשתמש במוסר ככלי צידוק לדברים, כשאתה נובר בענייני מוסר אתה מגלה שלא משנה מה תעשה אתה תהפוך בעיניי אנשים מסויימים לסוג של מפלצת, זאת לולאה שאי אפשר לצאת ממנה.
מה זה משנה איך תצטייר בעיני אנשים אחרים..?
הגענו למצב בדיון בו לליברטריאניזם אין שום עדיפות על גישות אחרות.. ושזה סובייקטיבי בלבד. ואז יבוא איזה פוליטיקאי ויגיד לך שסוציאליזם זו הגישה הטובה ביותר, כי היא משרתת את האינטרסים שלו וזה מה שחשוב.

מה זה משנה איך תצטייר בעיני אנשים אחרים..?

איך שלא תשחקי עם זה, החברה קובעת את החוקים, שבדרך כלל מבוססים על מוסר.
מחבל לפלסטינים נחשב מאד מוסרי, לנו הוא נחשב כרוצח, שם הוא יהיה מלך ופה הוא יקבל כדור בראש.

הגענו למצב בדיון בו לליברטריאניזם אין שום עדיפות על גישות אחרות.. ושזה סובייקטיבי בלבד. ואז יבוא איזה פוליטיקאי ויגיד לך שסוציאליזם זו הגישה הטובה ביותר, כי היא משרתת את האינטרסים שלו וזה מה שחשוב.

לא ירדת לסוף דעתי, אני כן נותן לליברטריאניזם עדיפות, אך זה לא שחור או לבן כמו שזה מוצג, חוץ מזה, אני ממש לא מתיימר להיות אוטוריטה של הליברטריאניזם.
לגבי הסוציאליזם, מבחן המציאות כבר הוכיח שהוא כישלון, עובדה, הסוציאליזם הטהור כבר בקושי קיים.
ולא, אני לא מחשיב תירוצים של דיקטטורים לסוציאליזם כ "סוציאליזם".

נערך לאחרונה:
לא ירדת לסוף דעתי, אני כן נותן לליברטריאניזם עדיפות, אך זה לא שחור או לבן כמו שזה מוצג, חוץ מזה, אני ממש מתיימר להיות אוטוריטה של הליברטריאניזם.
לגבי הסוציאליזם, מבחן המציאות כבר הוכיח שהוא כישלון, עובדה, הסוציאליזם הטהור כבר בקושי קיים.
ולא, אני לא מחשיב תירוצים של דיקטטורים לסוציאליזם כ "סוציאליזם".
ברור שלא מדובר בשחור ולבן. אין פה גישה אחת מושלמת ואחת שהיא כישלון גמור...
השאלה היא אילו קריטריונים אתה לוקח בחשבון כשאתה נותן עדיפות, כלשהי, של אחת על פני השנייה..
אני התחלתי את הדיון בהנחה שיש איזשהם קריטריונים למתן עדיפות מוסרית באותה גישה..

וגם קפיטליזם טהור לא קיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית