הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פינת הליברטריאניזם השבועית

😭
@coldfire
יש לי עוד שאלה אלייך..
http://www.haaretz.co.il/magazine/.premium-1.2092696
האם אתה רואה בעייתיות בדרך החיים של השבט המתואר בכתבה?
מצליחים לקיים חברה שוויונית ולבבית ללא הזכות לרכוש פרטי- שבעצם הסדר המדומיין שלך שם במרכז.
מה שכן.. עם מה שהולך כיום.. נאיבי יהיה לחשוב שזה יצליח בקנה מידה גדול.
מה דעתך?

אמרת בעצמך: נאיבי לחשוב שזה יצליח בקנה מידה גדול.
קהילות שיתופיות יכולות לעבוד כל עוד הן וולונטריות, כמו קיבוץ (קטן, רובם פשטו רגל), שבט אפריקאי נידח, חבורה של היפים מלוכלכים או אפילו משפחה. אבל it doesn't scale.

אגב, מצאתי הגדרה חדשה למוסר שתתפוס חזק בארץ: כל פעולה שצה"ל עושה היא מוסרית, כל פעולה אחרת היא לא. מה דעתכם?

אמרת בעצמך: נאיבי לחשוב שזה יצליח בקנה מידה גדול.
קהילות שיתופיות יכולות לעבוד כל עוד הן וולונטריות, כמו קיבוץ (קטן, רובם פשטו רגל), שבט אפריקאי נידח, חבורה של היפים מלוכלכים או אפילו משפחה. אבל it doesn't scale.

אגב, מצאתי הגדרה חדשה למוסר שתתפוס חזק בארץ: כל פעולה שצה"ל עושה היא מוסרית, כל פעולה אחרת היא לא. מה דעתכם?
מה הייית מאמין שהצליח בקנה מידה גדול?

מה הייית מאמין שהצליח בקנה מידה גדול?

נראה לי שההיסטוריה של 300 השנים האחרונות מראה די בבירור שהשיטה היחידה שהצליחה בscale היא חירות כלכלית (זכויות קניין, שוק פתוח, יזמות פרטית על פני תכנון ממשלתי וכו').
חשוב לציין שהצליחה != אוטופיה, אלא הביאה הכי הרבה רווחה להכי הרבה אנשים.
שום שיטה אחרת לא הביאה תוצאות כאלה, וזה scale של מיליארד איש:
Prc1952-2005gdp.gif

יתפוס.
איך הופכים עם שלם לחבורה של זומבים?
שיעורי אזרחות.

השאלה היא אם הזומבים עשו צבא או הוציאו פטור בגלל שהם קצת מתים.

נערך לאחרונה:
נראה לי שההיסטוריה של 300 השנים האחרונות מראה די בבירור שהשיטה היחידה שהצליחה בscale היא חירות כלכלית (זכויות קניין, שוק פתוח, יזמות פרטית על פני תכנון ממשלתי וכו').
חשוב לציין שהצליחה != אוטופיה, אלא הביאה הכי הרבה רווחה להכי הרבה אנשים.
שום שיטה אחרת לא הביאה תוצאות כאלה:
Prc1952-2005gdp.gif

השאלה היא אם הזומבים עשו צבא או הוציאו פטור בגלל שהם קצת מתים.
אני לא בדיוק מכיר את התוכן שאתה יוצק למונח הצלחה.
"שום שיטה אחרת לא הביאה תוצאות כאלה" לא הופך שיטה להצלחה אלא אם אתה סבור שאלה אלה התוצאות המגדירות הצלחה...

אני לא בדיוק מכיר את התוכן שאתה יוצק למונח הצלחה.
"שום שיטה אחרת לא הביאה תוצאות כאלה" לא הופך שיטה להצלחה אלא אם אתה סבור שאלה אלה התוצאות המגדירות הצלחה...
מגדיר אותה בדולרים פר קפיטה לצורך העניין. מה עוד יש? תודעה מגדרית מפותחת? קודם שיהיה מה לאכול.

ממ מעניין..הוא גם זה שקרא לך להכנס פתאום לפורום אחרי 100 שנה? כדי לתת לו גיבוי לדיון?

כן, אמרתי לו שאני לא מסוגל להסתדר לבד עם שאלות כמו מי אחראי לייצר את הכסף.

מגדיר אותה בדולרים פר קפיטה לצורך העניין. מה עוד יש? תודעה מגדרית מפותחת? קודם שיהיה מה לאכול.
אם כך אתה מגדיר הצלחה, אז אתה מעקר את מרבית המשמעות שניתן להעניק ל"הכי הרבה רווחה להכי הרבה אנשים" במטרה ליצור הגדרה להצלחה במובן צר.

אם כך אתה מגדיר הצלחה, אז אתה מעקר את מרבית המשמעות שניתן להעניק ל"הכי הרבה רווחה להכי הרבה אנשים" במטרה ליצור הגדרה להצלחה במובן צר.
אז אני מקבל שאפשר להוסיף דברים כמו זכויות אדם, תוחלת חיים, רמת חינוך, רמת פשיעה וכו'.
AFAIK כל אלה בקורלציה חזקה עם הכנסה פר קפיטה.
מה אתה מציע?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית