אני מבין טוב מאד איך המערכת הכלכלית עובדת. עשיתי מספיק קורסים ולמדתי את זה מכל זוית. אני מניח שגם אתה. הבעיה היא שאתה מסתכל על זה מתוך הפרדיגמות של המערכת עצמה ומניח שיש אקסיומות במערכת, למרות שזה לא מבוסס על כלום. מה שנקרא"self appointed guardian of the status quo".
נכון יש מימון חיצוני של בעלי הון. השאלה למה צריך את זה? אתה אומר בעצמיך, אם יניחו למדען הזה לעשות את מה שהוא רוצה בשלום , חוץ מצרכים קיומיים ורמת חיים כמו שאר האנשים, ללא דאגות לכסף, אותה העבודה תתבצע ואולי אפילו הרבה יותר טוב כי הוא לא יצטרך להדאיג את עצמו עם "מימון".
המשפט האחרון שלך אני בכלל לא יכול להתייחס אליו. יש פה חורים גדולים מדי בהבנה. ארה"ב בחובות לאיזה מדינות? תשאל את עצמיך את זה. כנס בבקשה לאשכול שפתחתי ותראה ותקרא ואז תבין.
למה צריך מימון חיצוני של בעלי הון? כי מאיפה תשיג את המכונות, את המשרדים, את החומרים, את ההון הדרוש לאלפי ניסויים, לצוותים, למעבדות? אני לא מבין באיזה פנטזיה אתה חי.
המשפט האחרון הוא לצערי עוד אמת שאתה בוחר להתעלם ממנה, חפש בגוגל United State's National Debt. או שלא מלמדים את זה באינסוף הקורסים שלקחת?