הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

זה לא מה שאני שואל. אני שואל איך אני יודע שהאריזת טונה/סלט/ביצים שאני אוכל כרגע לא מכילה רעל / לא פג תוקפה לפני 30 שנה והיא נמכרת לי בתיוג מחדש וכו'.

היות שזה קרה, אתה לא יודע.
אתה שואל אותי האם יש עבריינים?
או האם רגולציה מקשה עליהם?

היות שזה קרה, אתה לא יודע.
אתה שואל אותי האם יש עבריינים?
או האם רגולציה מקשה עליהם?
אז הדוגמאות כן רלוונטיות כי הדבר היחידי שלא מאפשר למפעלי המזון למכור לך תוצרת גרועה באיכות מחפירה זה הרצון שלהם להרוויח / לא להתבע ועוד כל מיני דברים שהממשלה לא מבטיחה ולא יכולה להבטיח.

אז הדוגמאות כן רלוונטיות כי הדבר היחידי שלא מאפשר למפעלי המזון למכור לך תוצרת גרועה באיכות מחפירה זה הרצון שלהם להרוויח / לא להתבע ועוד כל מיני דברים שהממשלה לא מבטיחה ולא יכולה להבטיח.

הן לא כי על איכות קשה לפקח, וכאן נכנסת המדינה/ארגון לפעולה.
איכות ירודה יכולה לנבוע לא רק מדברים חיצונים כמו טעם אלא גם מחומרים משמרים(לדוגמא פעם היו משתמשים בהרמה חומרי הדברה וחומרים משמקים מזיקים).

ללא גוף שיפקח אנשים יעשו את המינימום האפשרי.

הן לא כי על איכות קשה לפקח, וכאן נכנסת המדינה/ארגון לפעולה.
איכות ירודה יכולה לנבוע לא רק מדברים חיצונים כמו טעם אלא גם מחומרים משמרים(לדוגמא פעם היו משתמשים בהרמה חומרי הדברה וחומרים משמקים מזיקים).

ללא גוף שיפקח אנשים יעשו את המינימום האפשרי.

אין לי בעיה שיעשו את המינימום האפשרי, כלומר ישקיעו את מידת המשאבים הנדרשת בשביל לספק את המוצר באיכות מספיק טובה בהתאם לדרישות הלקוח ולא יותר מזה (אתה הרי מעדיף לשלם מחירים נמוכים מאשר מחירים גבוהים על הרכישות שלך). אבל בכל אופן הדרך המציאותית להבטיח את האיכות הגבוהה ביותר של מוצרים זה על ידי התניית הרווח של החברות בשביעות הרצון של הלקוח, אנחנו הרי רוצים שמי שיספק מוצר גרוע גם ירוויח פחות, ומי שמספק מוצר מקולקל/פגום ייתבע.

אין לי בעיה שיעשו את המינימום האפשרי, כלומר ישקיעו את מידת המשאבים הנדרשת בשביל לספק את המוצר באיכות מספיק טובה בהתאם לדרישות הלקוח ולא יותר מזה (אתה הרי מעדיף לשלם מחירים נמוכים מאשר מחירים גבוהים על הרכישות שלך). אבל בכל אופן הדרך המציאותית להבטיח את האיכות הגבוהה ביותר של מוצרים זה על ידי התניית הרווח של החברות בשביעות הרצון של הלקוח, אנחנו הרי רוצים שמי שיספק מוצר גרוע גם ירוויח פחות, ומי שמספק מוצר מקולקל/פגום ייתבע.

נגיד שחקלאים מרססים את הירקות שלהם בחומרים שמסרטנים מאוד ובאים לידי ביטוי אחרי שנים אבל חסרי טעם לכן הצרכן לא יכול להרגיש, איך השוק החופשי מונע את זה?

נגיד שחקלאים מרססים את הירקות שלהם בחומרים שמסרטנים מאוד ובאים לידי ביטוי אחרי שנים אבל חסרי טעם לכן הצרכן לא יכול להרגיש, איך השוק החופשי מונע את זה?

אם מישהו מגלה את זה זה תביעה של מיליונים. השאלה היא למה נראה לך שמישהו ירצה מראש להשתמש בחומרים מסרטנים מאוד, איפה הרווח?

לך אין בעיה, אז אל תשלם כסף לארגון שמבצע פעולה כזו.

צריך לספק דרך לפקח על טיב של מוצר, אחרת איך תתבע חברה שמוכרת מוצר פגום.

אבל אין לנו ויכוח פה, שנינו מסכימים שארגונים כאלה צריכים להיות פרטים.

אם מישהו מגלה את זה זה תביעה של מיליונים. השאלה היא למה נראה לך שמישהו ירצה מראש להשתמש בחומרים מסרטנים מאוד, איפה הרווח?

כשמוכרים מיליארד מוצרים, והבחירה לבחור בחומר שהוא מסרטן אך העלות שלו היא קטנה יותר אז זו הסיבה, וזה קרה פעם אחר פעם במוצרים תרופות ובשאר מוצרים.

תביעה של מיליונים היא מחיר קטן לעומת הרווח הגדול שהם עשו.

לך אין בעיה, אז אל תשלם כסף לארגון שמבצע פעולה כזו.

צריך לספק דרך לפקח על טיב של מוצר, אחרת איך תתבע חברה שמוכרת מוצר פגום.

אבל אין לנו ויכוח פה, שנינו מסכימים שארגונים כאלה צריכים להיות פרטים.

אתה יכול להשתמש בשירותים של חברה שנותנת תו איכות מסויים בתור בעל חברה שמייצרת מזון מה שייתן לך יוקרה ושם למוצר ואם השוק ידרוש את זה זה בסדר, אבל אני לא חושב שזה מוסרי לחייב חברות לעשות מהלכים מסויימים עם המוצר שלהם ולחייב אותי לקנות תוצרת יקרה בשביל שירות שלא ביקשתי. אתה יכול לגלות "פגמים" כי המוצר הרי אצלך, ברמת טעם, תפוגהו וכו'. אם אתה רוצה לדעת אם חומר מסויים מסרטן או לא אז יש לחברה עצמה מן הסתם את האינטרס לייצר מוצר שלא יחטוף תביעה, יש לחברות מתחרות אינטרס לבדוק את המוצרים של החברות האחרות בשביל ליצור יחסי ציבור רעים בהנחה שמוצאים משהו, תמיד יכולים להיות ארגונים התנדבותיים של צרכנים שבודקים מוצרים וכו'.

---------- התגובה התווספה ב 21:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:44 ----------

כשמוכרים מיליארד מוצרים, והבחירה לבחור בחומר שהוא מסרטן אך העלות שלו היא קטנה יותר אז זו הסיבה, וזה קרה פעם אחר פעם במוצרים תרופות ובשאר מוצרים.

תביעה של מיליונים היא מחיר קטן לעומת הרווח הגדול שהם עשו.
מיליונים זה סתם מספר, זה יכול להיות באותה מידה מאות מיליונים. ואני בספק אם זה שאף אחד לא ירצה לעשות עסקים איתך יותר והקנס של אותו מספר ברמת המיליונים זה רווחי.

כל אפליה שהמדינה יוצרת מפריעה לי. אין לי בעיה עם אפליה אחרת.
אם נניח ארה"ב מאמצת את חוקי הליברטריאניזם שלך ונאו-נאצי מחליט לפתוח שם בר\מסעדה שאין אליו כניסה לשחורים וליהודים (סתם דוגמה).
עכשיו בוא נאמר ששוק חופשי ותחרות לא תפיל אותו, כי הוא פתח את העסק במקום עם יחסית הרבה גזענות ובאים אליו הרבה פעילי ימין קיצוניים מכל הסביבה. העסק יצליח וישאר שם.
זה תקין אצלך?

אם נניח ארה"ב מאמצת את חוקי הליברטריאניזם שלך ונאו-נאצי מחליט לפתוח שם בר\מסעדה שאין אליו כניסה לשחורים וליהודים (סתם דוגמה).
עכשיו בוא נאמר ששוק חופשי ותחרות לא תפיל אותו, כי הוא פתח את העסק במקום עם יחסית הרבה גזענות ובאים אליו הרבה פעילי ימין קיצוניים מכל הסביבה. העסק יצליח וישאר שם.
זה תקין אצלך?

לא, העסק לא יצליח.
מי ירצה להיות לקוח של עסק שיכולים להיכנס אליו היספנים ואינדיאנים?

לא, העסק לא יצליח.
מי ירצה להיות לקוח של עסק שיכולים להיכנס אליו היספנים ואינדיאנים?

אז תוסיף אותם לרשימה, יחד עם אסיאתים וכל מי שלא לבן.
זו לא הנקודה, בהכרח קיים מודל שבו עסק כזה יצליח. למשל בעיירה כמו Jamel בגרמניה שחלק עצום מהאוכלוסיה שם נאו-נאצים, עסק שעובד לפי עקרונות הנאציזם (או איך שלא תקרא לזה) - ברור שיצליח.

---------- התגובה התווספה 21-06-2011 ב 01:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה 20-06-2011 ב 01:28 ----------

http://dailycaller.com/2011/06/20/libertarianism-on-the-rise-in-last-three-years
A recent CNN poll shows that libertarianism is on the rise in the last three years in the United States, more than at any point in the last two decades​
😃

כל אפליה שהמדינה יוצרת מפריעה לי. אין לי בעיה עם אפליה אחרת.
נו. 📢

זה תקין אצלך?

כן, זה תקין. וזה גם קיים היום. אני גם יכול לבחור לא להכניס אליי כושים הביתה רק כי הם כושים. יש לך בעיה עם זה?

כן, זה תקין. וזה גם קיים היום. אני גם יכול לבחור לא להכניס אליי כושים הביתה רק כי הם כושים. יש לך בעיה עם זה?

אין לי בעיה אם תבחר לא להכניס כושים הביתה, יש לי בעיה אם לא תכניס כושים למסעדה שלך.

המסעדה תהפוך למוקד מרכזי לגזענות ושנאה, כי הריי אמרנו שיש לה הרבה לקוחות. יראו שלמדינה אין בעיה עם זה. יפתחו עוד מקומות בילוי כאלו כי עוד אנשים ירצו להרוויח מהטרנד (ולא חסרים אנשים שרק כסף מעניין אותם). ובגלל שלחלוטין הכל מותר ברכוש שלך, אתה עלול להתעורר יום אחד ולראות משהו כזה בעיתון:
judea%20declares%20war%20-800px.jpg

אתה באמת רוצה לסמוך על ההמונים בקטעים האלה? או שאתה חושב שרוב האוכלוסיה נבונה \ מוסרית \ בעלת חשיבה ביקורתית מספיק?

אין לי בעיה אם תבחר לא להכניס כושים הביתה, יש לי בעיה אם לא תכניס כושים למסעדה שלך.

המסעדה תהפוך למוקד מרכזי לגזענות ושנאה, כי הריי אמרנו שיש לה הרבה לקוחות. יראו שלמדינה אין בעיה עם זה. יפתחו עוד מקומות בילוי כאלו כי עוד אנשים ירצו להרוויח מהטרנד (ולא חסרים אנשים שרק כסף מעניין אותם). ובגלל שלחלוטין הכל מותר ברכוש שלך, אתה עלול להתעורר יום אחד ולראות משהו כזה בעיתון:
אתה באמת רוצה לסמוך על ההמונים בקטעים האלה? או שאתה חושב שרוב האוכלוסיה נבונה \ מוסרית \ בעלת חשיבה ביקורתית מספיק?

ֿאין שום הבדל בין הבית שלי למסעדה שלי. זה מקום פרטי וזכותי להכניס לשם את מי שאני רוצה. יותר מזה, אם אני חי בקהילה שלא אוהבת יהודים זה אפילו המודל הכלכלי הנכון יותר לא להכניס יהודים למסעדה. משה יספר לך שזה קיים גם היום בארה"ב.

אני גם לא מבין מה הכתבה הזאת באה להראות, אבל כל עוד אף אחד לא יוזם שום כפיה הכל תקין. במה אני צריך לסמוך על המונים? שהם לא יתאחדו וילכו להשמיד כושים? איך זה שונה מהיום?
וכן, ליברטריאנים מאמינים שאנשים מבוגרים אחראים למעשיהם ולא צריכים איזה גוף מרכזי שיציל אותם מעצמם ויתפקד בתור בייביסיטר.

ֿאין שום הבדל בין הבית שלי למסעדה שלי. זה מקום פרטי וזכותי להכניס לשם את מי שאני רוצה. יותר מזה, אם אני חי בקהילה שלא אוהבת יהודים זה אפילו המודל הכלכלי הנכון יותר לא להכניס יהודים למסעדה. משה יספר לך שזה קיים גם היום בארה"ב.

אני גם לא מבין מה הכתבה הזאת באה להראות, אבל כל עוד אף אחד לא יוזם שום כפיה הכל תקין. במה אני צריך לסמוך על המונים? שהם לא יתאחדו וילכו להשמיד כושים? איך זה שונה מהיום?
וכן, ליברטריאנים מאמינים שאנשים מבוגרים אחראים למעשיהם ולא צריכים איזה גוף מרכזי שיציל אותם מעצמם ויתפקד בתור בייביסיטר.
אתה רואה הכל בשחור ולבן. גם במתמטיקה יש מקרים פרטיים 🤡 והסתייגויות בחוק שיאפשרו במקרים מצומצמים פגיעה בזכות לקניין עלולים להיות הכרחיים.
איך אתה מונע ממפלגה כמו ה-NPD לעלות לשלטון ולחרבן לך על כל החוקים המגבילים את הממשלה? וזה לא כזה תרחיש הזוי, במקלנבורג הם קיבלו יותר מ-7% מההצבעות (6 מתוך 71 כיסאות).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית