כן... שוב פעם אתה מחזק את הטענה שאתה לא יודע מה זה שוק חופשי. בשוק חופשי אין לאף אחד שליטה. הדרך היחידה שלאחים עופר יש פריווילגיה זה דרך זה שהממשלה סוגרת את השוק או מתערבת בו לטובת תאגידים מסויימים, פרוטקציוניזם. זה לא טיעון נגד שוק חופשי, זה טיעון בעד.😳
לא עניתי על זה כבר? תקרא למעלה ^
מה קובע נורמות חברתיות? הרצון של חברה לשמר את עצמה (ועוד כמה דברים לא קשורים ולא צפויים). אין שום בעיה למשל לומר שהמוסר ישאר בדיוק כמו שהוא היום ללא ה"זכות לרכוש". זה לא סותר. יש לאדם עדיין "ריבונות".. הוא שייך לעצמו, ולא איזה מונח דמיוני שחלקת אדמה או בית או אוטו שייכים לך. שייכות = הגבלת שליטה. אפשר להגן על פרטיות האדם ועל החופש שלו בלי להגדיר "הגבלת שליטה" על איזשהו רכוש סביבו. אין צורך, כי אין לרכוש ערך.
---------- התגובה התווספה ב 14:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:03 ----------
המצב כמו שהוא היום זה כבר המצב שאתה רוצה שאני יסביר לך איך הוא יקרה. פשוט בלי הגבלת ממשלתית/בקרה מסויימת , למשל מיסוי גבוה לעשירים המצב יצא משליטה ויהיה עוד יותר קיצוני ממה שהוא היום. הוא כבר קיצוני. גם בארץ, רוב הכוח למשל נמצא אצל אנשים כמו האחים עופר ושאר האלפיון העליון. אם אתה לא מבין/רואה את זה אין לי מה להסביר לך.
אני סיימתי להתדיין איתך עד שלא תענה לי על השאלה שלי. רק זה יראה לי שיש לנו על מה לדבר. אחרת, הפער גדול מדי. מצטער.