הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פינת הליברטריאניזם השבועית

אז אני מקבל שאפשר להוסיף דברים כמו זכויות אדם, תוחלת חיים, רמת חינוך, רמת פשיעה וכו'.
AFAIK כל אלה בקורלציה חזקה עם הכנסה פר קפיטה.
מה אתה מציע?
אני לא מציע, רק מסב את תשומת ליבך לכך שהצגת טענה ללא תוכן משמעותי.
אני לא חושב שכל מה שציינת כהרחבה למונח רווחה עומד בקורלציה ישרה חזקה עם הכנסה פר קפיטה כפי שהיא מתורגלת ב"בשיטה המצליחה". המציאות המדממת מסביבנו מוכיחה שרווחת קבוצות אינטרס הוא תוצר הרבה יותר בולט מאשר "רווחה רבה ככל שניתן לכמה שיותר אנשים"...

אני לא חושב שכל מה שציינת כהרחבה למונח רווחה עומד בקורלציה ישרה חזקה עם הכנסה פר קפיטה כפי שהיא מתורגלת ב"בשיטה המצליחה". המציאות המדממת מסביבנו מוכיחה שרווחת קבוצות אינטרס הוא תוצר הרבה יותר בולט מאשר "רווחה רבה ככל שניתן לכמה שיותר אנשים"...

איך המציאות מוכיחה את זה? צריך לשמור על פרופורציה, אמנם המציאות הכלכלית היום לא מדהימה להרבה אנשים, אבל היא בוודאות הרבה יותר טובה מהתוצאה של שיטות מתחרות (קומוניזם, צייטגייסט שבכלל אין לה תוצאות, וואטאבר). מה גם, אני לא טוען שהשיטה הקיימת היא השיטה האידאלית - בהחלט יתכן שאפשר להשיג תוצאות טובות יותר, אבל לא עם השיטות שמקובל לחשוב (שכוללות יותר מעורבות ממשלתית בחיי האזרח, בצורה כזו או אחרת). אבל אם נסתכל על החלופות הזמינות שנוסו במהלך המאות האחרונות, אתה טוען שיש שיטה שהביאה יותר רווחה (כולל ההרחבות שהסכמנו עליהן) מחירות כלכלית?

נערך לאחרונה:
איך המציאות מוכיחה את זה? צריך לשמור על פרופורציה, אמנם המציאות הכלכלית היום לא מדהימה להרבה אנשים, אבל היא בוודאות הרבה יותר טובה מהתוצאה של שיטות מתחרות (קומוניזם, צייטגייסט שבכלל אין לה תוצאות, וואטאבר). מה גם, אני לא טוען שהשיטה הקיימת היא השיטה האידאלית - בהחלט יתכן שאפשר להשיג תוצאות טובות יותר, אבל לא עם השיטות שמקובל לחשוב (שכוללות יותר מעורבות ממשלתית בחיי האזרח, בצורה כזו או אחרת). אבל אם נסתכל על החלופות הזמינות שנוסו במהלך המאות האחרונות, אתה טוען שיש שיטה שהביאה יותר רווחה מחירות כלכלית?
נדמה לי שאנחנו מחזוריים... 😃
כבר ציינת שאני לא טוען שום דבר... רווחה במובן הצר היא לא נושא מעניין מנקודת המבט שלי משום שאני לא רואה טעם לדקלם עובדות.
לל"ט 😴

נדמה לי שאנחנו מחזוריים... 😃
כבר ציינת שאני לא טוען שום דבר... רווחה במובן הצר היא לא נושא מעניין מנקודת המבט שלי משום שאני לא רואה טעם לדקלם עובדות.
לל"ט 😴

אוקיי. לילה טוב 😃

אז אתה אומר שהצלחה במובן שלו היא חסרת משמעות. זה אומר שיש לך בראש מדד כלשהו למה היא הצלחה.

תראו איזה יופי. 😇
כתבה שפורסמה היום.
http://www.themarker.com/magazine/1.2655152
בצורה לא מפתיעה הגיבור שלך לא מבין כלום בכלכלה או במחקר הכלכלי בנושא הגירה.
רוב העובדים לא נקבעים על ידי הקצאה הפוליטית, כמעט ואין חפיפה בין העבודות שמהגרים חדשים עושים לאוכלוסייה היותר ותיקה ומיומנת, לא בטווח הקצר ולא בטווח הארוך אין ירידת שכרים או עלייה באבטלה עקב כניסה של עובדים חדשים או מהגרים חדשים, והברבורים שלו על אי שוויון לא ממש רלוונטיים או מעניינים.

הנה סרטון שיסביר את העניין. אל דאגה, יש שם גם ציורים ואנימציה כדי להקל.

הנה עוד סרטון שכולו ציורים בשבילך.

אז אתה אומר שהצלחה במובן שלו היא חסרת משמעות. זה אומר שיש לך בראש מדד כלשהו למה היא הצלחה.
לפי דעתי אם מסתכלים בצורה ביולוגית על מדד ההצלחה אז בכלל התרומה להמשכיות המין שלנו זה המדד המתאים.
אתם עם הגישה הנהנתנית שלכם רואים רק את התועלת להנאה הרגעית שלכם בעולם ללא ההשלכות העתידיות.

חשבתם על זה שאולי האיום הגדול שלנו הוא ההרס הסביבתי שהגישה הקפיטליסטית שלכם גורמת? ואולי המדד להצלחה צריך להתבסס על הגישה שתגרום להכי פחות נזק לעולם ובכך תעזור לנו להמשיך את הגזע שלנו כמה שיותר?
http://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3523472
בצורה לא מפתיעה הגיבור שלך לא מבין כלום בכלכלה או במחקר הכלכלי בנושא הגירה.
א. אד הומינם.
ב. אם כבר, אז.. הוא אחד הכלכלנים המובילים בעולם.
ג. הסרטונים שלך ממש לא משכנעים.
אם יבואו מחר מיליון חקלאים תאילנדים לקטוף בננות זה כנראה לא ישפיע על משכורות ההייטק.
אבל אם מחר נכנסים לארץ רק מליון אחד של מפתחי JAVA הודים.. המשכורות צונחות.

יש בארץ תעשייה ענקית ואפשר למצוא מפתחים זולים יותר מהעולם.
http://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3401284

נערך לאחרונה:
לפי דעתי אם מסתכלים בצורה ביולוגית על מדד ההצלחה אז בכלל התרומה להמשכיות המין שלנו זה המדד המתאים.
אתם עם הגישה הנהנתנית שלכם רואים רק את התועלת להנאה הרגעית שלכם בעולם ללא ההשלכות העתידיות.

חשבתם על זה שאולי האיום הגדול שלנו הוא ההרס הסביבתי שהגישה הקפיטליסטית שלכם גורמת? ואולי המדד להצלחה צריך להתבסס על הגישה שתגרום להכי פחות נזק לעולם ובכך תעזור לנו להמשיך את הגזע שלנו כמה שיותר?

קודם כל, זה לא מדד מעניין. דבר שני, זה לא מדד שאפשר להעריך אותו אפילו בקירוב. דבר שלישי, זה לא הגישה הקפיטליסטית פוגעת בסביבה, אלא זה שאין גישה קפיטליסטית. דבר רביעי, הרס סביבתי זה בדרך כלל קשקוש.

http://quadrant.org.au/magazine/2015/06/climate-wars-done-science/

אה, ותפסיקי להגיד ״אתם עם הגישה הנהנתנית שלכם״. את בדיוק כמונו, רק בהכחשה.
אבל אם מחר נכנסים לארץ רק מליון אחד של מפתחי JAVA הודים.. המשכורות צונחות.

יש בארץ תעשייה ענקית ואפשר למצוא מפתחים זולים יותר מהעולם.
http://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3401284

אם מחר נכנסים מיליון מפתחי JAVA לארץ זה יהיה נפלא, אבל זה לא ישנה הרבה. כל חברה שיכולה להעסיק עובדים בזול כבר עושה את זה ע״י מעבר לחו״ל או outsourcing של כל דבר אפשרי. מפתחים הודים הם פשוט לא טובים מספיק, הם לא ממש מהווים תחרות למפתחים כאן. מי שיסבול מתחרות זה בעיקר עובדי מקדונלדס.

אגב, זה משעשע שאת טוענת שהסרטונים שלו לא משכנעים ובמקביל איזה ליצן שכנע אותך ע״י הטענה ״בואו נעשה ניסוי מחשבתי״ ואז פשוט אמר את המסקנה שלו.

אה, ותפסיקי להגיד ״אתם עם הגישה הנהנתנית שלכם״. את בדיוק כמונו, רק בהכחשה.
העובדה שאני מושפעת מהסדר המדומיין הזה ומתנהגת כרגע עפ הנורמות החברתיות שהוא כולל - לא סותרת את העובדה שאני יכולה לטעון שהוא פגום.. אני כן בעד להסתכל מהצד בעין ביקורתית על המערכת, אפילו אם אני בתוכה.

בצורה לא מפתיעה הגיבור שלך לא מבין כלום בכלכלה או במחקר הכלכלי בנושא הגירה

התלבטתי קצת אם המשפט הזה הוא יותר מטומטם או חצוף..הלכתי על הראשון.
בכל מקרה זה מאשר שעשתה בשכל כל עוד התעלמה ממך.

אם מחר נכנסים מיליון מפתחי JAVA לארץ זה יהיה נפלא, אבל זה לא ישנה הרבה. כל חברה שיכולה להעסיק עובדים בזול כבר עושה את זה ע״י מעבר לחו״ל או outsourcing של כל דבר אפשרי. מפתחים הודים הם פשוט לא טובים מספיק, הם לא ממש מהווים תחרות למפתחים כאן. מי שיסבול מתחרות זה בעיקר עובדי מקדונלדס.
יצאת אחד המתנשאים.. מפתחים הודים לא מספיק טובים עבורך?
אז כל מי שרצה כח עבודה במחיר סביר יותר כבר העביר את החברה שלו למזרח? באמת? כי זה בטח השיקול היחיד למיקום המרכזים של האנשים פה...

אתה רואה את הדברים בעיניים שלך.
שכחת שיש אנשים ציוניים.
שיקולים של סיווג בטחוני.
מיסוי מקומי וכל מיני עידוד ממשרד הכלכלה והאוצר.
החברות אוהבות להיות אחת ליש השניה ככח משיכה לסביבה. מן עמק הסיליקון שכזה.
הייטק ישראלי הוא מותג והייטק הודי לא.
יש פה ריכוז של כח אדם איכותי ברדיוס של 10 קילומטר, ולא נניח מפזור על פני יבשת.

העולם שלך צר מאוד!!
ולהכניס לפה הייטקיסטים הודים זה לא אותו דבר כמו להעביר את כל החברה להודו!

יצאת אחד המתנשאים.. מפתחים הודים לא מספיק טובים עבורך?
אז כל מי שרצה כח עבודה במחיר סביר יותר כבר העביר את החברה שלו למזרח? באמת? כי זה בטח השיקול היחיד למיקום המרכזים של האנשים פה...

אתה רואה את הדברים בעיניים שלך.
שכחת שיש אנשים ציוניים.
שיקולים של סיווג בטחוני.
מיסוי מקומי וכל מיני עידוד ממשרד הכלכלה והאוצר.
החברות אוהבות להיות אחת ליש השניה ככח משיכה לסביבה. מן עמק הסיליקון שכזה.
הייטק ישראלי הוא מותג והייטק הודי לא.
יש פה ריכוז של כח אדם איכותי ברדיוס של 10 קילומטר, ולא נניח מפזור על פני יבשת.

העולם שלך צר מאוד!!

כן, העולם שלי צר מאוד, כי אני במקרה יודע איך דברים עובדים ואת לא. וכן מפתחים הודים הם בדרך כלל לא מספיק טובים. כל מי שרוצה כוח עבודה זול מוצא דרכים להעסיק עובדים מהמזרח, לא בהכרח ע״י העברת החברה. אפילו חברה כמו אמזון מנתבת את שירות הלקוחות שלה דרך הודו.

אין אנשים ציוניים כשמדובר ברווחים.
מה סיווג בטחוני קשור?
מיסוי חברות בארץ הוא גרוע ולא משתלם בשום צורה. יש הטבות רק לחברות גדולות כמו אינטל שיש להן כוח בממשלה.
הייטק ישראלי הוא מותג! ממש סיבה מדהימה. את יודעת למה הייטק ישראלי הוא מותג? כי עובדים בו ישראלים, ולא הודים!

כן, העולם שלי צר מאוד, כי אני במקרה יודע איך דברים עובדים ואת לא. וכן מפתחים הודים הם בדרך כלל לא מספיק טובים. כל מי שרוצה כוח עבודה זול מוצא דרכים להעסיק עובדים מהמזרח, לא בהכרח ע״י העברת החברה. אפילו חברה כמו אמזון מנתבת את שירות הלקוחות שלה דרך הודו.

אין אנשים ציוניים כשמדובר ברווחים.
מה סיווג בטחוני קשור?
מיסוי חברות בארץ הוא גרוע ולא משתלם בשום צורה. יש הטבות רק לחברות גדולות כמו אינטל שיש להן כוח בממשלה.
הייטק ישראלי הוא מותג! ממש סיבה מדהימה. את יודעת למה הייטק ישראלי הוא מותג? כי עובדים בו ישראלים, ולא הודים!

אתה רוצה להגיד לי שאם יגיעו מיליון מפתחים הודים לארץ אף חברה לא תרצה לקבל אותם על סמך העובדה שהם סך הכל הודים לא אכותיים?
וזה לא יעשה שום שינוי במשכורות?
באמת איבדת את זה..
אולי זה האגו שלא מאפשר לך להודות שאולי קיים איפשהו בהודו מתמטיקאי שווה לך או אפילו יותר מוצלח ממך.

דרך אגב, הסעיפים.. ינקי מרגלית הסביר שיש חברות שיעדיפו להשאר בארץ למרות שחיקה ברווחיות..

אתה רוצה להגיד לי שאם יגיעו מיליון מפתחים הודים לארץ אף חברה לא תרצה לקבל אותם על סמך העובדה שהם סך הכל הודים לא אכותיים?
באמת איבדת את זה..
אולי זה האגו שלא מאפשר לך להודות שאולי קיים איפשהו בהודו מתמטיקאי שווה לך או אפילו יותר מוצלח ממך.

דרך אגב, הסעיפים.. ינקי מרגלית הסביר שיש חברות שיעדיפו להשאר בארץ למרות שחיקה ברווחיות..
זה בדיוק העניין. חברות מגיעות לפה לפתח למרות מיסוי החברות המפגר והלא חכם בגלל כח אדם איכותי יותר מהודו. כן, מפתחים הודים הם לא באותה רמה כמו מפתחים ישראלים בגלל זה ישראל כרגע לפחות אטרקטיבית יותר.
אם תורידי את מס החברות, את תראי פה הרבה יותר חברות בינלואמיות.

באמת איבדת את זה..

אם תמשיכי לחזור על זה ולהציג את זה כאילו זה מגוחך, זה לא ישנה כלום. חלקם אולי יתקבלו לעבודות, כי לא כולם לא איכותיים. אולי זה יעשה שינוי במשכורת ואולי לא.
איפה ראית אותי מדבר על מתמטיקה? את חייבת להתאפס על הצורה שבה את טוענת טענות. כל הקפיצות הלוגיות האלה לא עוזרות לך.

אם תמשיכי לחזור על זה ולהציג את זה כאילו זה מגוחך, זה לא ישנה כלום. חלקם אולי יתקבלו לעבודות, כי לא כולם לא איכותיים. אולי זה יעשה שינוי במשכורת ואולי לא.
איפה ראית אותי מדבר על מתמטיקה? את חייבת להתאפס על הצורה שבה את טוענת טענות. כל הקפיצות הלוגיות האלה לא עוזרות לך.
נו אז לפי מה שאתה אומר..יש חלק איכותיים שכן יתקבלו.. ויאפשרו איזון משכורות. יופי. 😴

נו אז לפי מה שאתה אומר..יש חלק איכותיים שכן יתקבלו.. ויאפשרו איזון משכורות. יופי. 😴

כן, ומי אמר שהחלק הזה ישפיע על המשכורות? אולי הם יפתחו חברות מתחרות? אולי הם ידרשו משכורות גבוהות יותר? אולי הם סה״כ 100 אנשים?

כן, ומי אמר שהחלק הזה ישפיע על המשכורות? אולי הם יפתחו חברות מתחרות? אולי הם ידרשו משכורות גבוהות יותר? אולי הם סה״כ 100 אנשים?
ואם תפול פצצה גרעינית על ישראל עד אז?? ואולי דעאש כבר יחריבו את הודו לפני??

אתה מנותק ברמת כלה בחופה.

אין לי כח אלייך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית