נק' מוניטין:
2,836
- 1,912
- 396
מה שאני אוהב בקולדפייר זו הגישה המתונה והפרגמטית, זה לא שהוא יתחיל ישר מהגישה האנרכו-קפיטליסטית וידבר על כסף כשוק בפני עצמו...
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אז המצב הנוכחי טוב לך או לא?!
במצב היום יש רגולציה ואין שוק חופשי!!!
מה שאני אוהב בקולדפייר זו הגישה המתונה והפרגמטית, זה לא שהוא יתחיל ישר מהגישה האנרכו-קפיטליסטית וידבר על כסף כשוק בפני עצמו...
לא. הטענה היא שכסף מחייב מישהו שייצר אותו ורגולטור שיאזן את הכמות שלו. לכן הוא לא יהיה חופשי וייתן כח בלתי סביר או למונופול הייצור הכסף או כח התערבותי גדול לרגולטור.המסחר בין המטבעות הוא די חופשי. הנקודה הייתה שזה לא חייב להיות אותו מטבע כדי שיתבצע מסחר, לא שהמצב היום טוב לי.
https://mises.org/library/mises-basics-money
לא. הטענה היא שכסף מחייב מישהו שייצר אותו ורגולטור שיאזן את הכמות שלו. לכן הוא לא יהיה חופשי וייתן כח בלתי סביר או למונופול הייצור הכסף או כח התערבותי גדול לרגולטור.
אבל זה המצב הקיים.. איך מייצרים מערכת בר קיימא עם כסף, חלופית? מי ייצר את הכסף? מי יהיה הרגולטור?איך זו טענה? טענה של מי? את באמת לא קוראת שום דבר ממה שכתבו עד עכשיו?
אבל זה המצב הקיים.. איך מייצרים מערכת בר קיימא עם כסף, חלופית? מי ייצר את הכסף? מי יהיה הרגולטור?
לא רשמת שום דבר חשוב על זה עד עכשיו..
בוא נניח וכמות הכסף קבועה, מוסכמת מראש, ותלויה בזהב...באמת לא רשמתי שום דבר? חשבתי שרשמתי משהו כמו שש מיליון פעמים שלא צריך מישהו שמייצר כסף כי כסף הוא מוצר בשוק כמו כל האחרים. הדבר היחיד שמייחד אותו זה שהוא נפוץ ובעל ערך לרוב האוכלוסייה.
בוא נניח וכמות הכסף קבועה, מוסכמת מראש, ותלויה בזהב...
א. איך יודעים מהי כמות הזהב?
ב. איפה הזהב הזה יהיה?
ג. מי ישמור על הזהב?
ד. אם ימשיכו להיוולד מלא מלא אנשים, איך הכסף יחלחל לרוחב בלי אינפלציה?
ה. אם גוף מסוים יחליט, לאסוף לאט לאט כסף ולא לסחור בו, לא בא לו, צנוע.. אז לאט לאט יגמר הכסף לאחרים?
אז כדאי שאתה תענה לי מה זה כסף ותסביר מה זהשוב, כמות הכסף היא לא קבועה גם אם היא תלויה בזהב. אף אחד לא מחייב אותה להיות תלויה בזהב לנצח, אף אחד לא צריך "לשמור עליו" כי זה מוצר, ואף אחד לא מחויב להשתמש בו לנצח. השאלה האחרונה מצחיקה.
כל השאלות האלה נובעות מכך שאת מתעקשת לא להבין מה זה כסף, ומתייחסת אליו לפי מה שהוא מייצג היום.
אז כדאי שאתה תענה לי מה זה כסף ותסביר מה זה
מעולה. ביי. 🍦עניתי כבר מספר פעמים, ואפילו סיפקתי לינק לקריאה יותר מעמיקה ממה שאני יכול לענות כאן שמפרט איך מוצר בשוק הופך להיות כסף. לא יכול להוסיף על זה כלום.
מעולה. ביי. 🍦
🤣🤣🤣🤣אה, אז בסה"כ רצית דרך החוצה? היית אומרת "תודה, אני אקרא".
זה מאוד נאיבי. אני עד היום מנסה להבין איך ארה"ב שהמטבע שלה הוא דולר מצליחה לסחור עם יפן שהמטבע שלה הוא ין. אני שוקל ללכת לשיעור מס' 2 בקורס מיקרו שנקרא מסחר בינלאומי, משהו בשם מצלצל לי שיש שם תשובות לנושא, אבל נראה לי שאני אעדיף לשחק אותה מבין ולהסביר לאנשים כמה העקרונות של מסחר בינלאומי של אלפי שנים זה בעצם אוטופיה.לפי מה שאתה אומר.. איך קבוצה של אנשים שגרים בכפר קטן בסין והמטבע שלהם מגובה בצדפות- יכולים לקיים עסקים עם סין?
הכל טוב ויפה, אבל נורא נאיבי..
http://nakamotoinstitute.org/static/docs/denationalisation.pdfמה שאני אוהב בקולדפייר זו הגישה המתונה והפרגמטית, זה לא שהוא יתחיל ישר מהגישה האנרכו-קפיטליסטית וידבר על כסף כשוק בפני עצמו...
הייתי עונה לך ברצינות על כל ההודעות שרשמת פה אם לא היית נתפס בעיני כטרול גרוע ומגוחך. אין לי ממש אינטרס כרגע לנהל דיון עם מישהו שהוא לא מינימום זכר בטא במרחב הזה..זה מאוד נאיבי. אני עד היום מנסה להבין איך ארה"ב שהמטבע שלה הוא דולר מצליחה לסחור עם יפן שהמטבע שלה הוא ין. אני שוקל ללכת לשיעור מס' 2 בקורס מיקרו שנקרא מסחר בינלאומי, משהו בשם מצלצל לי שיש שם תשובות לנושא, אבל נראה לי שאני אעדיף לשחק אותה מבין ולהסביר לאנשים כמה העקרונות של מסחר בינלאומי של אלפי שנים זה בעצם אוטופיה.
הייתי עונה לך ברצינות על כל ההודעות שרשמת פה אם לא היית נתפס בעיני כטרול גרוע ומגוחך. אין לי ממש אינטרס כרגע לנהל דיון עם מישהו שהוא לא מינימום זכר בטא במרחב הזה..
אבל בגלל שאני לא רוצה שחלילה תלחץ על ההדק בגלל שאני מתעלמת מההודעות שלך - אז לגבי מה שרשמת.. בימים אלה הכל מפוקח. התערבות מכל כיוון. אין שוק חופשי. אז בטח שיש מסחר!! יש רגולציה, ויש רגולטורים!! ויש מלא מדינות, שמחויבות אחת לשנייה, ומלחמות בין היתר פורצות על אי סחר של אחת עם השניה...
נורא לא אנרכיסטי מצידך.
בינתיים נראה שאת הטרולית. אין פיקוח על סחר בינלאומי כי אין ממשלה בינלאומית. הגוף המוניטארי היחידי זה קרן המטבע האירופאית והסמכות שלה זה היורו האירופאי.הייתי עונה לך ברצינות על כל ההודעות שרשמת פה אם לא היית נתפס בעיני כטרול גרוע ומגוחך. אין לי ממש אינטרס כרגע לנהל דיון עם מישהו שהוא לא מינימום זכר בטא במרחב הזה..
אבל בגלל שאני לא רוצה שחלילה תלחץ על ההדק בגלל שאני מתעלמת מההודעות שלך - אז לגבי מה שרשמת.. בימים אלה הכל מפוקח. התערבות מכל כיוון. אין שוק חופשי. אז בטח שיש מסחר!! יש רגולציה, ויש רגולטורים!! ויש מלא מדינות, שמחויבות אחת לשנייה, ומלחמות בין היתר פורצות על אי סחר של אחת עם השניה...
נורא לא אנרכיסטי מצידך.
לא הבנתי, את חושבת שיש מסחר בין מדינות כי יש איזה גוף מרכזי ששולט בעולם ומחייב את כולם לסחור?
"קרן המטבע הבינלאומית (באנגלית: International Monetary Fund) הוא ארגון בינלאומי המסונף לאו"ם היושב בוושינגטון. הארגון נוסד ב-27 בדצמבר 1945 במטרה לפקח על תקן הזהב והצמדת ערך הדולר לזהב. לאחר ביטול תקן הזהב בשנת 1971 עבר הארגון לעסוק במתן הלוואות ארוכות טווח למדינות מהעולם השלישי, בדומה לתפקיד הבנק העולמי. הארגון מפקח על המערכת הפיננסית העולמית, באמצעות בקרה של שערי החליפין וכן של מאזן התשלומים. הארגון פועל לצד ארגונים כארגון הסחר העולמי והבנק העולמי"בינתיים נראה שאת הטרולית. אין פיקוח על סחר בינלאומי כי אין ממשלה בינלאומית. הגוף המוניטארי היחידי זה קרן המטבע האירופאית והסמכות שלה זה היורו האירופאי.
ככה שאין פיקוח ועדיין 95% ממוצרי הצריכה שלך בבית הם מחו"ל, מיוצרים על ידי אנשים שבקושי יודעים מה זה שקל. איך זה?
כרגע יש בנק מרכזי בכל מדינה שהוא רגולטור על היצע הכסף המקומי, מה שמאפשר הסדרה של סחר בין לאומי בעוד אמנות וכו'... ויש את קרן המטבע העולמית והבנק העולמי שהוא עוד רגולטור על על הכל מלמעלה.
בלי כל הדברים, איזה אמון יש לך בסחר עם סינים? איך תדע שהסינים לא משחררים כמה כסף שבא להם, ומחלקים לכל אזרח?
או אם הסינים יום אחד, יחליטו לוותר על כל החובות נניח, למישהו.. כי בא להם?
מקרה ממנו אפשר ללמוד- הגוף המתחרה לקרן המטבע העולמית שמובילים הסינים... אין כל כך הרבה קופצים על המציאה
כמו על הביטקויין... כי הרגולציה חלשה..
http://www.themarker.com/wallstreet/1.2378246
"קרן המטבע הבינלאומית (באנגלית: International Monetary Fund) הוא ארגון בינלאומי המסונף לאו"ם היושב בוושינגטון. הארגון נוסד ב-27 בדצמבר 1945 במטרה לפקח על תקן הזהב והצמדת ערך הדולר לזהב. לאחר ביטול תקן הזהב בשנת 1971 עבר הארגון לעסוק במתן הלוואות ארוכות טווח למדינות מהעולם השלישי, בדומה לתפקיד הבנק העולמי. הארגון מפקח על המערכת הפיננסית העולמית, באמצעות בקרה של שערי החליפין וכן של מאזן התשלומים. הארגון פועל לצד ארגונים כארגון הסחר העולמי והבנק העולמי"
ושוב, הכל מסתכם בזה שלא הבנת מה זה כסף.