הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פינת הליברטריאניזם השבועית

ליברטריאן ולא ליברטאן.
מכיוון שהמילה ליברל די נלקחה בשבי על ידי השמאל הפרוגרסיבי בארה"ב (הדמוקרטים בימינו), המציאו מילה חדשה לתאר את אותה האידיולוגיה הותיקה. אפשר גם להשתמש בליברליזם קלאסי לתאר אותה.
הליברלים\ליברטריאנים הכי "אדוקים" מחזיקים בתפיסה דאונטולוגית לגבי יוזמת אלימות - כלומר, שהיא אינה מוסרית מיסודה. אותם הטהרנים הם לרוב יהיו גם הוולנטריסטים בזמן שליברלים\ליברטריאנים אחרים יהיו מעט יותר תועלתניים מהם.
גם בליברליזם יש זרמים.

ליברטריאן ולא ליברטאן.
מכיוון שהמילה ליברל די נלקחה בשבי על ידי השמאל הפרוגרסיבי בארה"ב (הדמוקרטים בימינו), המציאו מילה חדשה לתאר את אותה האידיולוגיה הותיקה. אפשר גם להשתמש בליברליזם קלאסי לתאר אותה.
הליברלים\ליברטריאנים הכי "אדוקים" מחזיקים בתפיסה דאונטולוגית לגבי יוזמת אלימות - כלומר, שהיא אינה מוסרית מיסודה. אותם הטהרנים הם לרוב יהיו גם הוולנטריסטים בזמן שליברלים\ליברטריאנים אחרים יהיו מעט יותר תועלתניים מהם.
גם בליברליזם יש זרמים.
אבל יש "ליברלים" שמתנגדים לקיום של מדינה?
כל האנרכיסטים שאני מכירה נמנעים מלהגדיר עצמם "ליברלים".. נראה לי שבאופן כללי זה מסמל זרם שלא שולל קיום מדינה..
או שאני טועה?
אם מישהו יוכל לעשות סדר בדברים, אשמח

אבל יש "ליברלים" שמתנגדים לקיום של מדינה?

כמובן שיש. אנרכיסטים ליברליים (וולנטריסטים או אנרכו-קפיטליסטים) מתנגדים למנגון ריכוזי שמחזיק בסמכויות שלטון ובעד ביזור הכוח - משמע נגד קיומם של מדינות.

כמובן שיש. אנרכיסטים ליברליים (וולנטריסטים או אנרכו-קפיטליסטים) מתנגדים למנגון ריכוזי שמחזיק בסמכויות שלטון ובעד ביזור הכוח - משמע נגד קיומם של מדינות.
את זה אני מכירה.. אני פשוט אומרת שמשום מה אם תקרא לליברטריאן אנרכו קפיטליסט "ליברל" הוא ייקח את זה כעלבון בגלל שהם מתייחסים לליברלים ככאלה שלא שוללים קיום מדינה..
ואין לי מושג למה
אולי בגלל המשמעות שאנו מייחסים לזה ביומיום

את זה אני מכירה.. אני פשוט אומרת שמשום מה אם תקרא לליברטריאן אנרכו קפיטליסט "ליברל" הוא ייקח את זה כעלבון בגלל שהם מתייחסים לליברלים ככאלה שלא שוללים קיום מדינה..
ואין לי מושג למה
אולי בגלל המשמעות שאנו מייחסים לזה ביומיום

כמה ליברלים, ליברטריאנים, אנרכו-קפיטליסטים ואחרים את מכירה שזאת דעתך?

כמה ליברלים, ליברטריאנים, אנרכו-קפיטליסטים ואחרים את מכירה שזאת דעתך?
באופן אישי מהחיים רק 3 אנרכו קפיטליסטים שהם ידידים.. לא באופן אישי- דיונים באינטרנט..
בוא נבהיר שאני מדברת על ההגדרה כפי שהיא מתפרשת בשפת היומיום, למרות שכוונת המשורר הייתה שונה לגמרי.

טוב, יש לנו פה @coldfire . נשאל אותו אם הוא רואה הבדל במונחים .. 🙄

באופן אישי מהחיים רק 3 אנרכו קפיטליסטים שהם ידידים.. לא באופן אישי- דיונים באינטרנט..
בוא נבהיר שאני מדברת על ההגדרה כפי שהיא מתפרשת בשפת היומיום, למרות שכוונת המשורר הייתה שונה לגמרי.

טוב, יש לנו פה @coldfire . נשאל אותו אם הוא רואה הבדל במונחים .. 🙄

מכיר ליברלים מכל הסוגים, עוד לא מצאתי את האנרכו-קפיטליסט שייעלב אם אקרא לו ליברל 😃

מה הכוונה ב"מובן הקלאסי" של המילה? המשמעות לא בהכרח שווה. אולי ברעיון הפוליטי. אבל ליברטריאן גם יכול להתנגד לקיום של מדינה..
אני אעתיק לך מויקיפדיה:
  • ליברליזם קלאסי: מתאר תפיסה ליברלית הדוגלת בליברליזם אזרחי וליברליזם כלכלי. המונח משמש לעתים במשמעות נרדפת לליברטריאניזם.

המושגים די מעורפלים.. ונראה שאין הקבלה מוחלטת
האייק זו דוגמא ללבירליזם קלאסי

אני יכולה לתת לך גם דוגמא הפוכה
ליברלים שחושבים שליברטריאנים הם סתם סדיסטים חח
https://liberal.co.il/fb-post/לידיעתכם-הבא-בתור-שטוען-שיש-הבדל-מהותי/
שוב.. לא מדגם מייצג.. אבל עדיין בשפת העם אנשים רואים הבדל

התגובות שם.. 😵

נראה לי שעמרי בעיקר התלוצץ כאן מכיוון שאין הבדל ממשי בין הגישות 😃

נראה לי שעמרי בעיקר התלוצץ כאן מכיוון שאין הבדל ממשי בין הגישות 😃
התלוצץ-כן..לא חשבתי אחרת 😃 אבל אני מניחה שהוא פתח אות הפוסט בעקבות כך שרבים ייחסו למונחים פרשנות שונה..
ומרפרוף בתגובות אפשר להבחין בכך.

aYwyAbV_700b.jpg

סתם הזכיר לי אותכם חברה

"תקציב המדינה ל–2015 יהיה 380.9 מיליארד שקל, והתקציב ל–2016 יהיה 414.6 מיליארד שקל."

9% גידול שנתי. בזמן שהתל"ג צומח ב 2.5% (?), האוכלוסיה ב 1.7%, והאינפלציה אפסית.

וכמובן שאנחנו עוד נשמע הרבה על כך שמדובר ב"קיצוץ", כמו כל פעם שהתקציב גדל (פשוט התכוונו להגדיל אותו ביותר ובסוף הגדילו בפחות...אז זה "קיצוץ").

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית