הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

זאת בדיוק השאלה שהייתה צריכה להישאל לפני שהחלטת להביך את עצמך... 😃

מאחר והצגת את ויקיפדיה כאורים ותומים תוכל לקבל רק קמצוץ של היכרות עם הנושא, באמצעות ויקיפדיה כמובן:

The Moral Landscape - Wikipedia, the free encyclopedia

כבר שמו את הספר הזה לפנייך.
זה עדיין לא סימוכין, מה שאתה מראה לי זה את דעתו של סאם האריס.

כבר שמו את הספר הזה לפנייך.
זה עדיין לא סימוכין, מה שאתה מראה לי זה את דעתו של סאם האריס.
זה לא סימוכין?... 😆
אני מבין שאתה מאלה שלא מסוגלים להגיד "מצטער, טעיתי, סליחה". ☝️
עצם העובדה שמישהו איזכר כאן את הספר רק מעיד על כך שהוא הוצג בפני המשתמשים וכנראה בפניך. לא עניין אותך אז ולא מעניין אותך היום, אשרייך. פשוט בחרת במסלול עקלקל כשהעיניים שלך מכוסות.
הספר הוא דעתו של סם האריס בדיוק כמו שתורת היחסות היא זו של אלברט אינשטיין.

זה לא סימוכין?... 😆
אני מבין שאתה מאלה שלא מסוגלים להגיד "מצטער, טעיתי, סליחה". ☝️
עצם העובדה שמישהו איזכר כאן את הספר רק מעיד על כך שהוא הוצג בפני המשתמשים וכנראה בפניך. לא עניין אותך אז ולא מעניין אותך היום, אשרייך. פשוט בחרת במסלול עקלקל כשהעיניים שלך מכוסות.
הספר הוא דעתו של סם האריס בדיוק כמו שתורת היחסות היא זו של אלברט אינשטיין.

וואו איזו הסקה לוגית מרשימה, ממש כאילו לא אמרתי לך את זה הודעה אחת למעלה.
ולא, זה שהוא כתב על זה ספר לא הופך את זה לנכון, אם כן אתה מוזמן להוכיח לי.

וואו איזו הסקה לוגית מרשימה, ממש כאילו לא אמרתי לך את זה הודעה אחת למעלה.
ולא, זה שהוא כתב על זה ספר לא הופך את זה לנכון, אם כן אתה מוזמן להוכיח לי.
על מה אתה מדבר? מה נכון קשור לעניין? להוכיח את מה? הרי לא מדובר במדע מדוייק, אלה עקרונות פילוסופיים.
קרא את הספר, ממליץ לך מאוד. הספר יעשיר את הידע שלך ויפתח לך כיווני מחשבה נוספים.
מעבר לכך, אני חושב שאתה קצת מתנהג כמו בור ילדותי, קופץ עם כל מיני אמירות משונות וחסרות טעם. יכול להיות שאתה מאוד צעיר ועם הזמן תפנים שלא בהכרח חייבים להגיב ואם כבר עשית את זה והכנסת את עצמך לתחום שאתה לא מכיר עדיף לקחת רוורס ולחזור בך מאשר לדהור כמו שיכור עיוור.

על מה אתה מדבר? מה נכון קשור לעניין? להוכיח את מה? הרי לא מדובר במדע מדוייק, אלה עקרונות פילוסופיים.
קרא את הספר, ממליץ לך מאוד. הספר יעשיר את הידע שלך ויפתח לך כיווני מחשבה נוספים.
מעבר לכך, אני חושב שאתה קצת מתנהג כמו בור ילדותי, קופץ עם כל מיני אמירות משונות וחסרות טעם. יכול להיות שאתה מאוד צעיר ועם הזמן תפנים שלא בהכרח חייבים להגיב ואם כבר עשית את זה והכנסת את עצמך לתחום שאתה לא מכיר עדיף לקחת רוורס ולחזור בך מאשר לדהור כמו שיכור עיוור.

ענית לעצמך, זו הסיבה שהמוסר סובייקטיבי.

לגבי כל השאר אין לי מושג על מה אתה מדבר, היה פה דיון שאמרת בעצמך שלא קראת והגבת מבלי להבין את הקונטקסט, כל הודעה שנייה נתת לי שם גנאי אחר, אם היה תוכן במה שהיית אומר לא באמת היית צריך את זה.

ענית לעצמך, זו הסיבה שהמוסר סובייקטיבי.

לגבי כל השאר אין לי מושג על מה אתה מדבר, היה פה דיון שאמרת בעצמך שלא קראת והגבת מבלי להבין את הקונטקסט, כל הודעה שנייה נתת לי שם גנאי אחר, אם היה תוכן במה שהיית אומר לא באמת היית צריך את זה.
לא עניתי לך על כלום, יצא שאתה מוציא מהקשר בגלל שאין לך מושג ירוק על מה אני מדבר. אפשר היה לדון בנושא גם מבלי שתקרא את הספר, אני יודע להסביר לא רע ובתמציתיות את הרעיונות המרכזיים או לחילופין להפנות לקישורים רבים שעוסקים בתזה שמאחורי הספר. אני לא אעשה את זה תחת ביקורת אישית וזלזול גם אם היה להם בסיס (ואין).

מעבר לזה, אני מבין את הקונטקסט של השירשור טוב מאוד ובוודאי לא צריך אותך, או כל אחד אחר לצורך העניין לאישור התגובות שלי.

אני אפרוש מהדיון המיותר איתך, בעצם אני עושה את זה לטובתך...

לא. חברה מוסרית היא אחת שדואגת לאיכות חיים לכל אלה שהם חלק ממנה. העובדה שילדים הם חסרי ישע לא יכולה לדרוס מוסר אם זאת ההגדרה שלו.
נו, כן... לנקודה הזאת רציתי להגיע.
פשוט לא כולם מסכימים עם זה פה.

לא עניתי לך על כלום, יצא שאתה מוציא מהקשר בגלל שאין לך מושג ירוק על מה אני מדבר. אפשר היה לדון בנושא גם מבלי שתקרא את הספר, אני יודע להסביר לא רע ובתמציתיות את הרעיונות המרכזיים או לחילופין להפנות לקישורים רבים שעוסקים בתזה שמאחורי הספר. אני לא אעשה את זה תחת ביקורת אישית וזלזול גם אם היה להם בסיס (ואין).

מעבר לזה, אני מבין את הקונטקסט של השירשור טוב מאוד ובוודאי לא צריך אותך, או כל אחד אחר לצורך העניין לאישור התגובות שלי.

אני אפרוש מהדיון המיותר איתך, בעצם אני עושה את זה לטובתך...

אהה... לטובתי? תודה אחי

זה לא מה שאני מנסה להגיד. הנקודה היא שהעיקרון המוסרי הזה לא תואם את הליברטריאניזם.
ואז הם יגידו שהעובדה שאין בחוק את אותה כפייה לעזור לחלשים בחברה, לא אומרת שלא יקומו גופים וולונטריים.. ויוסיפו לזה טיעונים לכך שהגישה שלהם מביאה לצמיחה כלכלית שתורמת לרוות החיים של רבים.

ואז הם יגידו שהעובדה שאין בחוק את אותה כפייה לעזור לחלשים בחברה, לא אומרת שלא יקומו גופים וולונטריים.. ויוסיפו לזה טיעונים לכך שהגישה שלהם מביאה לצמיחה כלכלית שתורמת לרוות החיים של רבים.
מסכים איתך. אבל זה לא בעייתי כל עוד זה נכון וכמו שאת רושמת תורם לאיכות החיים של רבים. כלומר מהפיסקה השניה שלך זה דווקא תואם את הליברטריאניזם ומהראשונה בהכרח לא וזה תקין, זאת גישה לערכים מוסריים ולא שיטה כמו ליברטריאניזם.
אהה... לטובתי? תודה אחי
נגמר. אין לי מה להוסיף. אם אתה נהנה תמשיך לבד.

נו, אתה מעלה את השאלות שבדיוק רציתי לשאול אותך... כי לי ממש לא ברור איך זה יכול להתנהל.

אז אתה טוען שעדיף שלא תהיה התערבות בכלל?
גם במקרי קיצון?

אני לא טוען שהעולם יהיה יותר טוב לכל בן אדם במצב הזה. אני בטוח שקיימים ילדים שירוויחו מהתערבות אלימה, אבל זה עדיין לא מוצדק לטעמי.

עריצות הרוב @coldfire
12227072_10153711339967726_228942753671882947_n.jpg

@coldfire
לפי הרעיון שאתה תומך בו.. איך מיישבים מצב כזה? מחד, פגיעה ברכוש תושבי המקום (נזק בריאותי לגוף) ומנגד מפעלים שממלאים אינטרס כלכלי גדול של אוכלוסייה גדולה..
בגלל התדמית הופסק מחקר על סרטן באזור חיפה

אני רק שאלה, משפחת עופר מחזיקה בחמישים אחוז מרשת שמחזיקה בעצמה את חברת החדשות של ערוץ 2, זו אותה משפחה שמחזיקה את בזן ושאר מרעין, כשצפיתי בכתבה של ערוץ 2 חיכיתי לגילוי נאות שלא הגיע, הזכירו את משפחת עופר פעם אחת והם כונו "אנשי עסקים נדיבים מאוד"

ושימו לב לקשר השתיקה של שאר גופי התקשורת.

אותי מעניין איזה מהלך מתכננים שם בערוץ 2 או יותר נכון במשרדים של עופר לגבי בזן.

@coldfire
לפי הרעיון שאתה תומך בו.. איך מיישבים מצב כזה? מחד, פגיעה ברכוש תושבי המקום (נזק בריאותי לגוף) ומנגד מפעלים שממלאים אינטרס כלכלי גדול של אוכלוסייה גדולה..
בגלל התדמית הופסק מחקר על סרטן באזור חיפה
אפשר ליישב... למרות שהאופן שבו נוצרה הסיטואציה רחוק מאוד מליבטריאניזם שנות אור

אפשר ליישב... למרות שהאופן שבו נוצרה הסיטואציה רחוק מאוד מליבטריאניזם שנות אור
איך לדעתך אפשר ליישב בצורה שתתאים לעקרון אי התוקפנות?

דרך אגב, הבאתי את הידיעה בתור דוגמא קונקרטית כהמשך לדיון תיאורטי שהיה לי פה בפורום בנוגע למפעלים מזהמים..

איך לדעתך אפשר ליישב בצורה שתתאים לעקרון אי התוקפנות?

דרך אגב, הבאתי את הידיעה בתור דוגמא קונקרטית כהמשך לדיון תיאורטי שהיה לי פה בפורום בנוגע למפעלים מזהמים..

כן, נראה לי שכבר הסכמתי בדיון הקודם שאם הזיהום מהמפעל פוגע באנשים, אז יש כאן פגיעה ברכוש. במקרה שהבאת כאן יש התערבות של העירייה, אז לא ברורה לי השאלה.

כן, נראה לי שכבר הסכמתי בדיון הקודם שאם הזיהום מהמפעל פוגע באנשים, אז יש כאן פגיעה ברכוש. במקרה שהבאת כאן יש התערבות של העירייה, אז לא ברורה לי השאלה.
אוקיי ואם נוציא את העירייה מהסיפור..
מי יפעיל סנקציות כנגד המפעל..? השיטור השכונתי הקהילתי שאתה ממן לשכונה שלך? מול תאגיד חמוש?
או שיאסף צבא של מתנגדים חולי סרטן שילחם במילציה החמושה והמאוד עשירה באמצעים של התאגיד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית