הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

מתווה הגז: מצחיק+עצוב :
נקבע שיש חוב של 1.8 מיליארד של מצרים כלפי חברת חשמל(אחלה לנו לא?).
פתאום הרגולטור מפחד שלא יהיה למי למכור(נזכיר רק שאנרגיה מגז טבעי היא הכי יעילה כלכלית לתעשיה, גם אם מחירי הדלק ירדו בעוד 30%) ומנסה לרדוף אחרי החברות: נובל אנרג'י ודלק יהיו אחראיות ישירות לתעריף, לכמות ולתזמון של ייצור אוצר טבע של המדינה- המדינה נותנת מנדט למשאב טבעי לחברה חיצונית כי אין(כרגע) אלטרנטיבות.?!

מצד שני:
1. המדינה מוציאה מיליונים על הנחת צינור גיבוי
2. המדינה מאבטחת את האסדות קידוח
3. המדינה לא לוקחת ערבויות מהחברות הפרטיות במידה ויהיה אסון אקולוגי

לנורווגיה וסטטאויל זה עובד יופי, למה שמדינת ישראל תתקפל מול חברה ציבורית?
באמת יש אנשים שחושבים שאף אחד בעולם לא ירצה לשים ידיים על המשאב האנרגטי הכי גדול שהתגלה פה מאז ומעולם בערך?

מתווה הגז: מצחיק+עצוב :
נקבע שיש חוב של 1.8 מיליארד של מצרים כלפי חברת חשמל(אחלה לנו לא?).
פתאום הרגולטור מפחד שלא יהיה למי למכור(נזכיר רק שאנרגיה מגז טבעי היא הכי יעילה כלכלית לתעשיה, גם אם מחירי הדלק ירדו בעוד 30%) ומנסה לרדוף אחרי החברות: נובל אנרג'י ודלק יהיו אחראיות ישירות לתעריף, לכמות ולתזמון של ייצור אוצר טבע של המדינה- המדינה נותנת מנדט למשאב טבעי לחברה חיצונית כי אין(כרגע) אלטרנטיבות.?!

מצד שני:
1. המדינה מוציאה מיליונים על הנחת צינור גיבוי
2. המדינה מאבטחת את האסדות קידוח
3. המדינה לא לוקחת ערבויות מהחברות הפרטיות במידה ויהיה אסון אקולוגי

לנורווגיה וסטטאויל זה עובד יופי, למה שמדינת ישראל תתקפל מול חברה ציבורית?
באמת יש אנשים שחושבים שאף אחד בעולם לא ירצה לשים ידיים על המשאב האנרגטי הכי גדול שהתגלה פה מאז ומעולם בערך?
איך הוא של המדינה? המדינה מכרה את הזכויות שלה על השטח הזה.
ד''א, בנורווגיה המצב לא כל כך מבטיח כרגע.

אל תבלבלו בין זיכיון או רישיון לבין בעלות.

ע"פ החוק הבינלאומי כל משאב טבע בתחום המים הכלכליים של מדינה שייך לה.

אחי, ומי שלא בחר אותם?
דמוקרטיה אחי.
אל תבלבלו בין זיכיון או רישיון לבין בעלות.

ע"פ החוק הבינלאומי כל משאב טבע בתחום המים הכלכליים של מדינה שייך לה.
נדמה לי שלפי החוזה שנחתם, מה שהם מוצאים - שלהם (והם צריכים לשלם תמלוגים ומיסים כמובן).

נדמה לי שלפי החוזה שנחתם, מה שהם מוצאים - שלהם (והם צריכים לשלם תמלוגים ומיסים כמובן).
יש לך מקור לזה?

בדיוק אחד מהפעילים של התנועה הליברלית יושב לידי במעבדה.. והוא אומר שאתה טועה ושאתה מבלבל בין זכיינות לבין בעלות

מה שאתה מתאר זה לא בעלות זה רישיון, המדינה מרשה להם לקדוח בתנאים מסוימים.

יש לך מקור לזה?

בדיוק אחד מהפעילים של התנועה הליברלית יושב לידי במעבדה.. והוא אומר שאתה טועה ושאתה מבלבל בין זכיינות לבין בעלות

לא צריך מקור לכל דבר בטח שלא לזה, ואת צודקת לחלוטין.

ציטוט מהחוק
"הממונה יכול להציב חלק מן הקרקע לתחרות על זכות הפקת נפט בין חברות מתחרות"
זה אומר שהממונה (הממשלה) יכול לקחת חלק ( שגודלו לא נקבע) מהמאגר ולהגיד למי שמצא את הגז "החלק הזה לא שלך אדוני, אלא אם תקנה אותו ממני" ?

זה מה שאני מבין לפחות...

עריכה: זה מויקיפדיה,כנראה לא ציטוט מדויק מהחוק אבל משתמע ממנו.

נערך לאחרונה:
איך הוא של המדינה? המדינה מכרה את הזכויות שלה על השטח הזה.
ד''א, בנורווגיה המצב לא כל כך מבטיח כרגע.
המדינה נתנה זיכיון- העברת זכויות הפקת גז לזמן מוגבל(גם אם הוא ארוך), לא מדובר בהעברת בעלות כמו שמעבירים בעלות על קרקע(חכירה לצורך האנלוגיה). מצד שני ברגע שההסכם נחתם אין שליטה של ממש(כלשהי) של המדינה על קצב הפקת הגז כי יש פה מכירת חיסול(מחשש/תירוץ לא ברור שאף אחד לא יבוא להשקיע כאן.)
אין אפשרות שמדינה כמו ישראל לא תהיה בעלת השליטה על מאגרי הגז כי רוב התעסוקה של חיל הים כבר הפכה להיות אבטחה של אותם מאגרי גז.

בקשר לנורווגיה או מדינה יותר מובהקת כמעצמת גז כמו רוסיה(גזפרום)- אומנם הן יכולות לנצל את הבעלות בחברה להחלטות פוליטיות(ובכללי, לא היינו רוצים לחיות ברוסיה), אבל בכל מה שקשור לגורל ייצור הגז הן אחראיות לעצמן ולא כפופות לחברה ציבורית/פרטית.

נערך לאחרונה:
למה שהמדינה תשלוט על קצב הפקת הגז ועל דרך התנהלות של חברה פרטית? המדינה שולטת גם על קצב יצור הלחם (אחרי הכל אין אפשרות שמדינה כמו ישראל תשאר בלי לחם)? מה זה הגישות הפשיסטיות האלה? חשבתי שזה עבר מהעולם. אם היא רוצה לשלוט על הקצב, היא מוזמנת לעשות את זה לבד (ולהכשל, כי זה מה שמדינות עושות).

למה שהמדינה תשלוט על קצב הפקת הגז ועל דרך התנהלות של חברה פרטית? המדינה שולטת גם על קצב יצור הלחם (אחרי הכל אין אפשרות שמדינה כמו ישראל תשאר בלי לחם)? מה זה הגישות הפשיסטיות האלה? חשבתי שזה עבר מהעולם. אם היא רוצה לשלוט על הקצב, היא מוזמנת לעשות את זה לבד (ולהכשל, כי זה מה שמדינות עושות).

נראה לי כי החברה הפרטית לא קנתה את הים, או את השטח של המקום בוא רוצים לעבוד ולחפור.

אז המדינה צריכה להחזיר כסף (בעיקרון) למשל המיסים כי השטח כביכול בבעלות כל אזרחי המדינה בגלל זה היא "שולטת" ע"פ מה שלדעתה לטובת כלל אזרחי המדינה אבל ההנהגה פה דפוקה מהיסוד אז גם קבלת ההחלטות שלהם לא משהו.

נראה לי כי החברה הפרטית לא קנתה את הים, או את השטח של המקום בוא רוצים לעבוד ולחפור.

אז המדינה צריכה להחזיר כסף (בעיקרון) למשל המיסים כי השטח כביכול בבעלות כל אזרחי המדינה בגלל זה היא "שולטת" ע"פ מה שלדעתה לטובת כלל אזרחי המדינה אבל ההנהגה פה דפוקה מהיסוד אז גם קבלת ההחלטות שלהם לא משהו.

זה לא משנה, גם השטח שבו פותחים סניף קרוספיט הוא בבעלות הממשלה (שזה אגב לא אומר בבעלות כל אזרחי המדינה). החברות שהולכות לקבל אפשרות להפיק גז הולכות גם לשלם מסים, כך שאני לא רואה את הבעיה.

זה לא משנה, גם השטח שבו פותחים סניף קרוספיט הוא בבעלות הממשלה (שזה אגב לא אומר בבעלות כל אזרחי המדינה). החברות שהולכות לקבל אפשרות להפיק גז הולכות גם לשלם מסים, כך שאני לא רואה את הבעיה.

המדינה אכן שולטת גם על השטחים של מועדוני הקרוספיט.

לא אמרתי שאין בעיה, רק עניתי למה ומה כביכול אמור לקרות.

הגישה הכלכלית שלי היא שלאף בן אדם פרטי בעולם לא צריך להיות יותר מסכום מסויים של כסף בבנק (נגיד מליארד) ואת כל שאר הכסף צריך לחלק בין כל המסכנים והנזקקים בעולם.
אני יודע ש99.9% מהאנשים כאן לא יסכימו, אני גם לא מסכים עם הגישה הזאת רק בגלל ה"טבע" של האדם ומה שנהיה מאיתנו אבל בעולם אוטופי שכולם נחמדים לכולם ומפרגנים , זה יכול לעבוד (אני חי בסרט)

הגישה הכלכלית שלי היא שלאף בן אדם פרטי בעולם לא צריך להיות יותר מסכום מסויים של כסף בבנק (נגיד מליארד) ואת כל שאר הכסף צריך לחלק בין כל המסכנים והנזקקים בעולם.
אני יודע ש99.9% מהאנשים כאן לא יסכימו, אני גם לא מסכים עם הגישה הזאת רק בגלל ה"טבע" של האדם ומה שנהיה מאיתנו אבל בעולם אוטופי שכולם נחמדים לכולם ומפרגנים , זה יכול לעבוד (אני חי בסרט)

שתי שאלות:

1. כמה כסף אתה חושב שביל גייטס היה תורם לעולם אם הרווחים שלו היו חסומים ע״י מיליארד?
2. מתי לדעתך ביל גייטס היה פורש, ואיך זה היה משפיע על חברה כמו מיקרוסופט אם הרווחים שלו היו חסומים ע״י מיליארד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית