הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פינת הליברטריאניזם השבועית

11988398_516834921798744_208673762137872636_n.jpg

11902236_512600192222217_8492278679904549124_n.jpg

11924929_514632255352344_7004638743319098408_n.jpg

רלוונטי ביותר.

1782061_891906530954609_5813837483589083142_n.jpg

אני לא בטוח בכלל שליגליזציה של נשק תתאים לפה, אומנם בתקופה כמו זאת זה יכול להיות אטרקטיבי יותר, אך בזמן שהוא יחסית "שגרתי" יותר, האופי חם המזג של הישראלים יכול לעשןת את ההבדל בין israeli good guy ל american good guy.

אני לא בטוח בכלל שליגליזציה של נשק תתאים לפה, אומנם בתקופה כמו זאת זה יכול להיות אטרקטיבי יותר, אך בזמן שהוא יחסית "שגרתי" יותר, האופי חם המזג של הישראלים יכול לעשןת את ההבדל בין israeli good guy ל american good guy.

לא נורא, אחרי כמה תקריות אנשים יתחילו להרגע, ויהיו לנו פחות מטומטמים בארץ.

לא נורא, אחרי כמה תקריות אנשים יתחילו להרגע, ויהיו לנו פחות מטומטמים בארץ.

שלא תבין לא נכון, אני בעד ליגליזציה כזאת ברוב העולם המערבי.
דמיין לך סיטואציה שאתה תקוע בפקק, אמצע יולי, 40 מעלות חום, צפצוף אחד לא במקום ובמקום מקסימום קטטה הערס הפסיכי ישלוף אקדח.
אנשים פה מאבדים פרופורציות מהר מאוד, תוסיף לזה חום/לחות/ צפיפות וזה יכול לאבד שליטה לגמרי.
השאלה היא גם כמובן מה יהיה היחס בין כמות הנשק החם לבין האנשים הבעייתים שבאמת יקנו אותם בשביל שטויות, כמו שחצי מהילדים בני 14 מסתובבים עם סכין סתם "לפוזה".

דמיין לך סיטואציה שאתה תקוע בפקק, אמצע יולי, 40 מעלות חום, צפצוף אחד לא במקום ובמקום מקסימום קטטה הערס הפסיכי ישלוף אקדח.
אנשים פה מאבדים פרופורציות מהר מאוד, תוסיף לזה חום/לחות/ צפיפות וזה יכול לאבד שליטה לגמרי.
השאלה היא גם כמובן מה יהיה היחס בין כמות הנשק החם לבין האנשים הבעייתים שבאמת יקנו אותם בשביל שטויות, כמו שחצי מהילדים בני 14 מסתובבים עם סכין סתם "לפוזה".

כל הדברים האלה מתאזנים מהר מאוד ברגע שאנשים מבינים שגם לאחרים יש נשק. זה לא שהיום כל פעם ששני ערסים רבים יש דקירה.

אני מסכים, אבל לדעתי היתרונות עולים על החסרונות. אותו דבר עם לגליזציה של סמים.

@DDT
יש מיעוט בעייתי, ובגלל זה הרוב צריכים לאבד זכויות? האם אתה גם נגד מכוניות פרטיות?

נניח ואחד מהבעייתיים באמת ירה במישהו אחר, סתם, מוות מיותר - זה יהיה הרבה יותר קל לתפוס אותו ואולי להרוג אותו במקום - כי גם לכולם מסביב יהיה אקדח. אז אנשים יבינו שיש השלכות, והם יהפכו לפחות "חמי מזג".

אז כן, יכול להיות שמישהו ימות, אבל אז הרוצח יתפס, או יהרג במקום, ואנשים לומדים מזה טוב מאוד.
בסופו של דבר חיים של רבים יכולים להינצל.

כל הדברים האלה מתאזנים מהר מאוד ברגע שאנשים מבינים שגם לאחרים יש נשק. זה לא שהיום כל פעם ששני ערסים רבים יש דקירה.

יכול להיות, הבעיה היא שאני לא חושב שהם "מבינים" (ערסים) משהו באופן כללי.
אין לי בעיה שיהרגו אחד את השני, אפילו בעד, אבל אני פשוט לא בוטח בשיקול דעת שלהם.

אני מסכים, אבל לדעתי היתרונות עולים על החסרונות. אותו דבר עם לגליזציה של סמים.

סמים זה שונה, אין סיבה אמיתית שלא קשורה באינטרסים כלכליים שזה לא יהיה חוקי.
יכול להיות שהיתרונות יעלו על החסרנות, אבל אני לא חושב שאף אחד יכול לחזות איך הדינמיקה תהפוך ברגע שיקרה, אני בהחלט לוקח בחשבון שיכול להיות שאני טועה וכן צריכה להיות ליגליזציה על נשק.

@DDT
יש מיעוט בעייתי, ובגלל זה הרוב צריכים לאבד זכויות? האם אתה גם נגד מכוניות פרטיות?

נניח ואחד מהבעייתיים באמת ירה במישהו אחר, סתם, מוות מיותר - זה יהיה הרבה יותר קל לתפוס אותו ואולי להרוג אותו במקום - כי גם לכולם מסביב יהיה אקדח. אז אנשים יבינו שיש השלכות, והם יהפכו לפחות "חמי מזג".

אז כן, יכול להיות שמישהו ימות, אבל אז הרוצח יתפס, או יהרג במקום, ואנשים לומדים מזה טוב מאוד.
בסופו של דבר חיים של רבים יכולים להינצל.

כל זה נכון בהנחה שבאמת לכולם יהיה נשק, אני מאד בספק שאם זה יהיה חוקי לכל אזרח יהיה, זה לא גרביים.
הרוב תמיד סובל מהמיעוט, הבעיה היא שלמיעוט יהיה אקדח ולא בהכרח האנשים השפויים הם אלו שישלפו מהר יותר.
אקדח יעשה אנשים מסוכנים להרבה יותר מסוכנים מאשר יגרום לחפים מפשע בהכרח להגן על עצמם טוב יותר.
זה לא שזקן יהיה בטוח יותר אם יהיה לו אקדח, אם לשודד הצעיר יהיה אקדח כנראה שהזקן המבולבל הפסיד באותו הרגע, ועוד יכולים לעוף כדורים/ריקושטים לאנשים שסתם עברו באיזור.

בשורה התחתונה אני לא רואה יותר מידי אזרחים מן המניין מסתובבים עם סכינים (מה שאנשים מסוכנים כן).

סמים זה שונה, אין סיבה אמיתית שלא קשורה באינטרסים כלכליים שזה לא יהיה חוקי.
יכול להיות שהיתרונות יעלו על החסרנות, אבל אני לא חושב שאף אחד יכול לחזות איך הדינמיקה תהפוך ברגע שיקרה, אני בהחלט לוקח בחשבון שיכול להיות שאני טועה וכן צריכה להיות ליגליזציה על נשק.
הטיעון העיקרי של המתנגדים ללגליזציה הוא שאנשים שמשתמשים בסמים קשים הם 'נטל על החברה', כי הם מסוכנים וכו'. הטיעון הזה לא משכנע כל כך - אני חושב שמעבר להיבט של הגוף שלי הוא שלי ואני יכול להכניס אליו מה שבא לי, לגליזציה תהיה יותר יעילה. כל מה שהאיסור על סמים יצר זה תחליפים נוראיים כמו נייס גאי וחגיגת. ובגלל שזה לא חוקי זה הרבה יותר יקר ונרקומנים צריכים להשיג כסף בדרכים לא נעימות כל כך.

הטיעון העיקרי של המתנגדים ללגליזציה הוא שאנשים שמשתמשים בסמים קשים הם 'נטל על החברה', כי הם מסוכנים וכו'. הטיעון הזה לא משכנע כל כך - אני חושב שמעבר להיבט של הגוף שלי הוא שלי ואני יכול להכניס אליו מה שבא לי, לגליזציה תהיה יותר יעילה. כל מה שהאיסור על סמים יצר זה תחליפים נוראיים כמו נייס גאי וחגיגת. ובגלל שזה לא חוקי זה הרבה יותר יקר ונרקומנים צריכים להשיג כסף בדרכים לא נעימות כל כך.

הטיעונים שלהם לא מעניינים ולא משכנעים, בפועל אם תהיה ליגליזציה הגראס יחליף חלק נכבד מהתרופות וחברות כמו "טבע" יפסידו.
אין פה ויכוח אם ליגליזציה של סמים תהיה יעילה יותר או לא, כי המספרים בכל העולם הוכיחו כבר שכן, ובהרבה מדינות אחוז השימוש בסמים ירד עקב הליגליזציה (פתאום שזה חוקי זה כנראה פחות סקסי).
ליגליזציה כבר כל כך מתבקשת פה שזה עניין של שנים ספורות עד שיאושר (לדעתי).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית