פינת הליברטריאניזם השבועית

ולמה אתה חושב שזה פתרון טוב?

א. אין סיכוני אינפלציה.

ב. זה p2p אז משלמים עמלות תחרותיות מאד (בעתיד, אחרי שיכרו כל המטבעות) או לא משלמים בכלל (כרגע). את תאהבי את זה כי זה יחסוך בערך חמישים מיליארד דולר בשנה למדינות עניות. כיום הכסף הולך כעמלה לחברות כמו Western Union (הנחתי 8 אחוז עמלת העברה על שוק של 426B, לפי וויקיפדיה).

ג. פוליטקאים לא יכולים להתערב באלגורתמים כאלה, בקושי לפקח עליהם, הם לא חכמים מספיק.

ד. מערכת וולונטרית לגמרי.

ה. זה פאקינג מגניב.

ו. תראי לי מערכת אחרת שמאפשרת לך להעביר מיליון דולר מכל מקום בעולם, לכל מקום בעולם, תוך פחות משעה ובעמלה של סנטים בודדים.

ז. קניתי את הראשונים שלי בפחות מ15 דולר.

סחר חליפין לא עובד..
וכסף מגובה בזהב לא עבד..

סחר בסחורות תמורה לשירותים לא ריאלי.. אי אפשר לקיים ככה מערכת שוק

אז כן צריך כסף, נניח מגובה... מי הרגולטור של המשחק? מי קובע מהי כמות הכסף?

לא הבנתי את כל הטענות האלה ששום דבר לא עובד. מה זה אומר לא עובד?

סחר חליפין לא עובד..
וכסף מגובה בזהב לא עבד..

סחר בסחורות תמורה לשירותים לא ריאלי.. אי אפשר לקיים ככה מערכת שוק

לא עובד?
הוא עבד ככה מאז ומעולם.
כמות הכסף בשוק נקבעת עפ"י כמות המתכות היקרות הזמינות.
זו השיטה הטבעית והנכונה לסחר חליפין.
בעצם כל אחד יכול לייצר כסף ע"י כרייה של מתכות יקרות.
השיטה הקיימת היום נוצרה בתקופת המשטר הנאצי ע"י אדולף היטלר והיילמאר שאכט (נגיד הבנק).
המטרה הייתה לייצר כסף יש מאין (על בסיס אינפלציוני, ללא גיבוי) תוך הסתרת המידע מהעם על מנת לחלץ את גרמניה מהמשבר הכלכלי.
בשלב מסויים היילמאר טען שהייצור הפרוע של כסף ללא גיבוי יוביל לקריסה. היטלר מצידו הבטיח לכבוש מדינות, לבזוז אותן ובכך להתאים את כמות הכסף החדשה לכמות הסחורות.
עד 1971 הכסף בארהב היה מגובה בזהב.
מאז הוא הפך מ coin ל currency והוא וירטואלי לחלוטין.
כמות הכסף נקבעת ע"י הבנק המרכזי בהתאם למצב הכלכלה המנותח ע"י מדדים מאקרו כלכליים ושאר פרמטרים אחרים.
המשבר הכלכלי האחרון בארה"ב פרץ בדיוק בגלל השיטה הנ"ל
הבנקים הלוו יותר כסף מההון העצמי (כלומר יצרו כסף יש מאין) וכשהתשלומים לא חזרו פרץ המשבר.
למרבה האירוניה תוכנית "ההקלה הכמותית" שנועדה לחלץ את הכלכלה האמריקאית. היא העתק מדויק של השיטה שהמציאו היטלר ושאכט - הדפסת כסף על בסיס אינפלציוני.

לא עובד?
הוא עבד ככה מאז ומעולם.
השיטה הקיימת היום נוצרה בתקופת המשטר הנאצי ע"י אדולף היטלר והיילמאר שאכט (נגיד הבנק).
המטרה הייתה לייצר כסף יש מאין (על בסיס אינפלציוני, ללא גיבוי) תוך הסתרת המידע מהעם על מנת לחלץ את גרמניה מהמשבר הכלכלי.
בשלב מסויים היילמאר טען שהייצור הפרוע של כסף ללא גיבוי יוביל לקריסה. היטלר מצידו הבטיח לכבוש מדינות, לבזוז אותן ובכך להתאים את כמות הכסף החדשה לכמות הסחורות.
כמות הכסף נקבעת ע"י הבנק המרכזי בהתאם למצב הכלכלה המנותח ע"י מדדים מאקרו כלכליים ושאר פרמטרים אחרים.
הבנקים הלוו יותר כסף מההון העצמי (כלומר יצרו כסף יש מאין) וכשהתשלומים לא חזרו פרץ המשבר.
למרבה האירוניה תוכנית "ההקלה הכמותית" שנועדה לחלץ את הכלכלה האמריקאית. היא העתק מדויק של השיטה שהמציאו היטלר ושאכט - הדפסת כסף על בסיס אינפלציוני.
הגרסא שלך להיסטוריה היא די ליברלית, למשל, האינפלציה הגדולה של גרמניה הייתה בתקופת רפובליקת ויימאר לפני היטלר. אבל בגדול אתה צודק

השיטה הנוכחית גם מאפשרת גביית מס בלתי נראית בצורה של הגדלת האינפלציה AKA בואו נדפיס עוד כסף.

לא הבנתי את כל הטענות האלה ששום דבר לא עובד. מה זה אומר לא עובד?
המגבלות של סחר "בארטר"..
הבעייתיות נובעת מכך שלא בהכרח שהאדם שאני מעוניינת בסחורה שלו יהיה מעוניין בסחורה שלי. זה מגביל.
במקרה שאני נתקעת עם חיטה ורוצה לעשות סחר חליפין עם מישהו שאלרגי לחיטה למשל..
ואם אתה צריך דוגמאות למה זו לא דרך שתביא לשוק משגשג טכנולוגי ומודרני... קטונתי

אני עדיין מחכה ממך לתשובה לגבי האחריות על הייצור של הכסף..

א. אין סיכוני אינפלציה.

ב. זה p2p אז משלמים עמלות תחרותיות מאד (בעתיד, אחרי שיכרו כל המטבעות) או לא משלמים בכלל (כרגע). את תאהבי את זה כי זה יחסוך בערך חמישים מיליארד דולר בשנה למדינות עניות. כיום הכסף הולך כעמלה לחברות כמו Western Union (הנחתי 8 אחוז עמלת העברה על שוק של 426B, לפי וויקיפדיה).

ג. פוליטקאים לא יכולים להתערב באלגורתמים כאלה, בקושי לפקח עליהם, הם לא חכמים מספיק.

ד. מערכת וולונטרית לגמרי.

ה. זה פאקינג מגניב.

ו. תראי לי מערכת אחרת שמאפשרת לך להעביר מיליון דולר מכל מקום בעולם, לכל מקום בעולם, תוך פחות משעה ובעמלה של סנטים בודדים.

ז. קניתי את הראשונים שלי בפחות מ15 דולר.
זה כן קונספט מעניין.. אולם לפי מה שידוע לי הוא עדיין לא בשל, נורא בוסרי.. כל מה שכתבת לגבי הביטקויין הוא עדיין בגדר פרשנות, עם תקווה חיובית. ויש לי שאלה.. האם הכמות ניתנת להרחבה? ואם כן, בכמה? ועל ידי מי? ולפי מה שהבנתי יש לזה בעיות טכניות.. מישהו עלול להתקין וירוס שישעבד את המחשב והעיבוד לצרכים שלו.... יגמור את כל המתחרים
ונגיד קושי הכריה עולה , ככל שיש יותר כורים...וזה דורש פתרון טכנולוגי שהוא הוספת עוד כרטיס עיבוד גרפי.. אבל גם פה מדובר בפרשנות שלי לנושא המעורפל הזה.

לא עובד?
הוא עבד ככה מאז ומעולם.
סחר חליפין לא מתבצע בכסף... אלא בסחורה בסחורה
וכסף כרגע לא מגובה על ידי כלום. כבר מ1971.

המגבלות של סחר "בארטר"..
הבעייתיות נובעת מכך שלא בהכרח שהאדם שאני מעוניינת בסחורה שלו יהיה מעוניין בסחורה שלי. זה מגביל.
במקרה שאני נתקעת עם חיטה ורוצה לעשות סחר חליפין עם מישהו שאלרגי לחיטה למשל..
ואם אתה צריך דוגמאות למה זו לא דרך שתביא לשוק משגשג טכנולוגי ומודרני... קטונתי

אני עדיין מחכה ממך לתשובה לגבי האחריות על הייצור של הכסף..

זה כן קונספט מעניין.. אולם לפי מה שידוע לי הוא עדיין לא בשל, נורא בוסרי.. כל מה שכתבת לגבי הביטקויין הוא עדיין בגדר פרשנות, עם תקווה חיובית. ויש לי שאלה.. האם הכמות ניתנת להרחבה? ואם כן, בכמה? ועל ידי מי? ולפי מה שהבנתי יש לזה בעיות טכניות.. מישהו עלול להתקין וירוס שישעבד את המחשב והעיבוד לצרכים שלו.... יגמור את כל המתחרים
ונגיד קושי הכריה עולה , ככל שיש יותר כורים...וזה דורש פתרון טכנולוגי שהוא הוספת עוד כרטיס עיבוד גרפי.. אבל גם פה מדובר בפרשנות שלי לנושא המעורפל הזה.

סחר חליפין לא מתבצע בכסף... אלא בסחורה בסחורה
וכסף כרגע לא מגובה על ידי כלום. כבר מ1971.

מי דיבר על סחר חליפין? דיברתי על העובדה שמה שהופך להיות כסף זו הסחורה הכי נפוצה בשוק, למשל זהב. גם אין שום בעיה שיהיו מספר סוגים שונים של כסף בשוק, זה קרה ועבד בלי שום בעיה. וכבר אמרתי בתגובה הראשונה שאין לאף אחד אחריות על ייצור של כסף, כי כסף לא שונה משום מוצר אחר.

מי דיבר על סחר חליפין? דיברתי על העובדה שמה שהופך להיות כסף זו הסחורה הכי נפוצה בשוק, למשל זהב. גם אין שום בעיה שיהיו מספר סוגים שונים של כסף בשוק, זה קרה ועבד בלי שום בעיה. וכבר אמרתי בתגובה הראשונה שאין לאף אחד אחריות על ייצור של כסף, כי כסף לא שונה משום מוצר אחר.
באיזה זהב זה מגובה? 😕

אז על מה דיברת? על מה שקורה באוטופיה המופלאה שלך?

עישנת משהו על הבוקר? שאלת אותי מה קורה לכסף בחברה קפיטליסטית, אז עניתי לך. מה שקורה היום זה בדיחה, אבל איך זה קשור לאשכול?

עישנת משהו על הבוקר? שאלת אותי מה קורה לכסף בחברה קפיטליסטית, אז עניתי לך. מה שקורה היום זה בדיחה, אבל איך זה קשור לאשכול?
אההה... נו אז כמות הכסף תהיה סופית ואחידה בחברה קפיטליסטית?

כסף יכול להיות כל דבר שיהיה מקובל על קבוצה של אנשים אחרים בתור כלי סחר. זה יכול להיות צדפות, זה יכול להיות מטבעות, זה יכול להיות שטרות.
יש כפרים קטנים שבהם יש להם מטבע משלהם שמקובל על תושבי הכפר שבאמצעותו הם מבצעים פעולות סחר.

לא נראה לי שאת קוראת מה שכותבים לך. תעברי שוב על הכל.
אז אתה רוצה שכסף יחזור להיות מגובה בזהב, זה העניין?

כסף יכול להיות כל דבר שיהיה מקובל על קבוצה של אנשים אחרים בתור כלי סחר. זה יכול להיות צדפות, זה יכול להיות מטבעות, זה יכול להיות שטרות.
יש כפרים קטנים שבהם יש להם מטבע משלהם שמקובל על תושבי הכפר שבאמצעותו הם מבצעים פעולות סחר.
לפי מה שאתה אומר.. איך קבוצה של אנשים שגרים בכפר קטן בסין והמטבע שלהם מגובה בצדפות- יכולים לקיים עסקים עם סין?
הכל טוב ויפה, אבל נורא נאיבי..

לפי מה שאתה אומר.. איך קבוצה של אנשים שגרים בכפר קטן בסין והמטבע שלהם מגובה בצדפות- יכולים לקיים עסקים עם סין?
הכל טוב ויפה, אבל נורא נאיבי..
הם מקיימים קשרי מסחר זה עם זה בתוך הכפר. זה פחות או יותר מהווה את רוב הצריכה שלהם.
וזה לא סין, זה רוסיה, אני חושב שערבבת כמה דברים 😛

הם מקיימים קשרי מסחר זה עם זה בתוך הכפר. זה פחות או יותר מהווה את רוב הצריכה שלהם.
וזה לא סין, זה רוסיה, אני חושב שערבבת כמה דברים 😛
אז בין כפר לכפר לא מתקיימים קשרי מסחר?
ואולי גם בתוך הכפר עצמו לא זקוקים לקשרי מסחר? לקהילה קטנה מודל שיתופי יכול לעבוד טוב

ממש לא. אני רוצה שהשוק יחליט. מצידי שזה יהיה מגובה במוטות אלייקו.
ואולי גם בתוך הכפר עצמו לא זקוקים לקשרי מסחר? לקהילה קטנה מודל שיתופי יכול לעבוד טוב

טענה מצחיקה. היום בישראל סוחרים במטבע שונה מסין. זה אומר שאין סחר?

את צודקת, מודל שיתופי יכול לעבוד בקהילות קטנות אבל לא כל הקהילות הקטנות אוטומטית מסכימות על מודל שיתופי.
ומתקיימים קשרי מסחר עם כפרים אחרים, אבל שוב זה לא חייב להתנהל בכסף ממשלתי.

כסף הוא כל דבר שתגדירי ומה שנותן לו ערך זו העובדה שאנשים אחרים מכירים בו. זה שממשלה מדפיסה כסף לא נותנת לגיטמציה לכסף הזה, דוגמא קלאסית היא צרפת שאחריי המהפיכה. ניסו להנהיג שם שטרות אבל אנשים פשוט לא הכירו בזה..עד שכרתו להם את הראשים וכפו בעצם על העם להכיר בכסף הממשלתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית